18 Ekim 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre’den yeni parti açıklaması

CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre’den yeni parti açıklaması

Haberton - Haberton
22 Temmuz 2026
- Politika
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre'den yeni parti açıklaması
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, yeni parti ile ilgili, “Önümüzdeki birkaç gün içerisinde İçişleri Bakanlığı’na başvuru yapıyoruz” dedi.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Ankara’da eski CHP Parti Meclisi ve Merkez Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Toplantıda, yeni parti hazırlıkları ve bundan sonraki sürecin ele alındığı belirtildi. CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, toplantı devam ederken gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’de çok partili siyasi yaşamın ve demokratik seçimlerin mimarının CHP olduğunu söyledi. Emre, yeni parti hazırlıklarının tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, “Önümüzdeki birkaç gün içerisinde İçişleri Bakanlığı’na başvuru yapıyoruz. Bizim dünkü tarihi grup toplantımıza 84 milletvekili arkadaşımız katılmıştı. Grup kurarken milletvekillerinden kurucular kurulu oluşturmaya karar verdik. Başvurumuzda dünkü sayının daha da üzerinde bir sayıyla başvuru yaptığımızı göreceksiniz. 6 oka sıkı sıkıya bağlıyız, Atatürk’ün bize bıraktığı mirasa ve verdiği ödeve sıkı sıkıya bağlıyız. Yolumuza bu anlayışla devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Yeni partinin ismi ve logosunun başvuru günü açıklanacağını belirten Emre, “Partimizin ismini dahi verdiğimiz gün duyacaksınız resmi olarak. Çünkü biz devlet organlarını ele geçirmiş ve iktidarda kalmak için her türlü kötülüğü yapmayı göze almış bir organizasyon ve maalesef içimizdeki iş birlikçilerle karşı karşıyayız. O nedenle kuruluş aşamasında her adımı planlayarak ilerliyoruz” dedi.

‘KURULUŞLA BİRLİKTE RESMİ ADRESİ GÖNDERECEĞİZ’

Emre, yeni partinin finansmanına ilişkin soru üzerine, bina için ön anlaşma yaptıklarını belirterek, “Partimizin kuruluşuyla birlikte resmi olarak adres göstereceğiz. İlk ödemeyi, aylık kira ödemesini ekim ayında başlatacak şekilde anlaştık. Bu süre zarfına kadar da parti kurulmuş, bağış almış olacak ve o şekilde karşılayacağız. Biliyorsunuz burada yasal olarak bir sınır var yıllık. Bir kişinin bağışlayabileceği en yüksek miktar bu yıl için 648 bin lira” diye konuştu.

Bağışların tamamen yasal zeminde yürütüleceğini ifade eden Emre, “İlk aşama kurulduktan sonra hemen bağışlar almaya üyelerle birlikte devam edeceğiz. Milletvekili arkadaşlarımız da ilk dönemin kira ödemesi bakımından bağış yapacak. Çünkü bunun Türkiye’de şeffaf bir şekilde yapılması lazım. Siz eğer sosyal demokrasiye inanıyorsanız, şeffaflığa inanıyorsanız, mevcut iktidarı değiştirme iradeniz varsa aynı yöntemlerle ilerleyemezsiniz. Dünyada da sosyal demokrat partilerin gizli şekilde iş insanlarından para alarak siyaset yaptığı görülmemiştir. Çok sayıda insan destek vermek istedi. Ama hepsine ‘Bekleyin, partimizi kuralım, hesap numarasını açıklayalım, her şey yasal zeminde yürüsün’ dedik” ifadelerini kullandı.

‘HAZIRLIĞIMIZ MİLLETVEKİLLERİYLE YÜRÜTÜLÜYOR’

İstifalar ve parti meclisinin yapısına ilişkin soruyu da yanıtlayan Emre, butlan kararının kaldırılması ihtimaline karşı hazırlık yaptıklarını belirterek, “Şu an butlan yönetiminin Parti Meclisi tüzük gereği düşmüş durumda. Ama onlar saraydan aldığı güçle ne Anayasa tanıyorlar ne kanun tanıyorlar ne tüzük tanıyorlar. Böyle bir durumda butlan kararı tedbiri kalktığı zaman eski yönetim göreve geleceğinden, orada eski yönetimin en az 3’te 2’si görevde olacak şekilde arkadaşlarımızın hazırda bulunmasında fayda var. Herhangi bir geri dönüş durumunda parti meclisi üyeleri orada göreve iade edilecek. O süreci yönetecek sayı orada bulunmuş olacak. O nedenle açıklamaları ve katılımları peyderpey yapacağız. Hazırlığımız milletvekilleriyle birlikte yürütülüyor. Başvurumuz birkaç günlük süreç içerisinde İçişleri Bakanlığı’na yapılacak. Ardından parti de resmi olarak kurulmuş olacak” ifadelerini kullandı.

Yeni partinin genel merkezine ilişkin soru üzerine Emre, “Genel merkez konusunda görevlendirilen arkadaşlar bir çalışma yaptı. Elverişli bir yer konusunda ön anlaşma yapıldı. Ama yeri ben de daha görmüş değilim” açıklamasında bulundu.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

CHP’de 4 il başkanı görevden alındı, 5 il başkanlığına görevlendirme yapıldı

Sonraki Haber

Edirne’de kuvvetli sağanak etkili oldu; İpsala’da dolu, Keşan’da sağanak etkili oldu

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

CHP'li milletvekilinden 'Afet Yönetimi' soru önergesi: “Uzmanlar dışlanıyor, lisans mezunları mağdur"
Politika

CHP’li milletvekilinden ‘Afet Yönetimi’ soru önergesi: “Uzmanlar dışlanıyor, lisans mezunları mağdur”

18 Ekim 2026
CHP isimden Sağlık Bakanlığı'na eleştiri: "Teşhisi şansa, sorumluluğu hekime yıkıyor"
Politika

CHP isimden Sağlık Bakanlığı’na eleştiri: “Teşhisi şansa, sorumluluğu hekime yıkıyor”

18 Ekim 2026
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Kırgızistan'a gidiyor
Politika

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Kırgızistan’a gidiyor

18 Ekim 2026
Bakan Fidan, Haşdi Şabi Komisyonu Başkanı Fayyad ile bir araya geldi
Politika

Bakan Fidan, Haşdi Şabi Komisyonu Başkanı Fayyad ile bir araya geldi

17 Ekim 2026
Dışişleri Bakanı Fidan, İranlı mevkidaşı Arakçi ile görüştü
Politika

Dışişleri Bakanı Fidan, İranlı mevkidaşı Arakçi ile görüştü

17 Ekim 2026
Bakan Çiftçi: Terörsüz Türkiye stratejik bir devlet politikasıdır
Politika

Bakan Çiftçi’den Terörsüz Türkiye mesajı: “Stratejik bir devlet politikasıdır”

17 Ekim 2026
Sonraki Haber
Edirne'de kuvvetli sağanak etkili oldu

Edirne'de kuvvetli sağanak etkili oldu; İpsala’da dolu, Keşan’da sağanak etkili oldu

En Güncel Haberler

18 yaşındaki Emre'yi öldüren şüpheli: Bir anlık öfkeyle elimdeki bıçağı salladım
Yerel Haberler

18 yaşındaki Emre’yi öldüren şüpheli: Bir anlık öfkeyle elimdeki bıçağı salladım

18 Ekim 2026
Çanakkale Boğazı'nda sürüklenen tekne kurtarıldı
Yerel Haberler

Çanakkale Boğazı’nda sürüklenen tekne kurtarıldı

18 Ekim 2026
Diyarbakır'da ana trafo merkezindeki yangın ve patlamalar kamerada
Yerel Haberler

Diyarbakır’da ana trafo merkezindeki yangın ve patlamalar kamerada

18 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Manisa Demirci’de sonbahar renkleri

18 Ekim 2026
Yaşam

Elektrik akımı bir can daha aldı: Halı yıkarken elektrik akımına kapılan kadın öldü

18 Ekim 2026
Yaşam

‘İyilik Var’ platformuna yoğun ilgi: Gönüllü sayısı bir ayda 20 bine ulaştı

18 Ekim 2026
Yaşam

Kuvvetli rüzgârda çatısı uçan evin sahibi: “Deprem oldu sandık”

18 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Akciğer ameliyatı geçiren Papa 14’üncü Leo, Vatikan'da halkın karşısına çıktı

Akciğer ameliyatı geçiren Papa 14’üncü Leo, Vatikan’da halkın karşısına çıktı

- Haberton
18 Ekim 2026

Vatikan Devlet Başkanı ve Katolik Kilisesi'nin ruhani lideri Papa 14’üncü Leo, 13 Ekim'de akciğerindeki kitlenin alınması için geçirdiği operasyonun ardından...

Ekim ayında bağışıklık nasıl güçlendirilir? Mevsimsel hastalıklardan nasıl korunmalı?

17 Ekim Dünya Yoksullukla Mücadele Günü: Türkiye’de yoksulluk sınırı 123 bin lirayı aştı!

Türkiye’de şehirlerin gizli sakinleri: Beton binaların arasında yaban hayatı nasıl varlığını sürdürüyor?

Markette aldığınız her ürün güvenli mi? Gıda etiketlerinde gözden kaçan 10 kritik ayrıntı!

Güncel Haber

18 yaşındaki Emre'yi öldüren şüpheli: Bir anlık öfkeyle elimdeki bıçağı salladım

18 yaşındaki Emre’yi öldüren şüpheli: Bir anlık öfkeyle elimdeki bıçağı salladım

18 Ekim 2026
Çanakkale Boğazı'nda sürüklenen tekne kurtarıldı

Çanakkale Boğazı’nda sürüklenen tekne kurtarıldı

18 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton