5 Haziran 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Zeynep’in ölümüne neden olan sürücüye jet tahliye

Zeynep’in ölümüne neden olan sürücüye jet tahliye

Haberton - Haberton
8 Ağustos 2023
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Zeynep'in ölümüne neden olan sürücüye tahliye

Zeynep'in ölümüne neden olan sürücüye tahliye

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Ankara’da evinin önünde otomobilden inip yola çıkan Zeynep’in ölümüne neden olan sürücü İsmail A. (58), 2 hafta sonra ilk duruşmada tahliye edildi. Kaza raporunda ‘hız sınırını yüzde 30’dan yüzde 50’ye kadar aşmak’ kuralını ihlal ettiği için ikinci derece kusurlu bulunan sürücü hakkında 15 gün içinde iddianame düzenlenip, tahliye kararı verilmesine aile tepki gösterdi.

Yenimahalle ilçesi, Susuz Mahallesi, 3771’inci Cadde’de 21 Temmuz günü Cennet Bülbül, otomobiliyle evinin önünde yol kenarında durdu. Otomobilden inip yola çıkan Zeynep Ela’ya, İsmail A. yönetimindeki 06 C 5812 plakalı servis minibüsü çarptı. Zeynep Ela, kaza yerinde kaybetti. Cennet Bülbül’ün, kızının cansız bedeni başındaki feryatları cep telefonu kamerasına yansıdı.

Kazanın ardından tutuklanan sürücü İsmail A. hakkında 2 hafta içinde ‘taksirle ölüme neden olmak’ suçundan 12 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlenip, dava açıldı. Dava dosyasında polisin kaza raporu da yer aldı. Raporda minibüsün hızının takometreye göre 70 kilometre olduğu, İsmail A.’nın ‘hız sınırını yüzde 30’dan yüzde 50’ye kadar aşmak’ kuralını ihlal ettiği için ikinci derece kusurlu olduğu belirtildi.

İLK DURUŞMADA TAHLİYE

Tutuklu sürücü İsmail A., adli tatil olması nedeniyle nöbetçi 72’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün görülen ilk duruşmada hakim karşısına çıktı. İsmail A. savunmasında hızının yaklaşık 30- 35 kilometre olduğunu ileri sürerek, “Her zaman geçtiğim kontrolsüz kavşak var. 2’nci vitese düşerek, kavşağı kontrollü bir şekilde geçtim. Daha sonra bir kadının çığlık sesini duydum. Çocuğa nasıl çarptığımı görmedim, bilmiyorum. Kazada kusurum yoktur, beraatımı istiyorum” dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın tahliyesine karar verdi. Duruşma tutanağında sanığın tahliye gerekçesi, “Sanığın üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, duruşmada alınan mağdur ve müşteki beyanları, sanığın delilleri karartma veya değiştirme şüphesinin kalmamış olması, mağdur ve müştekinin şikayetlerinin olmaması” şeklinde yer aldı.

Zeynep’in ölümüne neden olan sürücüye tahliye

ACILI ANNENİN TEPKİSİ

Cennet Bülbül, kızının ölümünden 15 gün sonra iddianame hazırlanıp, sanığın tahliye edilmesine ve şikayetçi olmalarına rağmen, tutanağa şikayetçi olmadıklarının yazılmasına tepki gösterdi. Bülbül, “Ben daha acımı yaşayamamışken bunlarla karşılaşmak, böyle şeylerle muhatap olmak bir anne için ne kadar acı. Daha asfaltta kanı kurumadan, daha ben o yoldan geçerken gözlerimi bile açık tutamadan, yola bakmaya tahammül bile edemeden alelacele insanların böyle yargılamalar yapmasına, bir şeyleri apar topar çözmeye çalışmasını anlamıyorum. 5 yaşında bir kız çocuğu; dünya tatlısı, dünya masumu.

Ben çocuğuma oyuncak beğenecekken, elbiseler beğenecekken şimdi mezar taşı beğeniyorum, ‘acaba hangisi olur, hangisinde rahat eder’ diye. Gözlerimi kapattığım anda o olay gözümün önünden geçiyor. O otobüs, o otobüsün sesi, durmayışı, çocuğum için hiçbir çaba göstermeyişi, aniden altına alışı. Bunların hiçbiri gözümün önünden gitmiyor. Yaşadığım travmayı nasıl açıklayabilirim, nasıl çözebilirim bilmiyorum. Sadece hayatıma devam etmeye çalışıyorum. Çünkü bir tane daha evladım var” dedi. 

Kazayı da anlatan Cennet Bülbül, “Araçtan inip evimize geçmeye çalışırken, otobüs o kadar hızlı geldi ki, ben çocuklarıma ‘yavrum otobüsler çok hızlı geçiyor, size çarparlar’ dememe kalmadı, saniyeler sonra çocuğumu altına aldı götürdü ve ben çocuğumu otobüsün altında gördüm. Kafasını çarptığını gördüm. Otobüsün benim çığlığıma durduğunu biliyorum. Etraftan insanlar geldi benim bağırmama, çığlığıma. Ben çocuğuma dokunamadım bile. Sadece bağırdım. Dedim ki daha çok bağırırsam daha çok insan gelir bana yardım edebilir, yavrumu kurtarabilir diye. Bu kadar kolay mı? Bu kadar basit mi? Biliyorum ilahi adalet var; ama ben bu dünyada da adalet istiyorum” diye konuştu. 

AVUKAT: İTİRAZ EDECEĞİZ

Ailenin Avukatı Necati Genç de “Gerek Karayolları Trafik Kanuna muhalefet, gerek Türk Ceza Kanunu ilgili maddelerine muhalefetten dolayı kusurlu olan bu kişinin hiçbir adli kontrol şartı bile verilmeden serbest bırakılmış olması, hem ailenin hem de kamunun büyük vicdanını sızlatmaktadır. 15 günlük kısa bir süre içerisinde iddianamenin kabul edilmek suretiyle davanın kabul edilmiş, açılmış olması, tüm deliller toplanmadan hukuka aykırı şekilde yapıldığı kanaatindeyiz.

Çünkü toplanması gereken kamera kayıtları, alınması gereken bilirkişi raporları, dinlenmesi gereken servisin içinde olan 6 görgü tanığının hiçbirinin ifadesinin alınmaması. Her şeyden öte çocuğun yanında olan annesinin ifadesine hiçbir şekilde müracaat edilmeden karara bağlanmış olması, davanın kabul edilmiş olması. Anne babanın hiçbir şekilde ifadeleri alınmamıştır. Böyle vahim bir durumda 15 gün içeride yatıp tahliye edilmesi herkesin vicdanını sızlatmaktadır. Biz bu olayın yakından takipçisi olacağız” dedi.

Etiketler: AnkaraKaza
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Uluslararası Fizik Olimpiyatı’ndan madalyalarla döndüler

Sonraki Haber

Tur teknesinde yangın çıktı, tatilciler denize atladı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Öne Çıkan

Mahkemeden İmamoğlu için fiziki katılım kararı; Silivri’den Kartal’a getiriliyor

5 Haziran 2026
Öne Çıkan

5 Haziran 2026 hava durumu: Meteoroloji’den 6 bölge için sağanak yağmur uyarısı!

5 Haziran 2026
Buca Belediyesi'ne yönelik ‘yolsuzluk’ operasyonunda şüpheliler adliyede
Öne Çıkan

Buca Belediyesi operasyonunda şüpheliler adliyede

5 Haziran 2026
Mahir Polat'tan Özkan Yalım tartışmalarına net yanıt; Affedilmedi, zaten istifa etmişti!
Öne Çıkan

Mahir Polat’tan Özkan Yalım tartışmalarına net yanıt; Affedilmedi, zaten istifa etmişti!

4 Haziran 2026
Dorukhan Büyükışık'ın ölümüne ilişkin soruşturmada yeni gözaltı
Öne Çıkan

Dorukhan Büyükışık soruşturmasında 1 kişi daha tutuklandı

4 Haziran 2026
CHP'de Özgür Özel dönemindeki ihraçlar iptal edildi
Öne Çıkan

CHP’de Özgür Özel dönemindeki ihraçlar iptal edildi

4 Haziran 2026
Sonraki Haber
Tur teknesinde yangın çıktı, tatilciler denize atladı

Tur teknesinde yangın çıktı, tatilciler denize atladı

En Güncel Haberler

Öne Çıkan

Mahkemeden İmamoğlu için fiziki katılım kararı; Silivri’den Kartal’a getiriliyor

5 Haziran 2026
Öne Çıkan

5 Haziran 2026 hava durumu: Meteoroloji’den 6 bölge için sağanak yağmur uyarısı!

5 Haziran 2026
20 yıl önce öldürülen Gülcan’ın cinayet şüphelileri, kardeşiyle 2 çocuğunun babası çıktı
Gündem

20 yıl önce öldürülen Gülcan’ın cinayet şüphelisi 2 çocuğunun babası çıktı

5 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Bıçaklanarak öldürülen Tahsin’in annesi: Oğlum çok gençti, başka analar yanmasın

4 Haziran 2026
Yaşam

İzmit Körfezi’ne 100 yapay resif ile 6 bin balık bırakıldı

4 Haziran 2026
Yaşam

Bağcılar’da yangından dönen itfaiye aracı devrildi; 2 yaralı 

4 Haziran 2026
Yaşam

Sivil polisler bıçaklı kavgaya havaya ateş açarak müdahale etti

4 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Makyaj artistleri açıkladı: Yüzü anında genç gösteren 6 makyaj tekniği

Makyaj artistleri açıkladı: Yüzü anında genç gösteren 6 makyaj tekniği

- Haberton
5 Haziran 2026

Daha genç, canlı ve dinamik bir görünüm elde etmek isteyenlerin ilk başvurduğu yöntemlerden biri makyaj oluyor. Ancak uzmanlara göre kullanılan...

Kalp krizinin sessiz belirtileri neler? Uzmanlardan hayat kurtaran uyarılar

Günde kaç litre su içilmeli? Yaşa göre ideal su tüketimi ve uzmanların önerileri

Dolar yıl sonunda kaç TL olur? Piyasalarda son beklentiler ve kritik senaryolar

E-Devlet’te yeni dönem başladı: Vatandaşları ilgilendiren değişiklikler neler?

Güncel Haber

Mahkemeden İmamoğlu için fiziki katılım kararı; Silivri’den Kartal’a getiriliyor

5 Haziran 2026

5 Haziran 2026 hava durumu: Meteoroloji’den 6 bölge için sağanak yağmur uyarısı!

5 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton