18 Ekim 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Babasının silahlarıyla okul basmıştı! Katliamın ardından aile için istenen ceza ortaya çıktı

Babasının silahlarıyla okul basmıştı! Katliamın ardından aile için istenen ceza ortaya çıktı

Haberton - Haberton
21 Temmuz 2026
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Babasının silahlarıyla okul basmıştı! Katliamın ardından aile için istenen ceza ortaya çıktı
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Kahramanmaraş’ta okula silahlarla girip 1 öğretmen ile 9 öğrenciyi öldüren, 15 öğrenciyi de yaralayan İsa Aras Mersinli’nin tutuklu babası Uğur Mersinli hakkında, ‘Olası kastla öldürme’ suçundan 10 kez müebbet, ‘Olası kastla yaralama’ suçundan da 30 yıla kadar, annesi Peyman Pınar Mersinli hakkında ise ‘Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan 22,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Kahramanmaraş’ta 15 Nisan’da İsa Aras Mersinli’nin, babasına ait silahlarla, Ayser Çalık Ortaokulu’nda gerçekleştirdiği saldırıda öğretmen Ayla Kara ile öğrenciler Adnan Göktürk Yeşil, Almina Ağaoğlu, Bayram Nabi Şişik, Belinay Nur Poyraz, Furkan Sancak Balal, Kerem Erdem Güngör, Yusuf Tarık Gül, Zeynep Kılıç ile Şuranur Sevgi Kazancı’yı öldürüp, 15 öğrenciyi de yaralamasıyla ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianameyle saldırganın tutuklu babası Uğur Mersinli hakkında, ‘Olası kastla öldürme’ suçundan 10 kez müebbet, ‘Olası kastla yaralama’ suçundan 30 yıla kadar, tutuklu annesi Peyman Pınar Mersinli hakkında ise ‘Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan 22,5 yıla kadar hapis istemiyle Kahramanmaraş 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Sanıklar, ileriki günlerde hakim karşısına çıkacak.

ELİNDE SİLAHLA KIZLAR TUVALETİNİN ÖNÜNDE BEKLEMİŞ

Saldırıya ilişkin hazırlanan iddianamede, olayın nasıl gerçekleştiği tüm detaylarıyla anlatıldı. 44 sayfalık iddianameye göre; İsa Aras Mersinli’nin, içerisinde silah ve şarjörlerin bulunduğu çantayla saat 13.14’te evinden ayrıldığı ve hiçbir yere uğramadan saat 13.22’de Ayser Çalık Ortaokulu’nun bahçesine, 13.23’te ise okul binasına girdiği bildirildi. Mersinli’nin daha sonra 13.24’te olayın gerçekleştiği birinci kata çıkıp elindeki çantayla erkekler tuvaletine girdiği ifade edildi. Tuvalette çok kısa bir süre kaldıktan sonra dışarı çıkan İsa Aras Mersinli’nin, cep telefonunu koridorun penceresine bırakarak saat 13.25’te tekrar erkekler tuvaletine girip çıktıktan sonra saat 13.25’te kızlar tuvaletinin girişine el çantasını bıraktığı, ardından kızlar tuvaletine giriş yaptığı kaydedildi. Dosyada yer alan güvenlik kamerası görüntülerine göre İsa Aras Mersinli, kızlar tuvaletinin girişinde üzerinde 1 adet tabancayı çıkarıp kontrol ettiği ve daha sonra kızlar tuvaleti önünde elinde silahla beklemeye başladığı belirtildi. Mersinli’nin, 4 dakika sonra saat 13.29’da kızlar tuvaletine doğru yürüyen 2 kız öğrenciye yaklaşık 3 metreden peş peşe ateş etmeye başladığı ifade edildi.

2 KEZ SİLAH DEĞİŞTİRİP AYNI SINIFA 3 KEZ GİRMİŞ

İsa Aras Mersinli’nin, 13.29’da 5/E sınıfına girdiği ve içeride 11 saniye kaldıktan sonra dışarı çıktığı kaydedildi. Silah değiştiren Mersinli’nin, saat 13.30’da tekrar 5/E sınıfına girdiği, bu defa 12 saniye kaldığı, dışarı çıktıktan sonra koridordaki çantasından silah alıp 3’üncü kez sınıfa girdiği kaydedildi. Bu sırada okul koridorlarında yankılanan seslerin trafo patlaması olduğunu düşünen rehber öğretmenin saat 13.30’da ‘Elektrik elektrik’ diye bağırarak şalteri indirmesiyle elektriklerin kesildiği ve güvenlik kameralarının kapandığı belirtildi.

İddianamede, saat 13.52’de güvenlik kameralarının çalışmaya başladığı, görüntülerde polis ve sağlık ekiplerinden oluşan yoğun bir kalabalığın yer aldığı, İsa Aras Mersinli’nin elektriklerin kesildiği 22 dakikalık zamanda kameraların devre dışı olduğu sırada olayın gerçekleştiği koridorda bulunan 5/D sınıfa girip burada da silahlı saldırı eylemine devam ettiğinin anlaşıldığı, yine tanık ifadelerinden kameraların devre dışı olduğu sırada failin Necmettin Bekçi, Ejder İnce, Selim Doğan, Ramazan Yıldız isimli kişiler tarafından yakalandığı ve failin silahlı saldırı eylemine son verildiği belirtildi.

SAVCI, SALDIRGANIN ÖLDÜRÜLMESİNİ MEŞRU MÜDAFA SINIRLARINDA DEĞERLENDİRDİ

İddianamenin devamında, Necmettin Bekçi’nin İsa Aras Mersinli’nin saldırılarına son vermesi amacıyla saldırganın bacağına bir kez bıçakla vurduğu, otopsi raporunda da Mersinli’nin kesici ve delici alet yaralanmasından kaynaklı gelişen dış kanama sonucu öldüğünün tespit edildiği, vücudunda başkaca bir yara izinin de tespit edilmediği, Necmettin Bekçi, Ejder İnce, Selim Doğan, Ramazan Yıldız isimli kişilerin beyanının otopsi raporu ile uyumlu olduğu, bahse konu tespitlerin aksine soruşturma kapsamında herhangi bir delil elde edilmediği, bu nedenle Mersinli’nin ölümü ile ilgili Türk Ceza Kanunu’nda yazılı meşru müdafaa şartları oluştuğundan dolayı Necmettin Bekçi hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiği kaydedildi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

YKS Türkiye birincisi Dartar: En büyük etken disiplinli olmak ve çok çalışmak

Sonraki Haber

Nikaragua’da seçimler kaldırıldı! Ortega’dan dünyayı sarsan karar

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Şile’de sağanak nedeniyle otomobilde mahsur kalan 2 kişi kurtarıldı
Öne Çıkan

Şile’de sağanak nedeniyle otomobilde mahsur kalan 2 kişi kurtarıldı

18 Ekim 2026
İBB ‘Yolsuzluk’ davasında ara karar açıklandı! 7 sanık için tahliye kararı
Öne Çıkan

İBB ‘Yolsuzluk’ davasında ara karar açıklandı! 7 sanık için tahliye kararı

17 Ekim 2026
Öne Çıkan

Sağlık Bakanlığı 38 bin personel alacak! Erdoğan tarih verdi

17 Ekim 2026
İstanbul Valisi Davut Gül: Zorunlu olmadıkça evlerinizden çıkmayın
Öne Çıkan

İstanbul Valisi Davut Gül’den sağanak sonrası kritik uyarı: Zorunlu olmadıkça evlerinizden çıkmayın!

17 Ekim 2026
Vali Davut Gül, Ayazağa'da açıklama yaptı
Öne Çıkan

İstanbul’da sel felaketinin ardından kritik karar! Ayazağa’da dere yatağındaki yapılar yıkılacak

17 Ekim 2026
Etimesgut Belediyesi'ne yönelik soruşturmada 2 belediye başkan yardımcısı dahil 7 kişi tutuklandı
Öne Çıkan

Etimesgut Belediyesi’ne yönelik soruşturmada 2 belediye başkan yardımcısı dahil 7 kişi tutuklandı

17 Ekim 2026
Sonraki Haber
Nikaragua'da seçimler kaldırıldı! Ortega'dan dünyayı sarsan karar

Nikaragua'da seçimler kaldırıldı! Ortega'dan dünyayı sarsan karar

En Güncel Haberler

Mevsimlik tarım işçilerinin kaldığı çadır alanını su bastı
Yerel Haberler

Mevsimlik tarım işçilerinin kaldığı çadır alanını su bastı

18 Ekim 2026
Bursa'da köprü çöktü; yolda mahsur kalan sürücüler kurtarıldı
Yerel Haberler

Bursa’da köprü çöktü; yolda mahsur kalan sürücüler kurtarıldı

18 Ekim 2026
Bursa'da bıçaklı kavga:1 ölü 2 yaralı
Yerel Haberler

Bursa’da bıçaklı kavga:1 ölü 2 yaralı

18 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Edirne’de kum ocağında park halindeki 3 kamyon yandı

18 Ekim 2026
Yaşam

Sapanca’da selden zarar gören bölgelerde çalışmalar başladı

18 Ekim 2026
Yaşam

Ankara’da mevsimlik tarım işçilerinin çadırlarını su bastı

18 Ekim 2026
Yaşam

Reyhanlı patlamasının planlayıcısı Mihraç Ural’ın yakalanması, ölenlerin yakınlarını sevindirdi

17 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

İki motosikletin çarpıştığı kazada 1 yaralı; o anlar kamerada

İki motosikletin çarpıştığı kazada 1 yaralı; o anlar kamerada

- Haberton
18 Ekim 2026

Edirne’de, iki motosikletin çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı. Kaza güvenlik kamerasına yansıdı. Kaza, saat 21.00 sıralarında Atatürk Bulvarı üzerindeki meydana...

17 Ekim Dünya Yoksullukla Mücadele Günü: Türkiye’de yoksulluk sınırı 123 bin lirayı aştı!

Türkiye’de şehirlerin gizli sakinleri: Beton binaların arasında yaban hayatı nasıl varlığını sürdürüyor?

Markette aldığınız her ürün güvenli mi? Gıda etiketlerinde gözden kaçan 10 kritik ayrıntı!

Zayıflama iğneleri sanıldığı kadar masum mu? Uzmanları endişelendiren yan etkiler ve bırakınca yaşananlar!

Güncel Haber

Mevsimlik tarım işçilerinin kaldığı çadır alanını su bastı

Mevsimlik tarım işçilerinin kaldığı çadır alanını su bastı

18 Ekim 2026
Bursa'da köprü çöktü; yolda mahsur kalan sürücüler kurtarıldı

Bursa’da köprü çöktü; yolda mahsur kalan sürücüler kurtarıldı

18 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton