17 Ekim 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - NATO müttefiklerimizle yakın istişare içinde her türlü önlemi alıyoruz

NATO müttefiklerimizle yakın istişare içinde her türlü önlemi alıyoruz

Haberton - Haberton
4 Mart 2026 - Güncellenme Tarihi 5 Mart 2026
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO müttefikleriyle yakın istişare içinde her türlü önlemi aldıklarını ve olaylara anında müdahale ettiklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel Harekat Komutanlığı’nda düzenlenen ‘Mehmetçik ile İftar’ programına katıldı. Burada konuşan Erdoğan, tüm şehitlere rahmet diledi. Erdoğan, “Gazilik mertebesine erişmiş bugün aramızda olmayan tüm gazilerimizi minnetle anıyor ve hayatta olan gazilerimize uzun ve hayırlı ömürler temenni ediyorum. Biz şehitlerin ölmediğini aksine onların yaşadığını müjdeleyen dinin mensuplarıyız.

Şehitlerimizin aziz ruhları inşallah bize rehberlik edecek, milletimizin kutlu yürüyüşünde yolumuzu aydınlatacaktır. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gözbebeği olan bordo berelilerimiz başta terörle mücadele olmak üzere yurt içinde ve sınır ötesinde destan yazmışlardır. Bilinen, bilinmeyen nice kritik operasyonda fevkalade hayati roller üstlenen bordo berelilerimizle milletçe iftihar ediyoruz” dedi.

Hepsinin Heveslerini Kursaklarında Bıraktık

Erdoğan, Türk milleti için en sık kullanılan ifadelerden birinin ‘asker millet’ tanımı olduğunu dile getirerek, “Vatanımız, bayrağımız, bağımsızlığımız ve mukaddes değerlerimiz tehdit edildiğinde istiklalimiz ve istikbalimiz tehlikeye girdiğinde, nasıl bir millet olduğumuzu bu topraklardaki bin yıllık tarihimizde defalarca gösterdik. Tarih boyunca bize ömür biçenler, bize ‘hasta adam’ yaftası vuranlar, bizi bu topraklardan söküp atabileceklerini zannedenler oldu. Ezan-ı Muhammedilerimizi susturmaya, rengini şehitlerimizin kanından alan şanlı bayrağımızı indirmeye yeltenenler müstevliler oldu. Hepsinin heveslerini kursaklarında bıraktık.

Önce Çanakkale’de en son İstiklal Harbimizde harim-i ismetimize uzanan kirli ve kalleş elleri tüm imkansızlıklara rağmen tek tek kırmayı başardık. Bu mücadele ruhuna sahip olmasaydık dünyanın en çok çalkantılı bölgesinde bin yılı aşkın zamandır alnı açık, başı dik bir şekilde yaşayamazdık. Bugün de etrafımızda yanan ateş çemberinin ortasında bir istikrar adası olarak temayüz ediyorsak bunu ilk önce esareti asla kabul etmeyen milli seciyemize ardından da kahraman ordumuzun caydırıcılığına borçluyuz” diye konuştu.

Caydırıcılığımızı Sürekli Artırmak Zorundayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti’nin küresel ölçekte takdir toplayan siyasi, diplomatik ve ekonomik gücünün gerisinde eğitimi, donanımı, disiplini, cesareti ve vizyonuyla tüm dünyada göz dolduran Türk Silahlı Kuvvetleri’nin olduğunu vurgulayarak, “Türk ordusu milletimizle birlikte gönül coğrafyamızda yaşayan milyonlarca dost ve kardeşimizin de güven kaynağı haline gelmiştir. Ecdadımızın asırlarca ‘Ey şanlı ordu, ey şanlı asker’ nidalarıyla yüreklendirdiği kahraman ordumuzu her türlü desteği vererek, daha da güçlendirmeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz hafta Havelsan’da çok önemli bir açılış töreni gerçekleştirdik. Tamamlandığında Avrupa’nın en büyüğü olacak simülatör üretim ve entegrasyon tesisinin temelini attık.

Öncesinde Deniz Kuvvetlerimizin gücüne güç katacak, çeşitli platformların hizmete giriş, bayrak çekme ve saç kesme törenini icra ettik. Savunma ve havacılık ihracatında 2025 yılını 10 milyar doları aştığımız rekor bir rakamla tamamladık. Almanya’da yapılan NATO tatbikatında Silahlı kuvvetlerimiz yetenekleriyle hem bizi gururlandırdı hem de müttefiklerimizden büyük takdir topladı. Şayet, ‘füze testi yapmayın balıklar ürküyor’ diyenlere kulak kabartsaydık elbette bunların hiçbirini başaramazdık.

Millet olarak ebedi yurdumuz olan bu topraklarda huzur ve barış içinde yaşamak istiyorsak caydırıcılığımızı sürekli artırmak zorundayız” dedi.

Bütün Oyunları Bozacak, Engelleri Aşacağız

Türkiye’nin hudutlarında ve hava sahasının güvenliğinde işi asla şansa bırakmadıklarını kaydeden Erdoğan, “Bu sabahki olayda olduğu gibi NATO müttefiklerimizle yakın istişare içinde her türlü önlemi alıyoruz ve anında gerekli müdahalede bulunuyoruz. Bir daha benzer hadiselerin yaşanmaması için de uyarılarımızı en net biçimde yapıyoruz. Ülkemizin ve milletimizin güvenliğini temin hususunda irademiz de kapasitemiz de en üst düzeydedir. Son 23 yılda her türlü engele, ambargoya, sabotaja ve ihanete rağmen yılmadan, yorulmadan çalıştık.

Kendimize inandık, milletimize güvendik ve neticede bugün hayal dahi edilemeyen seviyelere geldik. İnşallah çok daha iyi yerlerde olacağız. Türkiye Yüzyılı’nı mutlaka inşa edeceğiz. Bütün oyunları bozacak, bütün engelleri aşacak, bizi çekmek istedikleri tuzaklara düşmeden bu ülkeyi, çocuklarımıza gurur duyacakları bir emanet olarak bırakmayı inşallah başaracağız” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ömer Halisdemir Anıtı’nı Ziyaret Etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iftar programının ardından Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda bulunun Ömer Halisdemir Anıtı’nı ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın beraberinde Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Metin Tokel, Bakan Yardımcıları Bilal Durdalı, Musa Heybet ve Salih Ayhan ile Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Levent Ergün de yer aldı. 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında burada şehit olan Ömer Halisdemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve askerlerin dualarıyla anıldı.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Bursa’da güzellik merkezinde 2 kişi başından vurulmuş halde bulundu: 1 ölü, 1 yaralı

Sonraki Haber

ATSO Başkanı Ali Bahar’ın ölümüyle ilgili davada yeniden bilirkişi raporu istendi

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Fatih'te göçmen kaçakçılığı operasyonu: Zorla çalıştırılan 8 kadın kurtarıldı
Öne Çıkan

Fatih’te göçmen kaçakçılığı operasyonu: Zorla çalıştırılan 8 kadın kurtarıldı

17 Ekim 2026
Gülistan Doku’nun çalıştığı kafede üst kattaki kameraların görüntüleri dosyada yok
Öne Çıkan

6 yıldır kayıp olan Gülistan Doku dosyasında çarpıcı gelişme! Kafedeki kritik görüntüler dosyada yok

17 Ekim 2026
İBB ‘Yolsuzluk’ davasında 101’inci duruşma! Ekrem İmamoğlu savunma yapıyor, gözler ara kararda
Öne Çıkan

İBB ‘Yolsuzluk’ davasında 101’inci duruşma! Ekrem İmamoğlu savunma yapıyor, gözler ara kararda

17 Ekim 2026
Kırıkkale'de 'Kazı Kazan' kartından 8 milyon TL'lik ikramiye çıktı
Öne Çıkan

Kırıkkale’de ‘Kazı Kazan’ kartından 8 milyon TL’lik ikramiye çıktı

17 Ekim 2026
Eyüpsultan'da sel nedeniyle kafede mahsur kalan 65 kişiyi jandarma kurtardı
Öne Çıkan

Eyüpsultan’da sel nedeniyle kafede mahsur kalan 65 kişiyi jandarma kurtardı

17 Ekim 2026
1 milyar dolarlık kripto dolandırıcılığı şüphelisi İstanbul'da yakalandı
Öne Çıkan

1 milyar dolarlık kripto dolandırıcılığı şüphelisi İstanbul’da yakalandı

17 Ekim 2026
Sonraki Haber

ATSO Başkanı Ali Bahar’ın ölümüyle ilgili davada yeniden bilirkişi raporu istendi

En Güncel Haberler

Fatih'te göçmen kaçakçılığı operasyonu: Zorla çalıştırılan 8 kadın kurtarıldı
Öne Çıkan

Fatih’te göçmen kaçakçılığı operasyonu: Zorla çalıştırılan 8 kadın kurtarıldı

17 Ekim 2026
Trump, Rusya'ya yönelik yaptırım ve tarifeleri askıya aldı
Dış Haberler

Trump, Rusya’ya yönelik yaptırım ve tarifeleri askıya aldı

17 Ekim 2026
4 kişinin yaralandığı kavgaya ilişkin 17 şüpheli daha gözaltına alındı
Yerel Haberler

4 kişinin yaralandığı kavgaya ilişkin 17 şüpheli daha gözaltına alındı

17 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Diyarbakır’da sis etkili oldu; tarihi mekanlar dronla görüntülendi

17 Ekim 2026
Yaşam

Bakanlıktan ‘çocuk güzellik yarışması’ organizasyonuna suç duyurusu

17 Ekim 2026
Yaşam

7 asırlık harada milyonluk yarış atları yetiştiriliyor

17 Ekim 2026
Yaşam

Günde 60 kez kalp pili şoklaması olan hasta, yakma işlemi ile sağlığına kavuştu

17 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Minibüs yayalara çarptı; aynı aileden 2 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

Minibüs yayalara çarptı; aynı aileden 2 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

- Haberton
17 Ekim 2026

İzmir'in Menderes ilçesinde minibüsün çarptığı Mehmet Hüseyin Altun (60) ile eşi Zeynep Altun (58) hayatını kaybetti, oğulları Mehmet Ali Altun...

17 Ekim Dünya Yoksullukla Mücadele Günü: Türkiye’de yoksulluk sınırı 123 bin lirayı aştı!

Türkiye’de şehirlerin gizli sakinleri: Beton binaların arasında yaban hayatı nasıl varlığını sürdürüyor?

Markette aldığınız her ürün güvenli mi? Gıda etiketlerinde gözden kaçan 10 kritik ayrıntı!

Zayıflama iğneleri sanıldığı kadar masum mu? Uzmanları endişelendiren yan etkiler ve bırakınca yaşananlar!

Güncel Haber

Diyarbakır’da sis etkili oldu; tarihi mekanlar dronla görüntülendi

Diyarbakır’da sis etkili oldu; tarihi mekanlar dronla görüntülendi

17 Ekim 2026
Fatih'te göçmen kaçakçılığı operasyonu: Zorla çalıştırılan 8 kadın kurtarıldı

Fatih’te göçmen kaçakçılığı operasyonu: Zorla çalıştırılan 8 kadın kurtarıldı

17 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton