Ödeme sistemleri alanında faaliyet gösteren fintek kuruluşlarından Paynet, 2023 yılına ilişkin ekonomik verilerini paylaştı. Buna göre işlem hacmini önceki yıla kıyasla iki katına çıkararak hedeflerini aştı. 2023’te 2 milyon işlem ve 37,5 milyar lira işlem hacmiyle yüzde 130’luk bir artış yakaladı.
Bayi, distribütör ve alt bayi gibi katmanlı satış ve dağıtım kanalları olan işletmelere yönelik dijital çözümler sunan Paynet, B2B alanında yüksek katma değeri sağlamaya odaklanıyor. Paynet Genel Müdürü Onur Ertürk, 2021’den itibaren sadece kartlı ödemelere aracılık eden bir platformdan farklı finansal ihtiyaçlara cevap verebilen bir yapıya dönüştüğünü belirtti. 2023’te hedeflerin üzerinde bir büyümeyle işlem hacmini iki katına çıkardıklarını ve küçükten büyüğe her türlü işletmeye finansal destek sunduklarını vurguladı. Ayrıca, yılın ilk yarısındaki zorlu koşullara rağmen bu desteği sürdürdüklerini ve büyümeye odaklandıklarını dile getirdi.
Şirketten yapılan yazılı bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi:
“Paynet, ürün ve hizmet portföyünü hızla genişletmeye devam ediyor. Şirket, 2024 yılında daha fazla finansal hizmet sunmayı, üye iş yerlerinin maliyetlerini azaltmayı ve nakit akışlarını hızlandırmayı amaçlıyor. Paynet, 2023 yılında sunulmaya başlanan tüketici kredisi seçeneklerine ek olarak 2024 yılında ticari kredi hizmeti de sunmaya başlayacak. Açık Bankacılık hizmetlerine yeni özellikler eklenirken yapay zeka ile desteklenen yeni veri hizmetleriyle işletmelere daha fazla seçenek sunulacak. 2024 yılında, Paynet, işlem hacmini artırmaya devam etmeyi ve kartlı ödemeleri kullanmayan işletmelere çözümler sunarak nakit akışındaki tıkanıklıkları gidermeyi öngörülüyor.
2023 yılı birçok sektör açısından yapay zekanın öne çıktığı ve değerinin anlaşıldığı bir yıl oldu. Birçok işletme yapay zekadan nasıl faydalanabileceği ve hangi alanlarda kullanabileceği konusunda çalışmalar yürütüyor. Paynet, 2024 yılına yönelik olarak karmaşık finansal işlemleri olan işletmeler için yapay zekayı kullanarak ne gibi katma değerli hizmetler sunabileceği konusunda çeşitli çalışmalar yürüttü ve bir yol haritası oluşturdu. Bu yol haritası kapsamında 2024 yılında mevcut çözümlerini yapay zeka ile daha da öteye taşımayı ve yapay zeka ile desteklenen yeni ürün ve hizmetleri hayata geçirmeyi planlıyor. Diğer taraftan geçtiğimiz yıl başlanan UI/UX projesinin sonuçları da 2024 yılında alınmaya başlanacak. Araştırma ve planlama aşaması tamamlanan ve kodlama aşamasına geçilen proje ile işletmelere sorunsuz bir kullanıcı deneyimi sunulacak.”