17 Mayıs 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - CHP’li Özçağdaş ve Karabat Sarıyer’deki eski il binasında konuştu

CHP’li Özçağdaş ve Karabat Sarıyer’deki eski il binasında konuştu

Haberton - Haberton
12 Eylül 2025
- Politika
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
CHP'li Özçağdaş ve Karabat Sarıyer'deki eski il binasında konuştu
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, Sarıyer’deki eski il binasında basın açıklaması gerçekleştirdi.

CHP’nin Sarıyer’de bulunan eski İl Başkanlığı binası önündeki bekleyiş bugün de devam ediyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgüür Karabat il binasında açıklamalarda bulundu.

‘BURASI CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NİN MALI’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, Bugün itibariyle sizin de gördüğünüz üzere Genel Başkanlık Çalışma Ofisimiz halen tüm yurttaşlarımızın katılımına kapalı. İl başkanlarımız, İlçe Başkanlarımız, parti üyelerimiz ve yurttaşlarımız maalesef buraya girme hakkına sahip değiller. Buradaki tartışma aslında ister çalışma ofisi olsun ister İl Başkanlığı olsun tüm yurttaşlara açık olması gerekir kaldı ki, Cumhuriyet Halk Partisi tarafından gerekli bildirimler gerekli kişilere gerekli kurumlara zamanında yapıldı. İnanılmaz bir ayak diremeyle karşı karşıyayız. Valilik tarafından kanunsuz bir işgalle karşı karşıyayız. Anlamsız bir direnişle karşı karşıyayız. Kendi binamız üzerindeki tasarrufumuzun uygulanmamasını isteniyor. Türkiye’nin bu görüntülere ihtiyacı olmadığını düşündüğümüzden, dün genel başkanınız buraya geldi, heyetleri kabul etti. O sıralarda yine her şey normale dönmüştü.

Genel başkanımızın ayrılmasından sonra koşar adım tekrar geri gelerek burası bloke edildi. Bunun hangisinin doğru olduğuna bir karar vermeleri gerekir. O nedenle Cumhuriyet Halk Partisi olarak Genel Başkanlık Çalışma Ofisimizde çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Enteresan bir durum var. Burası bir partinin özel mülkü. Birazdan Karabat’a sözü bırakacağım. Çünkü bütün bu parti mülklerinden sorumlu olan genel başkan yardımcımız burada. Burası Cumhuriyet Halk Partisi’nin malı. İstediğimiz her şeyi yapabiliriz. İster çalışma ofisi yaparız. İster Parti Okulu yaparız. İster Akademi yaparız. İster ilçe başkanlığı. İster İl Başkanlığı… Valilik tamamen ayak diretiyor. Kayyum heyeti sanki bundan mutsuzmuş gibi açıklamalar yapıyor. İçişleri Bakanlığı ölüm sessizliğine kapılmış ama gerçek şu; buraya yurttaşlar gelemiyorlar gidemiyorlar. Çalışanlar gelemiyorlar, gidemiyorlar. Partiler gelemiyorlar, gidemiyorlar dedi.

‘KISA BİR SÜRE İÇİN GÜRSEL TEKİN ADINI YOK ETMEYE DEĞER Mİ’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, Hem buraya 5 bin polisle girip hem bu barikatları kurdurup 11 kilometre barikat siparişi verdirip hem de ‘Bunların kaldırılmasıyla uğraşıyoruz’ demek aslında çok inandırıcı bir tutum değil. Samimi bir tutumda değil. Ben Gürsel Bey’le beraber onun ilçe başkanıydım. Ve ben o zaman onu şöyle tanıyordum. Barikatın arkasında partiyi savunan olarak tanıyordum. Bugün barikatın karşısında geçmiş birisi olarak böyle konuşunca çok inandırıcı gelmiyor. Onun ötesinde bir hukuk devletinde yaşıyoruz. Hukuk devletinde medeni hukuk uyan herkes bilir ki eşyanın sahibi kimse tasarruf hakkı ondadır. Eşyanın sahibi Cumhuriyet Halk Partisi ve onu temsil edenler de bugün itibariyle belli. Biz diyoruz ki ‘Burası il başkanlığı değil’.

Kime söylememiz lazım bunu. Bunu biz bir izine bağlı olarak söylemiyoruz. Bunu bir bildirim hakkımız var. Bunu kime bildireceğiz. Yargıtaya. Peki Yargıtay’a bildirdikten sonra, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirdikten sonra onların ne yapması gerekiyor. İlgili birimlere, İstanbul ilindeki valiliğe yazı yazması lazım. Valinin de bir silsile halinde emniyete bildirim yapması lazım ki il binasını koruması gerekiyorsa il binası neredeyse orayı korumaya alsın. İl binası Bahçelievler’de. Dolayısıyla bir tedbir alması gerekirse oraya tedbir alması gerek. Ama bir ayak diremeyle karşı karşıyayız. Sanki bir şeyi bekleme havasındalar. Sanki bir şeyi bekleme havasında. Böyle gelsin de pazartesi, gelsin de pazartesi. Hani eskiden kara çarşambalar, perşembeler, cumalar oluyor da ekonomik krizde. Öyle bir şey. Ama şunu söyleyeyim artık eskiden bir günü derdik biz ‘Kara Perşembe’ ekonomik krizlerde anlatırdık.

Bugün bu ülkede her gün kara bir gün olarak yaşanıyor. Her gün. Ekonomik anlamda da böyle, siyasi olarak da böyle, hukuksal olarak da böyle. Dolayısıyla bir pazartesi beklemeye gerek yok. Bu toplumun beklemesi gerektiği gün bir pazar. O pazarda sandığın kurulduğu Pazar, onu söylemek isterim. Dolayısıyla sandıktan kaçanların hamleleriyle karşı karşıyayız. Şunu söylemek isterim; biz kararlı ve inatlı bir şekilde mücadeleye devam edeceğiz. Çünkü haklıyız. Haklıyız bunu görüyoruz. Kimsenin hukuka müdahale etmediği alanda kararların nasıl çıktığını görüyoruz. Unutmuşlar bir tane mahkemeyi kenarda müdahale etmemişler. Dün Ankara’da ne oldu Esastan ret kararı verildi.

Şimdi bu esastan rettin hukuksal işlemleri ayrı bir şey, kayyumu boşa düşürüyor. Ama siyasi etik ve ahlak gereği de yıllardan beri bu partiye görev yapmış birilerinin ilçe başkanlığı yapmış, il başkanlığı yapmış birilerinin o karar çıktığı andan itibaren artık daha fazla ortalığı germemesi gerekir. ‘Süremiz zaten kısa’ diyor ya. Sürenin bittiğini de bilmesi gerekir. Süre zaten kısaysa kısa bir süre için bu kadar gerginliğe değer mi. Bu kadar yokuşa değer mi. Ve ben söylüyorum, ‘Gürsel Tekin, kısa bir süre için Gürsel Tekin adını yok etmeye değer mi dedi.

‘YÜKSEK DİSİPLİN KURULU ÜYELERİ GELEMEDİ AMA PARTİDEN ATILMIŞ KİŞİLER BURAYA ARAÇLA GELDİ’

Karabat, Söyleyeyim ayın 21’inde Kurultay var. Hadi pazartesi bir karar çıktı. Kayyum görevini çarşamba alır en fazla yasal olarak bahsediyorum. Bina girişinden bahsetmiyorum. Geriye kaldı Pazar. Üç gün. Üç güne değer mi. Pazar günü zaten seçim yapacağız. Üç gün sonra da burada seçim yapacağız 24’ünde. Ne yapacağız ondan sonra Dolayısıyla buraya partinin çalışanları giremiyor. Bak partinin çalışanları giremiyor. Ben bugün bizim olduğumuz katı temizleyecek kişilerle ilgili bir sürü görüşme yaparak özel izinle, isimler bildirerek alıyorum. Partinin resmi çalışanları şu ablukanın içine gelip ilk günlerde gelip giremedi. Şimdi o arkadaşlar doğal olarak ücretsiz izin talebinde bulundular. Bakın partinin çalışanları Allah aşkına şuraya gelebilir mi ya. Otobüse binecek, minibüse binecek, polis barikatını geçecek, belki polise karşı karşıya gelecek. Hepsinin çoluğu var, çocuğu var, özel durumları var, bilmem neyi var.

Gelebilir mi parti çalışanı buraya Yüksek Disiplin kurulu üyeleri gelemedi. Ama partiden atılmış kişiler buraya geldi. Partiden atılmış kişiler hatta buraya araçla geldi. Parti aleyhine konuşanlar, partinin genel başkanları aleyhine ‘Amerikancı’ diyenler özel izinle buraya girdi. Özel izinle. Dolayısıyla arkadaşlar, biz dikkatli ve özenli bir şekilde takip ediyoruz. Burası bir kez daha söylüyorum. Partimizin Genel Başkanlık Çalışma Ofisidir. Burada ‘çalışmıyorlar’ diyorlarsa bakın iki tane genel başkan yardımcısı, bir tane milletvekilimizle beraberce burada çalışıyoruz. Çalışmaya devam ediyoruz. Çünkü çok önemli hazırlıklarımız var. Parti bir program çalıştayı geçirdi. Bu olaylardan dolayı kamuoyunun dikkatine fazla sunamadık ama çok önemli birikimler sağladı.

Bunu da pazartesi günden itibaren kamuoyuyla etkin bir şekilde paylaşmaya devam edeceğiz. Paylaşmamız gereken işler artık, Katar’a bir saldırı oldu İsrail’in. Başka işler oluyor. Bizim artık Türkiye’nin milli savunma politikası ile ilgili görüşlerimizi paylaşmamız gerekiyor. Ekonomiyle ilgili aynı şekilde sosyal güvenlikle ilgili aynı şekilde Türkiye’nin Cumhuriyet Halk Partisi üretecek politikalar ihtiyacı var. Biz onları anlatalım. Recep Tayyip Erdoğan da onlara karşılık versin. Onlara cevap versin. Bakalım burada yarışalım. Onlar bizi yeniyorlarsa baş göz üstüne ama böyle barikatla bizi yenemezler şeklinde konuştu.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Çocuklarının yanında uğradığı bıçaklı saldırıda öldü

Sonraki Haber

Milli boksör Samet Gümüş, çeyrek finalde elendi

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

DEM Parti’li Hatimoğulları: Barış, yepyeni bir sayfa açmak demektir
Politika

DEM Parti’li Hatimoğulları: Barış, yepyeni bir sayfa açmak demektir

16 Mayıs 2026 - Güncellenme Tarihi 17 Mayıs 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık annelerin yüreğine ateş düşmesin diyoruz
Politika

Artık annelerin yüreğine ateş düşmesin diyoruz

16 Mayıs 2026
Bakan Güler, NATO Daimi Temsilcilerini kabul etti
Politika

Bakan Güler, NATO Daimi Temsilcilerini kabul etti

16 Mayıs 2026
Bakan Şimşek: Teknoloji bizim için kritik bir alan
Politika

Teknoloji bizim için kritik bir alan

16 Mayıs 2026
Bakan Göktaş: Türkiye son 24 yılda sosyal politika alanında sessiz fakat çok derin bir devrim gerçekleştirdi
Politika

Türkiye son 24 yılda sosyal politika alanında çok derin bir devrim gerçekleştirdi

16 Mayıs 2026
Politika

Bakan Memişoğlu’ndan öğrencilerin çağrısına yanıt

16 Mayıs 2026
Sonraki Haber
Milli boksör Samet Gümüş, çeyrek finalde elendi

Milli boksör Samet Gümüş, çeyrek finalde elendi

En Güncel Haberler

Sivas Uluslararası Film Festivali ödül töreniyle sona erdi
Kültür ve Sanat

Sivas Uluslararası Film Festivali ödül töreniyle sona erdi

17 Mayıs 2026
Duş almak için piknik tüpüyle su ısıttı; gaz sızıntısından zehirlenerek hayatını kaybetti
Yerel Haberler

Duş almak için piknik tüpüyle su ısıttı; gaz sızıntısından zehirlenerek hayatını kaybetti

17 Mayıs 2026
Hatay'da otomobilin bahçe duvarına çarptığı anlar kamerada
Yerel Haberler

Hatay’da otomobilin bahçe duvarına çarptığı anlar kamerada

17 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

‘İstanbul’un Fethi Edirne’den Başlar’ etkinliği coşkuyla gerçekleştirildi

17 Mayıs 2026
Yaşam

Osmaniye’de ‘Lezzet Festivali’ renkli görüntülerle başladı

16 Mayıs 2026
Yaşam

Fener Rum Patriği Bartholomeos, ayin için Nevşehir’e geldi

16 Mayıs 2026
Yaşam

Erzincan’da saklı cennet; Sohmarik Yaylası

16 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

'İstanbul'un Fethi Edirne'den Başlar' etkinliği coşkuyla gerçekleştirildi

‘İstanbul’un Fethi Edirne’den Başlar’ etkinliği coşkuyla gerçekleştirildi

- Haberton
17 Mayıs 2026

Edirne Valiliği tarafından İstanbul'un fethinin 573'üncü yıl dönümü kapsamında düzenlenen 'İstanbul'un Fethi Edirne'den Başlar' programı, aralıklarla yağan yağmura rağmen coşkuyla...

Yoga spor kadar etkili mi? Uzmanlara göre etkisi sanıldığından daha büyük olabilir

Misafir sofraları için uyumlu menü önerileri

Borsada nasıl para kazanılır? Uzmanlar en kritik hatayı açıkladı

Çocuklarda kekemelik neden olur? Uzmanlara göre erken fark etmek büyük önem taşıyor

Güncel Haber

Sivas Uluslararası Film Festivali ödül töreniyle sona erdi

Sivas Uluslararası Film Festivali ödül töreniyle sona erdi

17 Mayıs 2026
Duş almak için piknik tüpüyle su ısıttı; gaz sızıntısından zehirlenerek hayatını kaybetti

Duş almak için piknik tüpüyle su ısıttı; gaz sızıntısından zehirlenerek hayatını kaybetti

17 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton