6 Haziran 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - ‘Zorbalığı kafandan at’ projesi tanıtıldı

‘Zorbalığı kafandan at’ projesi tanıtıldı

Haberton - Haberton
6 Ekim 2023
- İş Dünyası
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
‘Zorbalığı kafandan at’ projesi tanıtıldı

‘Zorbalığı kafandan at’ projesi tanıtıldı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Head&Shoulders, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), Migros ve Prof. Dr. Selçuk Şirin ile çocukların yaşamlarını derinden etkileyen ve günümüzün en büyük sosyal problemlerinden biri olan akran zorbalığı konusunda başlattığı ‘Zorbalığı kafandan at’ kampanyasını duyurdu. Proje kapsamında hayata geçirilen web sitesinde akran zorbalığı konusunda öğrenciler, öğretmenler ve ebeveynler bilgilendirilecek. 

Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Mete Gazoz ve gaming yayıncısı Büşra Pelin (Pqueen) Baynazoğlu’nun da yer aldığı projede, çocukların gerek özel gerekse sosyal hayatlarında maruz kaldıkları akran zorbalığı konusu ele alınırken; bu zorbalığın çocuklar üzerinde yarattığı kaygı, eğitim hayatlarındaki başarısızlık ve gelecekte yaşayabilecekleri olumsuzluklar ile çözüm yolları tartışıldı.  

Prof. Dr. Selçuk Şirin’in danışmanlığını yürüttüğü projenin lansmanı, bugün İstanbul’da bir otelde gerçekleştirildi.  Toplantıya P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Onur Yaprak, Prof. Dr. Selçuk Şirin, Migros Deterjan, Kâğıt ve Kozmetik Pazarlama Direktörü Sena Erol Özdemir, Toplum Gönüllüleri Vakfı Genel Müdürü Ayşe Kırımlı ve gaming yayıncısı Büşra Pelin (PqueeN) Baynazoğlu katıldı.  Mete Gazoz ise Olimpiyatlara hazırlandığı için toplantıya katılamadı. 

Konuşmalardan önce projenin detaylarının anlatıldığı kısa bir tanıtım filmi izletildi. Daha sonra ise Mete Gazoz’un toplantı için çektiği video izletildi. Gazoz, videoda şunlara yer verdi: 

“Şu an Milli Takım kampındayım. Gerçekleştirdiğimiz bu proje benim için çok anlamlı. Siz de akran zorbalığına karşı birlikte omuz omuza verin, sitemizde yer alın, yol haritamızdan destek alın. Omuzlarınızdaki yükü birlikte kaldıralım.” 

YAPRAK: HER İKİ GENÇTEN BİR TANESİ AKRAN ZORBALIĞINA UĞRUYOR 

P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Onur Yaprak, “Markamız aslında sadece kepeksiz sağlıklı saçlar sunmuyor, aynı zamanda insanlara öz güven de sağlıyor. Gençlerle ilgili yaptığımız araştırmalarda onların özgüvenlerini en çok zedeleyen konulardan birinin akran zorbalığı olduğunu fark ettik. Ve gençlerle konuştuğumuzda böyle bir şeye maruz kaldıklarını ne yapacaklarını bilmediklerini gördük. Aynı şekilde ebeveynler de bu konuda ne yapacaklarını bilmiyorlardı. Dolayısıyla ciddi anlamda burada bir bilgi eksikliği olduğunu fark ettik. Baktığınız zaman neredeyse her iki gençten bir tanesi akran zorbalığına uğruyor. Dolayısıyla çok önemli bir konu olduğu için markamızla böyle bir sosyal sorumluluk projesi yapmaya karar verdik” dedi. 

‘Zorbalığı kafandan at’ projesi tanıtıldı

“NE YAPMAMIZ GEREKTİĞİNİ ÖĞRENMEMİZ GEREKİYOR” 

Veliler ve öğrencilerin bilgi eksikliğini gidermek için doğru bilgilerin hazırlanması gerektiğini söyleyen Yaprak, “Bu gerekli bilgileri de Profesör Doktor Selçuk Şirin hocamız ve ekibi hazırladı. Markamızın web sitesine girdikleri zaman orada ‘zorbalığı kafandan at’ sekmesinden bulacaklar. Onun altında da ihtiyaç duydukları bilgilere erişebilecekler. Bu aslında toplumun her kesiminin sahip çıkması gerektiği ve pek çok kişiyi etkileyen bir konu. Dolayısıyla sadece zorbalığa uğrayanlar değil bizler de bu web sitesine girip, bir zorbalığa tanık olduğumuzda ne yapmamız gerektiğini öğrenmemiz gerekiyor. Bunun çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Herkesten de destek bekliyoruz. Projemizle çok daha fazla sayıda gencimize, ebeveynimize ve eğitmene ulaşmayı hedefliyoruz” diye konuştu. 

ŞİRİN: AMACIMIZ AKRAN ZORBALIĞINI GÖRÜNÜR KILMAK 

New York Üniversitesi’nde Davranış Bilim ve Psikoloji Eğitmeni Prof. Dr. Selçuk Şirin ise şunları ekledi: 

“Projemizin amacı Türkiye’de akran zorbalığını görünür kılmak, bunu bir mesele olarak herkesin görmesini sağlamak. İkinci olarak da bu meseleyi çözmek için ya da bu sorunla başa çıkan gençlerimize yardımcı olmak için ebeveynlere, eğitimcilere ve bu konuyu dert eden herkese kaynak sunmak. Zorbalık sürekliliği olacak bir şekilde bir insanın başka bir insana sözlü, yazılı ya da sanal ortamda şiddet uygulaması demek. Türkiye’de her iki gençten biri bu akran zorbalığına maruz kalıyor. Dünyayla aşağı yukarı aynı yerdeyiz. Fakat uzunca bir süredir bu sorun yaşanmış olmasına rağmen bu sorunun sahibi yok.

Bu projeyle birlikte biz bu soruna sahip çıkmaya çalışıyoruz ve diyoruz ki Türkiye’de bu sorun çözülebilir. Milli Eğitim Bakanlığı zaten bu konuda ciddi adımlar atmış. Beş adımlık bir müdahale planı var. Ayrıca yine Milli Eğitim Bakanlığı’nın yapmış olduğu bir araştırmaya göre gençlerimizin yüzde 80’i bu sorunun çözülebilir bir sorun olduğunu düşünüyor. Biz de bu projeyle birlikte bu sorunu çözmek için ebeveynlere ve eğitimcilere yol haritası hazırladık. Aynı şekilde zorbalığa maruz kalanlara, zorbalık uygulayanlara ve zorbalığa şahit olanlara bu konuda ne yapılması gerektiği, nasıl başa çıkılması gerektiği noktasında içerikler hazırladık.” 

BAYNAZOĞLU: SİBER ZORBALIKLA NE YAZIK Kİ MÜCADELE ETMEK ZORUNDA KALDIM 

İçerik üreticisi Pelin Baynazoğlu da “‘Zorbalığı kafandan at’ projesiyle birlikte hem zorbalığa maruz kalan gençlere, hem çocuğu zorbalığa maruz kalan ebeveynlere, hem de çevresinde arkadaşları zorbalığa uğrayan kişilere aynı zamanda eğitimcilerimize ne gibi adımlar atabileceğimizi anlatacağız. Onları bilinçlendireceğiz ve öğreteceğiz. Biliyorsunuz ki büyüdükçe zorbalığın şiddeti biraz daha azalıyor.

Küçük yaşlarda buna daha çok maruz kalıyorlar. O sebeple takipçilerimi bilinçlendirme açısından ben de birazcık rol oynayacağım. Hem ilkokul yıllarımda hem ortaokul hem de lise yıllarımda yeri geldi üniversite yıllarında daha sonrasında yaptığım iş gereği siber zorbalıkla da ne yazık ki mücadele etmek zorunda kaldım. Ancak bunların hepsini bir şekilde aşabildim. Ama ben bunları kendi başıma öğrenerek aşmak durumunda kalmıştım. Diliyorum ki bu projeyle beraber aslında hem çocuklar hem gençler tek başlarına mücadele etmek zorunda kalmayacaklar. Ne yapacaklarını bilecekler” dedi. 

Çocuklara özgüven sağlamayı amaçlayan proje kapsamında, TOG tarafından da Ankara, İstanbul ve İzmir’de yapılacak saha çalışmalarında binlerce çocuğa ulaşılacak. 

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Terör saldırısı soruşturması detaylı bir şekilde sürüyor

Sonraki Haber

Zeytinburnu’nda 100 çınar ağacı dikilecek

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Tropikal konseptli termal & SPA tesisi Özcan Deniz ve Sıla konseriyle açıldı
İş Dünyası

Tropikal konseptli termal & SPA tesisi Özcan Deniz ve Sıla konseriyle açıldı

6 Haziran 2026
Beykoz Cam ve Billur Müzesi'nde Kompost Üretim Merkezi'nin tanıtımı yapıldı
İş Dünyası

Beykoz Cam ve Billur Müzesi’nde Kompost Üretim Merkezi’nin tanıtımı yapıldı

5 Haziran 2026
Özbekistan’ın Cizzak bölgesinde hayata geçirilen nükleer güç santralinin inşası başladı
İş Dünyası

Özbekistan’ın Cizzak bölgesinde hayata geçirilen nükleer güç santralinin inşası başladı

5 Haziran 2026
Sarelle’ye Superior Taste Award’dan çifte ödül
İş Dünyası

Sarelle’ye Superior Taste Award’dan çifte ödül

5 Haziran 2026
Turkcell’den sürdürülebilirlik odaklı projelere 500 milyon dolarlık yatırım
İş Dünyası

Turkcell’den sürdürülebilirlik odaklı projelere 500 milyon dolarlık yatırım

5 Haziran 2026
Çinli yatırımcının Türkiye'de konuta ilgisi arttı
İş Dünyası

Çinli yatırımcının Türkiye’de konuta ilgisi arttı

5 Haziran 2026
Sonraki Haber
Zeytinburnu'nda 100 çınar ağacı dikilecek

Zeytinburnu'nda 100 çınar ağacı dikilecek

En Güncel Haberler

‘Beslenme programı kişiye özel olmalı’
Sağlık Haberleri

‘Beslenme programı kişiye özel olmalı’

6 Haziran 2026
Tropikal konseptli termal & SPA tesisi Özcan Deniz ve Sıla konseriyle açıldı
İş Dünyası

Tropikal konseptli termal & SPA tesisi Özcan Deniz ve Sıla konseriyle açıldı

6 Haziran 2026
Öne Çıkan

Valilik duyurdu; İstanbul’da ormanlara girişler 15 Ekim’e kadar yasaklandı

6 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

İstanbul’da 2 suç örgütüne operasyon; 27 gözaltı

6 Haziran 2026
Yaşam

Nazilli’de mekan ve araç kurşunlayan suç örgütüne operasyon: 7 tutuklama

6 Haziran 2026
Yaşam

Konya’da sağanak, taşkınlara neden oldu

6 Haziran 2026
Yaşam

Osmaniye’de uyuşturucu operasyonu: 7 tutuklama

6 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Hatay'da iş yerine silahlı saldırı:1 yaralı

Hatay’da iş yerine silahlı saldırı:1 yaralı

- Haberton
6 Haziran 2026

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde iş yerine düzenlenen silahlı saldırıda 1 kişi yaralandı. Olay, gece saatlerinde Reyhanlı ilçesi Yeni Mahalle’de meydana geldi....

Kalp krizinin sessiz belirtileri neler? Uzmanlardan hayat kurtaran uyarılar

Günde kaç litre su içilmeli? Yaşa göre ideal su tüketimi ve uzmanların önerileri

Dolar yıl sonunda kaç TL olur? Piyasalarda son beklentiler ve kritik senaryolar

E-Devlet’te yeni dönem başladı: Vatandaşları ilgilendiren değişiklikler neler?

Güncel Haber

‘Beslenme programı kişiye özel olmalı’

‘Beslenme programı kişiye özel olmalı’

6 Haziran 2026
Tropikal konseptli termal & SPA tesisi Özcan Deniz ve Sıla konseriyle açıldı

Tropikal konseptli termal & SPA tesisi Özcan Deniz ve Sıla konseriyle açıldı

6 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton