26 Ağustos 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Ankara Haberleri - Ankara’nın en büyük sorunlarından biri trafik

Ankara’nın en büyük sorunlarından biri trafik

Haberton - Haberton
13 Mart 2025
- Ankara Haberleri, Yerel Haberler
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Ankara'nın en büyük sorunlarından biri trafik
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Ankara Valisi Vasip Şahin, “Ankara’nın en büyük sorunlarından biri trafik. Gerçekten ramazanda pik saatlerde vatandaşımızı canından bezdiren bir trafik sıkıntısı yaşıyoruz” dedi.

Ankara Valisi Vasip Şahin, katıldığı iftar programında Ankara genelinde kolluk birimleri tarafından yürütülen 2025 yılı Şubat ayına ilişkin asayiş ve güvenlik faaliyetleri ile bu kapsamda gerçekleştirilen operasyonlar ve sonuçları hakkında bilgi verdi. Şahin, Ankara’nın asayiş açısından dünyanın diğer başkentlerine kıyasla daha iyi bir yerde olduğuna değinerek, “Huzurlu bir kentiz, huzurlu bir başkentiz. Ama her zaman bir sıfırdan büyüktür, iki birden çoktur. Onun için biz olabildiğince başarımızı daha yükseğe, daha üste tırmandırmak ve vatandaşımızı emniyet içerisinde, huzur içerisinde yaşatmak gibi bir görevimiz var” ifadelerini kullandı.

ŞUBAT AYINDA 4 BİN 392 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Şubat ayında yapılan operasyonlarla alakalı bilgilendirme yapan Şahin, “Geçen ay 31 Ocak – 28 Şubat arasında aranan kişiler, daha önce ceza almış ya da bir sebeple aranıp da ulaşılamayan kişilerle ilgili çalışmalarda; 20 yıl ve üzeri hapis cezası almış aranan 21 şahıs, 10 yıl ve üzeri hapis cezası alan 70 şahıs, 5 ila 10 yıl arasında hapis cezası alan 139 şahıs, 5 yıla kadar hapis cezası alan bin 285 şahıs ve ifadeye yönelik olarak aranan 2 bin 877 şahıs olmak üzere toplam 4 bin 392 şahsı yakalamış ve adli mercilerin önüne çıkarmışız. Yine son ayda bir önceki yılın ocak ve şubat ayına nazaran şehrimizde kişilere yönelik suçlarda yüzde 10 civarında, mali suçlara yönelik suçlara yönelik eylemlerde de yüzde 12 oranında bir düşüş yaşadık. Bu da sağ olun sizlerin ve sizlerin emrindeki kolluk kuvvetleri arkadaşlarımızın gayretleri ile oldu. Yine organize suçlarla ilgili Ankara’da geçen ay bir operasyon yapılıp vatandaşımızı huzursuz eden bir çete adli mercilere teslim edilmiştir” açıklamasında bulundu.

Narkotik suçlarla ve terörle mücadele ile ilgili son bir ayda yapılan operasyonlar hakkında bilgi aktaran Vali Şahin, şunları söyledi:

“Narkotik suçlarla ilgili son aylarda özellikle artan bir mücadelemiz var ve bu kapsamda da bin 31 olaya müdahale etmişiz. Bu şudur arkadaşlar buradaki artış aslında bir başarıyı gösterir. Sahaya daha çok bastığımızı, sahada daha çok insan peşine koştuğumuzu, özellikle zehir tacirlerinin peşine koştuğumuzu gösterir ki bu operasyonlarda bin 799 kişiyi gözaltına almışız ve bunlardan 298’i tutuklanmış, 274 kişi de adli kontrol şartıyla serbest kalmışlar. Bu operasyonlarda 90 kilo uyuşturucu madde, çeşitli nitelikte uyuşturucu madde yakalandı. Burada dikkatinizi çekmek isterim Ankara’da kokain kullanımı artıyor ama esrar ve eroin kullanımı daha azalıyor. Bu bize şunu göstermesi lazım kokain daha pahalı ve bunu kullananlar biraz daha üst sınıf buralara yönelik dikkatimizi artırmamız gerekiyor demek ki. Yine 938 bin 820 adet de sentetik uyuşturucu ele geçirilmiş. Yine terörle mücadelede de 14 operasyon yapmışız terör örgütlerine. Bu noktada 116 kişiyi gözaltına almış, bunlardan 20’si tutuklanmış, 41’i de adli kontrol kararıyla serbest bırakılmış.”

Şahin, düzensiz göçle mücadelenin devam ettiğini belirterek, “Bu anlamda da toplam 8 bin 500 kişiye kimlik denetimi yapılmış ve bunlardan da 97 kişisi düzensiz göçmen olduğu tespit edilerek, geri gönderme merkezine ya da diğer geldiği ile nakledilmiştir” dedi.

TRAFİK DENETİMLERİNİ ARTIRDIK

Ankara’nın trafik probleminin son yıllarda arttığını kaydeden Vali Şahin, “Ankara’nın son 1-2 yıldır yaşadığı en büyük sorunlardan biri haline gelen trafik sorunumuz var. Gerçekten ramazanda pik saatlerde vatandaşımızı canından bezdiren bir trafik sıkıntısı yaşıyoruz. Bununla ilgili de arkadaşlarımız özellikle bakanlığımız son yıl bize 400 civarında trafikte çalıştırılmak üzere personel görevlendirdi. Bunları sahada biz ekipler halinde daha görülür kıldık. Buna rağmen Ankara’da bir trafik sorunu yaşıyoruz. Bu anlamda da denetimlerimizi sıklaştırdık. Geçen yıllara göre yüzde 50 oranında denetim sayımız artmış durumda. Özellikle servislerde ve ticari taksilerde bu denetimlerimiz yüzde 100 oranındadır” diye konuştu.

Şahin, “Siber suçlarla mücadelede arkadaşlarımız bin 800 hesabı inceledi. Bunların engellenmesi yayından kaldırılması gibi birtakım işlemlerin yanı sıra yine suçlulara yönelik, özellikle dolandırıcılık ve yanlış bilgi yayan hesaplara yönelik olarak da 8 operasyon yapılmış ve 116 kişi bu operasyonlarda gözaltına alınmış, bunlardan da 9 kişi adli mercilerce tutuklanmış durumda” dedi.

Vali Şahin, Sokak köpekleri ile ilgili de şunları söyledi:

“Sokak köpekleri ile ilgili bir vurgu yapmak isterim. Son zamanlarda belediyelerimiz bu işe biraz daha fazla ciddiyetle eğilmeye başladı. Ama bizler de belediyelerimizin hem yanındayız hem de belediyelerimiz bu görevi yaparken onları sürekli kontrol ediyor olmamız lazım. Orada gerekirse ihtiyaç varsa kolluk kuvvetlerini görevlendirmede bu desteği vermekte lütfen ihmal etmeyin.”

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Karabük’te aralarında husumet bulunan iki grup birbirine saldırdı

Sonraki Haber

Afyonkarahisar’da silah kaçakçılığı operasyonu: 2 tutuklama

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Seyir halindeyken kamyonda çıkan yangını itfaiye söndürdü
Yerel Haberler

Seyir halindeyken kamyonda çıkan yangını itfaiye söndürdü

26 Ağustos 2026
Kilis‘te ev ve iş yerinde yangın: 3 kişi dumandan etkilendi
Yerel Haberler

Kilis‘te ev ve iş yerinde yangın: 3 kişi dumandan etkilendi

26 Ağustos 2026
Fatih'te yıkımı yapılan bina çöktü; 2 işçi yaralandı -1
Yerel Haberler

Fatih’te yıkımı yapılan bina çöktü; 2 işçi yaralandı

26 Ağustos 2026
Bolu'da feci yangın: Geri dönüşüm tesisi alevlere teslim oldu
Yerel Haberler

Bolu’da feci yangın: Geri dönüşüm tesisi alevlere teslim oldu

26 Ağustos 2026
3 gündür haber alınamayan kişi evinde ölü bulundu
Yerel Haberler

3 gündür haber alınamayan kişi evinde ölü bulundu

26 Ağustos 2026
Pendik'te yayayı fark edip manevra yaptı; vurduğu çöp konteyneri dede ve torununa çarptı
Yerel Haberler

Pendik’te yayayı fark edip manevra yaptı; vurduğu çöp konteyneri dede ve torununa çarptı

26 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Afyonkarahisar'da silah kaçakçılığı operasyonu: 2 tutuklama

Afyonkarahisar'da silah kaçakçılığı operasyonu: 2 tutuklama

En Güncel Haberler

Narin Güran cinayetini konu alan ‘Şeytantepe’ belgeseline soruşturma başlatıldı!
Öne Çıkan

Narin Güran cinayetini konu alan ‘Şeytantepe’ belgeseline soruşturma başlatıldı!

26 Ağustos 2026
Rojin Kabaiş soruşturmasında sıcak gelişme: Avukattan 2 kişi için gözaltı ve DNA talebi
Öne Çıkan

Rojin Kabaiş soruşturmasında sıcak gelişme: Avukattan 2 kişi için gözaltı ve DNA talebi

26 Ağustos 2026
THF Cumhurbaşkanlığı Kupası kadınlar şampiyonu Armada Praxis Yalıkavak oldu
Spor Haberleri

THF Cumhurbaşkanlığı Kupası kadınlar şampiyonu Armada Praxis Yalıkavak oldu

26 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Arnavutköy’de 4 yaşındaki Ediz devrilen futbol kalesinin altında kaldı: “Çocuğum sürüklenerek getirildi”

26 Ağustos 2026
Yaşam

Yaya geçidinde otomobilin çarptığı kişi yaralandı; kaza kamerada

26 Ağustos 2026
Yaşam

Serik’te otluk alanda yangın: Vatandaşların müdahalesiyle kontrol altına alındı

26 Ağustos 2026
Yaşam

3 milyon 387 bin metrekareden fazla hayalet ağ, su kaynaklarımızdan temizlendi

26 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

A Milli Erkek Basketbol Takımı için basın buluşması düzenlendi

A Milli Erkek Basketbol Takımı için basın buluşması düzenlendi

- Haberton
26 Ağustos 2026

A Milli Erkek Basketbol Takımı’nın FIBA 2027 Dünya Kupası Elemeleri 2’nci Tur J Grubu ilk maçında Litvanya ile karşılaşacağı maç...

İyileşmeyen yaraların gizemi: Hücresel onarımı hızlandıran beslenme rehberi

Sivrisinekler sadece gece mi ısırıyor? Yaz aylarında doğru bildiğimiz yanlışlar

Adınıza dava açılmış olabilir mi? E-Devlet’te birkaç dakikada kontrol edebilirsiniz

e-Devlet’te borç kontrolü nasıl yapılır? Her borç için farklı ekran kullanılıyor

Güncel Haber

Narin Güran cinayetini konu alan ‘Şeytantepe’ belgeseline soruşturma başlatıldı!

Narin Güran cinayetini konu alan ‘Şeytantepe’ belgeseline soruşturma başlatıldı!

26 Ağustos 2026
Rojin Kabaiş soruşturmasında sıcak gelişme: Avukattan 2 kişi için gözaltı ve DNA talebi

Rojin Kabaiş soruşturmasında sıcak gelişme: Avukattan 2 kişi için gözaltı ve DNA talebi

26 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton