4 Ekim 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - AK Parti’den OHAL revizyonu

AK Parti’den OHAL revizyonu

Haberton - Haberton
16 Temmuz 2021 - Güncellenme Tarihi 20 Ağustos 2021
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
AK Parti'den OHAL revizyonu

AK Parti'den OHAL revizyonu

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

AK Parti Grup Başkan Vekili OHAL yetkisinin uzatılması süresini 3 yıldan 1 yıla indirdiklerini açıkladı

AK Parti Grup Başkan Vekili terörle mücadele kapsamındaki gözaltı sürelerinin uzatılması ve kamudaki ihraçlara ilişkin OHAL yetkisinin uzatılması süresini 3 yıldan 1 yıla indirdiklerini açıkladı

AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Meclis gündemine ilişkin bilgilendirme yapan Turan, Genel Kurul’da görüşmeleri süren ‘Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi’nin yerine bugün ekonomik düzenlemeler içeren 25 maddelik torba kanun teklifini görüşmeye başlayacaklarını açıkladı.

Turan, muhalefetin ve kamuoyunun önerilerini dikkate alarak, 25 maddelik torba yasa teklifinin bazı maddelerini değiştireceklerini kaydetti. Bülent Turan, teklifin içinde OHAL ile ilgili 3 madde olduğunu hatırlatarak, “Biz 2002 yılında iktidara geldiğimizde bölgesel olan OHAL’i kaldıran bir partiyiz. Biz aynı şekilde hain FETÖ terör örgütünün yapmış olduğu darbe girişiminden sonra FETÖ ile mücadele kapsamında Meclis’in de büyük çoğunluğunun verdiği destekle 2018’de OHAL’i kaldırmış bir partiyiz” dedi.

“1 yıla indiriyoruz”

Kamuoyundan gelen bazı çekinceleri dikkate aldıklarını ve yeniden değerlendirme yaptıklarını belirten AK Parti’li Turan, “Terörle mücadele kapsamında 3 yıl olan gözaltı süresini revize ederek 1 yıla indiriyoruz. Kamu personeli ihracı ile ilgili 3 yıl olan teklifimizi de yine 1 yıla indiriyoruz. Bu adımı önemsiyorum. Haftanın başından beri muhalefet partileri, ‘AK Parti seçime OHAL’le gitmek istiyor, AK Parti OHAL’i sevdi, AK Parti OHAL’i sindirmek için OHAL’i seçimde kullanacak’ dedi. Artık bizi anlayın. Biz OHAL’i istemiyoruz ama Türkiye gerçekleri var. Türkiye’nin önünde hain FETÖ terör örgütü var. Sorunları var. Muhalefetin anlamsız yaklaşımını da ortadan kaldırdığımızı düşünüyorum” diye konuştu.

Bülent Turan, torba teklifin ardından ‘Turizmi Teşvik Kanunu’ görüşmelerine devam edeceklerini kaydetti.

“Herkesin bir maaşı olması esası kuraldır”

Açıklamaların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan AK Parti’li Turan, ‘çift maaş’ tartışmalarıyla ilgili, “Herkesin bir maaşı olması esası kuraldır. Kanunla ilgili düzenlemeyi AK Parti’li yıllarda bizler yaptık. Şu an kamuoyunda zaman zaman çok ağır ithamlarla ’10 maaş aldı 20 maaş aldı’ tarzı ifadelerin doğru olmadığını söylemek isterim. Yanlış hatırlamıyorsam 2 maaştan fazla alma hakkı yok. O çok sayıda insan, çok özel kurumlarda, çok özel görevlerde olan insanlarımız da var. Bir kişinin bulunduğu pozisyonla ilgili birden fazla yerde görev alması birden fazla maaş anlamına gelmez. 2’den fazla maaş almak yok diye biliyorum.

Biz bunu kamuoyunda olan rahatsızlıkla birlikte değerlendirdik, çalıştık. Ortaya çıkan tabloda bir eksik varsa düzeltiriz ama bendeki bilgi kanunun ifadesi bir kişinin bir maaş alacağı yönündedir. 10 maaşlı 20 maaşlı kimse yok. Varsa da bunu düzeltmek durumundayız. Maaşların kendi yaptığı göreve göre çok olması az olması başka konu, özel sektörle bazı özellikli kurumların kıyaslanması başka konu ama prensip olarak biz de kamuoyu vicdanını rahatsız etmeyen bir maaş rejimi olmasını doğru buluruz” dedi. 

“Ümit ederim ülkemizde böyle bir acı tecrübe yaşanmaz”

AK Parti’li Turan, din istismarıyla ilgili soru üzerine de “Din bu milletin bir gerçeğidir. Biz Müslüman bir toplumda yaşıyoruz. Farklı dine mensup vatandaşlarımız da var. Din ilişkilerinin devlet nezdinde kamuoyunu rahatsız eden, yoran bir hale gelmesini doğru bulmayız. FETÖ gibi çok ağır bir tecrübe yaşadı bu toplum. Bu toplumdaki tecrübenin sonucu olarak da tüm kurumların, tüm ilgililerin, yasama başta olmak üzere gerekli adımları atması hepimizin görevi olarak düşünüyorum. Bu ülkede bir daha FETÖ tecrübesi yaşanmaması hepimizin görevidir.

Tabi ki bu ülkede İslami çalışmalar, cemaatler, dernekler olacak. Başka başka derneklerin başka dinlerin çalışmaları, gayretli olacak ancak bunu devlete dayatan kendi içerisindeki sistemini devletin sistemini bozar hale getiren bir amaca izin vermemek gerekir, diye düşünüyorum. FETÖ’nün İslami çalışmalar yaptığını iddia ettiği zamanlardaki performansı ile sonraki dönemde devletin içinde paralel bir yapılanmaya başlamış olması bambaşka işlerdi. Ümit ederim ülkemizde böyle bir acı tecrübe yaşanmaz. Tüm kurumların da bu konuda bu bedelden kaynaklı tedbir alması gerekli” diye konuştu. 

“Takdir Anayasa Mahkemesi’nindir”

AK Parti Grup Başkan Vekili Turan, Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararı ardından yeniden Meclis’e dönen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu ile ilgili de “Aslında Türkiye’de yasama, yürütme, yargının farklı çalıştığının, kuvvetler ayrılığının olduğunun en güzel örneklerinden bir tanesidir. Meclis daha önceki tarihte Gergerlioğlu hakkında verilen kararları okumuştur. Meclis karar vermemiştir. Mahkemenin kararını okuduğu için seçilmişliği düşmüştür ancak sonraki itirazlarda yargı kendi içerisinde bu dönüşümü sağlamış ve Gergerlioğlu’nun suçunun seçime engel olmadığına karar vermiştir.

Dolayısıyla bizim dışımızda işleyen bir konudur. Gergerlioğlu veya başkası keşke kimse suç işlemese keşke herkes terörle ilgili ilişkilerine mesafe koyabilse keşke tüm partilerimiz demokratik zeminin tam göbeğinde yer alabilse ama maalesef bunlar hep böyle tartışma konusu oluyor. Tüm terörle ilişkisi olan kişilerin yargılanmalarının dokunulmazlıktan kaynaklı avantajlarına sığınmadan devam ettirebilsek ama geldiğimiz yerde takdir Anayasa Mahkemesi’nindir” dedi.

Etiketler: AK PartiTBMM
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

İmamoğlu Kurban Bayramı önlemlerini açıkladı

Sonraki Haber

Kültür ve Turizm Bakanı Polonya’da temaslarda bulundu

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa Şehir Hastanesi açılışında konuştu
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa Şehir Hastanesi açılışında konuştu

4 Ekim 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’nin geleceği emin ellerde
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’nin geleceği emin ellerde

3 Ekim 2026
11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, amcasının cenazesine katıldı
Politika

11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, amcasının cenazesine katıldı

3 Ekim 2026
Ümit Özdağ: Soruşturmanın henüz kamuoyuna yansımayan yönleri var
Politika

Ümit Özdağ: Soruşturmanın henüz kamuoyuna yansımayan yönleri var

3 Ekim 2026
Bakan Bayraktar: İstiyoruz ki Türkiye, küçük modüler reaktör devrimini kaçırmasın
Politika

Bakan Bayraktar: İstiyoruz ki Türkiye, küçük modüler reaktör devrimini kaçırmasın

3 Ekim 2026
Meclis Sanayi Komisyonu Başkanı Varank: Gençler gelecekte çığır açıcı işler yapacak
Politika

Meclis Sanayi Komisyonu Başkanı Varank: Gençler gelecekte çığır açıcı işler yapacak

3 Ekim 2026
Sonraki Haber
Kültür ve Turizm Bakanı Polonya'da temaslarda bulundu

Kültür ve Turizm Bakanı Polonya'da temaslarda bulundu

En Güncel Haberler

Aydın’da 9 katlı binada yangın: 5 kişi dumandan etkilendi
Yerel Haberler

Aydın’da 9 katlı binada yangın: 5 kişi dumandan etkilendi

4 Ekim 2026
Şişli’de eğlence mekanlarına denetim
Yerel Haberler

Şişli’de eğlence mekanlarına denetim

4 Ekim 2026
Mardin’de hafif ticari araç TIR’a çarptı: 6 yaralı
Yerel Haberler

Mardin’de hafif ticari araç TIR’a çarptı: 6 yaralı

4 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

İstanbul Boğazı’ndaki köprüler turkuaz renge büründü

4 Ekim 2026
Yaşam

Kazada yaralanan motosiklet sürücüsü, 6 günlük yaşam mücadelesini kaybetti

4 Ekim 2026
Yaşam

Göl kenarında erkek cesedi bulundu

3 Ekim 2026
Yaşam

Motosikletin tekerini tamir etmeye çalışırken parmağı koptu

3 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Küçükçekmece TEM'de otomobil alev alev yandı

Küçükçekmece TEM’de otomobil alev alev yandı

- Haberton
4 Ekim 2026

Küçükçekmece, Tem Otoyolu'nda otomobilde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürüldü. Yangın, saat 21.00 sıralarında Tem Otoyolu Atakent mevkiinde seyir...

Emeklilerin birikimleri hedefte: Dolandırıcıların kullandığı yeni yöntemlere dikkat

Türkiye’de akıl oyunları eğitimi: Satranç ve mangala çocukların bilişsel gelişimini nasıl destekliyor?

Türk kuru meyvesi dünyanın sofrasında: Kayısı, incir ve üzümde Türkiye’nin küresel liderliği

Türkiye’de kanser taraması: Erken tanı neden hayat kurtarıyor, kimler hangi testleri yaptırmalı?

Güncel Haber

Aydın’da 9 katlı binada yangın: 5 kişi dumandan etkilendi

Aydın’da 9 katlı binada yangın: 5 kişi dumandan etkilendi

4 Ekim 2026
Şişli’de eğlence mekanlarına denetim

Şişli’de eğlence mekanlarına denetim

4 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton