15 Eylül 2026, Salı
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - AK Parti’den dezenformasyonla mücadele açıklaması

AK Parti’den dezenformasyonla mücadele açıklaması

Haberton - Haberton
17 Temmuz 2021
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Dezenformasyonla mücadelede yasal düzenleme kaçınılmaz

Dezenformasyonla mücadelede yasal düzenleme kaçınılmaz

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal dezenformasyonla mücadele ile ilgili açıklamasında Dezenformasyonla mücadelede yasal düzenleme kaçınılmaz olduğunu kaydetti

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeme getirdiği sosyal medya platformlarındaki dezenformasyona karşı çalışma başlattıklarını söyledi. Ünal, “Avrupa Birliği (AB) bu dezenformasyonla mücadeleye çok büyük önem atfediyor. Bu yönde hem Almanya’da hem diğer ülkelerde dezenformasyonla mücadele anlamında yapılmış önemli yasal düzenlemeler var. Biz de AB’nin dezenformasyon ile mücadele anlamında yürüttüğü çalışmaların yasal zeminini inceliyoruz. Dezenformasyonla mücadeleye ilişkin bir yasal düzenleme kaçınılmaz” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, AK Parti‘nin sosyal medyada dezenformasyona karşı başlattığı çalışmaya ilişkin açıklama yaptı. Ünal, AB’nin internet ortamına ilişkin iki temel kırmızı çizgisi olduğuna dikkat çekerek, “Bunlar terörle mücadele ve dezenformasyonla mücadele. Dezenformasyonla mücadele, terörle mücadele kadar önemli. Çünkü biz terörü silahlı şiddete dayalı bir yapı olarak anlayamayız.

Terörün ortak amacı kaos oluşturmak, ‘düzen’ fikrini ortadan kaldırmaktır. Bugün dezenformasyon dediğimiz ve inşa edilmiş sahte gerçeklik üzerinden toplumlar üzerinde çok ciddi anlamda bir algı operasyonu yapılıyor. O yüzden AB bu dezenformasyonla mücadeleye çok büyük bir önem atfediyor. Bu yönde de hem Almanya’da hem diğer ülkelerde dezenformasyonla mücadele anlamında yapılmış önemli yasal düzenlemeler var. Sosyal medya yalanları, sosyal medyada oluşturulmak istenen sahte gerçeklikle ilgili ciddi düzenlemelere gidiyor” diye konuştu.

“Bununla bütün dünya mücadele ediyor”

Daha önce çıkarılan sosyal medya düzenlemesini hatırlatan Ünal, “Türkiye’de sosyal medya yasasını çıkardık. ‘Gelmeyecekler, temsilcilik açmayacaklar’ dedikleri bütün sosyal medya platformları Türkiye’de temsilciliklerini açtılar. Bu bir ayağı işin. ‘Sosyal medya‘ dediğimiz, Twiter ve diğer platformlar bunlar verici sağlayıcılar. Dolayısıyla veri sağlayıcılar kendilerini tarafsız platformlar olarak nitelendiriyorlar. Ama bu tarafsız platformlarda paylaşılan yalan haberlerin de orada oluşturulan dezenformasyonun ortaya koyduğu bir terör biçimi var. Ve bununla bütün dünya mücadele ediyor. Milyonlarca öğrenci sınava girmeden bir gün önce bir yalan haber ortaya atılıyor ve sınava girecek bütün öğrencilerin psikolojisini etkileyecek bir algı operasyonu yapılıyor. Bununla mücadele etmek durumundayız. Bu sadece bir örnek” değerlendirmesinde bulundu. 

“ABD için de ortak düşman dezenformasyon”

AK Parti’nin, dezenformasyon terörünü önlemek amacıyla yeni bir sosyal medya düzenlemesini gündeme aldığını kaydeden Ünal, “AB’nin dezenformasyon ile mücadele anlamında yürüttüğü bu çalışmaların yasal zeminini şu anda inceliyoruz. AB dezenformasyonla mücadele anlamında hangi yasal adımları attı, hangi düzenlemeleri getirdi bunun incelemesini yapıyoruz. Bu incelemelerimiz tamamlandığında yine Avrupa’yı temel alarak dezenformasyonla mücadeleye ilişkin bir yasal düzenleme kaçınılmaz. İnternet coğrafyasında mücadele edilen ortak düşman dezenformasyon. AB’nin ortak düşmanı dezenformasyon.

ABD için de ortak düşman dezenformasyon. Diğer ülkelerin de bizim de ortak düşmanımız dezenformasyon. Burada tam da özgürlüklerin rahat bir şekilde kullanabilmesi, kişisel verilerin korunmasından, özel hayatın dokunulmazlığına, kişi haklarının korunmasından, insanların özel hayatlarına dönük yapılan dezenformasyona bir çözüm bulma çabasında şu anda dünya. Biz de bu çabaların bir yerinde yapılan düzenlemeleri örnek alarak bir benzer düzenlemeyi hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı. 

“Erken seçim iddiası son derece yanlış”

Erken seçim tartışmalarına da değinen Ünal, “Cumhurbaşkanımız her seferinde altını çizerek seçimin Haziran 2023’te zamanında yapılacağını ifade ediyor. Şimdi AK Parti’nin sahada faaliyetleri üzerinden erken seçim iddiası son derece yanlış. Çünkü; AK Parti seçimden seçime sahada olan bir siyasi hareket değil. AK Parti sürekli olarak halkla ilişki içerisinde olan, seçmeniyle ilişki içerisinde olan, gençlik kollarıyla, kadın kollarıyla, ana kademesiyle sürekli sahada olan bir siyasi hareket.

Dolayısıyla AK Parti’nin saha çalışmaları üzerinden bir erken seçim beklentisi son derece yanlış. AK Parti’nin 19 yıldan beri iktidarda olmasının temel sebebi, son derece dinamik canlı bir teşkilat yapısı ve saha çalışmasının olması. Muhalefetin, erken seçim söyleminin genel sebebi maalesef, Türkiye’nin her şeyden çok ihtiyaç duyduğu güven ve istikrar ortamı. Hele hele pandemiyle beraber bütün dünyada ortaya çıkan istikrar ve güven ihtiyacını erken seçim tartışmaları üzerinden adeta baltalamak. Yoksa Türkiye’de erken seçim söz konusu değil” dedi.

Etiketler: AK Parti
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Neye göre hatalıyız?

Sonraki Haber

Bakanlıktan şiddetle mücadele çalışması

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

MHP'li isimden yeni yasa önerisi: "Siyasi parti kurmak, şirket kurmaktan kolay"
Politika

MHP’li isimden yeni yasa önerisi: “Siyasi parti kurmak, şirket kurmaktan kolay”

15 Eylül 2026
Genelkurmay Başkanı Bayraktaroğlu, NATO Askeri Komite Başkanı ile görüştü
Politika

Bayraktaroğlu-Dragone görüşmesinde bölgesel savunma gündemi

15 Eylül 2026
Hakan Fidan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev tarafından kabul edildi
Politika

Hakan Fidan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev tarafından kabul edildi

15 Eylül 2026
'Terörsüz Türkiye' hedefinde yeni dönem: "Güven ve huzur ortamına kolay ulaşılmadı"
Politika

‘Terörsüz Türkiye’ hedefinde yeni dönem: “Güven ve huzur ortamına kolay ulaşılmadı”

15 Eylül 2026
Dışişleri Bakanı Fidan: Karadeniz’i çatışmanın dışında tutma çabamız sürüyor
Politika

Fidan’dan Karadeniz için kritik mesaj

15 Eylül 2026
Bakan Bolat, 'E-Ticaret ve Perakende Zirvesi'nde konuştu
Politika

Bakan Bolat, ‘E-Ticaret ve Perakende Zirvesi’nde konuştu

15 Eylül 2026
Sonraki Haber
Bakanlıktan şiddetle mücadele çalışması

Bakanlıktan şiddetle mücadele çalışması

En Güncel Haberler

Sanal medyada müstehcen paylaşımlar yapan 2 şüpheli tutuklandı
Yerel Haberler

Sanal medyada müstehcen paylaşımlar yapan 2 şüpheli tutuklandı

15 Eylül 2026
Yapı Kredi ve TÜBİTAK BİLGEM'den bankacılık ve ödeme altyapılarında yerli teknoloji dönemi
İş Dünyası

Yapı Kredi ve TÜBİTAK BİLGEM’den bankacılık ve ödeme altyapılarında yerli teknoloji dönemi

15 Eylül 2026
Merzigo’nun içerik modeli Uluslararası Emmy Akademisi’nde
İş Dünyası

Merzigo’nun içerik modeli Uluslararası Emmy Akademisi’nde

15 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

İŞKUR ve HAVELSAN’dan milli yazılım sistemi ‘KOVAN’ için iş birliği protokolü

15 Eylül 2026
Yaşam

Üzüm üreticileri TMO’ya akın etti: Traktör kuyruğu oluştu

15 Eylül 2026
Yaşam

Ankara merkezli 15 ilde FETÖ operasyonu: 26 şüpheli yakalandı

15 Eylül 2026
Yaşam

Bakan Yardımcısı Bulut: Teknik kapasitemizi, Suriye’nin yeniden imar sürecine sunmaya hazırız

15 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Toprak Mahsulleri Ofisi

Üzüm üreticileri TMO’ya akın etti: Traktör kuyruğu oluştu

- Haberton
15 Eylül 2026

Manisa'da Toprak Mahsulleri Ofisi, kuru üzüm alımına başladı. Saruhanlı ilçesinde belirlenen alım noktasına gelerek üzümlerini teslim etmek isteyen üreticiler, traktörleriyle...

Sonbahar alerjileri: Küf sporları ve iç mekân hava kalitesi neden daha fazla önem kazanıyor?

Çocuk ders çalışmak istemiyorsa ne yapılmalı? Uzmanların önerdiği etkili yöntemler

EYT’den emekli olup çalışmaya devam edenlerin hakları neler? Maaş, kıdem, izin ve SGDP ayrıntıları

İkinci el otomobil alırken motorun iyi olduğu nasıl anlaşılır? Ustaların baktığı kritik işaretler

Güncel Haber

Sanal medyada müstehcen paylaşımlar yapan 2 şüpheli tutuklandı

Sanal medyada müstehcen paylaşımlar yapan 2 şüpheli tutuklandı

15 Eylül 2026
Yapı Kredi ve TÜBİTAK BİLGEM'den bankacılık ve ödeme altyapılarında yerli teknoloji dönemi

Yapı Kredi ve TÜBİTAK BİLGEM’den bankacılık ve ödeme altyapılarında yerli teknoloji dönemi

15 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton