16 Mayıs 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - Boyner’den insan odaklı sürdürülebilirlik raporu

Boyner’den insan odaklı sürdürülebilirlik raporu

Haberton - Haberton
27 Temmuz 2022 - Güncellenme Tarihi 15 Mart 2026
- İş Dünyası
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Boyner'den insan odaklı sürdürülebilirlik raporu

Boyner'den insan odaklı sürdürülebilirlik raporu

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

2021 yılı Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımlayan Boyner Grup; iş yerinde demokrasi, inovasyon, çevresel etki, değer zinciri, topluma yatırım ve paydaş katılımını kapsayan etki çemberinde modası geçmeyecek tek kavramın “iyilik” olduğuna vurgu yaptı. 

Boyner Grup, 2021 yılı Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı. Yaptıkları tüm çalışmalarda “iyilik” yaratmaya odaklandığını belirten Boyner Grup CFO’su ve İcra Kurulu Üyesi Özgür Tokgöz Altun, “Sürdürülebilir iş modellerimizi sadece grup şirketlerimizde değil, aynı zamanda tedarik zincirimiz ve iş ortağı ağımızda da yaygınlaştırmaya odaklanıyoruz” dedi. 

“TÜRKİYE VE DÜNYA STANDARLARI ÜZERİNDE BİR PERFORMANS SERGİLİYORUZ” 

Toplumsal cinsiyet eşitliği konusuna hassasiyetle yaklaştıklarına değinen Altun, “Kadın çalışan oranında Türkiye ve dünya standartları üzerinde bir performans sergiliyoruz. 2021 yılında Boyner Grup şirketleri ve markalarında kadın çalışan oranımız yüzde 45, kadın yönetici oranımız ise yüzde 39 oldu. Amacımız bu oranı daha da yükseltmek” ifadelerini kullandı. 

“BUGÜNE KADAR 108 KADIN GİRİŞİMCİ MEZUN OLDU” 

2009 yılından bu yana 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın hakları konusunda toplumsal farkındalık yaratmak için iletişim kampanyaları hazırladıklarını da hatırlatan Altun, “Bu alandaki çalışmalarımızı KAGİDER ile iş birliği yaparak gerçekleştirdiğimiz “İyi İşler” programıyla da destekliyoruz. 2015 yılında hayata geçirdiğimiz; hem kendi tedarik zincirimiz hem de perakende sektöründe üretim yapan ve istihdam sağlayan kadın girişimcilerin sürdürülebilir iş modelleri ile işletme kapasitelerini artırmalarını amaçladığımız projeden bugüne kadar 108 kadın girişimci mezun oldu” diye konuştu. 

“ENGELSİZ BİR İLETİŞİM ORTAMI YARATMAYI ÖNEMSİYORUZ” 

Farklılıkları insanları birleştiren bir güç olarak tanımladıklarını ve bu anlayışla çeşitlilik ve kapsayıcılık hedeflerine bir yenisini daha eklediklerini söyleyen Altun açıklamalarının devamında şu ifadelere yer verdi: 

Boyner’den insan odaklı sürdürülebilirlik raporu

“Çalışanlarımız, iş ortaklarımız ve müşterilerimiz için engelsiz bir iletişim ortamı yaratmayı önemsiyoruz. Bu değerle imza attığımız Gönülden İşaret projemiz ile çalışanlarımızın işaret dili öğrenebilmesini sağlıyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü’nün de desteğiyle hayata geçirdiğimiz projede şu ana kadar 33 çalışanımız sertifikalarını aldı. Proje her yıl çalışanların desteği ile daha çok büyüyecek. Her Boyner mağazasında en az bir işaret dili bilen çalışan olmasını hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda da her yıl bu eğitimlere devam edeceğiz” 

“50 BİNDEN FAZLA PAKETİN İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞMASINI SAĞLADIK” 

“İyiliğin Modası Geçmez” mottosuyla gerçekleştirdikleri sürdürülebilirlik ve yardım projelerine de değinen Altun, “İhtiyaç sahipleri için hazırlanan “Askıda İyilik” paketlerimizin satışına 2021 yılında da devam ettik. Proje kapsamında bugüne kadar 50 binden fazla paketin ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağladık. Ayrıca, Boyner Grup Gönüllüleri (BGG), 2002 yılından bu yana ihtiyaç sahiplerinin desteklenmesi, dezavantajlı grupların sosyal içerilmeleri, kaynak geliştirme, motivasyon artırma, sivil toplum kuruluşlarının desteklenmesi, çevre duyarlığının ve hayırseverliğin geliştirilmesi konularında sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiriyor” dedi. 

“4 TONA YAKIN MALZEME GERİ DÖNÜŞÜME TABİ TUTULDU” 

“İyiliğe Dönüştür” projesi ile kullanılmayan tekstil ürünlerinin yeniden değerlendirilmesini sağladıklarını da anlatan Altun, “2014 yılından beri Boyner ve YKM mağazalarında kullanılmayan tekstil ürünlerini topluyor ve Lokman Hekim Sağlık Vakfı’nın destekleri ile geri ya da ileri dönüşümünü gerçekleştiriyoruz. Şu ana kadar toplam 176,7 ton giysinin geri dönüştürüldüğü proje ile 47 Sağlık Bilimi öğrencisine öğrenim bursu verildi. İhtiyaç sahiplerine 42,9 ton giysi ulaştırıldı, 37 ton giysi kermeslerde satışa sunuldu. 26,8 ton tekstil ürünü ipliğe, 2 ton metal ve plastik aksesuar hammaddeye, 64 ton ise ikinci el giysiye dönüştürüldü. 4 tona yakın malzeme geri dönüşüme tabi tutuldu” şeklinde konuştu. 

2023’te plastik kullanımını 11.5 ton azaltma sözü verdiklerini de vurgulayan Altun, “Emisyon, karbon salınımı, plastik atıklar, elektrik, doğal gaz ve su tüketimi konularında çalışmalarımız sürüyor. Merkez ofis ve mağazalarımızda “Sıfır Atık” projemiz ve İş Dünyası için Plastik Girişimi üyeliğimiz ile karbon ayak izimizi azaltmayı hedefliyoruz. Ayrıca Eylül 2022’de açılışını yaptığımız Boyner Cadde mağazamız ile geleceğin sürdürülebilir, çevre dostu, deneyim odaklı mağazacılık anlayışını tüm mağazalarımıza yansıtmak için dönüşümü başlattık.

Sürdürülebilirliğin ön planda olduğu yeni mağazamız çatıya yerleştirilen güneş panelleriyle kendi elektriğini üretecek ve atıkları geri dönüştürecek. Karbon ayak izini, kullandığı doğal kaynakları ve atık miktarını minimuma indirmeyi amaçlayan yeni mağazamızda havalandırma ve yağmur suları arıtılarak mağaza içindeki rezervuarlarda mağazanın arka bahçesinde hayat bulan dikey tarım faaliyetlerinde kullanılıyor. Sadece kendi markalarımızın değil, tedarik zincirinde yer alan üreticilerimizin de çevreye olumsuz etkilerini azaltmak için çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi. 

“3 MİLYON 385 BİN PET ŞİŞE GİYİLEBİLİR HALE GETİRİLDİ” 

Boyner Grup tasarım ve üretim merkezlerinin de günümüz teknik ve teknolojik olanaklarından beslenen yenilikçi tasarım konseptleri ortaya çıkardıklarını vurgulayan Altun açıklamalarını şu sözlerle tamamladı;  

“Kurulduğu günden itibaren Türk kumaşını dünyaya tanıtan marka olan Altınyıldız, sürdürülebilir tekstil alanında da sektöre öncülük yapıyor. Altınyıldız, 2021 yılında, 62.5 ton geri dönüştürülmüş elyaf kullanarak 3 milyon 385 bin pet şişeyi giyilebilir hale getirdi ve yaklaşık 87.5 ton CO2 emisyonu önlendi.” 

