2 Ağustos 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - Araştırma: 10 kişiden 8’i bahara temizlikle giriyor

Araştırma: 10 kişiden 8’i bahara temizlikle giriyor

Haberton - Haberton
21 Nisan 2026
- İş Dünyası
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Araştırma: 10 kişiden 8’i bahara temizlikle giriyor

Araştırma: 10 kişiden 8’i bahara temizlikle giriyor

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Versuni’nin Philips markasıyla yaptığı 2026 Ev Trendleri araştırmasında Türkiye’de her 10 kişiden 8’inin bahar temizliği yaptığı aktarıldı.

Şirketten yapılan açıklamada, bahar temizliğinin yalnızca bir alışkanlık değil, kapsamlı bir ev içi ritüel olduğu belirtilerek bu süreç çoğu zaman bir günü aştığı ifade edildi.

Philips Home Report 2026 araştırmasına göre, 12 ülkede 9.250 kişinin katılımıyla elde edilen verilerin ev yaşamına dair değişimi ve mevsimsel alışkanlıkları detaylı şekilde ortaya koyduğu aktarıldı. Türkiye genelini temsil eden örneklem sonuçlarının ise bahar temizliğinin güçlü bir gelenek olarak varlığını sürdürdüğünü gösterdiği ifade edildi. Araştırmaya göre Türkiye’de her 10 kişiden 8’inin bahar temizliği yaptığı kaydedildi.

Şirket tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Araştırma sonuçları, bahar temizliğinin Türkiye’de geniş kitleler tarafından benimsenen bir alışkanlık olduğunu gösteriyor. Katılımcıların %81’i her yıl bahar temizliği yaptığını belirtirken, yüzde 52’si bu rutini yılda birden fazla kez tekrarladığını ifade ediyor. Bu veriler, bahar temizliğinin dönemsel bir ihtiyaçtan öte, süreklilik kazanan bir ev içi rutin haline geldiğini ortaya koyuyor.

“Bahar temizliği yalnızca yaygın değil, aynı zamanda zaman ve planlama gerektiren bir süreç olarak öne çıkıyor. Katılımcıların %47’si bu süreç için bir tam gün ayırdığını belirtirken, yüzde 29’u temizlik süresinin iki gün veya daha uzun sürdüğünü ifade ediyor. Ortalama sürenin 1,5 gün olması, bahar temizliğinin ev içinde kapsamlı bir hazırlık ve uygulama gerektirdiğini gösteriyor.

“Araştırma, bahar temizliği sırasında kullanıcıların yalnızca görünen alanlarla sınırlı kalmadığını ortaya koyuyor. Katılımcıların %76’sı koltuk ve halı derin temizliği yaptığını belirtirken, yüzde 71’i dolap içlerini boşaltıp temizlediğini ifade ediyor. Cam ve perde temizliği %68 ile öne çıkarken, %64’lük bir kesim ulaşılması zor alanlara odaklandığını belirtiyor. Bu tablo, bahar temizliğinin “görünmeyeni de kapsayan” detaylı bir temizlik yaklaşımıyla ele alındığını gösteriyor.

“Bahar temizliği yalnızca fiziksel bir ihtiyaç olarak değil, aynı zamanda duygusal bir yenilenme aracı olarak da öne çıkıyor. Katılımcıların yüzde 67’si temizlik sonrasında kendini daha hafiflemiş hissettiğini belirtirken, yüzde 61’i bu sürecin yeni bir başlangıç hissi yarattığını ifade ediyor. Bu sonuçlar, temizlik alışkanlıklarının psikolojik iyi oluşla da doğrudan ilişkili olduğunu ortaya koyuyor.

“Araştırma bulguları, temizlik alışkanlıklarının dönüşürken beklentilerin de değiştiğini gösteriyor. Katılımcıların önemli bir bölümü temizlik süreçlerini zaman alıcı ve fiziksel olarak zorlayıcı bulduğunu ifade ederken, beklenti daha hızlı temizlikten ziyade daha az eforla daha etkili sonuçlar elde etmek yönünde şekilleniyor.

“Bu noktada, süpürme ve silme gibi farklı temizlik ihtiyaçlarını bir arada karşılayan, ulaşılması zor alanlarda etkili sonuç sunan ve temizlik sürecini daha pratik hale getiren çözümler öne çıkıyor. Philips’in bu içgörüler doğrultusunda geliştirdiği yeni nesil temizlik teknolojileri, özellikle bahar temizliği gibi yoğun dönemlerde kullanıcıların iş yükünü hafifletmeye odaklanıyor.

“Araştırmanın ortaya koyduğu “çok fonksiyonlu ve zaman tasarrufu sağlayan cihazlara yönelim” içgörüsü, Philips’in zemin temizliğinde çığır açan Aqua serisiyle somut bir karşılık buluyor. Serinin amiral gemisi Philips Aqua Trio 9000, süpürme, silme ve sıvı çekme işlemlerini aynı anda gerçekleştirerek bahar temizliği gibi kapsamlı rutinleri devrimsel bir hızla kısaltıyor.

“Temiz ve kirli suyu sürekli ayıran PowerCyclone Aqua teknolojisi ve temizlik sonrası sadece 4 dakikada devreye giren otomatik kendi kendini temizleme fonksiyonu, kullanıcıyı zahmetli bakım süreçlerinden kurtarıyor. Kablosuz özgürlüğü önceliğine alanlar için geliştirilen Philips Aqua Plus 8000 serisi ise tek bir hareketle hem süpürme hem silme yaparak günlük rutinleri hızlandırıyor. Zemin tipini otomatik algılayan PrecisionPower akıllı başlığı ve 80 dakikaya varan kesintisiz çalışma süresiyle Aqua serisi, Türkiye’deki kullanıcıların “minimum eforla maksimum hijyen” beklentisini tam anlamıyla karşılıyor.

“Araştırma sonuçları, Türkiye’de bahar temizliğinin güçlü bir kültürel alışkanlık olarak devam ettiğini gösterirken, bu alışkanlığın nasıl deneyimlendiğinin değiştiğine işaret ediyor. Temizlik artık yalnızca bir görev olarak değil; daha pratik, daha verimli ve daha sürdürülebilir hale getirilmesi beklenen bir yaşam rutini olarak yeniden tanımlanıyor.”

Etiketler: Türkiye
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

İnegöl’de öğrenciler robotlarıyla yarıştı

Sonraki Haber

Uluslararası şirketlerin sayısı 89 bine ulaştı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Her 10 yöneticiden 7'si sürdürülebilirliği biliyor, yalnızca 2'si finansal etkisini ölçebiliyor
İş Dünyası

Her 10 yöneticiden 7’si sürdürülebilirliği biliyor, yalnızca 2’si finansal etkisini ölçebiliyor

2 Ağustos 2026
"Made in Russia" Türkiye ile iş birliğini genişletiyor: Rus kereste endüstrisi şirketleri yeni ortaklıklar geliştiriyor
İş Dünyası

“Made in Russia” Türkiye ile iş birliğini genişletiyor: Rus kereste endüstrisi şirketleri yeni ortaklıklar geliştiriyor

2 Ağustos 2026
Erken tanı ve güçlü iş birlikleri akciğer kanseriyle mücadelede kritik rol oynuyor
İş Dünyası

Erken tanı ve güçlü iş birlikleri akciğer kanseriyle mücadelede kritik rol oynuyor

1 Ağustos 2026
İş Dünyası

Zayıflama tedavileri tüketimi değiştiriyor, gıdada yeni dönem başlıyor

1 Ağustos 2026
McDonald’s’tan ‘Örümcek Adam: Yepyeni Bir Gün’e özel kampanya
İş Dünyası

McDonald’s’tan ‘Örümcek Adam: Yepyeni Bir Gün’e özel kampanya

31 Temmuz 2026
SunExpress CEO’su Schnabel, teknik personel oldu; uçak bakımı yaptı 
İş Dünyası

SunExpress CEO’su Schnabel, teknik personel oldu; uçak bakımı yaptı 

31 Temmuz 2026
Sonraki Haber
Bakan Bolat: Uluslararası şirketlerin sayısı 89 bine ulaştı

Uluslararası şirketlerin sayısı 89 bine ulaştı

En Güncel Haberler

Bodrum FK'da Celal'den 20'nci yıl imzası
Spor Haberleri

Bodrum FK’da Celal’den 20’nci yıl imzası

2 Ağustos 2026
Arkadaşının banka kartını çaldığını iddia eden motokuryeye, 'dolandırıcılık'tan 22 yıl hapis
Yerel Haberler

Arkadaşının banka kartını çaldığını iddia eden motokuryeye, ‘dolandırıcılık’tan 22 yıl hapis

2 Ağustos 2026
Gaziemir Spor'da Umut Can üzüntüsü
Spor Haberleri

Gaziemir Spor’da Umut Can üzüntüsü

2 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Kocaali Kadınlar Plajı temmuz ayında 12 bin ziyaretçiyi ağırladı

2 Ağustos 2026
Yaşam

KDK’dan, diyabet hastası orman muhafaza memuru için ‘açık arazide çalışmasın’ tavsiye kararı

2 Ağustos 2026
Yaşam

Çocuğu için lahmacun almak isteyen kadına ‘5’ten az satmam’ diyen seyyar satıcının tezgahı kaldırıldı

2 Ağustos 2026
Yaşam

Köprü üzerindeki yayaya çarpan otomobilin kaçan sürücüsü yakalandı

2 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Güney Kore'de son 122 yılın sıcaklık rekoru kırıldı

Güney Kore’de son 122 yılın sıcaklık rekoru kırıldı

- Haberton
2 Ağustos 2026

Güney Kore'nin Yangsan kentinde son 122 yılın en yüksek sıcaklığı kaydedildi. Güney Kore Meteoroloji İdaresi’nden (Kma) yapılan açıklamada, ülkenin güneydoğusundaki...

Yazın iş arayanlara fırsat! Bu sektörler personel alımını hızlandırıyor

Akü neden çabuk biter? Aracınızın aküsünü tüketen 9 yaygın nedene dikkat

Hafızayı güçlendirmek mümkün mü? Bilimsel araştırmaların önerdiği 8 etkili yöntem

Otomatik vites arızası nasıl anlaşılır? Sürücülerin dikkat etmesi gereken erken uyarı işaretleri

Güncel Haber

Bodrum FK'da Celal'den 20'nci yıl imzası

Bodrum FK’da Celal’den 20’nci yıl imzası

2 Ağustos 2026
Arkadaşının banka kartını çaldığını iddia eden motokuryeye, 'dolandırıcılık'tan 22 yıl hapis

Arkadaşının banka kartını çaldığını iddia eden motokuryeye, ‘dolandırıcılık’tan 22 yıl hapis

2 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton