5 Ağustos 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Yazarlar - Ankara’da yaşlılık: Başkent’in gümüş saçlı kentlisi

Ankara’da yaşlılık: Başkent’in gümüş saçlı kentlisi

Ramazan Suçek - Ramazan Suçek
12 Ocak 2025
- Yazarlar
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
Ankara'da yaşlılık: Başkent'in gümüş saçlı kentlisi
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Ankara, sadece gençlerin değil, aynı zamanda yaşlı nüfusun da önemli bir merkezidir.

Türkiye’nin başkenti olarak hızlı bir değişim ve dönüşüm sürecinde olan şehir, aynı zamanda yaşlı nüfusun ihtiyaçlarına cevap verebilmek için de önemli adımlar atmaktadır. Bu yazıda, Ankara’da yaşlılığın günümüzdeki durumu, yaşlılara yönelik hizmetler ve gelecekteki beklentiler üzerinde duracağız.

Ankara’da Yaşlanan Nüfus

Ülkemizdeki genel eğilim gibi Ankara’da da yaşlı nüfus oranı hızla artmaktadır. Bu durum, şehir planlamacıları, sağlık çalışanları ve sosyal hizmet uzmanları için yeni zorluklar ortaya çıkarmaktadır. Yaşlı nüfusun artmasıyla birlikte, sağlık hizmetlerine erişim, sosyal etkinlikler, barınma ve bakım gibi konularda yeni çözümler üretilmesi gerekmektedir.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Yaşlılara Yönelik Hizmetleri

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yaşlı vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak ve yaşam kalitelerini artırmak için çeşitli projeler yürütmektedir. Bu projeler arasında;

Yaşlılara Hizmet Merkezleri: Yaşlıların sosyal, kültürel ve sağlık ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan bu merkezlerde, çeşitli etkinlikler düzenlenmekte, sağlık taramaları yapılmakta ve sosyal destek hizmetleri verilmektedir.

Evde Bakım Hizmetleri: Yürümekte güçlük çeken veya yalnız yaşayan yaşlılara evlerinde bakım hizmeti verilmektedir. Bu hizmet sayesinde yaşlılar, kendi evlerinde daha güvenli ve rahat bir yaşam sürebilmektedir.

Toplu Taşımada İndirimler: Yaşlılara toplu taşıma araçlarında indirim uygulanarak, ulaşım sorunları en aza indirilmektedir.

Sosyal Etkinlikler: Yaşlıların sosyalleşmesini sağlamak amacıyla düzenlenen çeşitli etkinlikler, onların hayatlarına renk katmaktadır.

Özel Sektörün Katkıları

Özel sektör de Ankara’da yaşlılara yönelik hizmetler sunmaktadır. Özellikle özel bakım evleri ve sağlık merkezleri, yaşlıların bakım ve rehabilitasyon ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Bu kurumlar, genellikle daha yüksek standartlarda hizmet vermekte ve farklı bütçelere uygun seçenekler sunmaktadır.

Gelecekteki Beklentiler

Ankara’nın yaşlanan nüfusuna yönelik hizmetlerin gelecekte daha da geliştirilmesi beklenmektedir. Akıllı şehir uygulamaları sayesinde yaşlıların hayatları kolaylaştırılacak, sağlık hizmetleri daha erişilebilir hale gelecek ve sosyal yaşamları daha zenginleşecektir. Ayrıca, yaşlıların aktif olarak topluma katılımını sağlamak için yeni projeler geliştirilecektir.

Sonuç

Ankara, yaşlı nüfusun ihtiyaçlarına cevap verebilmek için önemli adımlar atmaktadır. Ancak, artan nüfus ve değişen ihtiyaçlar göz önüne alındığında, daha fazla çalışmaya ihtiyaç vardır. Yaşlıların sağlıklı, mutlu ve bağımsız bir yaşam sürebilmeleri için kamu ve özel sektör işbirliği içinde çalışmalı, yeni projeler geliştirilmeli ve mevcut hizmetler iyileştirilmelidir.

Bu yazıda, Ankara’da yaşlılık konusu genel hatlarıyla ele alınmıştır. Daha detaylı bilgi için ilgili kurumların web sitelerini ziyaret edebilir veya uzman görüşlerine başvurabilirsiniz.

Etiketler: AnkaraAnkara Büyükşehir Belediyesi
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Uzaktan uzaktan..

Sonraki Haber

Ülkemizin sessiz çığlığı

Ramazan Suçek

Ramazan Suçek

Ramazan Suçek, 29/06/1983 Ankara doğumlu İlk ve orta lise yi ankarada okudu Anadolu üniversitesi işletme mezunu 2007 den beri gazetecilik & foto muhabir olarak görev yapmakta mesleğine ilk olarak ULUS GAZETESİ'inde Foto muhabir olarak 6 yıl sonrasında Ankara'nın çeşitli yerel gazetelerinde foto muhabir, muhabir ve İnternet haber sektöründe haber editörü olarak çalıştı Gazeteciler Cemiyeti Ankara, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, Türkiye Yerel Gazeteciler Derneği yedek üye, Uluslararası IFJ BASIN kartı Kızılay Ankara Şb. UNICEF Gönüllüsü. Şimdi SUCEK MEDYA BASIN YAYIM YAYIN EVİ VE MEDYA SAHİBİ VE YENİÇAĞ GAZETESİ/MAMAK Temsilciliği ve YEREL yazarlar Birliği derneğinde genel sekreter ve sınırsız yazarlar Birliği Derneğinde Genel Sekreter olarak görev almakta.

İlgili Haberler

Renklerin gizli dilini hiç düşündün mü?
Yazarlar

Renklerin gizli dilini hiç düşündün mü?

4 Ağustos 2026
Sorgulamamanın sessizliği
Yazarlar

Sorgulamamanın sessizliği

3 Ağustos 2026
Ankara insanı ile sarı etiketin dillere destan hikâyesi
Yazarlar

Ankara insanı ile sarı etiketin dillere destan hikâyesi

3 Ağustos 2026
Gamsız mektup
Yazarlar

Gamsız mektup

2 Ağustos 2026
Ankara’nın parklarında romantizm sökmez, racon işler!
Yazarlar

Ankara’nın parklarında romantizm sökmez, racon işler!

2 Ağustos 2026
Yarın da avukat olmak istiyorum!
Yazarlar

Yarın da avukat olmak istiyorum!

1 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Ülkemizin sessiz çığlığı

Ülkemizin sessiz çığlığı

En Güncel Haberler

Irak'ta aşırı sıcaklar nedeniyle resmi dairelerde tatil ilan edildi
Dış Haberler

Irak’ta aşırı sıcaklar nedeniyle resmi dairelerde tatil ilan edildi

5 Ağustos 2026
Bodrum FK'nın misyonu gençler
Spor Haberleri

Bodrum FK’nın misyonu gençler

5 Ağustos 2026
ATV şarampole yuvarlandı; 2 ağır yaralı
Yerel Haberler

ATV şarampole yuvarlandı; 2 ağır yaralı

5 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Anaia Höyüğü, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne girdi

5 Ağustos 2026
Yaşam

Bardacık inciri Torbalı’da toplanmaya başladı

5 Ağustos 2026
Yaşam

40 yıldır atıl duran arazi, kadınların emeğiyle lavanta bahçesine dönüştü

5 Ağustos 2026
Yaşam

Görme engelli memurdan halterde 100’den fazla madalya

5 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Dervişoğlu'ndan sert çıkış: "Çerçeve yasa olarak adlandırılan ihanet belgesini asla kabul etmeyeceğiz"

Dervişoğlu’ndan sert çıkış: “Çerçeve yasa olarak adlandırılan ihanet belgesini asla kabul etmeyeceğiz”

- Haberton
5 Ağustos 2026

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, TBMM'de gündeme gelmesi beklenen "çerçeve yasa" teklifine sert tepki gösterdi. Dervişoğlu, söz konusu düzenlemeyi...

Yapay zekâ dolandırıcılığı nedir? Sesinizi ve görüntünüzü kopyalayarak hedef alabiliyorlar

İnsanlar neden giderek daha unutkan oluyor? Günlük alışkanlıklar hafızayı sessizce zayıflatıyor

Sürekli terleme hangi hastalıkların habercisi olabilir?

Kelebekler gerçekten sadece 1 gün mü yaşıyor? Yıllardır doğru sanılan bilgi ortaya çıktı

Güncel Haber

Anaia Höyüğü, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne girdi

Anaia Höyüğü, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne girdi

5 Ağustos 2026
Irak'ta aşırı sıcaklar nedeniyle resmi dairelerde tatil ilan edildi

Irak’ta aşırı sıcaklar nedeniyle resmi dairelerde tatil ilan edildi

5 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton