PttAVM.com Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu, “Ödeme Ekosistemi: Değişen Davranışlar” oturumunda önemli açıklamalarda bulundu. Çevikoğlu, “Gelişen çözümler ile ticaret de hızlandı. E-ticarette beklentiler çok arttı” dedi.
Türkiye’nin önde gelen finans ve e-ticaret markaları Dijital Dünyada Finansal Adımlar Zirvesi’nde buluştu. Türk medya ev sahipliğinde gerçekleştirilen zirvede, Türk finans ve bankacılık sektörünün dijitalleşme süreci enine boyuna tartışıldı.
Türkiye’nin milli e-ticaret platformu PttAVM.com’un Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu, “Ödeme Ekosistemi: Değişen Davranışlar” oturumunda önemli açıklamalarda bulundu. Çevikoğlu, “Gelişen çözümler ile ticaret de hızlandı. Finansal teknolojideki yerli platformlarımız bizi yurt dışına ne kadar taşırsa ülkelerdeki platformlarla entegre olmak zorunda kalmayız, onlar bizi büyütür biz onları büyütürüz” dedi.
PttAVM.com Genel Müdürü ve ETİD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Çevikoğlu şu ifadeleri kullandı:
“E-TİCARET BEKLENTİLERİ ARTIRDI”
“Birkaç senede hem sektörün ekosisteminin çok büyümesi, insanların beklentilerinin artması hem satıcıların hem ürünlerin hem hizmetlerin artık e-ticaret üzerinden sunulması ve bunların sayılarının korkunç büyümesi beklentileri arttırdı. Bu beklentileri karşılamak için bizim dünyada ana bir platform, lojistik ve lojistik teknolojileri, finans ve finans teknolojileri aslında bir üçgen bu. Burada lojistik tarafında da ciddi olarak teknolojiye yatırım yapmak gerekiyor. Finans olarak kolaylaştırmanız gerekiyor ki insanların beklentileri gerçekten çok artı özellikle bu sene geçen senelere oranla.
“YURTDIŞINDA TÜRK ÜRÜNLERİNE İLGİ BÜYÜK”
Eskiden bir kargoyu bir hafta içinde götürmeniz yeterliydi fakat şimdi 2’inci gününde teslim etmezseniz şikayet geliyor. Aynı şekilde finansal teknolojiler tarafında da o çözümleri arttırmanız gerekiyor. Kullanıcılarda şöyle bir şey var o kadar çok alternatif olmaya başlamasının sağladığı avantajlar, hızı gibi konular tamamen bizim satışımıza yansıyor. Bu sene e-ticaret platformları üzerinden zannedersem 4 milyarın üzerinde bir işlem olacak. Bunların hepsi ödeme sistemleri altında çalışan bir sistem üzerinden yapılıyor.
Burada ana nokta Türkiye’de bu iş çok hızlı ilerledi. Yurt dışında Türk ürünlerine büyük bir ilgi var, Türkiye markası gerçekten kaliteli, insanlar rağbet gösteriyor. Gelişen çözümler ile ticarette hızlandı. Finansal teknolojideki yerli platformlarımız bizi yurt dışına ne kadar taşırsa ülkelerdeki platformlarla entegre olmak zorunda kalmayız, onlar bizi büyütür biz onları büyütürüz. E-ticaret sektörü ile Fintechler aslında o kadar birbirini etkileyen sektörler ki, ikisi de ülkemizde çok gelişmiş durumda. Özellikle, hep beraber yurtdışı projelerinde birbirimizi destekleyebilecek olmamız heyecan verici.”