21 Ekim 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Mustafa Destici’den fon soruşturmasına sert çıkış: “Siyasi ve bürokratik uzantılar da hesap vermeli!”

Mustafa Destici’den fon soruşturmasına sert çıkış: “Siyasi ve bürokratik uzantılar da hesap vermeli!”

Haberton - Haberton
21 Ekim 2026
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Büyük Birlik Partisi olarak açıkça ifade ediyoruz ki, milletimizin alın terini, helal birikimini süslü vaatler ve fon kılıfları altında gasp eden hiçbir yapıya, saadet zincirine ve bunların arkasındaki bürokratik veya siyasi uzantılara asla müsamaha gösterilmemelidir. Devletin imkanlarını ve vatandaşın güvenini suistimal edenlerin yakasına yapışılmalı ve mutlaka ama mutlaka bırakılmadan bedeli ödetilmelidir” dedi.

BBP lideri Mustafa Destici, partisinin genel merkez binasında düzenlediği basın toplantısında konuştu. Destici konuşmasında, 40 yıldan fazla bir süre terörle etkin bir mücadele gerçekleştirildiğini belirterek, “Bu mücadele dönemi içerisinde maalesef binlerce şehidimiz oldu. PKK terör örgütünün kahpe ve kanlı pusularında can veren kahramanlarımız oldu. 21 Ekim 2007'de Hakkari Dağlıca'da hain ve kahpe terör örgütü PKK'nın saldırısı sonucu şehit olan 12 kahraman mehmetçiğimizi, aslanımızı, diğer şehitlerimizle birlikte bir kez daha rahmetle, minnetle ve şükranla ziyaret ediyoruz. Ruhları şad olsun, mekanları cennet olsun inşallah. Bugün ülkemiz teröre teslim olmamışsa, emperyalist ülkeler ülkemiz üzerindeki emellerini gerçekleştirememişse işte bunu en çok da bu kahraman şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Ne olursa olsun onları asla unutmadık ve unutmayacağız. Onların geride bıraktığı aile efradını da tıpkı şehitlerimiz gibi saygıyla anacak ve onların her derdinde yanlarında olma gayretinde bulunacağız. Devletimiz de milletimiz de bu sorumluluktadır. Ve bu sorumluluk Allah'ın izniyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti var olduğu sürece Türk milleti var olduğu sürece de devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk milleti bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da teröre, teröriste ve onların arkasındaki emperyalist, siyonist, küresel güçlere de taviz vermeyecektir. Bir süreç yürütülmektedir. Başında söylendiği gibi şartsız, pazarlıksız ve müzakeresiz bir süreç yürütülecektir. Yine şartsız, pazarlıksız bir şekilde PKK terör örgütü silahını bırakacaktır. Kendini feshedecektir. Bunun başka yolu da yoktur. Şimdi bakıyoruz Kandil'deki sözcüleri, DEM Partisi sözcüleri birtakım şartlardan bahsetmektedir. Onlar sadece onların kendi zırvalamalarından başka bir şey değildir. Bu millet ne kimliğinden taviz verir ne bilinden taviz verir ne bayrağından taviz verir ne bütünlüğünden taviz verir ne de birliğinden taviz verir. Herkes bunu aklına koysun” diye konuştu.

Destici, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde biliyorsunuz Türk Kızılayı ile ilgili bir kanun teklifi vardı. Fakat tasfiyesine karar verilen bazı yatırım fonları hakkındaki kanun teklifi öne alınarak Kızılay'la ilgili olan teklif biliyorsunuz ötelendi. Bu da neyi gösteriyor? Meselenin ve aciliyetinin bir açık göstergesi olarak bunu görüyoruz, böyle okuyoruz ve böyle değerlendiriyoruz. İnsani değerlerimizin ve merhametimizin sembolü olan Kızılay gibi köklü bir kurumumuzun düzenlemesi durdurulup, bu fon vurgunu meselesinin öne alınması devletimizin ve milletimizin ne denli büyük ve karanlık bir finansal tuzakla karşı karşıya olduğunu da gözler önüne sermiştir. Büyük Birlik Partisi olarak açıkça ifade ediyoruz ki, milletimizin alın terini, helal birikimini süslü vaatler ve fon kılıfları altında gasp eden hiçbir yapıya, saadet zincirine ve bunların arkasındaki bürokratik veya siyasi uzantılara asla müsamaha gösterilmemelidir. Finansal sistemin denetimindeki zafiyetlerden beslenen bu haramzade anlayış yalnızca vatandaşımızın cebine değil doğrudan doğruya devletimizin itibarına ve kamu düzenine de kastetmiştir. Beytü'l-mal’e uzanan kirli eller mutlaka ama mutlaka hesap vermelidir. Sadece failler değil denetim görevini ihmal edenler, süreci bilerek veya bilmeyerek kolaylaştıranlar da aynı şekilde sorumludurlar. Şüphesiz ki, tüyü bitmemiş yetim hakkının öte dünyada mutlak bir karşılığı ve ilahi bir hesabı olacaktır. Ancak bu dünyada da karşılığı son derece ağır olmalı, hukuki bedel neyse bu cürmü işleyenlere mutlaka ama mutlaka misliyle ödetilmelidir. Yüce meclisimizin bu konuyu öncelikli gündem maddesi yapmasını olumlu bulmakla birlikte uyarılarımızı da en net şekilde yapıyoruz. Bu süreç alelacele yapılan tasfiye düzenlemeleriyle konunun kapatıldığı faillerin ve ihmali olan denetçilerin halı altına süpürüldüğü bir aklama mekanizmasına asla dönüştürülmemelidir. Kanun teklifinin öne çekilmesiyle ortaya konan irade olayın sonuna kadar üzerine gidilmesi, kaybolan tek bir kuruşun dahi izini sürülerek mağduriyetlerin eksiksiz giderilmesi ve sorumluların yargı önünde en ağır cezayı almasıyla anlam kazanacaktır. Aziz milletimizin hakkını korumak devletin öncelikli görevidir. Devletin imkanlarını ve vatandaşın güvenini suistimal edenlerin finansal katakullilerle halkın birikimini buharlaştıranların yakasına yapışılmalı ve mutlaka ama mutlaka bırakılmadan bedeli ödetilmelidir.”

Etiketler: DenetimHakkariPkkŞehitTerörTerör ÖrgütüTürkiye
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

İYİ Parti’de istifa krizi! Müsavat Dervişoğlu, Ahmet Eşref Fakıbaba’yı istifaya çağırdı

Sonraki Haber

Kvaratskhelia’dan PSG’ye kötü haber

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Ali Babacan'dan fon soruşturmasında Erdoğan'a kritik soru: “10 ay boyunca kim engelledi?”
Politika

Ali Babacan’dan fon soruşturmasında Erdoğan’a kritik soru: “10 ay boyunca kim engelledi?”

21 Ekim 2026
Bakan Fidan, Brüksel’de STK temsilcileri ile buluştu
Politika

Bakan Fidan, Brüksel’de STK temsilcileri ile buluştu

21 Ekim 2026
Fon soruşturmasında liste krizi! Mehmet Emin Ekmen: “35 gün geçti, hâlâ açıklanmadı!”
Politika

Fon soruşturmasında liste krizi! Mehmet Emin Ekmen: “35 gün geçti, hâlâ açıklanmadı!”

21 Ekim 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Üsküdar Yeni Başkan Vekiline tebrik, vefat sonrası paylaşımlara sert tepki
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Üsküdar Yeni Başkan Vekiline tebrik, vefat sonrası paylaşımlara sert tepki

21 Ekim 2026
Müsavat Dervişoğlu'ndan TBMM'de sert açıklamalar: “Türkiye'de üretim değil, yağma ekonomisi var!”
Politika

Müsavat Dervişoğlu’ndan “tövbe fonu” çıkışı: “Türkiye’de üretim değil, yağma ekonomisi var!”

21 Ekim 2026
Saadet Partisi lideri Mahmut Arıkan'dan iktidara sert sözler: “Şehirleri sel, belediyeleri rüşvet basmış!”
Politika

Saadet Partisi lideri Mahmut Arıkan’dan iktidara sert sözler: “Şehirleri sel, belediyeleri rüşvet basmış!”

21 Ekim 2026
Sonraki Haber
Kvaratskhelia’dan PSG'ye kötü haber

Kvaratskhelia’dan PSG'ye kötü haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

En Güncel Haberler

İsmet Taşdemir: Sakat arkadaşlarımız geldikten sonra biraz daha farklı olabiliriz
Spor Haberleri

İsmet Taşdemir: Sakat arkadaşlarımız geldikten sonra biraz daha farklı olabiliriz

21 Ekim 2026
Uyuşturucu ve fuhuş operasyonunda 2 tutuklama
Yerel Haberler

Uyuşturucu ve fuhuş operasyonunda 2 tutuklama

21 Ekim 2026
Mardin’de kuyumcu dükkanına silahlı saldırı
Yerel Haberler

Mardin’de kuyumcu dükkanına silahlı saldırı

21 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Onarmaya çalıştığı su deposuyla birlikte damdan düşen tamirci öldü

21 Ekim 2026
Yaşam

Ankara’da okul çevrelerinde denetim; 19 bin 854 kişi sorgulandı

21 Ekim 2026
Yaşam

Milli Eğitim Bakanlığı ve Akbank ileri dönüşümü mesleki eğitime taşıyor

21 Ekim 2026
Yaşam

Artvin’in ödüllü ‘Butko’ zeytininde hasat başladı: 80 ton zeytinyağı hedefi var

21 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Gazeteci İsmail Arı adliyeye sevk edildi! Tutuklama talebine ilişkin karar bekleniyor

Gazeteci İsmail Arı adliyeye sevk edildi! Tutuklama talebine ilişkin karar bekleniyor

- Haberton
21 Ekim 2026

BirGün gazetesi muhabiri İsmail Arı, eski RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in şikâyeti üzerine Ankara'da gözaltına alınmasının ardından adliyeye sevk edildi. “Kamu...

Türk Çevre Mevzuatında kirleten Öder İlkesi: Çevreyi kirleten kim, hangi bedeli ödüyor?

Sürekli yorgunluk ve unutkanlık yaşıyorsanız dikkat! Nedeni iyot eksikliği olabilir

Avrupa’da protesto dalgası büyüyor! Fransa’da sokağa çıkma yasakları, binlerce gözaltı: 7 ülkede neler oluyor?

Sonbahar mutfağında sağlıklı beslenmenin sırrı: Bal kabağı ve kök sebzelerle hazırlanan 7 nefis tarif

Güncel Haber

İsmet Taşdemir: Sakat arkadaşlarımız geldikten sonra biraz daha farklı olabiliriz

İsmet Taşdemir: Sakat arkadaşlarımız geldikten sonra biraz daha farklı olabiliriz

21 Ekim 2026
Uyuşturucu ve fuhuş operasyonunda 2 tutuklama

Uyuşturucu ve fuhuş operasyonunda 2 tutuklama

21 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton