Bu sözü çok fazla duyar olduk. Hayatımıza yerleşen her şey ölçüsü dışında yaşanırsa bir tepkime olur.
Çok fazla yemek midemize zarar çok acı çok tatlı çok soğuk yediğimizde ağzımız dilimiz dişlerimiz ağzımızın tadı denen bir kavram var buna tepki gösterebiliriz. Çok acı yediğimizde büyükler bir bardak ayran iç der, dilimiz yandığında soğuk su içeriz. Duygularımız incindiğinde ne yaparız. Neleri fazla yaparsak duygularımız incinir. İnsan duygusal bir varlık. Akıl hayatımızı yönetse de kararlar duygular ile alındığında tahribat büyük olabiliyor.
Çok sevmek çok değer vermek çok fedakarlık çok empati hepsi normal bir insanda bulunması gereken özelliklerdir. Gereğinden çok empati yapmak kendimizi değersizleştirir sürekli karşı tarafı düşünüp nasıl memnun edebiliriz düşüncesi karşıya büyük bir rahatlık kazandırır. Biz sürekli ince düşünürüz o ise bizim bu tavrımızı kullanabilir. Günümüz de empati yoksunu milyonlarca insan var sizin hayatınızda empatinin fazlasını yapan varsa çok şanslısınız demektir. Çok sevmek sevginin türü burada çok önemli. Bazen insan sahip olduklarına aşırı bağlanır. Aslında bu çok doğru değildir. Bazen gereğinden çok anlam yüklemek bir arkadaş sevgili ya maddi şeylere aşırı düşkünlük ve bağlılık insanda hayal kırıklığı yaratabilir.
Davranışlarımızın sonuçlarına katlanmak durumundayız. Çok garip gelecek bir örnek vermek istiyorum siz mutfakta bir tatlı yapmak istiyorsunuz . Bir kek çok basit bir tatlı malzemeler pişirme derecesi her şey basit ölçülerle yapılabilir. Bunun için dahi olmaya gerek yoktur. Ama yağı az şekeri çok pişirmeyi fazla ya da malzemeleri soğuk kullandığınızda kek istediğiniz tat ve kıvamda olmayacaktır. Hayatımızda davranışlarımızın bir ölçüsü olmalı çok nezaket çok değer bazen hayal kırıklığı yaratır. Bunun dışında çok öfke sinir kabalık insanı iten davranışlardır. Öyleyse her şeyin fazlası zarar cümlesi hayatımıza yerleşmeli makul ve yerinde bir insan olmalıyız sevgiyle kalın.