10 Ekim 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Gülistan’ın bir avuç toprağına hasret bırakıldık

Gülistan’ın bir avuç toprağına hasret bırakıldık

Haberton - Haberton
5 Ocak 2026
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Gülistan'ın bir avuç toprağına hasret bırakıldık
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Tunceli’de 5 Ocak 2020’de kaybolan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku, “Bu acıya ne dağ ne taş dayanır; Gülistan’ın bir avuç toprağına hasret bırakıldık” dedi.

Tunceli’de 5 Ocak 2020’de kaybolan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’nun (21) ablası Aygül Doku, “Gülistan’ın kaybedilişinin bugün tam 6’ncı yılı. Yeni yılın da üzerinden 5 gün geçti. 6 yıldır yeni yılda herkes huzur, sağlık, mutluluk diliyor. Çok üzülerek söylüyorum, biz artık Gülistan’ın bir avuç toprağını diliyoruz. Biz sadece Gülistan’ın, sabahları uyandıramaya kıyamadığımız kızımızın mezar taşını diliyoruz” dedi.

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku, 5 Ocak 2020’de kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı. Ailesi, 6 Ocak’ta İl Emniyet Müdürlüğü’ne kayıp başvurusunda bulundu. Yol güzergahındaki Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarında yapılan incelemelerde; bir minibüse bindiği görülen Doku’nun nerede indiği tespit edilemedi. Araştırmalar sonunda Doku’nun cep telefonunun, en son Uzunçayır Baraj Gölü’ndeki Sarı Saltuk Viyadüğü’nde sinyal verdiği belirlendi. Dönemin Valisi Tuncay Sonel koordinesinde ve talimatıyla Uzunçayır Baraj Gölü’nde AFAD Başkanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Ankara, Denizli, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Konya, Malatya, Manisa ve Kahramanmaraş büyükşehir belediyelerinden ekipler, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve gönüllülerden oluşan 542 kişilik personel, 88 araç, 38 bot, 10 ROV cihazı, 6 dron, 4 sonar ve 3 arama köpeğiyle yapılan aramalara rağmen Gülistan Doku’ya ait ize rastlanmayınca çalışmalar sonlandırıldı.

ERKEK ARKADAŞI GÖZALTINA ALINDI

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada, kaybolmadan önce son görüştüğü kişi olduğu belirtilen erkek arkadaşı Rusya doğumlu Zeinal A., olaydan yaklaşık 2 yıl sonra Antalya’nın Alanya ilçesinde gözaltına alındı. Zeinal A., 4 saat süren ifadenin ardından adli kontrolle serbest bırakıldı ve hakkında yurt dışı yasağı konuldu. Zeinal A.’nın babası E.Y. hakkında da Gülistan Doku ile ilgili gizli kalması gereken kişisel bilgileri sosyal medyadan ifşa ettiği gerekçesiyle dava açıldı. Mahkeme, E.Y.’yi kişisel verileri ele geçirip, yaydığı gerekçesiyle 2,5 yıl hapse çarptırdı.

MİNİBÜSTEN NEREDE İNDİĞİ BELLİ DEĞİL

Yol güzergahındaki KGYS kameralarında yapılan incelemelerde, Gülistan Doku’nun 5 Ocak’ta öğle saatlerinde valiliğin yanındaki bir kafenin bahçesinde eski erkek arkadaşı Zeinal A. ile görüştüğü, daha sonra da yolun karşısına geçip şehir içi minibüse bindiği görüldü. Dosyaya giren görüntülerde, Gülistan Doku’nun kafenin önüne nereden geldiği yer almadı. Ayrıca minibüse bindikten sonra nerede indiği de tespit edilemedi. Ayrıca, Doku’nun telefon sinyalinin en son tespit edildiği Sarı Saltuk Viyadüğü’nü yakından gören Munzur Üniversitesi’ne ait kameranın da bozuk olduğu belirtildiği için incelenemedi. Yine viyadüğü gören uzak bir kameranın 3,5 saatlik net olmayan görüntüsü de Ulusal Kriminal Büro’ya gönderildi ancak görüntüler netleştirilemedi. Gülistan Doku’nun kaybolmadan önceki gece eski erkek arkadaşı Zeinal A.’nın evine girerken KGYS kameralarınca görüntülendiği, ancak ertesi gün ise kameraların açısının değişmesi nedeniyle evin kapısının görülmediği tutanaklara yansıdı.

DOSYA YENİDEN AÇILDI

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), 2024 Haziran kararnamesiyle Tunceli’ye atanan Türkiye’nin 3 kadın başsavcısından biri olan Ebru Cansu, göreve başlar başlamaz Gülistan Doku dosyasını raftan indirip incelemeye başladı. Soruşturmayı baştan ele alan Cansu’nun talimatıyla özel ekip kuruldu. Doku’nun kaybolmadan önceki gün ve kaybolduğu güne ait kentteki tüm KGYS görüntüleri PTS kayıtları toplandı. Gülistan’a ait yeni görüntülerin de bulunduğu, 67’si ana arter olmak üzere toplamda 70 KGYS ile güvenlik kameralarına ait ek 700 saatlik görüntü de dosyaya girdi. Gülistan’ın kaybolmadan önce erkek arkadaşı Zeinal A. ile görüşmek için geldiği kafeye nereden geldiğinin de ortaya çıktığı görüntüler, Başsavcılık ve özel ekip tarafından incelemeye alındı. Dosyadaki gizlilik kararının ise devam ettiği öğrenildi.

‘BU ACIYA NE DAĞ NE TAŞ DAYANIR’

Savcılığın Doku’nun akıbeti için bazı bilirkişi raporlarını beklediği öğrenilirken, Diyarbakır’dan Tunceli’ye gelen annesi Bedriye, babası Halit ve ablası Aygül Doku, Tunceli Cumhuriyet Başsavcısı ile görüşerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Abla Aygül Doku, kardeşi Gülistan’ın kayboluşunun 6’ncı yılına girdiklerini belirterek “Gülistan’ın kaybedilişinin bugün tam 6’ncı yılı. Yeni yılın da üzerinden 5 gün geçti. 6 yıldır yeni yılda herkes huzur, sağlık, mutluluk diliyor. Biz, çok üzülerek söylüyorum, biz Gülistan’ın bir avuç toprağını diliyoruz. Biz sadece Gülistan’ın, sabahları uyandıramaya kıyamadığımız kızımızın mezar taşını diliyoruz. 2026’nın bizim için, Gülistan için, ülkemiz için adalet yılı olmasını diliyoruz. 6 yıldır biz kar, kış, mevsimleri şaşırdık. Gülistan’dan bir umut diye bir adalet yolculuğuna çıktık. Çok zorlu bir yolculuk bu. Bu acıya ne dağ dayanıyor ne taş dayanıyor ne demir dayanıyor. Artık kızımız bulunsun da katilleri de geçtik. Kızımızın bir avuç toprağına hasret bırakıldık. 6 yıldır sanal medyada ve bu sokaklarda adalet aramak zorunda bırakıldık” dedi.

Dosyanın çözülmesini isteyen Doku, “Gülistan, valilik önünde yani Tunceli’nin en güvenli denilen noktasında kaybedildi. Bugün dosyada gelinen aşamada başsavcımız Ebru Cansu çok yoğun bir çalışma yapmaktadır, çok yoğun bir emek vermektedir. Kendisine aile olarak sonsuz teşekkür ederiz” diyerek yetkililerden yardım istedi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Batman’da yaban hayvanları için doğaya 1 ton yem bırakıldı

Sonraki Haber

Dezenflasyon genele yayıldı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Maltepe’de çöken binanın enkaz kaldırma çalışmaları tamamlandı
Öne Çıkan

Maltepe’de çöken binanın enkaz kaldırma çalışmaları tamamlandı

10 Ekim 2026
İsmail Saymaz ve Murat Ağırel adli kontrolle serbest bırakıldı
Öne Çıkan

İsmail Saymaz ve Murat Ağırel adli kontrolle serbest bırakıldı

10 Ekim 2026
Gazeteci Mustafa Balcı ve Şaban Sevinç tutuklandı
Öne Çıkan

Gazeteci Mustafa Balcı ve Şaban Sevinç tutuklandı

10 Ekim 2026
Necla Uygur toprağa verildi
Öne Çıkan

Necla Uygur toprağa verildi

9 Ekim 2026
Rahatsızlanan Ahmet Şık hastaneye kaldırıldı
Öne Çıkan

Rahatsızlanan Ahmet Şık hastaneye kaldırıldı

9 Ekim 2026
Seçil Erzan davasında sıcak gelişme: İstinaf kararı bozdu, tutukluluk hâli devam ediyor
Öne Çıkan

Seçil Erzan davasında sıcak gelişme: İstinaf kararı bozdu, tutukluluk hâli devam ediyor

9 Ekim 2026
Sonraki Haber
Dezenflasyon genele yayıldı

Dezenflasyon genele yayıldı

En Güncel Haberler

Maltepe’de çöken binanın enkaz kaldırma çalışmaları tamamlandı
Öne Çıkan

Maltepe’de çöken binanın enkaz kaldırma çalışmaları tamamlandı

10 Ekim 2026
Beyoğlu'nda otomobil, taksiye çarpıp kamyonetin altına girdi: 3 yaralı
Yerel Haberler

Beyoğlu’nda otomobil, taksiye çarpıp kamyonetin altına girdi: 3 yaralı

10 Ekim 2026
Kuzey Marmara Otoyolu'nda hafif ticari araç önce bariyerlere ardından otomobile çarptı: 1 ölü
Yerel Haberler

Kuzey Marmara Otoyolu’nda hafif ticari araç önce bariyerlere ardından otomobile çarptı: 1 ölü

10 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Eski Emniyet Genel Müdürü Yılmaz Ergun hayatını kaybetti

10 Ekim 2026
Yaşam

Yahşihan Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk soruşturmasında 10 şüpheliden 5’i tutuklandı

10 Ekim 2026
Yaşam

Otomobil, bisikletli çocuğa çarptı: 2 yaralı

10 Ekim 2026
Yaşam

Rize’de yöresel lezzetler festivalde buluştu: 123 çeşit yemek sergileniyor

9 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

İsmail Saymaz ve Murat Ağırel adli kontrolle serbest bırakıldı

İsmail Saymaz ve Murat Ağırel adli kontrolle serbest bırakıldı

- Haberton
10 Ekim 2026

Sermaye piyasası işlemlerine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, 'dezenformasyon' suçlamasıyla şüpheli sıfatıyla ifade veren gazeteciler İsmail Saymaz ve Murat Ağırel, 'imza...

Çizgi filmlerin görünmeyen mesajları: Ebeveynler nelere dikkat etmeli?

Ankara’nın kaybolan sokak gösterisi: Ayı oynatıcılarından geriye ne kaldı?

Türkiye’de gıda bankacılığı nedir? Gıda israfını önleyen ve ihtiyaç sahiplerine umut olan paylaşım modeli

Tek bir karede koca bir hikâye: Eren Boz’un sanat yolculuğu

Güncel Haber

Maltepe’de çöken binanın enkaz kaldırma çalışmaları tamamlandı

Maltepe’de çöken binanın enkaz kaldırma çalışmaları tamamlandı

10 Ekim 2026
Beyoğlu'nda otomobil, taksiye çarpıp kamyonetin altına girdi: 3 yaralı

Beyoğlu’nda otomobil, taksiye çarpıp kamyonetin altına girdi: 3 yaralı

10 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton