6 Haziran 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Yaşam - Zeynep Naz’ın öldüğü kazada bilirkişi raporu ortaya çıktı

Zeynep Naz’ın öldüğü kazada bilirkişi raporu ortaya çıktı

Haberton - Haberton
2 Mayıs 2025
- Yaşam
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Zeynep Naz'ın öldüğü kazada bilirkişi raporu ortaya çıktı
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Bursa’da ehliyetsiz sürücü Efe Şayık’ın (19) kamyonetle çarptığı, Zeynep Naz’ın öldüğü kazaya ilişkin bilirkişi raporu ortaya çıktı.

Kaza, 9 Ekim 2024’te saat 23.00 sıralarında Nilüfer ilçesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda meydana geldi. TOFAŞ-Keravnos basketbol karşılaşmasını izledikten sonra evine dönmek için yola çıkan Zeynep Naz Sarıkaya, karşıya geçmek istedi. Bu sırada Sanayi Caddesi yönüne giden Efe Şayık’ın kullandığı 16 SYK 19 plakalı kamyonet, Şehit Onbaşı Hakan Yutkun Anadolu Lisesi 12’nci sınıf öğrencisi Sarıkaya’ya çarptı. Yaralanan Sarıkaya, ambulansla bir özel hastaneye kaldırıldı.

‘ÖNCE KAÇTI, SONRA TESLİM OLDU’

Kaza sonrası kaçan sürücü Efe Şayık, bir süre sonra polise giderek teslim oldu. Ehliyetsiz olduğu belirlenen sürücü, çıkartıldığı nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu karara yapılan itirazın ardından gözaltına alınan Şayık, sevk edildiği Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından ‘Bilinçli taksirle hayati tehlikeye neden olacak şekilde yaralama’ suçundan tutuklandı.

Zeynep Naz Sarıkaya, kazadan 10 gün sonra 19 Ekim’de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

İLK DURUŞMADA EV HAPSİ CEZASIYLA TAHLİYE EDİLDİ

Savcılık soruşturmasının ardından Efe Şayık hakkında ‘Bilinçli taksirle ölüme neden olma’ suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Bursa 52’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde 6 Aralık’ta ilk kez hakim karşısına çıkan ve savunmasında, kendisine yeşil ışık yandığını, Zeynep Naz’ın yaya geçidinde yola aniden atladığını belirterek, “Her ne kadar rahmetli geri gelmeyecekse de kasıtlı ve isteyerek yapmadığımın bilinmesini istiyorum” diyen Şayık, konutu terk etmeme şartıyla tahliye edildi.

Zeynep Naz'ın öldüğü kazada bilirkişi raporu ortaya çıktı
Zeynep Naz’ın öldüğü kazada bilirkişi raporu ortaya çıktı

‘SÜRÜCÜ HIZINI DÜŞÜRMEMİŞ, GÖRÜŞÜNÜ ENGELLEYİCİ BİR UNSUR YOK’

Bu arada kazaya ilişkin bilirkişi raporu ortaya çıktı. Bölgedeki hız sınırının 30 kilometre olduğu belirtilen Adli Trafik Bilirkişi Raporu’nda, Şayık’ın hızı 82,8 kilometre olarak tespit edildi. Raporda, kazanın olduğu yolda hız sınırının 50 kilometre olduğu, kaza noktası olan kavşakta 30 kilometre olduğuna dikkat çekildi.

Savcılık ifadesinde ‘önünde seyir halinde olan ve kavşakta sola dönüş yapan araç nedeniyle yayayı fark etmediği’ni söyleyen Şayık’ın beyanının da gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, “Olay yeri incelendiğinde görüşü etkileyen engelleyici bir unsurun var olmadığı ve asfalt olan satıh üzerinde yol arızasının mevcut olmadığı görülmüştür. Aracın yavaşlama evresi ile katetmiş olduğu mesafenin yerinde yapılan ölçüm ile ortalama 23 metre olduğu ve bu veriyle kamera görüntüleri eşleştirildiğinde yapılan hesaplama ile aracın ışıklara girişteki ortalama hızının 82,8 km/saat olduğu değerlendirilmiştir” ifadelerine yer verildi.

‘HERHANGİ BİR FREN SESİ DUYMADIM’

Raporda, Zeynep Naz’ın yayalara kırmızı ışık yanarken karşıya geçmek istediği için ‘asli kusurlu’, Efe Şayık’ın ise ‘üst derece tali kusurlu’ olduğu belirtildi. Raporda ayrıca Zeynep Naz Sarıkaya ile yolun karşısına geçmek isterken, aracı fark etmesiyle geri dönen R.E.E.’nin de (17) ifadesine yer verildi.

R.E.E. keşif günü verdiği ifadesinde, aracın süratinin fazla olduğunu ve fren sesi duymadığını belirterek, “Kaza anında çarpan aracın frene basıp basmadığını hatırlamamakla birlikte, herhangi bir fren sesi duymadım. Yola çıktıktan sonra aracın geldiğini görünce tekrar ışığa bakma fırsatım olmadı. Aracı görünce geri çekildim. Aracın hızının 50 kilometrenin üstünde olduğunu düşünüyorum. Zira araç 4×4 araçtır, 50 kilometre hızla çarpsaydı altına alıp sürüklerdi. Ancak kaza anında Zeynep Naz, neredeyse arabanın üstüne kadar yükseldi. Bana göre aracın kaza anındaki hızı 70-80 kilometre civarındaydı” dedi.

‘2,5 TONLUK SİLAHIYLA ÖLÜM SAÇTI’

Raporun kazadaki kusurları gözler önüne serdiğini söyleyen Zeynep Naz Sarıkaya’nın annesi Ümmü Gülsüm Sarıkaya (42), sürücünün ilk duruşmada tahliye edilmesine tepki göstererek, “Benim kızım 16 yaşındayken Efe Şayık tarafından katledildi. Efe, 2,5 tonluk silahıyla FSM bulvarına gelerek ölüm saçtı. Kurşunu benim kızıma denk geldi. Ehliyeti yoktu, hız kurallarına uymadı. O yaya geçidinde yavaşlamayacaksa, yaya geçidi neden yapıldı? O çizgiler neden çizildi? Benim kızım kendisine yandığını zannettiği bir ışığa aldandı. 16 yaşında bir çocuktan bahsediyoruz.

Burada iki aracın durmasıyla, çocuğum ışık kendisine yandı zannediyor. Efe Şayık’ın ağır ceza mahkemesinde bir katil olarak yargılanmasını istiyorum. Aile Bakanlığı’nın avukatı da mahkemede bunun olası kast olduğunu söyledi. Bu da ağır cezada yargılanmasını gerektiriyor. Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. Sesime ses olun. 6,5 aydır yanıyorum, başka anneler yansın istemiyorum. Ehliyetsiz bir sürücü tarafından katledildi. Çok acil ağır cezalar verelim ki bu sürücüler başka canları almasın” diye konuştu.

‘GÖRMESİNE RAĞMEN FREN VE KORNAYA BASMAMIŞ’

Baba Yetkin Sarıkaya (46) ise Efe Şayık’ın emniyet, keşif ve savcılıktaki ifadelerinin birbirini tutmadığını söyleyerek, şöyle konuştu:

“Yolda hız sınırı lambalara yaklaşırken 30 kilometredir. Buna rağmen Efe Şayı’ın hızlı olduğu nettir. Bilirkişi raporunda Efe Şayık’ın bilirkişi raporunda hızının 82 kilometre olduğu gözükmektedir. Buradaki en büyük etken, en büyük sebep, en korkutucu olay, Efe Şayık’ın, Zeynep Naz ve yanındaki arkadaşını görmesine rağmen yoluna devam etmesi adeta ‘olursa olsun’ mantığıyla fark edip, benim çocuğumu katletmesidir. Buradaki acı nokta, bunun ilk zamanda farkına varamadık.

Bu üç ifadenin ortak noktası, kızımın yaya geçidine girdiği andan itibaren, kızımı ve arkadaşlarını görmüştür. Görmesine rağmen frene ve kornaya basmamış. Baktığımız zaman bu olayın asliyede değil, ağır cezada yargılanması gerekiyor. İnsan canı bu kadar hafif olmamalı. Efe Şayık görmesine rağmen kendisine yeşil ışık yandığı için, ‘Kim çıkarsa çıksın önüme vururum’ mantığıyla hareket etmiştir. Bu şekilde çocuğumu katletmiştir.”

SON FOTOĞRAFLARI ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan Zeynep Naz Sarıkaya’nın kazadan saatler önce okul arkadaşlarıyla basketbol maçına gitmek için hazırlanıp, evden çıkarken kendi cep telefonuyla çektiği son fotoğraf ile öğretmenleri ve arkadaşlarıyla basketbol maçında çekildiği fotoğraflar da ortaya çıktı.

Etiketler: BursaKaza
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

7 kıtada 100 ülke gezen yazar, seyahatlerini kitaplaştırdı

Sonraki Haber

KKTC’yi mafya kumar ve fuhuş cennetine çevirenler yargılanmalı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Erzincan'da tek katlı evde yangın
Yaşam

Erzincan’da tek katlı evde yangın

6 Haziran 2026
Avcılar'da klima dış ünitesini çalan hırsızlar kamerada
Yaşam

Avcılar’da klima dış ünitesini çalan hırsızlar kamerada

6 Haziran 2026
Edirne'de durdurulan taksiden 4 kaçak göçmen çıktı
Yaşam

Edirne’de durdurulan taksiden 4 kaçak göçmen çıktı

6 Haziran 2026
Zeytinburnu'nda makas atarak ilerlediği öne sürülen araç kazaya neden oldu: 4 yaralı
Yaşam

Zeytinburnu’nda makas atarak ilerlediği öne sürülen araç kazaya neden oldu: 4 yaralı

6 Haziran 2026
Trafikte ayağa kalkarak motosiklet kullanan sürücüye 46 bin TL ceza
Yaşam

Trafikte ayağa kalkarak motosiklet kullanan sürücüye 46 bin TL ceza

6 Haziran 2026
Şanlıurfa'da tartıştığı eşi ve kızını tabancayla vurup kaçtı
Yaşam

Şanlıurfa’da tartıştığı eşi ve kızını tabancayla vurup kaçtı

6 Haziran 2026
Sonraki Haber
KKTC'yi mafya kumar ve fuhuş cennetine çevirenler yargılanmalı

KKTC'yi mafya kumar ve fuhuş cennetine çevirenler yargılanmalı

En Güncel Haberler

Bartın'da nikah salonlarında 06.06.2026 yoğunluğu
Gündem

Nikah salonlarında 06.06.2026 yoğunluğu

6 Haziran 2026
Dışişleri Bakanı Fidan, Bangladeş ziyaretini değerlendirdi
Dış Haberler

Dışişleri Bakanı Fidan, Bangladeş ziyaretini değerlendirdi

6 Haziran 2026
Sivasspor'un genel kurulu 13 Haziran'da
Spor Haberleri

Sivasspor’un genel kurulu 13 Haziran’da

6 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Erzincan’da tek katlı evde yangın

6 Haziran 2026
Yaşam

Avcılar’da klima dış ünitesini çalan hırsızlar kamerada

6 Haziran 2026
Yaşam

Edirne’de durdurulan taksiden 4 kaçak göçmen çıktı

6 Haziran 2026
Yaşam

Zeytinburnu’nda makas atarak ilerlediği öne sürülen araç kazaya neden oldu: 4 yaralı

6 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

KOSGEB Kapasite Geliştirme Destek Programı'nda destek üst limiti 30 milyon TL'ye yükseltildi

KOSGEB Kapasite Geliştirme Destek Programı’nda destek üst limiti 30 milyon TL’ye yükseltildi

- Haberton
6 Haziran 2026

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, KOBİ’lerin üretim gücünü, yatırım kapasitesini ve rekabetçiliğini artırmaya yönelik KOSGEB Kapasite Geliştirme Destek...

Dijital kumar bağımlılığı nedir? Fark edilmeden büyüyen tehlike

Sürekli kulak çınlaması neyin habercisi olabilir?

Yaz aylarında en sık yapılan gıda zehirlenmesi hataları

Sessiz susuzluk belirtileri: Vücut su kaybını nasıl haber veriyor?

Güncel Haber

Bartın'da nikah salonlarında 06.06.2026 yoğunluğu

Nikah salonlarında 06.06.2026 yoğunluğu

6 Haziran 2026
Dışişleri Bakanı Fidan, Bangladeş ziyaretini değerlendirdi

Dışişleri Bakanı Fidan, Bangladeş ziyaretini değerlendirdi

6 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton