Dünya çapında 50’den fazla ülkede faaliyet gösteren Schunk, 5G teknolojisinin gerçek zamanlı olarak kullanıldığı 5G Arena’da 5 parmaklı insansı eli ziyaretçilerle buluşturdu.
Dünya çapında 50’den fazla ülkede faaliyet gösteren Schunk, “Endüstriyel Dönüşüm” temasıyla İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen Win Eurasia Fuarı’nda yer aldı. Standında sergilediği otomasyon ve talaşlı imalat ekipmanlarının yanı sıra şirket, 5G teknolojisinin gerçek zamanlı olarak kullanıldığı 5G Arena’da 5 parmaklı insansı eli ziyaretçilerle buluşturdu.
Standı ziyarete gelen katılımcılar, 5 parmaklı insansı el ile tokalaşabilme fırsatı elde ederken Schunk, bu anı fotoğraf ile ölümsüzleştirerek ziyaretçilere hediye etti. Çok sayıda yerli ve yabancı yatırımcıyı da standında ağırlayan şirket, otomasyon konusunda lider isimlerle küresel ticaret olanaklarını değerlendirdi.
Otomotiv, havacılık ve metal işleme sektörleri başta olmak üzere pek çok sektörde ihtiyaca uygun çözümler geliştiren Schunk, inovatif teknolojileriyle sektöre değer katan organizasyonlarda yer almayı sürdürüyor. Son olarak geleceğin teknolojilerini endüstriyle buluşturan Win Eurasia Fuarı’na katılan şirket, Almanya’da sektörün standartlarını belirleyen Handshake ürününü Türkiye’de ilk kez bu fuarda tanıttı. Katılımcıların birebir deneyimlediği robot eli, fuarın en dikkat çeken çözümleri arasında yer aldı.
Handshake insan ve robot iş birliğini anlatmak için yüzlerce kişiyle tokalaştı
İnsan ve robot iş birliği üzerine kurgulanan, çevik ve yüksek teknoloji ürünü olan Handshake, Türkiye’de ilk kez bu fuarda sergilendi. Fuar boyunca insanlarla iş birliği içinde olduğunu göstermek için katılımcılarla tokalaşan Handshake, fotoğraf çektirmek isteyen ziyaretçilere keyifli anlar yaşattı. Modern mekatronik olanaklarıyla fark yaratan bu ürün, insan elinin hassasiyetini referans noktası olarak kabul ediyor. Çok çeşitli kavrama varyantlarını mümkün kılan Handshake, 20 serbestlik derecesi ve hissetme özelliğiyle kusursuz bir kavrama sağlıyor.
İmalat sanayinin kalbi, Schunk standında attı
Tokalaşan robotun yanı sıra otomasyon ve talaşlı imalat ekipmanlarını da bu fuarda sergileyen Schunk, robotlu üretim ve montaj makine yatırım yapmak isteyen çok sayıda yatırımcıya ev sahipliği yaptı. Talaşlı imalat sektörünün ana damarlarından birini oluşturan iş parçası bağlama ürünleri büyük ilgi görürken, robot aksesuarları da bu fuarda sektör temsilcilerinin beğenisine sunuldu.
Schunk ve Schunk Türkiye Hakkında:
Almanya Stuttgart merkezli Schunk, 1945 yılında Friedrich Schunk tarafından bir aile şirket olarak kuruldu. Dünya çapında 50’den fazla ülkede faaliyet gösteren Schunk’un 9 fabrikada ve 35 ülke şirketinde 3 bin 500’den fazla çalışanı bulunuyor. Robotlu otomasyon ekipmanları, CNC tezgâh iş parçası bağlama sistemleri ve takım tutucuları alanında dünya lideri olan Schunk’un “takım tutucu ve iş parçası bağlama sistemleri” ve “otomasyon’’ olmak üzere iki ayrı ana faaliyet alanı bulunuyor.
Takım tutucu ve iş parçası bağlama sistemleri içerisinde; takım tutucular, torna aynaları, ayna çeneleri, sabit iş parçası bağlama sistemleri, çabuk palet değiştirme sistemleri, manyetik tablalar, manyetik kaldıraçlar ve özel hidrolik genleşme teknolojisi ürünleri yer alıyor. Otomasyon sistemleri içerisinde ise robot tutucular (gripper), döner modüller, lineer eksenler, robot aksesuarları, modüler montaj teknolojisi ve modüler robotik ürünler mevcut.
2007 yılında Türkiye pazarına giriş yapan Schunk, teknoloji öncüsü bir marka olarak dünya pazarındaki gücünü kısa sürede Türkiye’ye de yansıttı. Her yıl ortalama yüzde 30 büyüme sağlayan Schunk Türkiye, gösterdiği bu başarıdan dolayı Schunk global tarafından 2015 yılında Orta Doğu’nun merkez üssü seçildi.