26 Haziran 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Başkanlık sistemi denetlenebilir olmalı

Başkanlık sistemi denetlenebilir olmalı

Haberton - Haberton
31 Ekim 2021
- Politika, Saadet Partisi Haberleri
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Başkanlık sistemi denetlenebilir olmalı

Başkanlık sistemi denetlenebilir olmalı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Başkanlık sisteminin denetlenebilir halde olması gerektiğini ifade etti.

Karamollaoğlu, “Bugünkü başkanlık sistemi denetimin üzerinde kendini görüyor. Meclis denetleyemiyor. Sayıştay denetleyemiyor, vatandaş denetleyemiyor. O zaman bu sistem düzgün çalışmıyor. Değişmeden de olmaz onun için mutlaka bu sistemin değişmesi, denetlenebilir hale gelmesi icap eder” dedi.

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Eskişehir İl Başkanlığı 7’nci Olağan Genel Kurulu’na katılmak üzere kente geldi. Ankara’dan yüksek hızlı trenle gelen Karamollaoğlu’nu partililer karşıladı. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’ne geçen Temel Karamollaoğlu, burada partilileri selamlarken, kongreye İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de katıldı.

İktidarın dış politikalarını eleştiren SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “19 yıldır iktidarda bulunan bir grubumuz var. AK Parti var. 19 yılda dostlarımızın nerdeyse tamamını kaybettik. Dostumuz kalmadı, ne batıda ne de doğuda. Böyle bir dış politika olur mu?” diye konuştu.

‘DEVLETİ YÖNETENLERİN BELLİ KISASLARA DA UYMASI LAZIM’

İktidarın, Türkiye’nin problemlerini çözmesi için bu konularda uzmanları göreve getirmesi gerektiğini ifade eden Karamollaoğlu, bakanların 19 yıllık süreçte 8-9 kez değiştiğini söyledi. Karamollaoğlu şöyle konuştu:

“Devleti yönetenlerin belli kısaslara da uyması lazım. Nedir onlar? Bir, bu ülkenin problemleri var mı? Var. O zaman bu problemleri çözecek kadroları ehliyetli insanlardan seçeceksiniz. İşi ehline vereceksiniz. Hastan varsa kime gidiyorsun? Doktora. Doktorlardan herhangi birine mi gidiyorsun? Yok. Hastalığın uzmanı olanını, ehli olanını arıyorsun. Araban bozuldu, kime tamir ettiriyorsun? Bir ustaya. Niye herhangi birisine vermiyorsun? Çünkü usta ehil olmazsa senin arabanı tamir edemez ki. Yahu devletin, toplumun hastalıkları var. Sen bunu, ‘Bana en yakın olan adama veririm, başkasına güvenmem. O bana kafa tutar.’ diye ehliyetli olanı saf dışı bırakırsan, problemleri çözemezsin yahu. Bugün başımıza gelen sıkıntıların hepsi bundan kaynaklanıyor. 19 yıllık bir iktidar düşünün. Her bakanlık en az 8-9 kere değişti.”

BAŞKANLIK SİSTEMİNİ ELEŞTİRDİ

Başkanlık sistemi denetlenebilir olmalı
Başkanlık sistemi denetlenebilir olmalı

Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin denetlenemediğini öne sürdü. Sisteme kökten karşı olmadıklarını yineleyen Karamollaoğlu, denetlenebilir hala getirilmesi gerektiğini savunarak, “Sistem çalışmıyor, meclis saf dışı bırakılmış. Bugün için en çok üzerinde durduğumuz konu, iktidarın denetlenebilir olmasıdır. Geçmişte kökten başkanlık sistemine karşı değiliz demiştik. Başkanlık sistemine karşı değiliz demek, başkanlık sistemine bizim bütünüyle karşı olmamızdan kaynaklanmıyor. Bugünkü başkanlık sistemi denetimin üzerinde kendini görüyor. Meclis denetleyemiyor. Sayıştay denetleyemiyor, vatandaş denetleyemiyor. O zaman bu sistem düzgün çalışmıyor. Değişmeden de olmaz onun için mutlaka bu sistemin değişmesi, denetlenebilir hale gelmesi icap eder.” dedi.

‘SELÇUK BEY TÜRKİYE’YE DE MESAFE KAT ETTİRDİ’

TEKNOFEST’i ziyaret ederek insansız hava araçlarını gördüğünü ve mükemmel bir çalışma yapıldığını ifade eden Karamollaoğlu, bu konuda Türkiye’nin çok büyük mesafe kat ettiğini kaydederek, “Allah rahmet eylesin, Özdemir Bey vefat etti. Selçuk Bey’i ziyarete gittim, TEKNOFEST’i de görmek için bu insansız hava araçlarını. Allah razı olsun mükemmel bir çalışma yaptılar. Türkiye’yi kendi liginde bayağı yukarıya çıkardılar. Ama ben bunların hangi sıkıntılardan geçtiklerini biliyorum. Onlar bu işe adım atamaya başladıkları zaman Erbakan hoca her toplantıya onlardan 1-2 kişiyi çağırır, bu yaptıkları projeleri hedefleriyle beraber anlatmasını isterdi. Ne zaman ki Selçuk Bey damat oldu, ondan sonra işler değişti. Bütün kapılar açıldı ve kendi kabiliyetini sergileyecek bir konuma geldi. Türkiye’ye de mesafe kat ettirdi. Elbette takdir ederiz biz bunu ama bir kişiyle olmaz. Bir sahayla bahar gelmez. Bir çiçekle bahar gelmez ama her bahar bir çiçekle başlar. Biz bunu her sahaya yaymak mecburiyetindeyiz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de şu anda 210 tane üniversite olduğunu ve bazı üniversitelerde öğrenci olmadığını anlatan Karamollaoğlu, kendilerine görev verilmesi halinde üniversiteleri kümelendirerek birleştirmeyi planladıklarını söyledi. Üniversite eğitimi konusunda top yekün bir kalkınmanın içine gireceklerini belirten Karamollaoğlu, “Öğrencisiz üniversitelerimiz var. Öğretim görevlisi çok az olan üniversitelerimiz var. Yani üniversite adedini arttırmakla biz eğitimi yukarı çıkaramayız.” diyerek görev verilmesi halinde projelerini açıkladı. 

Konuşmasının son bölümünde partililere seslenen Karamollaoğlu, seçime 1.5 yıldan az bir zaman kaldığını ve herkesin elinden geldiğince çalışması gerektiğini söyledi. Karamollaoğlu, kongredeki konuşmasının ardından kentten ayrıldı.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan Merkel ile görüştü

Sonraki Haber

İzmir’de feci kaza: 3 ölü, 3 yaralı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Cevdet Yılmaz: Bugün Kerbela Gazze'dir, bugünün Yezidileri Netanyahu ve destekçileridir
Politika

Cevdet Yılmaz: Bugün Kerbela Gazze’dir, bugünün Yezidileri Netanyahu ve destekçileridir

25 Haziran 2026
CHP'den sanal medya düzenlemesine ilişkin AYM'ye iptal başvurusu
Politika

CHP’den sanal medya düzenlemesine ilişkin AYM’ye iptal başvurusu

25 Haziran 2026
Bakan Bolat: Latin Amerika ile ticaret hacmimiz 25 yılda 18 kat arttı
Politika

Latin Amerika ile ticaret hacmimiz 25 yılda 18 kat arttı

25 Haziran 2026
TMO hububat alımlarında ödemelere başladı
Politika

TMO hububat alımlarında ödemelere başladı

25 Haziran 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Alevi canlarımızı asla ihmal etmedik
Politika

Erdoğan’dan Alevi vatandaşlara mesaj: Asla ihmal etmedik

25 Haziran 2026
Bakan Uraloğlu: BTK Akademi ile gençlerimizi geleceğin mesleklerine hazırlıyoruz
Politika

BTK Akademi ile gençlerimizi geleceğin mesleklerine hazırlıyoruz

25 Haziran 2026
Sonraki Haber
İzmir'de feci kaza: 3 ölü, 3 yaralı

İzmir'de feci kaza: 3 ölü, 3 yaralı

En Güncel Haberler

Avcılar'da dron destekli ‘Huzur Uygulaması’ gerçekleştirildi
Yerel Haberler

Avcılar’da dron destekli ‘Huzur Uygulaması’ gerçekleştirildi

26 Haziran 2026
Kesici aletle bekçilere saldıran şüpheli, bacağından vurularak yakalandı
Yerel Haberler

Kesici aletle bekçilere saldıran şüpheli, bacağından vurularak yakalandı

26 Haziran 2026
Kütahya’da iş yerindeki patlamada yaralanan işçi, 8 gün sonra yaşamını yitirdi
Yerel Haberler

Kütahya’da iş yerindeki patlamada yaralanan işçi, 8 gün sonra yaşamını yitirdi

26 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Sazlığa düşen tayı kurtarmak için suya atladı; o anlar kamerada

26 Haziran 2026
Yaşam

Iğdır’da Kerbela şehitleri anıldı

25 Haziran 2026
Yaşam

Meslek lisesi, elektriğini güneşten karşılıyor

25 Haziran 2026
Yaşam

Deprem şehidi babasının izinden giden Şehriban, polis oldu

25 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

İçe dönüş; Kalbin kendi evine yolculuğu

İçe dönüş; Kalbin kendi evine yolculuğu

- Esra Sinem Karataş
25 Haziran 2026

Modern dünyanın en büyük yanılgılarından biri, insanın aradığını dışarıda bulacağını sanmasıdır. Daha çok kazanmak, daha çok görünmek, daha çok sahip...

Duş alma sıklığı sağlık açısından önemli mi? Uzmanlar doğru dengeyi açıkladı

Emekli maaşında yeni düzenleme gelir mi? Gözler kritik tarihte

Telefon bataryası neden hızlı tükenir? En yaygın 7 hata

Sıcaklıklar neden mevsim normallerinin üzerine çıktı? Uzmanlar kritik nedenleri açıkladı

Güncel Haber

Avcılar'da dron destekli ‘Huzur Uygulaması’ gerçekleştirildi

Avcılar’da dron destekli ‘Huzur Uygulaması’ gerçekleştirildi

26 Haziran 2026
Kesici aletle bekçilere saldıran şüpheli, bacağından vurularak yakalandı

Kesici aletle bekçilere saldıran şüpheli, bacağından vurularak yakalandı

26 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton