22 Ekim 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Mustafa Destici’den fon soruşturmasına sert çıkış: “Siyasi ve bürokratik uzantılar da hesap vermeli!”

Mustafa Destici’den fon soruşturmasına sert çıkış: “Siyasi ve bürokratik uzantılar da hesap vermeli!”

Haberton - Haberton
21 Ekim 2026
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Büyük Birlik Partisi olarak açıkça ifade ediyoruz ki, milletimizin alın terini, helal birikimini süslü vaatler ve fon kılıfları altında gasp eden hiçbir yapıya, saadet zincirine ve bunların arkasındaki bürokratik veya siyasi uzantılara asla müsamaha gösterilmemelidir. Devletin imkanlarını ve vatandaşın güvenini suistimal edenlerin yakasına yapışılmalı ve mutlaka ama mutlaka bırakılmadan bedeli ödetilmelidir” dedi.

BBP lideri Mustafa Destici, partisinin genel merkez binasında düzenlediği basın toplantısında konuştu. Destici konuşmasında, 40 yıldan fazla bir süre terörle etkin bir mücadele gerçekleştirildiğini belirterek, “Bu mücadele dönemi içerisinde maalesef binlerce şehidimiz oldu. PKK terör örgütünün kahpe ve kanlı pusularında can veren kahramanlarımız oldu. 21 Ekim 2007'de Hakkari Dağlıca'da hain ve kahpe terör örgütü PKK'nın saldırısı sonucu şehit olan 12 kahraman mehmetçiğimizi, aslanımızı, diğer şehitlerimizle birlikte bir kez daha rahmetle, minnetle ve şükranla ziyaret ediyoruz. Ruhları şad olsun, mekanları cennet olsun inşallah. Bugün ülkemiz teröre teslim olmamışsa, emperyalist ülkeler ülkemiz üzerindeki emellerini gerçekleştirememişse işte bunu en çok da bu kahraman şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Ne olursa olsun onları asla unutmadık ve unutmayacağız. Onların geride bıraktığı aile efradını da tıpkı şehitlerimiz gibi saygıyla anacak ve onların her derdinde yanlarında olma gayretinde bulunacağız. Devletimiz de milletimiz de bu sorumluluktadır. Ve bu sorumluluk Allah'ın izniyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti var olduğu sürece Türk milleti var olduğu sürece de devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk milleti bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da teröre, teröriste ve onların arkasındaki emperyalist, siyonist, küresel güçlere de taviz vermeyecektir. Bir süreç yürütülmektedir. Başında söylendiği gibi şartsız, pazarlıksız ve müzakeresiz bir süreç yürütülecektir. Yine şartsız, pazarlıksız bir şekilde PKK terör örgütü silahını bırakacaktır. Kendini feshedecektir. Bunun başka yolu da yoktur. Şimdi bakıyoruz Kandil'deki sözcüleri, DEM Partisi sözcüleri birtakım şartlardan bahsetmektedir. Onlar sadece onların kendi zırvalamalarından başka bir şey değildir. Bu millet ne kimliğinden taviz verir ne bilinden taviz verir ne bayrağından taviz verir ne bütünlüğünden taviz verir ne de birliğinden taviz verir. Herkes bunu aklına koysun” diye konuştu.

Destici, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde biliyorsunuz Türk Kızılayı ile ilgili bir kanun teklifi vardı. Fakat tasfiyesine karar verilen bazı yatırım fonları hakkındaki kanun teklifi öne alınarak Kızılay'la ilgili olan teklif biliyorsunuz ötelendi. Bu da neyi gösteriyor? Meselenin ve aciliyetinin bir açık göstergesi olarak bunu görüyoruz, böyle okuyoruz ve böyle değerlendiriyoruz. İnsani değerlerimizin ve merhametimizin sembolü olan Kızılay gibi köklü bir kurumumuzun düzenlemesi durdurulup, bu fon vurgunu meselesinin öne alınması devletimizin ve milletimizin ne denli büyük ve karanlık bir finansal tuzakla karşı karşıya olduğunu da gözler önüne sermiştir. Büyük Birlik Partisi olarak açıkça ifade ediyoruz ki, milletimizin alın terini, helal birikimini süslü vaatler ve fon kılıfları altında gasp eden hiçbir yapıya, saadet zincirine ve bunların arkasındaki bürokratik veya siyasi uzantılara asla müsamaha gösterilmemelidir. Finansal sistemin denetimindeki zafiyetlerden beslenen bu haramzade anlayış yalnızca vatandaşımızın cebine değil doğrudan doğruya devletimizin itibarına ve kamu düzenine de kastetmiştir. Beytü'l-mal’e uzanan kirli eller mutlaka ama mutlaka hesap vermelidir. Sadece failler değil denetim görevini ihmal edenler, süreci bilerek veya bilmeyerek kolaylaştıranlar da aynı şekilde sorumludurlar. Şüphesiz ki, tüyü bitmemiş yetim hakkının öte dünyada mutlak bir karşılığı ve ilahi bir hesabı olacaktır. Ancak bu dünyada da karşılığı son derece ağır olmalı, hukuki bedel neyse bu cürmü işleyenlere mutlaka ama mutlaka misliyle ödetilmelidir. Yüce meclisimizin bu konuyu öncelikli gündem maddesi yapmasını olumlu bulmakla birlikte uyarılarımızı da en net şekilde yapıyoruz. Bu süreç alelacele yapılan tasfiye düzenlemeleriyle konunun kapatıldığı faillerin ve ihmali olan denetçilerin halı altına süpürüldüğü bir aklama mekanizmasına asla dönüştürülmemelidir. Kanun teklifinin öne çekilmesiyle ortaya konan irade olayın sonuna kadar üzerine gidilmesi, kaybolan tek bir kuruşun dahi izini sürülerek mağduriyetlerin eksiksiz giderilmesi ve sorumluların yargı önünde en ağır cezayı almasıyla anlam kazanacaktır. Aziz milletimizin hakkını korumak devletin öncelikli görevidir. Devletin imkanlarını ve vatandaşın güvenini suistimal edenlerin finansal katakullilerle halkın birikimini buharlaştıranların yakasına yapışılmalı ve mutlaka ama mutlaka bırakılmadan bedeli ödetilmelidir.”

Etiketler: DenetimHakkariPkkŞehitTerörTerör ÖrgütüTürkiye
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

İYİ Parti’de istifa krizi! Müsavat Dervişoğlu, Ahmet Eşref Fakıbaba’yı istifaya çağırdı

Sonraki Haber

Gürcü futbolcudan kötü haber! Çapraz bağları koptu, sezonu kapattı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

9'uncu İstanbul Arabuluculuk Konferansı, 23-24 Ekim'de düzenlenecek
Politika

9’uncu İstanbul Arabuluculuk Konferansı, 23-24 Ekim’de düzenlenecek

22 Ekim 2026
Özgür Özel'den Halk TV önünde sert çıkış! “Bu, bir kanalı savunmaktan fazlasıdır!”
Politika

Özgür Özel’den Halk TV önünde sert çıkış! “Bu, bir kanalı savunmaktan fazlasıdır!”

22 Ekim 2026
Fonların tasfiyesine ilişkin teklifin ilk 5 maddesi kabul edildi
Politika

Fon mağdurlarını ilgilendiren kritik düzenleme! Meclis’te ilk 5 madde kabul edildi

22 Ekim 2026
CHP'de ihraç krizi! Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç ve 2 İBB meclis üyesi disipline sevk edildi
Politika

CHP’de ihraç krizi! Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç ve 2 İBB meclis üyesi disipline sevk edildi

21 Ekim 2026
Bakan Kurum, Ümraniye Belediye Başkanı Yıldırım'ı kabul etti
Politika

Murat Kurum, Ümraniye Belediye Başkanı Yıldırım’ı kabul etti

21 Ekim 2026
Bakan Işıkhan'dan gençlere yönelik istihdam açıklaması!
Politika

Bakan Işıkhan’dan gençlere yönelik istihdam açıklaması!

21 Ekim 2026
Sonraki Haber
Kvaratskhelia’dan PSG'ye kötü haber

Gürcü futbolcudan kötü haber! Çapraz bağları koptu, sezonu kapattı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

En Güncel Haberler

UiPath, yapay zeka ajanlarını ve çalışanları tek platformda buluşturdu
Bilim & Teknoloji

UiPath, yapay zeka ajanlarını ve çalışanları tek platformda buluşturdu

22 Ekim 2026
Midesinden 502 gram metamfetamin çıkan şüpheli tutuklandı
Yerel Haberler

Midesinden 502 gram metamfetamin çıkan şüpheli tutuklandı

22 Ekim 2026
İran'dan BM'ye 'ABD ablukasını kınayın' çağrısı
Dış Haberler

İran’dan BM’ye ‘ABD ablukasını kınayın’ çağrısı

22 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Bursa’da market dolabında et yiyen kedi görüntülendi: İşletmeye 52 bin TL ceza kesildi

22 Ekim 2026
Yaşam

Kampanyası tamamlanan Göktuğ’un hesabında kalan para, kendisi gibi DMD’li adaşına umut oldu

22 Ekim 2026
Yaşam

Yüksek lisans yaparken okuduğu makaleden etkilendi: Kayseri’de safran üretiminde büyük başarı

22 Ekim 2026
Yaşam

Doktorların ‘yaşamaz’ dediği serebral palsili Kader: “Hayatla resmen inatlaştım”

22 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Bayrampaşa’da sahte parfüm operasyonu: 350 milyon liralık ürün ele geçirildi

Bayrampaşa’da sahte parfüm operasyonu: 350 milyon liralık ürün ele geçirildi

- Haberton
22 Ekim 2026

Bayrampaşa'da sahte parfüm üretimi yapılan 2 imalathaneye düzenlenen operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 350 milyon lira olan 120 bin 115 sahte...

Erken emeklilikte yeni gelişme! Staj ve çıraklık sigortası başlangıç sayılacak mı? Teklif Meclis’te

TOKİ kiralık konut başvuruları sona erdi! Kimler ev kiralayabilecek, gelir sınırı ne kadar? İşte 2026 şartları

Kekemeliği artırabilen 6 yanlış davranış! Aileler farkında olmadan bu hataları yapıyor

Kışlık kıyafetleri kaldırdığınız dolaptan kötü koku mu geliyor? Rutubeti önlemek için 6 etkili yöntem

Güncel Haber

UiPath, yapay zeka ajanlarını ve çalışanları tek platformda buluşturdu

UiPath, yapay zeka ajanlarını ve çalışanları tek platformda buluşturdu

22 Ekim 2026
Midesinden 502 gram metamfetamin çıkan şüpheli tutuklandı

Midesinden 502 gram metamfetamin çıkan şüpheli tutuklandı

22 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton