Londra Oyun Festivali kapsamında Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Koray Ertaş, bir resepsiyon verdi. Türk ve İngiliz girişimciler, özel davette bir araya geldi.
Türkiye’nin Londra Büyükelçiliğindeki resepsiyona, Londra Oyun Festivali Başkanı Michael French, Women in Games Türkiye’nin kurucusu Simay Dinç ve Tripledot Studios Kurucusu Akın Babayiğit gibi sektörün önde gelen temsilcileri katıldı.
Etkinlik, Türkiye ve İngiltere arasındaki oyun sektöründe iş birliği fırsatlarını değerlendirme ve güçlendirme hedefiyle gerçekleştirildi. Katılımcılar, iki ülke arasındaki potansiyel ortaklıkların daha da geliştirilmesi için fikir alışverişinde bulundu ve Türkiye’nin bu alandaki başarısını dünya sahnesinde sergileme fırsatı elde etti.
Gecenin açılış konuşmasını yapan Büyükelçi Ertaş, Türk oyun şirketlerinin kısa sürede büyük bir büyüme potansiyeline sahip olduğunu ve Türkiye’den çıkan 2 milyar dolar değerindeki şirketlerin (unicorn) başarılarına vurgu yaptı. Ertaş, Türkiye’nin küresel oyun pazarında önemli bir oyuncu olma yolunda ilerlediğini ve bu sektöre devlet tarafından ciddi destekler sağlandığını dile getirdi.
Türkiye’nin Avrupa’da İngiltere’den sonra en fazla oyun stüdyosuna sahip ikinci ülke olduğunu söyleyen Ertaş, İstanbul’un da Londra’nın ardından Avrupa’nın ikinci büyük oyun endüstrisi merkezi haline geldiğini aktardı. Türkiye’deki oyun ekosistemine yönelik de konuşan Ertaş, 740 aktif stüdyo, 12 kuluçka merkezi, 21 hızlandırma programı, 2 oyun kümelenmesi ve 8 yatırım fonundan oluştuğunu belirtti.
Londra Oyun Festivali Başkanı French ise iki ülke arasındaki iş birliklerinin oyun sektöründe nasıl ilerlediğine yönelik bilgi verdi. French, “İki ülke arasında kurulacak güçlü bağların, iş ortaklıkların daha çok unicorn’un doğmasına ve yaratıcı endustrilerde daha çok kişiye istihdam sağlayacaktır” dedi.
Women in Games Türkiye’nin kurucusu Simay Dinç de oyun sektörünün teknoloji ve sanatın harmanlandığı fırsatlarla dolu bi alan olduğunu belirterek “‘Oyun bir sanattır, yüzyılımızın kültürüdür’ mottosuyla ücretsiz oyun tasarımı bootcamp’leri, hackathon’lar, konferanslar düzenledik ve ne yaparsak yapalım sürdürülebilir bir dünya ve oyun dünyasının sürdürülebilirliği için küresel sorunlarda farkındalık yaratmayı hedefledik, umarım bu özel gece iki ülke arasında Pixel Köprüler kurmamıza yardımcı olur” diye konuştu.