İBB’nin öğrenci yurtlarında kalan öğrencilerle iftar programında buluşan İmamoğlu, “Önümüzdeki yıl, 100 bin öğrenciye karşılıksız 15 bin lira destek vermeye karar verdik. Bundan yararlanamayan 100 bin gencimize ise ekstra bir 100 binlik kota oluşturup, onlara da ücretsiz ulaşım desteği sağlayarak, desteğimizi bir kısım daha yukarıya taşıyacağız” dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu, İBB’nin öğrenci yurtlarında kalan 1300 öğrenciyle iftar programında buluştu. Yenikapı Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programa katılan İmamoğlu, iftar öncesi gençlere bir konuşma gerçekleştirdi. Okunan Kur’an-ı Kerim sonrası iftarını yapan İmamoğlu, öğrencilerle fotoğraf çektirdikten sonra programdan ayrıldı.
“İLKLERE İMZA ATMANIN GURURUNU YAŞIYORUM”
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu konuşmasında, “Bugün gördüğüm bu aydınlık tabloda sizleri gelecekte yeni teknolojiler geliştirecek, fikirleriyle belki de dünyaya yön verecek pırıl pırıl beyinler olarak insanlar olarak görüyorum” diyen İmamoğlu, “5 yıl önce, bu yurt imkanını sağlamaktaki yolculuğumuzun temel prensibi, İstanbul olarak, gençlere fırsat eşitliğini sağlayan bir ortamı var etmekti. Tam da 2019’da bunu vaat ederken ve bu vaatlerimizin içerisinde, şehri doya doya yaşamaları vardı.
Öğrenci yurtları açmak vardı. Öğrencilere burs desteği sağlayarak, belediyemiz tarihinde ilkleri yapma vaatlerimiz vardı. Şükürler olsun bunların her birisini yaparak, ilklere imza atmanın da gururunu yaşıyorum. İstanbul’un iki yakasında, 14 yurdumuz var. Her birinin amacı da çok net ve belli; sizlere eğitiminiz boyunca konfor düzeyi en yüksek, temiz, güvenli ve ev sıcaklığında barınma ve konaklama imkanı sunmak olacak” ifadelerini kullandı.
“100 BİN ÖĞRENCİYE 15 BİN LİRA KARŞILIKSIZ DESTEK VERECEĞİZ”
Göreve geldikten sonra gençler ve çocuklar için yapılanlardan bahseden İmamoğlu, “Bunlar, ilk 5 yılda yaptıklarımız. Önümüzdeki dönem daha fazlasını yapacağız. Çok daha nitelikli hizmetleri sunacağız. Açtığımız bu 14 yurdun üstüne, daha fazla yurt açacağız ve kapasitesini daha da yukarı taşıyacağız. Eğitim desteklerimizi artıracağız. Önümüzdeki yıl, 100 bin öğrenciye karşılıksız, 15 bin lira destek vermeye karar verdik.
Bundan yararlanamayan 100 bin gencimize ise, onlara da ne yapabiliriz diye düşündük ekstra bir 100 binlik kota oluşturup, onlara da ücretsiz ulaşım desteği sağlayarak, desteğimizi bir kısım daha yukarıya taşıyacağız. Ayrıca bir 100 bin gencimizi de kültür-sanat etkinliklerinden ücretsiz faydalanacakları bir sisteme davet edip, o sistemi de kuruyor olacağız. İstanbul’un farklı noktalarında, 70’e yaklaşan kütüphane sayısına ulaşmıştık bu 5 yılda. 40 yeni kütüphane daha açacağız. Genç müzisyenlere, destek bursu vereceğiz. Geçtiğimiz 5 yılda sizin için yaptıklarımız, yapacaklarımızın ilk adımıydı. Size olan desteğimizi her ortamda, her platformda sürdüreceğiz” dedi.
“HİZMET SIRALAMAMIZ; ÇOCUKLAR, GENÇLER, KADINLAR”
İmamoğlu, konuşmasının devamında, “İstanbul’a dair bir şey düşünüyorken, inanın sıralamayı şöyle yapıyoruz: Bu işi yapıyoruz ama bu işin içerisinde çocuklar nerede? Bu işi yapıyoruz ama bu işin içinde gençler nerede? Ve üçüncü sırada da ‘kadınlar’ diyerek, böyle bir sıralama yapıyoruz. Çocuklar, gençler, kadınlar… Tabii ki özellikle işsiz gençler, tabii ki bu dönem emekliler ama toplumun her kesimiyle büyük bir dayanışma ağı kurarak hem bu zor günleri atlatan hem de özellikle siz kıymetli gençlerin umutlarını yüksek tutacak bir şekilde, geleceğin aslında ne kadar sizlere ait olduğunu ve sizlerin umutlu ve mutlu şekilde o sürece erişmenizi sağlamanın da ne kadar bizim sorumluluğumuz olduğunu bilerek hareket ediyoruz. Bu anlayış ile yolumuza devam edeceğiz. Sizleri seviyoruz. Başarılarınız bizi gururlandırıyor. Ve inşallah geleceğin teminatı olduğunuzu da biliyoruz” şeklinde konuştu.