26 Nisan 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - ‘Amacımız sınır güvenliğini garantiye almaktır’

‘Amacımız sınır güvenliğini garantiye almaktır’

Haberton - Haberton
20 Nisan 2022
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
'Amacımız sınır güvenliğini garantiye almaktır'

'Amacımız sınır güvenliğini garantiye almaktır'

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Pençe-Kilit adı verilen harekatla amacımız hem Irak topraklarını terör örgütünden arındırmak hem de ülkemizin sınır güvenliğini garanti altına almaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’de partisinin grup toplantısında konuştu. Bursa’daki terör saldırında şehit olan infaz koruma memuruna rahmet dileyen Erdoğan, her hal ve şart altında dik duracaklarını, ilham ve güç kaynaklarının ve tek muhataplarının millet olduğunu söyledi.

Erdoğan, muhalefetin fitne ve gerilim siyasetini aklıselimle savuşturacaklarını, AK Parti teşkilatları olarak kardeşlik ve kucaklaşma seferberliği başlattıklarını belirtti. Erdoğan, “Bu yolculukta kapısı çalınmadık hane bırakmayacağız. Hangi siyasi partiye mensup olursa olsun ayrım yapmadan 85 milyonun her bir ferdine ulaşmayı hedefliyoruz. Bilhassa bir dönem partimiz içinde yer almış, sonra farklı sebeplerle teşkilatlarımızdan kopmuş kardeşlerimize ulaşmaya özel önem ve öncelik veriyoruz” dedi.

‘2023’Ü BİLE GÖREMEYECEKLERDİR’

Erdoğan, Suriye’den Ukrayna’ya kadar dört bir tarafta yaşanan hadiselerin Cumhur İttifakı’nın Türkiye’nin kilit taşı olduğunu gösterdiğine dikkat çekerek, “Bu süreç, muhalefetin ve 28 Şubat ittifakının kendi menfaatlerinden başka hiçbir gayelerinin olmadığını ortaya çıkarmıştır. Coğrafyamız kan ağlarken, tüm dünya son yarım asrın en büyük ekonomi krizi ile uğraşırken 6 artı 1’li masanın tek derdi birbirlerine gol atmak, sosyal medyadan birbirlerine ayar vermek, laf yetiştirmektir.

‘Amacımız sınır güvenliğini garantiye almaktır’

Milletimiz masayı kimin kurduğunu, kimin yönlendirdiğini, masada hangi kirli pazarlıkların döndüğünü gayet iyi biliyor. Vatandaşlarımız 6’lı masanın her gün bir yenisi patlayan entrikalarını bir pembe dizi gibi kimi zaman gülerek, kimi zaman da utanarak takip ediyor. Sürekli kavga eden, sürekli kapris peşinde koşan 28 Şubat ittifakı, bırakın 2023 seçimlerini Allah’ın izniyle 2023’ü bile göremeyeceklerdir. Türk milletinin demokratik kazanımlarına el koymak isteyenler yine kaybedeceklerdir. Bize düşen sadece daha çok çalışmak, daha fazla sahada olmaktır.

Türkiye’de siyasetin adresi de merkezi de AK Parti ve Cumhur İttifakı’dır. Türkiye için hayal kuran tüm insanlarımıza AK Parti çatısı altında yer vardır. Biz 11,5 milyona ulaşan üye sayısı ile aynı zamanda Türkiye’nin en büyük ailesiyiz. Gençlerimize seslenmek istiyorum; gelin büyük ve güçlü Türkiye’yi birlikte kuralım. Gelin ahdimizi yenileyelim” diye konuştu.

‘KUDÜS DAVAMIZ BAŞKADIR’

‘Amacımız sınır güvenliğini garantiye almaktır’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in Kudüs’te Mescid’i Aksa’ya yönelik saldırıların yürekleri bir kez daha dağladığını söyleyerek şöyle konuştu:

“Son günlerde ilk kıblemiz Mekke ve Medine’nin ardından Kudüs’teki Mescid’i Aksa’nın mahremiyetine yönelik yeni saldırılar sebebiyle yüreklerimiz bir kez daha dağlandı. Israil’den görüştüğüm her yetkiliye Kudüs’ün statüsü ve mahremiyeti konusundaki hassasiyetlerimizi daima söyledik. Uluslararası toplumu, Birleşiş Milletler başta olmak üzere her platformda Filistinlilere yapılan haksızlıklara karşı duyarlı olmaya davet ettik. İsrail ile küresel, siyasi, kültürel ve ekonomik ilişkilerimiz vardır ve olacaktır.

Filistin davasını etkin savunmanın yolunun İsrail ile makul, tutarlı bir ilişki sahibi olmaktan geçtiği açıktır. Bu demek değildir ki Kudüs ve diğer Filistin topraklarına da yaşanan zulümlere göz yumacağız, rıza göstereceğiz. Her ne kadar Mescid’i Aksa’nın 1969 yılında alçakça yakılmaya çalışılmasının ardından kurulan İslam İşbirliği Teşkilatı dahi bu meseleye yeterince sahip çıkmıyor olsa da biz kendi inancımızın gereğini yerine getirmeyi sürdüreceğiz.

İsrail ile siyasi, küresel, kültürel ve ekonomik ilişkileri geliştirmek için attığımız adımlar başkadır, Kudüs davamız başkadır. Atamız Selçuk ‘Kudüs’ten bana ne’ dememiş, gövdesini set yapmıştır. Atamız Osmanlı ‘Kudüs’ten bana ne’ dememiştir. Tüm dünya sessiz kalsa bile biz Mescid’i Aksa’ya sahip çıkma irademizi en yüksek sesle sürdüreceğiz. İsrail Cumhurbaşkanı ile yaptığım telefon görüşmelerinde bu konudaki duruşumuzu ve tavrımızı kendilerine ifade ettik. Temennimiz şu mübarek günlerde zulümlerin son bulması, herkesin kendi inancına göre huzur içinde hayatını sürdürmesidir.”

‘MÜCADELEMİZİ İNLERİNE GENİŞLETTİK’

‘Amacımız sınır güvenliğini garantiye almaktır’

Erdoğan, terör örgütüne yönelik başlatılan Pençe-Kilit Harekatına ilişkin şunları söyledi:

“Ayın 17’sinden itibaren bu süreç devam ediyor. Terör örgütünün ülkemize karşı saldırıları için üslenme ve hazırlık yeri olarak kullandığı bölgelere hava ve kara unsurlarıyla kapsamlı operasyon başlatıldı. Harekat sırasında şehit olan 2 kahraman askerimize rahmet, yaralılarımıza şifalar diliyorum.

Pençe-Kilit adı verilen harekatla amacımız hem Irak topraklarını terör örgütünden arındırmak hem de ülkemizin sınır güvenliğini garanti altına almaktır. Bu harekat vesilesiyle Türkiye’nin kimsenin topraklarında gözü olmadığını, tek amacının sınırlarının güvenliği sağlamak olduğunu söylemek istiyorum. Terör örgütleriyle mücadelemizi doğrudan inlerine genişlettik. İçeride de güvenlik korucularımızla yoğun bir mücadele başlattık. Bunun etkisini de kısa sürede gördük.

Terör örgütlerini artık ülkemiz içinde eylem yapamaz hale getirdik. Sınırlarımızdan sızmaları ve kaçışları büyük ölçüde engelledik. Irak’ta terörle mücadelemize destek veren merkezi hükumet ve bölgesel yönetime teşekkür ediyoruz. HDP, terör örgütünün payandalığı dışında bir hükmü olmadığını ispatlamıştır. Yakında Kandil diye bir yer kalmayınca bu parti görünümlü terör örgütü payandasının da varlık sebebi ortadan kalkacaktır. Suriye’nin bir kısmında palazlanmaya çalışan, bölge halkını kurban etmeye hazırlanan terör örgütünün başını da er geç ezeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.” 

Etiketler: AK PartiCumhurbaşkanıRecep Tayyip ErdoğanTerör Örgütü
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

‘Faiz sebep enflasyon sonuç’ teorisi patladı

Sonraki Haber

Elazığ’da kuvvetli rüzgar; 3 araç hasar gördü

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanlığı Hocalı Katliamı'na ilişkin anma mesajı yayınladı
Politika

Dışişleri’nden Mali’deki terör saldırılarına kınama

25 Nisan 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Çanakkale Kara Savaşları’nın 111’inci yıl dönümü mesajı
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Çanakkale Kara Savaşları’nın 111’inci yıl dönümü mesajı

25 Nisan 2026
Ağıralioğlu: Çiftçinin hüznüne son vereceğiz
Politika

Ağıralioğlu: Çiftçinin hüznüne son vereceğiz

25 Nisan 2026
Özgür Özel: Hep birlikte iktidara yürüyeceğiz
Politika

Özgür Özel: Hep birlikte iktidara yürüyeceğiz

25 Nisan 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyoğlu'nda kafede vatandaşlarla sohbet etti
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyoğlu’nda kafede vatandaşlarla sohbet etti

25 Nisan 2026
Bakan Çiftçi, medya kuruluşlarının genel yayın yönetmenleriyle İstanbul'da bir araya geldi
Politika

Bakan Çiftçi, medya kuruluşlarının genel yayın yönetmenleriyle İstanbul’da bir araya geldi

25 Nisan 2026
Sonraki Haber
Elazığ'da kuvvetli rüzgar; 3 araç hasar gördü

Elazığ'da kuvvetli rüzgar; 3 araç hasar gördü

En Güncel Haberler

Bolu’da anne dehşeti: 2 aylık bebeğini öldürdü
Yerel Haberler

Bolu’da anne dehşeti: 2 aylık bebeğini öldürdü

26 Nisan 2026
Motosiklet, duraktaki otobüse çarptı; 2 yaralı
Yerel Haberler

Motosiklet, duraktaki otobüse çarptı; 2 yaralı

25 Nisan 2026
Mersin'de 100 milyonluk işlem hacmine sahip dolandırıcılık çetesine operasyon; 7 tutuklama
Yerel Haberler

Mersin’de 100 milyonluk işlem hacmine sahip dolandırıcılık çetesine operasyon; 7 tutuklama

25 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Emine Erdoğan, Rami Çocuk ve Sanat Bienali’nin açılışına katıldı

25 Nisan 2026
Yaşam

Ankara’da hayvanseverlerden yürüyüş

25 Nisan 2026
Yaşam

Deniz kaplumbağası ölüsü sahile vurdu

25 Nisan 2026
Yaşam

Tarihi kervansarayda Kadın Emeği Yöresel Ürünler Pazarı açıldı

25 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Fenerbahçe’de Asensio antrenmanın ilk bölümünde takımla çalıştı

Fenerbahçe’de Asensio antrenmanın ilk bölümünde takımla çalıştı

- Haberton
25 Nisan 2026

- Sarı-lacivertliler, Galatasaray derbisinin hazırlıklarını tamamladı Süper Lig’in 31’inci haftasında yarın derbi maçta saat 20.00’de Galatasaray’a konuk olacak Fenerbahçe, maçın...

Kalori açığı nasıl oluşturulur?

Komşu gürültüsünde haklar neler?

İşten çıkarılınca tazminat nasıl alınır?

Duygusal manipülasyon nasıl anlaşılır?

Güncel Haber

Bolu’da anne dehşeti: 2 aylık bebeğini öldürdü

Bolu’da anne dehşeti: 2 aylık bebeğini öldürdü

26 Nisan 2026
Motosiklet, duraktaki otobüse çarptı; 2 yaralı

Motosiklet, duraktaki otobüse çarptı; 2 yaralı

25 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton