Başakşehir’de Anadolu Aşkına NFT sanat sergisi, Cumhuriyetin 100’üncü yılında Şehir Sanat’ta sanatseverlerin ziyaretine açıldı.
Başakşehir Belediyesi, Cumhuriyetin 100’üncü yılında teknoloji ve sanatı bir araya getiren bir sergiyi sanatseverlerle buluşturdu. Şehir Sanat’ta ziyarete açılan ilk kişisel NFT sergisi ‘Anadolu Aşkına’ ziyarete açıldı. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, serginin açılışını fotoğraf sanatçısı Canan Yılmaz ve sanatseverlerle birlikte yaptı.
“BU ESERLERLE BİRLİKTE BİZLER DE KENDİMİZİ ANADOLU’DA HİSSEDECEĞİZ”
Başakşehir’in sanat üreten bir şehir olduğunu ifade eden Kartoğlu, “Bir kamu kuruluşu olarak böyle bir şeye önderlik etmek bizim için çok büyük bir gurur. Bu sergi, bizi aynı zamanda Anadolu’ya götürecek. Her bir köşesini fazlasıyla yaşayacağız. Bu eserlerle birlikte bizler de kendimizi Anadolu’da hissedeceğiz. Sanatçımıza çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra bu salonlar sizlerin hizmetinde. Başakşehir’imiz aynı zamanda sanat da üretiyor. Bu üretimler, Türkiye’nin dört bir köşesine örnek olacak” diye konuştu.
“GELENEKSELDEN DİJİTALE ULAŞAN BİR SERÜVEN”
Fotoğraf sanatçısı Canan Yılmaz da Başakşehir Belediyesi’ne ve Yasin Kartoğlu’na sundukları imkândan dolayı teşekkür etti. Fotoğraf yolculuğunun 34 yıl önce başladığını ifade eden Yılmaz, “Yolculuğum dijital dünyanın imkânlarıyla çok değişti. Bu sergide Anadolu’da çekmiş olduğum farklı fotoğraflar, yapay zekâ kullanılarak yeniden modellendi. Sergi 29 eserden oluşuyor. Bu eserler gelenekselden dijitale ulaşan bir serüven. 1 yıldır bu eserlerle ilgili çalışıyorum ama burada görmek beni çok heyecanlandırdı. Bu koleksiyon ile Cumhuriyetin 100’üncü yılında burada olmaktan onur duyuyorum” dedi.
12 KASIM’A KADAR AÇIK
29 eserin yer aldığı sergi, İstanbul’dan Mardin’e, Hatay’dan Kapadokya’ya kadar Anadolu’nun binlerce yıllık kadim tarihi ve zengin kültürünü gözler önüne seriyor. Tüm sanatseverlere kapıları açık olan sergi, 12 Kasım’a kadar Şehir Sanat’ta ziyaret edilebilecek.