26 Ağustos 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Yaşam - Cerrahpaşa’da sağlık çalışanına saldırı

Cerrahpaşa’da sağlık çalışanına saldırı

Haberton - Haberton
6 Haziran 2022
- Yaşam
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Cerrahpaşa'da sağlık çalışanına saldırı

Cerrahpaşa'da sağlık çalışanına saldırı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Cerrahpaşa’da sağlık çalışanına saldırı eylem yapılarak tepki aldı. Hastanın yakınının saldırdığı anestezi ve yoğun bakım asistanı Dr. Maryam Arslan hasta yakınından şikayetçi oldu.

Olay, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa-Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Yoğun Bakım Kliniği’nde geçtiğimiz cuma saat 20.00 sıralarında yaşandı. Dr. Maryam Arslan hasta yakını A.M.’nin saldırısına uğradığı gerekçesiyle şikayetçi oldu. Polisin yaptığı inceleme sonrası A.M.’nin doktoru darp ettiği, diğer hasta yakını olan L.D.K.’nin ise hakaret ettiği anlaşıldı. Şüpheliler hakkında tehdit, hakaret ve kasten yaralama suçlarından adli işlem yapıldı . Adliyeye sevk edilen şüpheliler serbest bırakıldı.

Olayın ardından hastanede çalışan anestezi ve cerrahi asistanları bugün iş bıraktı. Hastanede planlanan ameliyatların tümü acil vakalar dışında, durduruldu. Hekimler, hastane bahçesinde basın açıklaması ile hastanelerdeki şiddete tepki gösterdi. Cuma gecesi nöbetteyken hasta yakınından yumruk yediğini söyleyen Dr. Maryam Arslan ise olayın etkisinden hala kurtulamadığını söyleyerek o gecenin detaylarını anlattı.

Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Yoğun Bakım, Anestezi ve Reanimasyon Kliniği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oktay Demirkıran ise şiddetin hastane kapısındaki acillerden en kritik hastaların bulunduğu yoğun bakımların içine kadar girdiğine dikkat çekerek “Kovid pandemisinde bizi alkışlayanlar şimdi şiddet uyguluyor. Şiddet kabul edilebilir bir şey değil. Çoğu meslektaşımız şiddete uğradıktan sonra tedavi görüyor mesleklerini sorguluyor. Yakında bu kritik hastalara bakacak hekim bulamayacaklar” diye konuştu.  

Cerrahpaşa’da sağlık çalışanına saldırı eylem yapılarak tepki aldı. Hastanın yakınının saldırdığı anestezi ve yoğun bakım asistanı Dr. Maryam Arslan hasta yakınından şikayetçi oldu.

“BEN KAZAKİSTAN’DAN DAYAK YEMEK İÇİN Mİ GELDİM?”

Kazakistan’dan gelip ülkemizde tıp fakültesi bitiren ve “Ben dayak yemek için mi geldim” diyerek yaşadıklarına isyan eden Dr. Maryam Arslan, olayın travmasını hala atlatamadığını kaydetti. Arslan, “Ben ve üç hekim arkadaşım nöbetçiydik o akşam. Her zamanki gibi yoğun bir nöbet gecesiydi. Oturacak, yemek yiyecek dahi vaktimiz yoktu.

Ameliyat sonrası yatırılan bir hastamız vardı. Gündüz vizit saatlerinde hastayı kimse ziyaret etmedi. Akşam 19:30-20:00 gibi geldiler. O saatte ziyaret yasak. Ama hastanın yakınlarından biri hemşireydi ve biz de ona bilgi verdik. Kısa bir süreliğine de olsa hastayı görmesini sağladık. Sonra bir hekim arkadaşımız yoğun bakımda yabancı birini görmüş, aynı hastanın başka bir yakını olduğunu öğrenince de ‘Zaten bu hastanın yakını ziyaret etti, şu anda sizi alamayız.

Yoğun bakım da müsait değil, başka bir hastanın bakımı yapılıyor. Lütfen dışarı çıkın’ demiş. Bunun üzerine hasta yakını sinirlenip bağırmaya başlamış. Bir şekilde dışarıya, yoğun bakım koridoruna almışlar hasta yakınını. O sırada güvenliği çağırmışlar. Ben de tam o anda geldim yanlarına. Hekim arkadaşlarım ve diğer hemşireler de geldiler seslerden dolayı. Hasta yakını hakaretler yağdırmaya başladı. ‘Pisliksiniz, çirkefsiniz’ vs diye. En sonunda ağzından şöyle bir cümle çıktı: ‘Siz doktorlarda dayak yiyorsunuz, hala akıllanmıyorsunuz’ O noktada ben durumun ciddiyetini kavrayıp telefonumu çıkardım kayıt almak için. Çünkü bize hakaret etmeye devam ediyordu” dedi.

Dr. Maryam Arslan hasta yakını A.M.’nin saldırısına uğradığı gerekçesiyle şikayetçi oldu. Polisin yaptığı inceleme sonrası A.M.’nin doktoru darp ettiği, diğer hasta yakını olan L.D.K.’nin ise hakaret ettiği anlaşıldı.

“ÖZÜR DİLEYECEĞİNE O BENDEN ÖZÜR DİLEMEMİ İSTEDİ”

Telefonunu çıkardığı anda hasta yakını kadının kendisine saldırdığını anlatan Dr. Arslan, olayın üzerinden 2 gün geçmiş olmasına rağmen o ana dair 3-4 dakikayı hala tam olarak hatırlayamadığını da anlatarak “Koluma ve göğsüme yumruk attığını hatırlıyorum. Personel onu zapt etmeye çalışırken, havada ayaklarıyla da tekme attı. Bu arada hastanın yakınlarının üçü de kadındı. Hakaret etmek yetmedi, hanımefendi yumruk da attı.

Pazar günü yine nöbette olmam gerekiyordu ve aynı kadın yine yoğun bakıma girmişti hastasını ziyaret için. Ben de neden böyle bir şey yaptığını açıkçası gözlerinin içine bakarak sormak istedim. Bana bakıp şöyle dedi: ‘O gece için benden özür dilemen lazım, helallik istemelisin benden, ben karıncayı bile incitmem, öyle bir şey olmadı.’ Yaptığı her şeyi inkar etti. Bugün Cerrahpaşa’da planlı ameliyatların hepsi ertelendi. Anestezi ve cerrahi asistanları olarak acil vakalar dışında hiçbir ameliyata girmeyeceğiz” diye konuştu.

“ŞİDDET GÖRÜP HASTALARINI HAYATTA TUTMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. Oktay Demirkıran ise bundan 2 yıl önce yoğun bakımlarda şiddetle ilgili kliniklerinde bir araştırma yaptıklarını kaydederek, “Yoğun bakımda şiddet, Türk Yoğun Bakım Derneğinin de gündeminde olan bir konu. Kliniğimizden Uzm. Dr. Oğuzhan Kayhan’ın yaptığı ‘yoğun bakımda şiddet’ anket çalışması vardı 2 yıl önce. Yoğun bakım hekimlerinin şiddete maruz kalma ve bu konudaki reaksiyonlarını öğrenmek üzere yapılan ankete 200’e yakın hekim dahil edilmişti.

Uğradıkları gerek sözlü gerek fiziksel şiddeti ve bunların doktorlar üzerinde yarattığı travma etkilerini öğrenmeye çalışmıştık. Gördük ki kadın erkek fark etmiyor, doktorların hepsi aynı şekilde şiddete maruz kalıyor. Bu anketi 2 yıl önce yaptığımızda sonuçları rahatsız ediciydi ama şu anda gelinen nokta, ondan çok daha vahim. Daha da arttı. Acillerde görülen şiddet olayı maalesef bu hastaların bakıldığı en üst düzey teknolojik ve tıbbi birikimin olduğu yoğun bakımlara kadar geldi.

Cerrahpaşa’da sağlık çalışanına saldırı

Yoğun bakımın kapısından içeri girip, içeride dahi şiddet uygulanır hale geldi. Bu, kabul edilebilecek bir şey değil. Onlar bize şiddet uyguluyor ama biz onların hastasına hala aynı özenle bakmaya devam ediyoruz. Hayatta tutmaya çalışıyoruz. Biz şiddete uğradığımızda, 5 dakika sonra bir mavi kod verildiğinde, gidip başka bir hastaya kalp mesajı yapıp onu hayatta tutmak için çaba harcıyoruz. Çünkü biz mesleğimizi çok seviyoruz” ifadelerini kullandı.

“HASTALARI ÖLDÜREN BİZ DEĞİLİZ”

Yoğun bakımların en kritik hastaların yattığı yerler olduğuna da dikkat çeken Prof. Dr. Demirkıran, sözlerini şöyle noktaladı: “Bunun şiddete dönmesi asla kabul edilebilir bir şey değil. Çünkü hastalarını öldüren biz değiliz. Biz onları yaşatmak için orada varız. Biz onların canlarına can katmaya çalışırken kendi canımızın da yanmasını istemiyoruz. Yaşadıkları psikolojik travmayı atlatabilmeleri kolay olmuyor. Tedavi gören arkadaşlarımız var, uyku bozukluğu yaşayan arkadaşlarımız var.

Bu insanlar gerçekten hayat kurtarıyor ve yapılan iş çok ağır. Kovid döneminde yoğun bakımlar olmasaydı şu anda yüzlerce insan ölmüş olurdu. Pek çok Batı ülkesinde yoğun bakımlar iyi yönetilemediği için. yüzlerce hasta öldü. İtalya’da Amerika’da örneğin, hastalar yoğun bakıma alınamayıp servislerde ya da evlerinde öldüler. Eğer bizi alkışlıyorsanız, gönülden alkışlayın. Daha sonra bu kadar kritik hastaya baktıracak hekim bulamayacaksınız. Biz içeride zaman zaman 30-40 hastaya bakıyoruz. Sürekli hasta yakınlarına ayrı ayrı bilgilendirme yaparsak, gün içinde diğer hastalara yeterince zaman ayıramayacağız. Sakince beklemeleri gerekiyor ki en uygun fırsatta onlara gerekli tüm açıklamaları yapalım”

Dr. Maryam Arslan’a destek veren hastane çalışanları da eylem yaptı.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Genel hububat üretiminde artışı bekliyoruz

Sonraki Haber

Çalışma hayatı pilot deneyi İngiltere’de başladı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Gaziosmanpaşa'da oyun salonuna silahlı saldırı: İşletme sahibi vuruldu
Yaşam

Gaziosmanpaşa’da oyun salonuna silahlı saldırı: İşletme sahibi vuruldu

26 Ağustos 2026
Demirci’de Kurtuluş Festivali kortej yürüyüşüyle başladı
Yaşam

Demirci’de Kurtuluş Festivali kortej yürüyüşüyle başladı

26 Ağustos 2026
Dere kenarında ölü bulunan kız kardeşler, 30 metreden düşmüş Güvenlik ● 2026-08-25 17:34:03 ● Ordu ● Ulusal ● Ordu'nun Çamaş ilçesinde fındık toplamak için gittikleri bahçede yaklaşık 30 metreden düşerek hayatını kaybeden Melehat (60)-Fatma Gümüş (65) (Fotoğrafta) kardeşler, toprağa verildi. Fotoğraf: Ordu,(DHA) Ordu'nun Çamaş ilçesinde fındık toplamak için gittikleri bahçede yaklaşık 30 metreden düşerek hayatını kaybeden Melehat (60)-Fatma Gümüş (65) kardeşler, toprağa verildi. Fotoğraf: Ordu,(DHA) Ordu'nun Çamaş ilçesinde fındık toplamak için gittikleri bahçede yaklaşık 30 metreden düşerek hayatını kaybeden Melehat (60)-Fatma Gümüş (65) kardeşler, toprağa verildi. Fotoğraf: Ordu,(DHA) Ordu'nun Çamaş ilçesinde fındık toplamak için gittikleri bahçede yaklaşık 30 metreden düşerek hayatını kaybeden Melehat (60)-Fatma Gümüş (65) kardeşler, toprağa verildi. Fotoğraf: Ordu,(DHA) Ordu'nun Çamaş ilçesinde fındık toplamak için gittikleri bahçede yaklaşık 30 metreden düşerek hayatını kaybeden Melehat (60) (Fotoğrafta)-Fatma Gümüş (65) kardeşler, toprağa verildi. Fotoğraf: Ordu,(DHA) Ordu'nun Çamaş ilçesinde fındık toplamak için gittikleri bahçede yaklaşık 30 metreden düşerek hayatını kaybeden Melehat (60)-Fatma Gümüş (65) kardeşler, toprağa verildi. Fotoğraf: Ordu,(DHA) Dursun Mehmet ŞAHİN/ÇAMAŞ (Ordu), (DHA)- ORDU'nun Çamaş ilçesinde dere kenarında cansız bedenleri bulunan Melehat (60) ve Fatma Gümüş (65) kardeşlerin fındık toplamak için gittikleri bahçede 30 metre yükseklikten düştükleri belirlendi. Gümüş kardeşler, toprağa verildi. Olay, dün Sarıyakup Mahallesi'nde meydana geldi. Fındık toplamak için bahçeye giden kardeşler, akşam saatlerinde eve dönmeyince yakınları amaya çıktı. Aramalar sonucu 6 çocuk annesi Melehat ve 2 çocuk annesi Fatma Gümüş, dere kenarında ölü bulundu. Yapılan incelemede, iki kardeşin yaklaşık 30 metreden düşerek hayatını kaybettiği belirlendi. Gümüş kardeşlerin Cansız bedenler, jandarma ve sağlık ekiplerinin olay yerindeki incelemelerinin ardından hastane morguna kaldırıldı. ÇİFTE ÖLÜM YASA BOĞDU Melehat ve Fatma Gümüş'ün, iki erkek kardeşle evlendiği öğrenildi. Melehat Gümüş'ün Ali Gümüş ile Fatma Gümüş'ün ise Hacı Mehmet Gümüş ile evlendiği belirtildi. Melehat Gümüş’ün eşi Ali Gümüş’ün hayatını kaybettiği bildirildi. Kardeşlerin cenazeleri, bugün ikindi sonrası Sarıyakup Mahallesi'nde kılınan namazın ardından toprağa verildi
Yaşam

Dere kenarında ölü bulunan kız kardeşler, 30 metreden düşmüş

25 Ağustos 2026
Silahlı kavgada yaralandı, 3 gün sonra hastanede öldü
Yaşam

Silahlı kavgada yaralandı, 3 gün sonra hastanede öldü

25 Ağustos 2026
Plakası kapalı aracıyla drift atan sürücüye 281 bin TL ceza
Yaşam

Plakası kapalı aracıyla drift atan sürücüye 281 bin TL ceza

25 Ağustos 2026
Buzağıyı otomobilin arka koltuğunda taşıdılar
Yaşam

Buzağıyı otomobilin arka koltuğunda taşıdılar

25 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Çalışma hayatı pilot deneyi İngiltere'de başladı

Çalışma hayatı pilot deneyi İngiltere'de başladı

En Güncel Haberler

Alihan Kuriş Suç Örgütü soruşturmasında kritik baskın! 37 klasör dolusu finansal belge ele geçirildi
Öne Çıkan

Alihan Kuriş Suç Örgütü soruşturmasında kritik baskın! 37 klasör dolusu finansal belge ele geçirildi

26 Ağustos 2026
CHP’nin 81 il başkanından ortak mesaj: “Bağlılığımız kişilere değil, CHP’yedir”
Politika

CHP’nin 81 il başkanından ortak mesaj: “Bağlılığımız kişilere değil, CHP’yedir”

26 Ağustos 2026
Üsküdar’da başkan vekilliği seçimine mahkemeden durdurma kararı!
Öne Çıkan

Üsküdar’da başkan vekilliği seçimine mahkemeden durdurma kararı!

26 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Gaziosmanpaşa’da oyun salonuna silahlı saldırı: İşletme sahibi vuruldu

26 Ağustos 2026
Yaşam

Demirci’de Kurtuluş Festivali kortej yürüyüşüyle başladı

26 Ağustos 2026
Yaşam

Dere kenarında ölü bulunan kız kardeşler, 30 metreden düşmüş

25 Ağustos 2026
Yaşam

Silahlı kavgada yaralandı, 3 gün sonra hastanede öldü

25 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Gaziosmanpaşa'da oyun salonuna silahlı saldırı: İşletme sahibi vuruldu

Gaziosmanpaşa’da oyun salonuna silahlı saldırı: İşletme sahibi vuruldu

- Haberton
26 Ağustos 2026

Gaziosmanpaşa'da şüpheli 1 kişi oyun salonuna silahla ateş açtı. Saldırıda yaralanan işletme sahibi ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kaçan şüpheli polis tarafından...

e-Devlet’te borç kontrolü nasıl yapılır? Her borç için farklı ekran kullanılıyor

İnternetten alınan ürün kaç gün içinde iade edilir? 14 günlük süreyi kaçırmayın

Araba rölantide neden titrer? Motor çalışırken hissedilen sarsıntının nedeni bu parçalar olabilir

Telefonunuza gelen bu linklere sakın tıklamayın: Sahte bağlantı nasıl anlaşılır?

Güncel Haber

Alihan Kuriş Suç Örgütü soruşturmasında kritik baskın! 37 klasör dolusu finansal belge ele geçirildi

Alihan Kuriş Suç Örgütü soruşturmasında kritik baskın! 37 klasör dolusu finansal belge ele geçirildi

26 Ağustos 2026
CHP’nin 81 il başkanından ortak mesaj: “Bağlılığımız kişilere değil, CHP’yedir”

CHP’nin 81 il başkanından ortak mesaj: “Bağlılığımız kişilere değil, CHP’yedir”

26 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton