Daniel Lavoie, yaşlandıkça yakışıklılığı ayrı bir ön plana çıkan bir sanatçı … Söz yazarlığı ve müzikal oyunculuğu ise etkileyici yönlerinden sadece ikisi gelin hep birlikte onu tanıyalım ne dersiniz?
Daniel Lavoie, 17 Mart 1949’da Kanada’nın Manitoba eyaletinde doğdu. İlk müzik deneyimlerini 1960’ların başında Montreal’de yaşadı. 1970’lerin başında, ilk albümlerini çıkardı ve kısa sürede Kanada’nın en popüler şarkıcılarından biri oldu.
Lavoie, kariyeri boyunca birçok farklı türde müzik yaptı. Pop, rock, folk ve caz gibi farklı türlerde şarkılar söyledi. Ayrıca, birçok farklı dilde şarkı söyledi. Fransızca, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca ve Portekizce gibi dillerde şarkılar söyledi.
Lavoie, birçok farklı ödül kazandı. 1975 yılında, “Viens dans ma vie” adlı şarkısıyla Eurovision Şarkı Yarışması’nda Kanada’yı temsil etti. Yarışmada 5. oldu. 1980 yılında, “Quand on n’a que l’amour” adlı şarkısıyla Juno Ödülü kazandı.
Lavoie, aktif bir sosyal aktivisttir. AIDS’e karşı mücadelede aktif olarak çalışmaktadır. Ayrıca, birçok farklı yardım kuruluşuna destek vermektedir.
Lavoie, bugüne kadar 25’ten fazla albüm çıkardı. Dünya çapında 10 milyondan fazla albüm sattı. Halen aktif olarak müzik yapmaktadır ve konserler vermektedir.
İşte Daniel Lavoie’nin en popüler şarkılarından bazıları:
- “Viens dans ma vie”
- “Quand on n’a que l’amour”
- “Ils s’aiment”
- “Les moulins de mon coeur”
- “La complainte du phoque en Alaska”
- “Comme un boomerang”
- “Le monde est beau”
- “Les yeux de la mama”
- “Le tango des vampires”
- “Le marchand d’étoiles”
Daniel Lavoie, Kanada’nın en önemli müzisyenlerinden biridir. Kariyeri boyunca birçok farklı türde müzik yaptı ve birçok farklı ödül kazandı. Aktif bir sosyal aktivisttir ve AIDS’e karşı mücadelede aktif olarak çalışmaktadır.
Fakat, şarkılarının aldığı beğeniden daha fazla onu Notre Dame De Paris (NDDP) Müzikali’nin Claude Frollo’su ile özdeşleştirdik sanıyorum, çünkü ondan sonra o karakter hayat veren kişiler karakteri yaşamıyormuş daha çok oynuyormuş gibi geliyor benim gözüme.
NDDP Müzikali’ni izlemeyen ve İzlemek isteyen varsa ve mümkünse ilk olarak 1998 dönemine ait olan versiyonunu bulmalılar çünkü bu dönemdeki prodüksiyon farkı da NDDP’nin geçmişteki etkileyiciliğinin farkında olmadan yapılması içimi acıtıyor.