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Kanser ilacının parasını SGK ödesin kararı

Sonraki Haber

Yerde yatan köpeği ezdi, 2 bin TL cezaya çarptırıldı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

'Yerli ve milli hibrit ayçiçeği tohumunun pazar payı yüzde 15'lere çıktı'
İş Dünyası

Yerli ve milli hibrit ayçiçeği tohumunun pazar payı yüzde 15’lere çıktı

15 Mayıs 2026
BtcTurk, A Milli Futbol Takımı'nın kupa yolculuğuna özel kampanya başlattı
İş Dünyası

BtcTurk, A Milli Futbol Takımı’nın kupa yolculuğuna özel kampanya başlattı

15 Mayıs 2026
Tera Bank ilk şubesini Bağdat Caddesi'nde hizmete açtı
İş Dünyası

Tera Bank ilk şubesini Bağdat Caddesi’nde hizmete açtı

15 Mayıs 2026
SuperFresh, yeni ürünü Pizza Napoliten'i tanıttı
İş Dünyası

SuperFresh, yeni ürünü Pizza Napoliten’i tanıttı

15 Mayıs 2026
Tera Portföy Proje GYF’sinin 631,6 milyon TL’ye ulaştığını duyurdu
İş Dünyası

Tera Portföy Proje GYF’sinin 631,6 milyon TL’ye ulaştığını duyurdu

15 Mayıs 2026
Tadelle ve Sarelle'ye Business Honors Awards'tan iki ödül
İş Dünyası

Tadelle ve Sarelle’ye Business Honors Awards’tan iki ödül

15 Mayıs 2026
Sonraki Haber
Yerde yatan köpeği ezdi, 2 bin TL cezaya çarptırıldı

Yerde yatan köpeği ezdi, 2 bin TL cezaya çarptırıldı

En Güncel Haberler

Kayseri’deki Tekir Gölü’nde mahsur kalan 3 kişi kurtarıldı
Yerel Haberler

Kayseri’deki Tekir Gölü’nde mahsur kalan 3 kişi kurtarıldı

16 Mayıs 2026
İzmir’de 2 firari hükümlü yakalandı
Yerel Haberler

İzmir’de 2 firari hükümlü yakalandı

16 Mayıs 2026
Çaykur Rizespor - Beşiktaş maçının ardından
Spor Haberleri

Çaykur Rizespor – Beşiktaş maçının ardından

15 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Erdemli Vadisi’nde selin zarar verdiği alanlara ‘imece’ usulü tadilat

15 Mayıs 2026
Yaşam

Tekirdağ’da 100 metre uzunluğundaki Türk bayrağıyla ‘Gençlik Yürüyüşü’

15 Mayıs 2026
Yaşam

Mehmetçikten, dost ve müttefik ülkelerle ortak eğitim

15 Mayıs 2026
Yaşam

Muğla’da engellilerin askerlik sevinci

15 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Bakan Uraloğlu: Azerbaycan ile ilişkiler herhangi iki devletin ötesinde

Azerbaycan ile ilişkiler herhangi iki devletin ötesinde

- Haberton
15 Mayıs 2026

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Türkiye ile Azerbaycan arasındaki dostane ilişkiler, herhangi iki devlet arasındaki münasebetlerin çok ötesindedir. Bizleri...

Instagram keşfete nasıl düşülür? 2026 algoritmasının öne çıkardığı kritik detaylar

Odaklanma sorunu nasıl çözülür? Telefon ve sosyal medya beyni nasıl etkiliyor?

Panik atak anında ne yapılır? İşte uzmanların hayat kurtaran önerileri

İngilizce nasıl geliştirilir? Dizi izlemek gerçekten işe yarıyor mu?

Güncel Haber

Kayseri’deki Tekir Gölü’nde mahsur kalan 3 kişi kurtarıldı

Kayseri’deki Tekir Gölü’nde mahsur kalan 3 kişi kurtarıldı

16 Mayıs 2026
İzmir’de 2 firari hükümlü yakalandı

İzmir’de 2 firari hükümlü yakalandı

16 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton