19 Ekim 2026, Pazartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Tokat’ta 5,5 büyüklüğünde deprem: Okullar tatil edildi

Tokat’ta 5,5 büyüklüğünde deprem: Okullar tatil edildi

Haberton - Haberton
13 Mart 2026
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Tokat’ta 5,5 büyüklüğünde deprem

Tokat’ta 5,5 büyüklüğünde deprem

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Tokat’ın Niksar ilçesinde Richter ölçeğine göre 5.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Tokat’ın yanı sıra Samsun, Amasya, Ordu ve Sivas illerinden de hissedilen depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre; saat 03.35’te merkez üssü Tokat’ın Niksar ilçesinde 5,5 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Yerin 6,37 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem Tokat ve ilçelerinin yanı sıra Samsun, Amasya, Ordu ve Sivas illerinden de hissedildi. Merkez üssü Niksar’da depreme uykularında yakalanan vatandaşlar panik ve korku içerisinde evlerinden dışarıya çıktı.

İçişleri Bakanı Çiftçi’den Paylaşım

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi sanal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Tokat ilimizin Niksar ilçesinde saat 03.35’te meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şu ana kadar herhangi bir olumsuz duruma ilişkin bir ihbar bulunmamaktadır. Ekiplerimiz sahada gerekli tarama ve değerlendirme çalışmalarını sürdürmektedir. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza eylesin” ifadelerini kullandı.

Tokat Valiliğinden Açıklama

Depremle ilgili Tokat Valiliğinden yapılan açıklamada, “Niksar merkezli meydana gelen ve civar illerimizde de hissedilen 5.5 büyüklüğündeki depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Deprem sonrası, an itibariyle, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Gelişmeler ekiplerimiz tarafından yakından takip edilmektedir. Allah milletimizi memleketimizi her türlü afetten korusun” denildi.

1942 Yılında Bölgede Büyük Deprem Meydana Geldi

Deprem uzmanları Tokat’ın, içerisinden fay hattı geçen 24 ilden biri olduğu bilgilini paylaştı. Bölgeden geçen Kuzey Anadolu Fay hattı üzerinde 1942 yılında 7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini hatırlatan uzmanlar, bu depremin ana fay hattı üzerindeki kollarından birinde meydana gelmiş olabileceğini bildirdi. Depremin büyüklüğü dikkate alındığında hasar meydana getirebileceğini ifade eden uzmanlar, ayrıca devam edeceği beklenen artçı depremler nedeniyle özellikle hasarlı evlere girilmemesi uyarısında bulundu.

AFAD’dan yapılan açıklamada ise “Tokat ilimizin Niksar ilçesinde saat 03.35’te meydana gelen ve Samsun, Amasya, Ordu, Sivas illerimizde de hissedilen 5.5 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır.” denildi.

Niksar’da Eğitime 1 Gün Ara

Depremin merkez üssü Niksar’da tüm okullarda eğitime 1 gün ara verildiği açıklandı.

Erbaa Belediye Başkanı Karagöl: Şu An İçin Olumsuz Durumla Karşılaşmadık

Tokat’ın Niksar ilçesinde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremin ardından Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, bölgedeki son durum hakkında bilgi verdi. Belediye Başkanı Karagöl, sarsıntının ardından yapılan ilk incelemelerde ilçe merkezinde irtibat kurulan köylerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığını ifade etti.

Deprem sırasında sahur için ayakta olduğunu belirten Başkan Ertuğrul Karagöl, “Şu an için Erbaa ilçemizde herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmadık. Sadece itfaiye seslerinden dolayı belki vatandaşlarımız bir panik yaşamış olabilir. O saatte bir elektrikten kaynaklı bir yangın sebebiyle itfaiye ekiplerimiz dışarı çıkmıştı. Kaymakamımız Remzi Demir ile de görüştük. Köylerimizde de herhangi bir olumsuz durum olmadığını görüştük. Gerekli yerel kaynaklardan biz de bilgi almıştık. Şu an için hem merkezde hem köylerimizde hem yakın çevrede olumsuz bir durumun olmadığını söyleyebilirim. Çok geçmiş olsun. Bir panik havası yaşanmaması için de vatandaşlarımızın sakin kalması yönünde onları da buradan uyarmış olalım” dedi.

Tokat’ta Eğitime Bugün Ara Verildi

Tokat’ta meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki deprem nedeniyle il genelinde eğitime bugün ara verildi.

Tokat Valiliği’nin sanal medya hesabından yapılan açıklamada, “Merkez üssü Niksar ilçemiz olan ve 5.5 büyüklüğünde meydana gelen deprem nedeniyle öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın güvenliği göz önünde bulundurularak ilimiz merkez ve ilçelerinde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı her tür ve derecedeki resmi – özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim kursları ile diğer kamu, kurum kuruluşlarına ait kreş ve okul öncesi eğitim kurumlarında eğitim-öğretime 13 Mart Cuma günü 1 gün süreyle ara verilmiştir. İlgili kurumlarımız tarafından sahada gerekli inceleme ve kontroller titizlikle sürdürülmektedir. Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” ifadelerine yer verildi.

Vali Köklü: Endişe Edecek Bir Durum Görünmüyor

Tokat’ta meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki deprem sonrası Tokat Valisi Abdullah Köklü, Niksar ilçesinde incelemelerde bulundu. Vali Köklü, yaptığı açıklamada, “Acil bir alan taraması yapıldı. Çok şükür problem yok. Bazı ilçelerdeki bazı okullarda sıva çatlağı, bazı yerlerde küçük hasar var. Gün ağarıyor. Daha detaylı alan taraması yapılacak. Bazı vatandaşlarımızın panik nedeniyle hastanelere başvurduğu, bazı yurtlardaki öğrencilerimizin panik nedeniyle basit, ufak yaralanmalara maruz kaldığı anlaşılıyor ama onun haricinde çok bizi üzecek bir konu şimdilik görünmüyor. Ama depremi hissetmiş insanlar, dışarı çıktılar. Köylerdeki evler genellikle tek veya iki katlı olduğu için ilçe merkezine göre daha az hissedilme var. Endişe edecek bir durum şimdilik görünmüyor” diye konuştu.

Köklü: Endişe Edecek Bir Durum Şimdilik Görünmüyor

Tokat'ta meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki deprem sonrası Tokat Valisi Abdullah Köklü Niksar ilçesinde incelemede bulundu. Vali Köklü burada yaptığı açıklamada, ‘’Acil bir alan taraması yapıldı. Çok şükür problem yok. Bazı ilçelerdeki bazı okullarda sıva çatlağı, bazı yerlerde küçük hasar var.

Gün ağarıyor. Daha detaylı alan taraması yapılacak. Bazı vatandaşlarımızın panik nedeniyle hastanelere başvurduğu, bazı yurtlardaki öğrencilerimizin panik nedeniyle basit, ufak yaralanmalara maruz kaldığı anlaşılıyor ama onun haricinde çok bizi üzecek bir konu şimdilik görünmüyor. Ama depremi hissetmiş insanlar, dışarı çıktılar.

Köylerdeki evler genellikle tek veya iki katlı olduğu için ilçe merkezine göre daha az hissedilme var. Endişe edecek bir durum şimdilik görünmüyor’’ dedi.

Etiketler: AFADDepremEğitimİtfaiyeOkulOrduSamsunSivasYangın
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Sultanbeyli’de İETT otobüsünün çarptığı yaya ağır yaralandı; kaza anı kamerada

Sonraki Haber

İzmir’de 2 katlı evde çıkan yangın, bitişikteki evlere sıçramadan söndürüldü

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Şişli’de 5 bin kişinin katıldığı konserde facia! 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişinin durumu ağır
Öne Çıkan

Şişli’de 5 bin kişinin katıldığı konserde facia! 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişinin durumu ağır

18 Ekim 2026
Yunanistan'da uçak düştü: 2 ölü
Öne Çıkan

Yunanistan’da uçak düştü: 2 ölü

18 Ekim 2026
Trump’tan Fransa’ya sert uyarı: “Çok geç olmadan sınırlarınızı kapatın!”
Öne Çıkan

Trump’tan Fransa’ya sert uyarı: “Çok geç olmadan sınırlarınızı kapatın!”

18 Ekim 2026
Ayazağa'da jandarma ekipleri sel sonrası temizlik çalışmalarına katıldı
Öne Çıkan

Ayazağa’da jandarma ekipleri sel sonrası temizlik çalışmalarına katıldı

18 Ekim 2026
Gebze’de sele kapılan cipten acı haber! 1 kişinin cansız bedeni Pendik’te bulundu, diğeri aranıyor
Öne Çıkan

Gebze’de sele kapılan cipten acı haber! 1 kişinin cansız bedeni Pendik’te bulundu, diğeri aranıyor

18 Ekim 2026
Kademeli emeklilikte son durum! CHP’den Meclis’te destek sözü
Öne Çıkan

Kademeli emeklilikte son durum! CHP’den Meclis’te destek sözü

18 Ekim 2026
Sonraki Haber
İzmir’de 2 katlı evde çıkan yangın, bitişikteki evlere sıçramadan söndürüldü

İzmir’de 2 katlı evde çıkan yangın, bitişikteki evlere sıçramadan söndürüldü

En Güncel Haberler

Kadıköy’de 3 katlı ahşap köşkte yangın
Yerel Haberler

Kadıköy’de 3 katlı ahşap köşkte yangın

19 Ekim 2026
Gebze’de iki otomobil çarpıştı: 4 yaralı
Yerel Haberler

Gebze’de iki otomobil çarpıştı: 4 yaralı

19 Ekim 2026
Bursa'da düzenlenen pilav etkinliğinde 100 kişi rahatsızlandı
Yerel Haberler

Bursa’da düzenlenen pilav etkinliğinde 100 kişi rahatsızlandı

19 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Kar nedeniyle kapanan Yedigöller yolu yeniden açıldı

18 Ekim 2026
Yaşam

Rus turist şelalede gezerken 6 metreden düştü: Ekiplerin çalışmasıyla kurtarıldı

18 Ekim 2026
Yaşam

Amasra’da fırtına: Çok sayıda ağaç devrildi, yarım arazileri sular altında kaldı

18 Ekim 2026
Yaşam

Manisa Demirci’de sonbahar renkleri: Görsel şölen dronla görüntülendi

18 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Şişli’de 5 bin kişinin katıldığı konserde facia! 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişinin durumu ağır

Şişli’de 5 bin kişinin katıldığı konserde facia! 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişinin durumu ağır

- Haberton
18 Ekim 2026

Şişli’de düzenlenen bir konserde fenalaşan Furkan Aksu (29), Mahmud Sami Ramazanoğlu (24) ve T.M. (33) hastaneye kaldırıldı. Aksu ve Ramazanoğlu...

Ekim ayında bağışıklık nasıl güçlendirilir? Mevsimsel hastalıklardan nasıl korunmalı?

17 Ekim Dünya Yoksullukla Mücadele Günü: Türkiye’de yoksulluk sınırı 123 bin lirayı aştı!

Türkiye’de şehirlerin gizli sakinleri: Beton binaların arasında yaban hayatı nasıl varlığını sürdürüyor?

Markette aldığınız her ürün güvenli mi? Gıda etiketlerinde gözden kaçan 10 kritik ayrıntı!

Güncel Haber

Kadıköy’de 3 katlı ahşap köşkte yangın

Kadıköy’de 3 katlı ahşap köşkte yangın

19 Ekim 2026
Gebze’de iki otomobil çarpıştı: 4 yaralı

Gebze’de iki otomobil çarpıştı: 4 yaralı

19 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton