28 Ekim 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Ankara Haberleri - Ankara’nın en büyük sorunlarından biri trafik

Ankara’nın en büyük sorunlarından biri trafik

Haberton - Haberton
13 Mart 2025
- Ankara Haberleri, Yerel Haberler
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Ankara'nın en büyük sorunlarından biri trafik
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Ankara Valisi Vasip Şahin, “Ankara’nın en büyük sorunlarından biri trafik. Gerçekten ramazanda pik saatlerde vatandaşımızı canından bezdiren bir trafik sıkıntısı yaşıyoruz” dedi.

Ankara Valisi Vasip Şahin, katıldığı iftar programında Ankara genelinde kolluk birimleri tarafından yürütülen 2025 yılı Şubat ayına ilişkin asayiş ve güvenlik faaliyetleri ile bu kapsamda gerçekleştirilen operasyonlar ve sonuçları hakkında bilgi verdi. Şahin, Ankara’nın asayiş açısından dünyanın diğer başkentlerine kıyasla daha iyi bir yerde olduğuna değinerek, “Huzurlu bir kentiz, huzurlu bir başkentiz. Ama her zaman bir sıfırdan büyüktür, iki birden çoktur. Onun için biz olabildiğince başarımızı daha yükseğe, daha üste tırmandırmak ve vatandaşımızı emniyet içerisinde, huzur içerisinde yaşatmak gibi bir görevimiz var” ifadelerini kullandı.

ŞUBAT AYINDA 4 BİN 392 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Şubat ayında yapılan operasyonlarla alakalı bilgilendirme yapan Şahin, “Geçen ay 31 Ocak – 28 Şubat arasında aranan kişiler, daha önce ceza almış ya da bir sebeple aranıp da ulaşılamayan kişilerle ilgili çalışmalarda; 20 yıl ve üzeri hapis cezası almış aranan 21 şahıs, 10 yıl ve üzeri hapis cezası alan 70 şahıs, 5 ila 10 yıl arasında hapis cezası alan 139 şahıs, 5 yıla kadar hapis cezası alan bin 285 şahıs ve ifadeye yönelik olarak aranan 2 bin 877 şahıs olmak üzere toplam 4 bin 392 şahsı yakalamış ve adli mercilerin önüne çıkarmışız. Yine son ayda bir önceki yılın ocak ve şubat ayına nazaran şehrimizde kişilere yönelik suçlarda yüzde 10 civarında, mali suçlara yönelik suçlara yönelik eylemlerde de yüzde 12 oranında bir düşüş yaşadık. Bu da sağ olun sizlerin ve sizlerin emrindeki kolluk kuvvetleri arkadaşlarımızın gayretleri ile oldu. Yine organize suçlarla ilgili Ankara’da geçen ay bir operasyon yapılıp vatandaşımızı huzursuz eden bir çete adli mercilere teslim edilmiştir” açıklamasında bulundu.

Narkotik suçlarla ve terörle mücadele ile ilgili son bir ayda yapılan operasyonlar hakkında bilgi aktaran Vali Şahin, şunları söyledi:

“Narkotik suçlarla ilgili son aylarda özellikle artan bir mücadelemiz var ve bu kapsamda da bin 31 olaya müdahale etmişiz. Bu şudur arkadaşlar buradaki artış aslında bir başarıyı gösterir. Sahaya daha çok bastığımızı, sahada daha çok insan peşine koştuğumuzu, özellikle zehir tacirlerinin peşine koştuğumuzu gösterir ki bu operasyonlarda bin 799 kişiyi gözaltına almışız ve bunlardan 298’i tutuklanmış, 274 kişi de adli kontrol şartıyla serbest kalmışlar. Bu operasyonlarda 90 kilo uyuşturucu madde, çeşitli nitelikte uyuşturucu madde yakalandı. Burada dikkatinizi çekmek isterim Ankara’da kokain kullanımı artıyor ama esrar ve eroin kullanımı daha azalıyor. Bu bize şunu göstermesi lazım kokain daha pahalı ve bunu kullananlar biraz daha üst sınıf buralara yönelik dikkatimizi artırmamız gerekiyor demek ki. Yine 938 bin 820 adet de sentetik uyuşturucu ele geçirilmiş. Yine terörle mücadelede de 14 operasyon yapmışız terör örgütlerine. Bu noktada 116 kişiyi gözaltına almış, bunlardan 20’si tutuklanmış, 41’i de adli kontrol kararıyla serbest bırakılmış.”

Şahin, düzensiz göçle mücadelenin devam ettiğini belirterek, “Bu anlamda da toplam 8 bin 500 kişiye kimlik denetimi yapılmış ve bunlardan da 97 kişisi düzensiz göçmen olduğu tespit edilerek, geri gönderme merkezine ya da diğer geldiği ile nakledilmiştir” dedi.

TRAFİK DENETİMLERİNİ ARTIRDIK

Ankara’nın trafik probleminin son yıllarda arttığını kaydeden Vali Şahin, “Ankara’nın son 1-2 yıldır yaşadığı en büyük sorunlardan biri haline gelen trafik sorunumuz var. Gerçekten ramazanda pik saatlerde vatandaşımızı canından bezdiren bir trafik sıkıntısı yaşıyoruz. Bununla ilgili de arkadaşlarımız özellikle bakanlığımız son yıl bize 400 civarında trafikte çalıştırılmak üzere personel görevlendirdi. Bunları sahada biz ekipler halinde daha görülür kıldık. Buna rağmen Ankara’da bir trafik sorunu yaşıyoruz. Bu anlamda da denetimlerimizi sıklaştırdık. Geçen yıllara göre yüzde 50 oranında denetim sayımız artmış durumda. Özellikle servislerde ve ticari taksilerde bu denetimlerimiz yüzde 100 oranındadır” diye konuştu.

Şahin, “Siber suçlarla mücadelede arkadaşlarımız bin 800 hesabı inceledi. Bunların engellenmesi yayından kaldırılması gibi birtakım işlemlerin yanı sıra yine suçlulara yönelik, özellikle dolandırıcılık ve yanlış bilgi yayan hesaplara yönelik olarak da 8 operasyon yapılmış ve 116 kişi bu operasyonlarda gözaltına alınmış, bunlardan da 9 kişi adli mercilerce tutuklanmış durumda” dedi.

Vali Şahin, Sokak köpekleri ile ilgili de şunları söyledi:

“Sokak köpekleri ile ilgili bir vurgu yapmak isterim. Son zamanlarda belediyelerimiz bu işe biraz daha fazla ciddiyetle eğilmeye başladı. Ama bizler de belediyelerimizin hem yanındayız hem de belediyelerimiz bu görevi yaparken onları sürekli kontrol ediyor olmamız lazım. Orada gerekirse ihtiyaç varsa kolluk kuvvetlerini görevlendirmede bu desteği vermekte lütfen ihmal etmeyin.”

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Karabük’te aralarında husumet bulunan iki grup birbirine saldırdı

Sonraki Haber

Afyonkarahisar’da silah kaçakçılığı operasyonu: 2 tutuklama

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Beyoğlu'nda 5 katlı metruk bina çöktü -1
Yerel Haberler

Beyoğlu’nda 5 katlı metruk bina çöktü -1

28 Ekim 2026
Otomobil ile hafif ticari araç kafa kafaya çarpıştı: 5 yaralı
Yerel Haberler

Otomobil ile hafif ticari araç kafa kafaya çarpıştı: 5 yaralı

28 Ekim 2026
Mardin’de hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı
Yerel Haberler

Mardin’de hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı

27 Ekim 2026
Türk bayrağına ve Atatürk’e hakaret içerikli paylaşımda bulunan öğretmen gözaltına alındı
Yerel Haberler

Türk bayrağına ve Atatürk’e hakaret içerikli paylaşımda bulunan öğretmen gözaltına alındı

27 Ekim 2026
Gebze'de kebapçıyı öldüren Yusuf Başboğa tutuklandı
Yerel Haberler

Gebze’de kebapçıyı öldüren Yusuf Başboğa tutuklandı

27 Ekim 2026
Bursa'da talaş silosunda çıkan yangın söndürüldü
Yerel Haberler

Bursa’da talaş silosunda çıkan yangın söndürüldü

27 Ekim 2026
Sonraki Haber
Afyonkarahisar'da silah kaçakçılığı operasyonu: 2 tutuklama

Afyonkarahisar'da silah kaçakçılığı operasyonu: 2 tutuklama

En Güncel Haberler

Beyoğlu'nda 5 katlı metruk bina çöktü -1
Yerel Haberler

Beyoğlu’nda 5 katlı metruk bina çöktü -1

28 Ekim 2026
Otomobil ile hafif ticari araç kafa kafaya çarpıştı: 5 yaralı
Yerel Haberler

Otomobil ile hafif ticari araç kafa kafaya çarpıştı: 5 yaralı

28 Ekim 2026
Mardin’de hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı
Yerel Haberler

Mardin’de hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı

27 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Antalya’da su altı ekosistemini koruma projesi: ‘Üç Adalar’ saha ziyareti gerçekleştirildi

27 Ekim 2026
Yaşam

Datça’da sağanak nedeniyle yollar göle döndü

27 Ekim 2026
Yaşam

‘Polisiz’ deyip 1,2 kilo altını alarak dolandıran 3 şüpheli tutuklandı: “14 yıllık emeğimizi istiyorum”

27 Ekim 2026
Yaşam

Bingöl’de 7 büyüklüğünde deprem senaryolu tatbikat

27 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye derbi sonrası sert yanıt: “Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış!”

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye derbi sonrası sert yanıt: “Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış!”

- Haberton
27 Ekim 2026

Süper Lig'in 9’uncu haftasında dün evinde Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup eden Galatasaray, karşılaşmanın ardından meydana gelen olaylara ilişkin kulübün resmi internet...

Okulda akran zorbalığı, tehdit ve şiddet varsa ne yapılmalı? Veliler nereye şikâyet edebilir, öğrencilere hangi cezalar uygulanır?

Sonbaharda zihninizi dinlendiren 7 farkındalık egzersizi! Doğada mindfulness ile stresten uzaklaşmanın yolları

Kasım indirimleri öncesi e-ticarette büyük hareketlilik bekleniyor! Gözler yılın en yoğun alışveriş döneminde

Türkiye’de saatler neden geri alınmıyor? Kalıcı yaz saati uygulamasının günlük yaşama etkileri

Güncel Haber

Beyoğlu'nda 5 katlı metruk bina çöktü -1

Beyoğlu’nda 5 katlı metruk bina çöktü -1

28 Ekim 2026
Otomobil ile hafif ticari araç kafa kafaya çarpıştı: 5 yaralı

Otomobil ile hafif ticari araç kafa kafaya çarpıştı: 5 yaralı

28 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton