Manisa’nın Turgutlu ilçesinde öğrencilerin okula gittiği sokakta av tüfeğiyle saldırıyı gerçekleştiren H.O. (15) ile annesi, babası ve dedesinin gözaltına alındığı belirtildi. Olayda 2’si ağır, 11 kişinin yaralandığı bildirildi.
Manisa’nın Turgutlu ilçesinde bulunan İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yakınında sabah saatlerinde meydana gelen silahlı saldırı sonrası devlet yetkilileri ve ilgili bakanlıklar harekete geçti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan peş peşe açıklamalarla adli ve idari soruşturmaların geniş kapsamlı şekilde yürütüldüğü bildirildi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Manisa’nın Turgutlu ilçesindeki olaya ilişkin, “Valimiz olay yerinde bütün ilgili makamlarla gerekli çalışmaları sürdürüyor. Sayın Milli Eğitim ve İçişleri Bakanımız olay yerine intikal ediyor” dedi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Türkiye Coğrafi Bilgi Sistemi Kurulu toplantısının açılışında açıklama yaptı. Yılmaz, “Bugün maalesef hepimizi üzen bir hadise yaşandı. 2 ağır yaralımız var. Saldırı olur olmaz emniyet güçlerimiz, sağlık ekiplerimiz olay yerine sevk edildi ve gerekli müdahaleler yapıldı. Olayın faili olan kişi yakalanmış durumda. Valimiz olay yerinde bütün ilgili makamlarla gerekli çalışmaları sürdürüyor. Yaralılarımız tedavi altında. Sayın Milli Eğitim ve İçişleri Bakanımız olay yerine intikal ediyor. Her türlü adli ve idari soruşturma da başlatılmış durumda. Gelişmelerin seyrine göre kamuoyu bilgilendirilecek” dedi.
BAKAN TEKİN, PROGRAMLARINI İPTAL EDİP MANİSA’YA HAREKET ETTİ
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Manisa’nın Turgutlu ilçesinde okul yakınında silahla etrafa ateş açılması olayının ardından Trabzon ve Gümüşhane programlarını iptal etti. Bakan Tekin, Manisa’daki gelişmeleri yerinde takip etmek üzere Trabzon Havalimanı’ndan ayrılarak hazırlanan özel uçakla Manisa’ya hareket etti.
MEB: “3 BAKANLIK MÜFETTİŞİ GÖREVLENDİRİLDİ”
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, 22 Eylül 2026 Salı günü sabah saatlerinde yaşanan olayın eğitim camiasını ve milleti derinden üzdüğü ifade edildi. Menfur saldırının ilk anından itibaren emniyet güçleri ve sağlık ekiplerinin teyakkuza geçtiğinin belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“22 Eylül 2026 Salı günü sabah saatlerinde Manisa’nın Turgutlu ilçesi İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yakınında meydana gelen elim hadise, eğitim camiamız başta olmak üzere milletimizi derinden üzmüştür. Menfur saldırının ilk anlarından itibaren emniyet güçleri ve sağlık görevlileri başta olmak üzere devletimizin ilgili tüm birimleri teyakkuza geçmiş, konuyla ilgili kapsamlı bir tahkikat başlatılmıştır. Okulun dışında yaşanan olayın ilk anından itibaren süreç, Bakanlığımızca hassasiyetle takip edilmekte olup gerekli tüm çalışmalar, ilgili birimlerimizce koordineli bir şekilde yürütülmektedir. Söz konusu olaya ilişkin Manisa il müfettişlerimizin tahkikat süreçlerine ilave olarak 3 Bakanlık müfettişi de olayı tüm yönleriyle incelemek üzere görevlendirilmiş ve derhal Manisa iline yönlendirilmiştir.”
OKULDA EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ
Bakanlık açıklamasında, saldırıdan etkilenen öğrenci, öğretmen ve veliler için psikososyal destek ekiplerinin sahada rehabilitasyon çalışmalarına vakit kaybetmeden başladığı aktarıldı. Yaşanan hadise nedeniyle İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim öğretim faaliyetlerine bugün (22 Eylül 2026) 1 gün süreyle ara verildiği duyuruldu.
Açıklama, “Hastanelere sevk edilen ve tedavileri süren yaralılarımıza acil şifalar diliyor, yakınlarına ve maarif ailemize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.” mesajıyla son buldu. Olaya ilişkin çok yönlü tahkikat kararlılıkla sürdürülüyor.
ANNE, BABA VE DEDE GÖZALTINA ALINDI
Adalet Bakanı Akın Gürlek, Manisa’nın Turgutlu ilçesinde öğrencilerin okula gittiği sokaktaki saldırıya ilişkin kapsamlı soruşturma başlatıldığını, saldırıyı gerçekleştiren çocuk ile annesi, babası ve dedesinin gözaltına alındığını belirtti. Gürlek, silahın çocuğun eline nasıl geçtiği, anne-babanın bakım ve gözetim yükümlülükleri ile olay öncesinde akran zorbalığı yaşandığı iddialarının araştırıldığını da açıkladı.
2 CUMHURİYET SAVCISI GÖREVLENDİRİLDİ
Bakan Gürlek, sanal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Manisa’nın Turgutlu ilçesinde, okul binası dışında, öğrencilerimizin okullarına gittiği sokakta meydana gelen silahlı saldırıda 2’si ağır olmak üzere 11 öğrencimizin yaralanması hepimizi derinden üzmüştür. Yaralanan evlatlarımıza acil şifalar diliyor; ailelerine, arkadaşlarına ve eğitim camiamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Olayın hemen ardından Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığımızca kapsamlı bir soruşturma başlatılmış, Başsavcımızın koordinasyonunda 2 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiş, saldırıyı gerçekleştiren adli süreçteki çocuk kısa sürede yakalanarak gözaltına alınmıştır. Çocuklarımızın güvenliği söz konusu olduğunda hiçbir ihmalin, hiçbir sorumsuzluğun görmezden gelinmesi mümkün değildir. Yakın zamanda öncülük ettiğimiz yasal düzenleme ile ailelerin bakım ve gözetim yükümlülüklerine ilişkin sorumlulukları daha açık ve güçlü hale getirmiştik. Bu kapsamda anne, baba ve saldırıda kullanılan silahın kullanımında bulunduğu belirlenen dede de gözaltına alınmıştır” dedi.
‘SİLAHIN ELİNE NASIL GEÇTİĞİ ARAŞTIRILIYOR’
Bakan Gürlek ayrıca, “Saldırıda kullanılan silahın çocuğun eline nasıl geçtiği, silahın muhafaza koşulları, anne ve babanın bakım ve gözetim yükümlülükleri ile olay öncesinde akran zorbalığı yaşandığı yönündeki iddialar çok yönlü ve titizlikle araştırılmaktadır. Çocuklarımızın güvenliğini tehdit eden bu olayın üzerine hukuk içinde ve kararlılıkla gidilecek; sorumluluğu bulunanlar titizlikle tespit edilecek, hiçbir ihmal göz ardı edilmeyecektir. İlgili bakanlıklarımız ve kurumlarımızla güçlü bir koordinasyon içerisinde hem adli süreci hem de yaralı öğrencilerimizin durumunu hassasiyetle takip ediyoruz. Yaralı öğrencilerimize bir kez daha acil şifalar diliyoruz” dedi.
SAĞLIK BAKANI KEMAL MEMİŞOĞLU’NDAN AÇIKLAMA
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Manisa’nın Turgutlu ilçesinde meydana gelen olaya ilişkin, “Olaydan etkilenen 11 yaralımızın tedavileri hastanelerimizde devam etmekte olup sağlık durumlarını yakından takip ediyoruz” dedi.
Bakan Memişoğlu, sanal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Manisa’nın Turgutlu ilçesinde bir okulumuzun yakınında meydana gelen silahlı saldırı hepimizi derinden üzmüştür. Olaydan etkilenen 11 yaralımızın tedavileri hastanelerimizde devam etmekte olup sağlık durumlarını yakından takip ediyoruz. Olaydan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.
25 KİŞİLİK EKİP GÖREVLENDİRİLDİ
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sanal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Manisa’nın Turgutlu ilçesinde bir lisenin yakınında gerçekleştirilen silahlı saldırıda yaralanan öğrencilerimize acil şifalar diliyor, ailelerine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bakanlık olarak 25 kişilik psikososyal destek ekibimizle ilk andan itibaren sahada, öğrencilerimizin ve ailelerinin yanındayız. Yaralılarımıza acil şifalar diliyor, ailelerine ve olaydan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” ifadelerini kullandı.
İLETİŞİM BAŞKANI BURHANETTİN DURAN’DAN AÇIKLAMA
İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Manisa’daki olaya ilişkin sanal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Manisa’nın Turgutlu ilçesinde, öğrencilerimizin okullarına gittiği sokakta meydana gelen silahlı saldırıda öğrencilerimizin yaralanması hepimizi derinden üzmüştür. Olayın ardından güvenlik ve sağlık ekiplerimiz hızla bölgeye intikal etmiş, gerekli müdahalelerde bulunmuştur. Hadisenin tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla ilgili kurumlarımız çalışmalarını titizlikle sürdürmektedir. Böylesi hassas olaylarda, özellikle medya ve sosyal medya mecralarında kullanılan dilde gerekli özenin gösterilmesi; öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın mahremiyetinin ve psikolojik güvenliğinin korunması büyük önem taşımaktadır. Kamuoyunun, resmi makamların açıklamaları dışındaki teyitsiz bilgi ve paylaşımlara itibar etmemesi önemle rica olunur. Saldırıda yaralanan öğrencilerimize acil şifalar diliyor, ailelerimize ve olaydan etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.
2 MÜLKİYE BAŞMÜFETTİŞİ VE 2 POLİS BAŞMÜFETTİŞİ MANİSA’YA SEVK EDİLDİ
Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı da hareket geçti. Yapılan açıklamada, “Olayı her yönüyle incelemek üzere bakanlığımız tarafından 2 Mülkiye Başmüfettişi ile 2 Polis Başmüfettişi görevlendirilerek derhal Manisa’ya sevk edilmiştir.” denildi
Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.