İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) ile University of The West of England Bristol ve Azerbaycan Ekonomi Üniversitesi iş birliğinde ‘Gelişim UWE 7. Uluslararası Ekonomi ve Finans Konferansı’ düzenlendi.
İGÜ İİSBF Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebru Gül Yılmaz, “Çevre kirliliği, aşırı tüketim, enflasyon ve nüfusa yetersiz kaynaklar gibi konuları tartışarak gelecek için sürdürülebilir bir ekonomik düzen oluşturma hedefimizi akademisyenlerimiz ve öğrencilerimizle paylaştık” dedi.
Ana teması ‘Gelecek Ekonomik Düzen’ olarak belirlenen ‘Gelişim UWE 7. Uluslararası Ekonomi ve Finans Konferansı’, İstanbul Gelişim Üniversitesi ile University of The West of England Bristol ve Azerbaycan Ekonomi Üniversitesi iş birliğinde 5-6 Ekim tarihlerinde İstanbul Gelişim Üniversitesi Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu’na düzenlendi. Aynı zamanda, çevrim içi olarak da konferansa katılım imkânı sağlandı.
Ulusal ve uluslararası birçok üniversitenin Ekonomi, Bankacılık ve Finans bölümlerinden çok sayıda akademisyenin ve öğrencinin katılım sağladığı konferans, Kongre Organizasyon Komite başkanı Prof. Dr. N. Hülya TALU’nun konuşması ile başladı. Organizasyona ev sahipliği yapan İGÜ İİSBF Dekanı Prof. Dr. Kenan Aydın ve İGÜ Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin de açılış konuşmalarını gerçekleştirdi.
“BİLİM İNSANLARI OLARAK ÇÖZÜM ÖNERİLERİ GELİŞTİRMEYİ HEDEFLEDİK”
‘Gelecek Ekonomik Düzen’ ana teması ile düzenlenen konferansın organizasyon sorumluluğunu üstlenen İGÜ İİSBF Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebru Gül Yılmaz, “Gelişim UWE 7. Uluslararası Ekonomi ve Finans Konferansı’nda çok değerli ve duayen isimleri ağırladık. Oturumların açılış konuşmalarını gerçekleştiren Prof. Dr. Mehmet Şişman, Şekerbank Genel Müdür Yardımcısı Tuğbay Kumoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Cebrayil Veliyev ve ICC Türkiye Başkanı Abdurrahman Özalp, tüm insanlığın karşılaştığı ekonomik ve finansal yapının içerdiği önemli sorunları ele aldılar.
Bilim insanları olarak bu konularda çözüm önerileri geliştirmeyi hedefledik. Çevre kirliliği, aşırı tüketim, enflasyon ve nüfusa yetersiz kaynaklar gibi konuları tartışarak gelecek için sürdürülebilir bir ekonomik düzen oluşturma hedefimizi birbirinden değerli 36 bildiri sunumu ile çok değerli akademisyenlerimiz ve öğrencilerimizle paylaştık. Ulusal ve uluslararası birçok üniversiteden katılımcıların yer alması bizim için çok kıymetli. İGÜ olarak sürdürülebilirlik çalışmaları ve çevre dostu faaliyetlerimizle bu tür etkinliklerin çok önemli olduğu kanaatindeyiz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz” dedi.