Dr. Clinic Yönetim Kurulu Başkanı Hacıabdullahoğlu doğrudan pazarlamadanın pandemide dijitalleştiğine dikkat çekti
Türkiye’de ev kadınlarına ek gelir sağlayan bir model olarak öne çıkan doğrudan pazarlamanın pandemide dijitalleştiğini kaydeden Dr. Clinic Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Hacıabdullahoğlu, “Kozmetik ve temizlik ürünlerinde görmeye alışkın olduğumuz bu iş modeli, artık farklı meslek gruplarının yanı sıra değişik yaş gruplarında da yaygınlaşıyor” dedi.
Ürün sağlayıcıyla son tüketici arasındaki aracı sistemleri ortadan kaldıran doğrudan pazarlama (network marketing), pandemide şekil değiştirdi. Bugüne kadar yüz yüze uygulanan pazarlama ve doğrudan satış modeli, kısa sürede dijital teknolojilere uyum sağladı. Dünya Doğrudan Satış Dernekleri Federasyonu’nun (WFDSA) verilerine göre, doğrudan pazarlama segmenti 2020’de yüzde 3 büyüme göstererek 179,3 milyar dolara ulaştı. Bugün dünyada 125,4 milyon bağımsız pazarlama girişimcisi bulunurken, Türkiye’nin de içinde bulunduğu Avrupa bölgesinde pazar büyüklüğü 37,9 milyon dolara ulaştı.
Dijital teknolojilerin Doğrudan Pazarlamanın büyümesinde itici bir güç oluşturduğunu belirten Dr. Clinic Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Hacıabdullahoğlu, “Türkiye de dijital teknolojiden faydalanarak doğrudan pazarlamada pandemiyi fırsata çevirenler arasında yer alıyor. Kadınların işgücüne katılım oranındaki artış da pazara ivme kazandırıyor” dedi.
Doğrudan pazarlamanın, ev kadınları başta olmak üzere kadınların işgücüne kazandırılmasındaki işlevine dikkat çeken Yıldırım Hacıabdullahoğlu,“Küresel çaptaki doğrudan pazarlamanın yüzde 74’ü kadınların elinde bulunuyor. Türkiye’de bu oranın daha yukarılarda olduğunu tahmin ediyoruz. Toplumsal fırsat eşitliğine odaklanan bir marka olarak kadınların kendi işini kurmasına olanak sağlamak amacıyla doğrudan pazarlamayı benimsedik. Farklı katmanlardan oluşan hakkaniyetli prim sistemimizle kadınlar gelirlerini artırabilirken, sunduğumuz eğitim ve desteklerle de kendilerini geliştirme olanağına erişecek. Sadece doğrudan pazarlamanın ana hedef kitlesi olan 35-50 yaş aralığındaki ev kadınlarını değil, farklı meslek gruplarını da ekibimize dahil etmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.
Geliştirdikleri yüzlerce kişisel bakım ve temizlik ürününü sadece online satış ve doğrudan pazarlama aracılığıyla tüketicilerle buluşturacaklarına değinen Hacıabdullahoğlu, “Prebiyotik bakım kreminden kolajen ve C vitamini destekli kremlere, leke giderici serumlardan maskelere kadar çok sayıda ürünümüzle kozmetik sektörüne uzmanlık getireceğiz. Girişimcilerimize verdiğimiz eğitimlerle de uzman marka konumumuzu destekleyeceğiz. Sektörün nitelikli girişimci ihtiyacını karşılayacağız” dedi.
Başta ABD olmak üzere, Avrupa, Orta Asya ve Afrika’da 68 ülkeye ihracat yaptıklarının altını çizen Yıldırım Hacıabdullahoğlu, “Genç ve dinamik bir ekibe sahip bir marka olarak, doğrudan pazarlamaya yenilikçi bir yaklaşım kazandırmayı hedefliyoruz. Çalışanlarımızın eşlerini ve çocuklarını da dahil edebilecekleri toplantı ve etkinliklerimizle ekibin dinamizmini artıracağız. Kendi ağ oluşturma sistemimizi Avrupa’dan başlayıp dünyaya açarak yerelden globale uzanan bir başarı hikayesi yaratmayı planlıyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.