2 Kasım 2026, Pazartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - 12,4 milyon turistin ardından Antalya’da yeni hedef; 2027

12,4 milyon turistin ardından Antalya’da yeni hedef; 2027

Haberton - Haberton
13 Ekim 2026
- İş Dünyası
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
12,4 milyon turistin ardından Antalya'da yeni hedef; 2027
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Antalya’nın 2026 yılının ilk dokuz ayında 12,4 milyon yabancı turist ağırlaması ve yeni kaynak pazarlarda kaydedilen büyüme, turizm sektöründe 2027 yılına yönelik yatırım beklentilerini gündeme taşıdı. Özellikle Özbekistan, Macaristan ve Ukrayna’dan gelen ziyaretçi sayısındaki artış, Antalya’nın değişen turizm dinamiklerini ortaya koyarken, Side ve Manavgat gibi önemli turizm merkezlerinde yeni yatırım fırsatları tartışılmaya başlandı.

Turizm ve gayrimenkul sektöründe uzun yıllardır faaliyet gösteren girişimci Ahmet Tanır, değişen turist profilinin bölge ekonomisi ve gayrimenkul yatırımları açısından taşıdığı potansiyele dikkat çekti.

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden Antalya’da açıklanan dokuz aylık ziyaretçi verileri, kentin turizmdeki güçlü konumunun yanı sıra yeni pazarlardaki büyüme potansiyelini de ortaya koydu. Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, 2026 yılının ocak-eylül döneminde kente gelen yabancı ziyaretçi sayısı 12 milyon 483 bine ulaşırken, eylül ayında 2 milyon 195 bin 140 yabancı turist ağırlandı. Rusya, 3 milyon 326 bin 769 ziyaretçiyle Antalya’nın en büyük kaynak pazarı olmayı sürdürürken, Özbekistan’dan gelen turist sayısında yüzde 49,3, Macaristan’da yüzde 12,8 ve Ukrayna’da yüzde 5,8 artış kaydedildi. Turizmde kaynak pazarların çeşitlenmesi, 2027 sezonuna yönelik beklentiler ve yeni yatırım alanlarını da gündeme taşıdı.

Turizmde değişen dengeler yeni yatırım fırsatları oluşturabilir

Antalya’nın turizm potansiyelini değerlendiren Ahmet Tanır, ziyaretçi profilindeki değişimin yalnızca konaklama sektörü açısından değil, gayrimenkul yatırımları ve bölgesel ekonomik gelişim bakımından da önem taşıdığını belirtti.

Tanır, Antalya’nın uluslararası turizm pazarındaki güçlü konumunu koruyabilmesi için değişen turist beklentilerinin yakından takip edilmesi gerektiğine dikkat çekerek, özellikle Side ve Manavgat gibi destinasyonlarda turizm yatırımlarının çeşitlendirilmesinin önemine işaret etti.

Yeni kaynak pazarlardan gelen ziyaretçi sayısındaki artışın gelecek dönem yatırımları açısından değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Tanır, konaklama tesislerinin yanı sıra ticari alanlar, turizm odaklı gayrimenkul projeleri ve bölgenin ekonomik hareketliliğini destekleyecek yatırımların önümüzdeki dönemde daha fazla gündeme gelebileceğini ifade etti.

Gözler 2027 turizm sezonuna çevrildi

Antalya’da turizm sezonunun sonbahar aylarına uzaması ve yeni pazarlardaki büyüme, 2027 yılına ilişkin beklentilerin şekillenmesinde öne çıkan başlıklar arasında yer alıyor. Özellikle yılın belirli dönemlerinde yoğunlaşan turizm hareketliliğinin daha geniş bir takvime yayılması, bölgedeki işletmelerin faaliyet süreleri ve yatırımların ekonomik sürdürülebilirliği açısından önem taşıyor.

Antalya’nın turizmde yalnızca ziyaretçi sayısıyla değil, sunduğu hizmet kalitesi ve yatırım çeşitliliğiyle de rekabet etmesi gerektiğine dikkat çeken Ahmet Tanır, gelecek dönemde turizm ve gayrimenkul sektörlerinin birbirini destekleyen bir yapıda gelişmesinin bölge ekonomisine katkı sağlayabileceğini değerlendirdi.

Side ve Manavgat için yeni dönem

Antalya’nın önemli turizm destinasyonları arasında bulunan Side ve Manavgat, konaklama kapasitesi, tarihi ve doğal zenginlikleri ile turizm yatırımları açısından öne çıkıyor. Bölgenin mevcut turizm altyapısının geliştirilmesi, yeni ziyaretçi pazarlarına uygun hizmetlerin çeşitlendirilmesi ve turizmin yıl geneline yayılması, gelecek dönemde yatırımcıların gündeminde yer alabilecek konular arasında bulunuyor.

Ahmet Tanır, Side ve Manavgat’ın yalnızca yaz sezonuna odaklanan bir turizm anlayışıyla değil, yıl boyunca ekonomik değer üreten bir destinasyon olarak değerlendirilmesinin önemine dikkat çekti. Turizmde değişen talep ve ziyaretçi alışkanlıklarının doğru analiz edilmesinin, bölgenin uzun vadeli yatırım potansiyelini güçlendirebileceğini belirtti.

Antalya’da 2026 yılının son çeyreğine girilirken, yeni kaynak pazarlardaki gelişmeler ve sezonun uzamasına yönelik çalışmaların, 2027 turizm sezonu için yapılacak yatırım planlamalarında belirleyici başlıklar arasında yer alması bekleniyor.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

2026 Davet Tatbikatı’nın ‘Seçkin Gözlemci Günü’ gerçekleştirildi

Sonraki Haber

2026 çeltik alım fiyatları açıklandı! TMO ne kadar ödeyecek?

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

'Sakarya'daki kentsel dönüşümde yıkımın yüzde 65’i tamamlandı'
İş Dünyası

Sakarya’da kentsel dönüşüm hızlandı! Tığcılar’da 69 bina yıkıldı, 40 bina kaldı

2 Kasım 2026
İş Dünyası

Dünya sağlıklı yaşama trilyonlar harcıyor: LONGWELL’den bilgi kirliliğine karşı uzman rehberliği

2 Kasım 2026
İş Dünyası

TÜSİAD, COP31’de Türk iş dünyasının iklim gündemine katkısını güçlendirmek için çalışmalarını sürdürüyor

2 Kasım 2026
YEKA RES-2026 yarışmaları tamamlandı
İş Dünyası

YEKA RES-2026 yarışmaları tamamlandı

2 Kasım 2026
İş Dünyası

TCL’den spor ve sinemaseverlere müjde!

2 Kasım 2026
Hayat Finans'ta üst düzey atama! Yeni Genel Müdür Ş. Tuğbay Kumoğlu oldu
İş Dünyası

Hayat Finans’ta üst düzey atama! Yeni Genel Müdür Ş. Tuğbay Kumoğlu oldu

2 Kasım 2026
Sonraki Haber
2026 çeltik alım fiyatları açıklandı! TMO ne kadar ödeyecek?

2026 çeltik alım fiyatları açıklandı! TMO ne kadar ödeyecek?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

En Güncel Haberler

Maden işletmesinden 600 bin liralık malzeme çalan şüpheli yakalandı
Yerel Haberler

Maden işletmesinden 600 bin liralık malzeme çalan şüpheli yakalandı

2 Kasım 2026
Yeni Partili Emre: İftiralara karşılık yasal yollara başvuracağız
Politika

Özgür Özel hakkındaki iddialara Yeni Parti’den yanıt: Bunlar iftira

2 Kasım 2026
Bodrum'da 35 kaçak göçmen ve 4 göçmen kaçakçısı şüphelisi yakalandı
Yerel Haberler

Bodrum’da 35 kaçak göçmen ve 4 göçmen kaçakçısı şüphelisi yakalandı

2 Kasım 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Akfen Gönüllüleri, 48’inci İstanbul Maratonu’nda eğitimde fırsat eşitliği için koştu

2 Kasım 2026
Yaşam

Jandarma 2. Savaşçı Yarışması Foça’da başladı

2 Kasım 2026
Yaşam

Tarımda verimlilik dönemi! Erkunt Traktör’den yakıt tasarruflu çözümler

2 Kasım 2026
Yaşam

Hastanede nefes borusuna şeker kaçan çocuk, doktorun Heimlich manevrasıyla kurtuldu

2 Kasım 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Bakan Bolat: Türkiye’nin mal ihracatı yüzde 5 artarak 283,7 milyar dolara ulaştı

Bakan Bolat: Türkiye’nin mal ihracatı yüzde 5 artarak 283,7 milyar dolara ulaştı

- Haberton
2 Kasım 2026

İstanbul'da düzenlenen 42'nci İsedak Bakanlar Toplantısı'nda konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Türkiye’nin mal ihracatı bu yıl Eylül ayı itibari ile...

2027’de IMEI kayıt ücreti, pasaport ve trafik cezaları ne kadar olacak? Yeni oran için geri sayım

Schengen vizesinde randevu sorunu! 2026’da başvuru nasıl yapılır, hangi belgeler gerekiyor?

Çilekli, karpuzlu puff tehlikesi! Kalp krizi ve ölümcül akciğer hasarı riski

Vegan beslenmede B12 eksikliği riski! Hangi vitamin ve minerallere dikkat edilmeli?

Güncel Haber

Maden işletmesinden 600 bin liralık malzeme çalan şüpheli yakalandı

Maden işletmesinden 600 bin liralık malzeme çalan şüpheli yakalandı

2 Kasım 2026
Yeni Partili Emre: İftiralara karşılık yasal yollara başvuracağız

Özgür Özel hakkındaki iddialara Yeni Parti’den yanıt: Bunlar iftira

2 Kasım 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton