25 Ağustos 2026, Salı
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Asgari değil insanca yaşam ücreti

Asgari değil insanca yaşam ücreti

Haberton - Haberton
15 Kasım 2021
- Politika, Saadet Partisi Haberleri
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Asgari değil insanca yaşam ücreti

Asgari değil insanca yaşam ücreti

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, “Saadet Partisi olarak biz en alt sınırı, yani asgari değil insanca yaşama ücretini talep ediyoruz” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Basın toplantısında konuşan Kılıç şu ifadelere yer verdi.

Milli Takım Tebriki

Kıymetli basın mensupları…

Ekranları başında bizi izleyen aziz kardeşlerim, hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum.

Aziz milletimizin hafta başını tebrik ediyor, işlerinde kolaylıklar ve esenlikler diliyorum.

Düzenlemiş olduğumuz basın toplantısının hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, ülkemizde ve dünyada her geçen gün artan sorunların çözümüne dair bir katkı olmasını da ayrıca niyaz ediyorum.

Bu vesileyle huzurlarınızda ortaya koydukları başarılı performans ile göğsümüzü kabartan Milli Takımımızı da ayrıca gündemimize almak istedim.

Türkiye Futbol Milli Takımımızı Cebelitarık’a karşı elde etmiş olduğu, 6-0’lık galibiyetten ötürü kutlarım, Salı günü Karadağ ile oynayacağı maçın şimdiden başarıyla sonuçlanmasını da canı gönülden arzuladığımı belirtiyorum.

Getir Kuryesi Gençlerin Durumuna Bir Örnek

Değerli arkadaşlar…

Bugün Türkiye’de gençlerimiz ne yazık ki ciddi bir karamsarlığın içerisine sürüklenmiş bulunuyor, halihazırda var olan ekonomik problemlerin üzerine 2 yıldır eklenen pandemi şartlarını da göz önüne aldığımızda gençlerin yaşadığı buhranlı sürecin ne derecede olduğunu anlamak mümkün.

Bakınız gençlerin şu an içinde bulunduğu durumu anlamak içi bir tek örneği sizlere hatırlatmak istiyorum. Getir firmasında kuryelik yapan bir kardeşimiz sokak röportajında hepimizi düşündürmesi gereken şu cümleleri sarf etti; “Günde 14 saat çalıştığını belirten kardeşimiz: Yaşamaya dair bir gayem yok. Hayata sadece çalışmak için mi geldim? Sosyalleşeyim desem para yok, para kazanayım desem sosyal hayat yok.” dedi.

Hepimizin ellerini başına alarak bu durumu düşünmek mecburiyeti var, eğer bugün gençlerimiz huzuru yurt dışında arıyorsa bu başta mevcut iktidar olmak üzere hepimizin sorumluluğudur.

Bakınız; Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, 18-24 yaş grubundaki genç nüfus içinde kendini mutlu olarak görenlerin oranı 2019 yılında yüzde 56,7 iken bu oran 2020’de yüzde 47,2 oldu.

Bugün eminim bu rakam daha da düşmekte mutsuz gençlerimizin sayısı artmaktadır. Peki, neden? Arkadaşlar iş bulamayan, 25 yaşına gelip de hala babasının eline bakan bir genç nasıl mutlu olabilir?

O genç her gece ailesinin evinde başını yastığa koyduğunda neler hisseder gelin empati yapın ve siz de bunu bir düşünün.

Tabi biz bunlar deyince bazı arkadaşlar çıkıp diyorlar ki; “efendim Türkiye’de işsizlik yok, iş beğenmeme sorunu var gençler iş beğenmiyor” yahu siz coğrafya, edebiyat, fizik, kimya mezunu bir genci pizza kuryesi yapmak isterseniz elbette bu genç iş beğenmez.

İstihdam alanları açmayanların, plansız bir şekilde her yeri üniversiteler ile donatanların gençleri suçlama hakkı yok.

Asgari Değil İnsanca Yaşam Ücreti

Değerli arkadaşlar gündemimizi ne yazık ki ekonomide yaşanan sıkıntılar meşgul etmekte. Çünkü Türkiye’de gelen gün geçen günü aratmaktadır. Her gün zam her gün yeni bir darboğaz milletimizi yormaktadır.,

Bu ahval altında asgari ücretin ne olacağı konusu ise hepimizin merakla beklediği bir sorunun cevabı.

Asgari değil insanca yaşam ücreti

Burada bir hususa dikkatlerinizi çekmek istiyorum; Asgari kelimesinin TDK sözlüğüne göre anlamı, en az, en düşük, en aşağı, minimum, minimal, en alt anlamına gelir.

Lakin bu en alt sınır milletimizin yarasına merhem olmamaktadır. Açlık sınırı 3.093,20 TL, yoksulluk sınırı 10.075,58 TL olduğu bir ülkede en alt sınırı uzun zamandır iktidar adilane bir şekilde belirlememektedir.

Bu sebeple Saadet Partisi olarak biz en alt sınırı, yani asgari değil insanca yaşama ücretini talep ediyoruz. Milletimizin enflasyona kurban edilmediği, alım gücünü koruyacak aynı zamanda, devletin vergilerden yapacağı fedakarlıkla iş verene yük olmadığı bir ücret oranı belirlenmesini istiyoruz.

Milletimizin Kucaklaşmaya İhtiyacı Var

Muhterem arkadaşlar…

Ekonomik sıkıntılarımız ortada, lakin memleketimizin derdi bir değil bin burada bu bin dertten bir tanesine daha dikkat çekmek istiyorum.

Ekonomik bunalım, işsizlik, siyasi gerilimler milletimizin kutuplaşması ile sonuçlanmaktadır. Burada 2020 yılında yapılmış olan bir araştırmayı dile getirmekte fayda görüyorum. Bu araştırmaya göre;

  • Araştırmaya katılan insanların yüzde 74,9’u çocuklarının başka bir partinin taraftarlarından biriyle evlenmesini istemiyor.
  • Yüzde 72’si o partinin taraftarlarından biriyle iş yapmak istemiyor.
  • Yüzde 66,6’sı çocuklarının o parti taraftarlarının çocuklarıyla arkadaşlık etmesini istemiyor.
  • Yüzde 60,8’i ise kendini en uzak hissettiği partiye kendini en yakın hisseden biriyle komşu olmak istemiyor.

Bu sonuçlar içinde bulunduğumuz tehlikenin çanıdır adeta, milletimizin bin yıldır kardeşlik hukuku ile yaşadığı bu topraklarda ekilen nefret tohumlarının meyve verdiğinin göstergesidir.

Bu vahim tabloya karşı atılması gereken en önemli adım, siyaset dilinin değiştirilmesidir. Siyasi partilerin birbirini hasım değil rakip gördüğü bir anlayışı ihdas etmektir. Rakiplerin hainlikle, terörle itham edilmediği bir dil kuşanılmalıdır.

Bunun neticesinde de ister, helalleşme ister kucaklaşma isterseniz de başka bir şey deyin milletimizin kardeşliğinin tesis edilmesi gerekmektedir.

Etiketler: Asgari ÜcretEkonomi
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Spil Dağı Milli Parkı’nda sonbahar güzelliği

Sonraki Haber

Portakal Çiçeği Karnavalı 30 Mart’ta başlıyor

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Yeni Parti'nin üye sayısı 400 bini geçti
Politika

Yeni Parti’nin üye sayısı 400 bini geçti

24 Ağustos 2026
Politika

Çerçeve yasa sonrası yeni aşama! Takip ve Değerlendirme Kurulu toplandı

24 Ağustos 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Fırat Kalkanı Harekatı'nın yıl dönümü mesajı
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brezilya Devlet Başkanı Silva ile görüştü

24 Ağustos 2026
İYİ Partili Kavuncu: Cumhuriyetimizin temel niteliklerinden uzaklaşmak, bizi felakete sürükleyecektir
Politika

İYİ Parti’den ittifak iddialarına net yanıt: “Bizi dahil eden haberlere itibar etmeyin”

24 Ağustos 2026
Karadeniz'de güvenli seyrüsefer için çalışılıyor
Politika

Karadeniz’de güvenli seyrüsefer için çalışılıyor

24 Ağustos 2026
Rahatsızlanan vali yardımcısı sıraya girdi, acil servisteki gözlemini sosyal medyadan paylaştı
Politika

Rahatsızlanan vali yardımcısı sıraya girdi, acil servisteki gözlemini sosyal medyadan paylaştı

24 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Portakal Çiçeği Festivali 30 Mart'ta başlıyor

Portakal Çiçeği Karnavalı 30 Mart'ta başlıyor

En Güncel Haberler

Otomobil takla attı: 1 yaralı
Yerel Haberler

Otomobil takla attı: 1 yaralı

25 Ağustos 2026
İnşaatta kablo döşerken akıma kapılan 15 yaşındaki Eren öldü
Yerel Haberler

İnşaatta kablo döşerken akıma kapılan 15 yaşındaki Eren öldü

25 Ağustos 2026
Mevlit Kandili Çamlıca ve Eyüpsultan'da idrak edildi
Öne Çıkan

Mevlit Kandili Çamlıca ve Eyüpsultan’da idrak edildi

25 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

DMM: Dış kaynaklı ve maksatlı bir psikolojik harekat stratejisinin devreye sokulmaya çalışıldığı tespit edilmiştir

25 Ağustos 2026
Yaşam

Kütahya’da sportif balıkçılar 7 günlük kampta tuttukları 12 balığı doğaya saldı

24 Ağustos 2026
Yaşam

Yardıma koştu, hayatının acısını yaşadı! Kazada ölenin oğlu olduğunu görünce yıkıldı

24 Ağustos 2026
Yaşam

Yalçın Sevim Akademi’den YKS’de büyük başarı!

24 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Mevlid Kandili: Bir doğumun ötesinde, toplumsal hafızanın ve insanlığın aynası

- Filozof Sosyolog
24 Ağustos 2026

571 yılı civarında Mekke’de Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.) dünyaya geldi. Babası Abdullah’ı doğmadan önce, annesi Âmine’yi ise henüz altı yaşındayken...

Çamaşırlarınız yıkandıktan sonra neden kötü kokuyor? En sık yapılan hatalar ve kesin çözümleri

Telefonunuz çaldığında tehlike başlamış olabilir: Dolandırıcıların yeni yöntemi numaranın çok ötesinde

Ayağa kalkınca neden başımız döner? Göz kararmasının arkasındaki gizli fizyolojik ve tıbbi nedenler

İstifa eden çalışan hangi haklarını kaybeder? İş Kanunu’na göre istifa ve fesih rehberi

Güncel Haber

Otomobil takla attı: 1 yaralı

Otomobil takla attı: 1 yaralı

25 Ağustos 2026
İnşaatta kablo döşerken akıma kapılan 15 yaşındaki Eren öldü

İnşaatta kablo döşerken akıma kapılan 15 yaşındaki Eren öldü

25 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton