Bahçeşehir Koleji Okula Kabul sınavları başladı. 14 Ocak Cumartesi günü Türkiye’deki 153 kampüste gerçekleştirilen sınava, toplam 105 bin ortaokul öğrencisi katıldı.
2022-2023 eğitim öğretim yılında Türkiye’nin 65 ilinde 153 kampüsüyle eğitim faaliyeti yürüten kolejin bu yılki okula kabul sınavları ortaokul 4,5,6, ve 7’nci sınıf öğrencileri için 14 Ocak’ta gerçekleştirilirken; lise 9, 10, 11’inci sınıf öğrencileri için ise 11 Şubat’ta gerçekleştirilecek.
“SINAV SONUÇLARI 18 OCAK ‘TA AÇIKLANACAK”
Gerçekleştirdikleri sınavla ilgili Bakırköy kampüsünde konuşan Bahçeşehir Koleji Eğitim Öğretimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Özge Aslan, “Bugün tüm Türkiye’de, 153 kampüsümüzde okula kabul sınavımızı gerçekleştiriyoruz. Ortaokula kabul için tüm öğrencilerin öncelikle bu sınava girmeleri gerekiyor. Bugün 105 bin öğrenci bu sınava giriyor. Sınavın ardından ölçme ve değerlendirme departmanımız tarafından sınav sonuçları detaylı bir şekilde analiz edilecek. 14 Ocak Çarşamba günü de sonuçlar açıklanacak” dedi.
“DEĞİŞEN MESLEKLERE GÖRE ÖĞRENCİ YETİŞTİRMEK ÖNEMLİ”
Her yıl öğrenci kabul sınavlarına olan ilginin daha da arttığını belirten Dr. Aslan, “Velilere okul tercihi yaparken o okuldaki eğitim sistemlerini, eğitim modellerini ve farklılaştıran öğrenme modellerini araştırmalarını özellikle tavsiye ediyorum. Bilim ve teknoloji çok büyük bir hızla ilerliyor. Her geçen gün yeni bir bilgi ortaya çıkarken öğrencinin okuduğu okulda da fark yaratan eğitim modelleriyle geleceğe hazırlaması gerekiyor. Çünkü meslekler sürekli değişiyor. Mesleklerin sahip olması gereken yeterlilikler, beceriler değişiyor ve gelişiyor. Bu sebeple Bahçeşehir Koleji olarak öğrencilerimizi geleceğin mesleklerine hazırlayan bir eğitim sistemi ile yetiştirdiğimizin altını çizmek isterim” diye konuştu.
“FARKLILAŞTIRILMIŞ EĞİTİM MODELLERİ TASARLIYORUZ”
Dr. Aslan sözlerini şöyle sürdürdü:
“İşte bu noktada da bizim fark yaratan modellerimiz ön plana çıkıyor. Burada biz öğrencilerimize okul öncesinden liseye kadar her bir kademede sarmal yapı çerçevesinde öğretim modelleri tasarlıyoruz. Kişiye Özgü Eğitim, STEM, Çift Dilli Eğitim, Master Junior, Master First, Master 6 v.b. gibi birçok eğitim modelimizi sıralayabiliriz. Bu eğitim modellerimizle, öğrencilerimizin hem akademik hem de sosyal becerilerini, sosyal yetkinliklerini geliştirmeye devam ediyoruz. Biliyorsunuz pandemi ile birlikte, dijital eğitim oldukça ön plana çıktı. Şu an eğitim yüz yüze devam ediyor. Ancak dijital eğitimden de asla uzak kalmıyoruz. Hem yüz yüze hem de dijital eğitimlerimize Kişiye Özgü Dijital Öğrenme platformumuz Metodbox ile devam ediyoruz.
“ÇİFT DİLLİ EĞİTİM İLE ÖĞRENCİLERİMİZİ YURT DIŞINA HAZIRLIYORUZ”
Dr. Aslan, “Okul öncesi 5 yaştan itibaren kodlama dersiyle başladığımız eğitimlerimize, ortaokul ve liselerimizde kodlama ve robotik sistemleri dersimizle devam ediyoruz. Öğrencilerimiz hem yurt içi hem de yurt dışı turnuvalara katılabilecek düzeyde onları destekleyen bir eğitim alıyorlar.. Aynı zamanda Türkiye’de ilk kez STEM eğitim modelini uygulayan okul olarak da bu alanda öncülük ediyoruz. Öğrencilerimizi yine okul öncesinden başlayarak STEM eğitimi uygulamalarıyla geleceğe hazırlamaya devam ediyoruz. Velilerimizin bizi tercih etmelerinde en önemli nedenlerden biri de çift dilli eğitim başta olmak üzere, öğrencilerimizi yurt dışındaki eğitim yolculuklarına da hazırladığımız güçlü yabancı dil eğitim sistemimiz” açıklamasında bulundu.
“LİSE SINAVI 2 AŞAMADA YAPILACAK”
Şubat’ta da 2 lise sınavı olacağını vurgulayan Dr. Aslan, “3 çeşit liseye sahibiz: Anadolu Lisesi, Fen Lisesi ve Fen ve Teknoloji Liseleri. Lise sınavlarımızı da iki aşamada yapacağız. 11 Şubat’ta Anadolu ve Fen Liselerimiz, 25 Şubat’ta da Fen ve Teknoloji Liselerimiz için kabul sınavımızı gerçekleştireceğiz. 11 Şubat’taki sınavımız için başvurularımız devam ediyor” dedi.