Bayim Olur Musun 21’inci Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı’ başladı. İçerisinde gıdadan güzelliğe gayrimenkulden aksesuara 200’den fazla farklı markayı bulunduran fuarla ilgili konuşan Medyafors’un sahibi Özhan Erem, “Dünyada düzenlenen en büyük 3’üncü franchise fuarıyız. Dolayısıyla bu Türkiye açısından büyük başarıdır. Bu yıl 30 bin yatırımcı adayımızın fuara katılımını bekliyoruz” dedi.
İstanbul Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde 26-29 Ekim tarihlerinde devam edecek ‘Bayim Olur Musun 21’inci Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı’nın açılışı yapıldı. Birikimlerin değerlendirilmesi açısından fuarın önem taşıdığını belirten Medyafors’un sahibi Özhan Erem, “Fuarımız bayilik veren markalarla bayilik almak isteyen yatırımcıları buluşturuyor. Bu sene 21’incisini düzenliyoruz. Dolayısıyla artık hem ziyaretçiler nezdinde hem de katılımcılar nezdinde çok tecrübeliyiz. Yurt dışından da çok ziyaretçi bekliyoruz. Özellikle Orta Doğu’dan yoğun bir ziyaretçi akını olacak. İlk günümüze, Malezya Bakanımız teşrif etti. Onlar da fuarımıza 7 firmasıyla katıldı. Türkiye’de franchise vermek istiyorlar. Türkiye üzerinden dünyaya açılmak istiyorlar” açıklamasını yaptı.
“MARKALARIMIZI TÜRKİYE’DE BÜYÜTÜP YURT DIŞINA AÇACAĞIZ”
Franchising’in dünyada perakende ağırlıklı bir sektör olduğuna değinen Erem, “Yüzde 90’ı perakendede. Bu işin ana vatanı Amerika Birleşik Devletleri ve oradaki kurguya göre de gıda ağırlıklı. Hemen arkasından gayrimenkul geliyor. Ondan sonra diğer hizmetler geliyor. Bizde de aşağı yukarı kurgu bu şekilde. Firmalarımız kendilerini çok iyi hazırladılar. 20 yıl içerisinde bizimle büyüyen ve başarı hikayelerinde rolümüz olan markalar var. O markaları da her zaman sevgiyle anıyoruz. Dünyaya açılmış durumdalar. Burayı bir kuluçka gibi görün. Markalarımız burada büyüyecekler. Ardından onları yurt dışına açacağız” dedi.
“1 MİLYON ÖDEYİP AYDA 200 BİN KAR EDEBİLECEKLERİ İŞLER VAR”
Amerika’da, Almanya’da, İngiltere’de, Rusya’da ve Arap ülkelerinde, özellikle de Dubai tarafında temsilcisi oldukları önemli fuarlar olduğunu belirten Erem şunları söyledi:
“Türk markalarını oraya taşımak istiyoruz. Bu konuda da devletin teşvik programından destek almak istiyoruz. Dolayısıyla franchise çok gelişecek bir yapı. Fuarımızda canlı yayın da yapılıyor. Canlı yayın sürecinde de firmaların dijital seminer yapmasına da imkan tanıdık. Herkesin mutlaka bu fuara gelip görmesi ve birikimlerini değerlendirmesi lazım. Burada 1 milyon lira yatırıp ayda 200 bin lira kar edebilecekleri işler var. Tabii bunları standları gezerek tek tek tespit etmek lazım. Hepsi şartlarını çok olumlu biçimde ortaya koyuyorlar. Büyük bir hazırlık yaptılar. Fuarımızı inşallah Türk ekonomisine de büyük katkı sağlayacak.”
“KADINLAR YASTIKALTI BİRİKİMİNİ GETİRİP TAKSİTLERLE FRANCHİSE ALABİLECEK”
Fuara Gilya Beauty markasıyla katılan İstanbul Reklamcılar Esnaf Odası Başkanı Gülay Şele, “Kadınları desteklemek gerektiğine inandığımız için onlara yönelik yeni bir iş kolu oluşturmak istedik. Ortağım Dilek Akça ile birlikte güzellik sektörüne yatırım yaptık. Biz iş kadınları olarak franchising alanında bir yenilik getirmek istedik. Çünkü insanların parası varsa yeni işe girebiliyorlar. Parası olmayan insanların da yeni bir iş yatırımı yapması çok zordur. İlk defa taksitli ve yastık altındaki yatırımlarını getirecekleri yeni bir iş kolu yarattık. Kendi ayakları üzerinde duran ve tek başına geçimini sağlayan kadınlar veya eşinden ayrılmış kadınlar olabilir. Ya da eşine yatırım yapmak isteyen erkek olabilir. Onlar birikimlerini getirip yatırımı yaparak kendilerine güzellik markamız adı altında yeni bir şirket kurabilirler” açıklamasını yaptı.
“İŞİ BİLMESELER BİLE EKİBİMİZLE ÖĞRETİYORUZ”
Bayilik vermek için anahtar teslim fiyatı belirlediklerini belirten Şele son olarak şunları söyledi:
“Gilya Beauty şubesi açmak için, anahtar teslim ve sadece franchise bedeli ödemek şeklinde 2 sistemimiz var. Her kadının kendi işini yapmasını destekliyoruz. Bazılarımız şanslı doğuyorlar ve aileden bu imkana sahipler. Fakat bazılarımız çalışarak para biriktirerek bunu yapıyorlar. Profesyonel iş hayatında çalışıp emeklilik parasını değerlendirmek isteyebilirler. Yastık altında birikimlerini değerlendirmek, benim gibi başka kadınlara iş vermek isteyebilirler. Çünkü bizim kuruluş amacımız; bizim dışımızdaki kadınlara da imkan sağlamak. Dolayısıyla herkese gelin diyorum. İşi bilmiyor olabilirler, öğretiyoruz. Ekip arkadaşları olmayabilir, ekip arkadaşlarına eğitimler verip onlara hazır teslim ediyoruz. Dekorasyon bilgileri olmayabilir, bizim mimarlarımız var. Yeter ki istekli olsunlar. Ülkemize para kazandırmaya, yatırım yapmaya istekli olsunlar. Kadınlarımıza sunduğumuz yastık altı imkanı 31 Aralık’a kadar devam edecek.”