7 Ağustos 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Zerin Kılınç’ın annesi; Ben yavruma doyamadım

Zerin Kılınç’ın annesi; Ben yavruma doyamadım

Haberton - Haberton
21 Ağustos 2023
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Zerin Kılınç'ın annesi; Ben yavruma doyamadım

Zerin Kılınç'ın annesi; Ben yavruma doyamadım

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Eskişehir’in Odunpazarı ilçesinde 2022 yılında, 2’nci kattaki evinin penceresinden düşen Zerin Kılınç’ın annesi, “Yavrumun arkasındayım, kanı yerde kalmasın, Ben yavruma doyamadım, o da yavrusuna doyamadı. Adalet istiyorum, adalet” dedi.

Zerin Kılınç’ın (36) ölümüne ilişkin davada ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen sevgilisi Yılmaz Sazak (34) beraat etti. Verilen beraat kararının ardından Zerin Kılınç’ın yakınları ve dava avukatı basın toplantısı düzenledi. Zerin Kılınç’ın annesi Telli Özokçu, “Zerinim yavrusuna doyamadı. Ben yavruma doyamadım, o da yavrusuna doyamadı. Adalet istiyorum, adalet. Bütün yetkililer sesimi duysun, başka analar ağlamasın. Yoruldum, bir senedir gözyaşı döküyorum. Yavrumun arkasındayım, kanı yerde kalmasın.”dedi.

20 Haziran 2022 yılında, Eskişehir Emek Mahallesi’nde 2’inci kattaki evinin penceresinden düşen Zerin Kılınç, hayatını kaybetmişti. Otopsi raporunda yüksekten düşmeye bağlı hayatını kaybettiği belirtilen Kılınç’ın evinde kan lekeleri, cam kırıkları, kırılmış kül tabağı tespit edilmişti. Olay sonrası gözaltına alınan ve ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan sevgilisi Yılmaz Sazak, olaydan 7 ay sonra tekrar gözaltına alınmış ve ‘kasten öldürme’ suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Zerin Kılınç'ın annesi; Ben yavruma doyamadım
Zerin Kılınç’ın annesi; Ben yavruma doyamadım

Eskişehir 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Yılmaz Sazak hakkında savcının müebbet hapis talebine karşılık mahkeme heyeti, Zerin Kılınç’ı pencereden iterek öldürdüğüne dair somut delil olmadığını belirterek 17 Temmuz’da beraatine karar verdi. Ayrıca sanık Yılmaz Sazak hakkında ‘kadına karşı tehdit’ suçundan 7 ay 15 gün hapis cezası verilirken, bu ceza da ertelendi.

Sanık Sazak’ın tahliyesine karar verildi. Verilen beraat kararı sonrası Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, sanık Yılmaz Sazak’ın beraat ettiği mahkeme kararını Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’ne (istinaf) taşıyıp geçtiğimiz hafta karara itiraz etti. Zerin Kılınç’ın avukatı Ahmet Seyhan da mahkeme kararına itiraz ederken Zerin Kılınç’ın ailesi, bugün, İstanbul Mimarlar Odası’nda basın toplantısı düzenledi.

“7 AY İÇERİSİNDE 173 KADIN CİNAYETİ, 137 ŞÜPHELİ KADIN CİNAYETİ İŞLENDİ”

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel sekreter Fidan Ataselim, “2023’ün ilk 7 ayı içerisinde 173 kadın cinayeti işlendi ve 137 şüpheli kadın cinayeti işlendi. Sevgili arkadaşlar kadın cinayetleri aynı şekilde devam ediyor, azalmıyor. Bir başka şekilde önümüzde duran şüpheli kadın ölümleri ise artarak devam ediyor. İnterneti açtığınız zaman, sosyal medyaya baktığınız zaman her gün bir kadının, yüksekten düştüğünü, balkondan düştüğünü, ölü bir şekilde bulunduğunu ya da yol kenarında ölü bir şekilde bulunan kadınların haberlerine rastlarsınız.

Katillerin kendilerine buldukları yeni bir yol olan intihar süsü vermek, yüksekten itmek, balkondan düşürmek ya da kaza süsü vermek. Ya da bir başka boyutu doğal ölüm süsü vermiş olmak ya da kimilerinde de henüz failin bile bulunamadığı, faili meçhul kadın cinayetleriyle bile karşılaşıyoruz. Yılmaz Sazak derhal tutuklanmalı, Zerin Kılınç için adalet sağlanmalı çünkü hiçbir şüphe yok, deliller ise çok. Bizde mücadelemizle hem Zerin Kılınç kardeşimiz için, adaletin yerini bulması için hem de bütün kadın cinayetlerini durdurmak için mücadeleye devam edeceğiz.” dedi.

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde 2022 yılında, 2'nci kattaki evinin penceresinden düşen Zerin Kılınç'ın annesi, "Yavrumun arkasındayım, kanı yerde kalmasın, Ben yavruma doyamadım, o da yavrusuna doyamadı. Adalet istiyorum, adalet" dedi.
Eskişehir’in Odunpazarı ilçesinde 2022 yılında, 2’nci kattaki evinin penceresinden düşen Zerin Kılınç’ın annesi, “Yavrumun arkasındayım, kanı yerde kalmasın, Ben yavruma doyamadım, o da yavrusuna doyamadı. Adalet istiyorum, adalet” dedi.

“BEN YAVRUMA DOYAMADIM O DA YAVRUSUNA DOYAMADI”

Basın toplantısında ayakta durmakta zorluk çeken Zerin Kılınç’ın annesi Telli Özokçu, “Özellikle Adalet Bakanına haykırıyorum. Benim Zerin’imin kanın yerde kalmasın. Bütün deliller evin içerisinde. Arbedeler, kan, kırılan küllüğün tuvalete atılması, tehdit mesajları. Benim Zerin’imi hayattan kopardı bu kansız. Gezmesin ortalıklarda, duyun sesimi. Haykırıyorum, ben bir anneyim. Bir senedir ağlıyorum, gözyaşları döküyorum. Benim yavrumun bir de yavrusu var. Zerinim yavrusuna doyamadı. Ben yavruma doyamadım o da yavrusuna doyamadı. Adalet istiyorum, adalet. Bütün yetkililer sesimi duysun, başka analar ağlamasın. Yoruldum, bir senedir gözyaşı döküyorum. Yavrumun arkasındayım, kanı yerde kalmasın.” diye konuştu.

“ABLAM İNTİHAR ETMEDİ, ÖLDÜRÜLDÜ”

Kılınç’ın kız kardeşi Aysun Kılınç, “Ablam intihar etmedi, öldürüldü. Ortada birçok delil var. Buna rağmen hakime hanım delilleri yok sayarak sanığın beraatine karar verdi. İşin ucunda gerçekten siyasi bir müdahale olduğunu düşünüyoruz. Çünkü hukuka aykırı bir karar çıktı. Biz sadece suçlunun cezasını çekmesini istedik. Mücadelemizde yılmadık, yılmayacağız. Ablamın hala arkasındayız. Yalnız olmadığımızı düşünüyoruz. Birçok delile ailecek, polisin, savcının, hakimin yapmadığı şeyleri yaparak bizler delilleri dosyaya koyduk. Tükendik, artık yıldık. Buradan tüm yetkililere seslenmek istiyorum. İçlerinden gerçekten birisi çıksın ve bizim dosyamıza baksın. Desin ki ‘Evet burada, bu müdahaleler yapılmış, şunlar yapılmış. Dosyada bunlar var.’ denilsin. Lütfen bunu da herkes duysun ve konunun üzerine gitsin. Başka Zerinler ölmesin, başka evlatlar annesiz kalmasın.” dedi.  

“ŞÜPHELİ YILMAZ SAZAK, OLAYDAN ÖNCE ‘SENİN CANINI ALACAĞIM’ DİYOR”

Davanın avukatı Ahmet Seyhan ise, “Şüpheli Yılmaz Sazak olaydan önce ‘senin canını alacağım’ diyor. Hatta daha sonrasındaki konuşmalarda da maktul Zerin Kılınç, Yılmaz’a şunu yazıyor, bunların hepsi mahkeme dosyasında var. Diyor ki ‘Alya’yı evden gönderdim, artık bana ne yapacaksan yap’ diyor. Olay günü de kızı Alya’yı anneannesinin yazlığına gönderiyor. Yani aslıda cinayet göz göre göre gelmiş. Zerin Kılınç cinayeti, 20-25 gün önceden belli bir cinayetmiş. Ve bunu biz sanığın planladığına inanıyoruz.” diye konuştu.

Etiketler: Kadın Cinayeti
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Bahçede yaktığı ateşe düşüp öldü

Sonraki Haber

Hatay’da su tankeri şarampole devrildi; 2 ölü

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

'Casperlar' suç örgütüne yönelik 149 şüpheli hakkında yeni dava
Öne Çıkan

‘Casperlar’ suç örgütüne yönelik 149 şüpheli hakkında yeni dava

7 Ağustos 2026
İzmit Belediyesi'nde 'rüşvet' iddialarına ilişkin görüntüyü kayda alan Emre Can Özkar'ın ifadesi ortaya çıktı
Öne Çıkan

İzmit Belediyesi’nde ‘rüşvet’ iddialarına ilişkin görüntüyü kayda alan Emre Can Özkar’ın ifadesi ortaya çıktı

7 Ağustos 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast timinde yer alan FETÖ mensubunun ablasına gözaltı
Öne Çıkan

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast timinde yer alan FETÖ mensubunun ablasına gözaltı

7 Ağustos 2026
Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi
Öne Çıkan

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi

7 Ağustos 2026
Ahbap Derneği'nin faaliyetleri durduruldu, yönetimine kayyım atandı
Öne Çıkan

Ahbap Derneği’nin faaliyetleri durduruldu, yönetimine kayyım atandı

7 Ağustos 2026
Fatih'te 19 yaşındaki Ali'nin ölümüne ilişkin gözaltına alınan 8 şüpheli adliyeye sevk edildi
Öne Çıkan

Fatih’te 19 yaşındaki Ali’nin ölümüne ilişkin gözaltına alınan 8 şüpheli adliyeye sevk edildi

7 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Hatay'da su tankeri şarampole devrildi; 2 ölü

Hatay'da su tankeri şarampole devrildi; 2 ölü

En Güncel Haberler

'Casperlar' suç örgütüne yönelik 149 şüpheli hakkında yeni dava
Öne Çıkan

‘Casperlar’ suç örgütüne yönelik 149 şüpheli hakkında yeni dava

7 Ağustos 2026
İzmit Belediyesi'nde 'rüşvet' iddialarına ilişkin görüntüyü kayda alan Emre Can Özkar'ın ifadesi ortaya çıktı
Öne Çıkan

İzmit Belediyesi’nde ‘rüşvet’ iddialarına ilişkin görüntüyü kayda alan Emre Can Özkar’ın ifadesi ortaya çıktı

7 Ağustos 2026
Yüksel Yıldırım: Gabriele Guarino, Samsunspor’a hayırlı olsun
Spor Haberleri

Yüksel Yıldırım: Gabriele Guarino, Samsunspor’a hayırlı olsun

7 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Tekirdağ’da Kur’an kursu öğrencileri, harçlıklarını Filistin’e bağışladı

7 Ağustos 2026
Yaşam

Böbrek hastası Zehra’nın ‘Ay’ı gözlemleme hayali’ gerçek oldu

7 Ağustos 2026
Yaşam

İtfaiyeci baba, kızını kortlarda şampiyonluğa hazırlıyor

7 Ağustos 2026
Yaşam

3’üncü Selim’in türbesinin örtüsü, Diyarbakır’da ilmek ilmek işleniyor

7 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Altay'a ilk destek Folkart'tan

Altay’a ilk destek Folkart’tan

- Haberton
7 Ağustos 2026

3'üncü Lig'de mücadele edeceği yeni sezon öncesi mali ve idari sıkıntılar nedeniyle hazırlıklarına bugün başlayacak Altay'a ilk can suyu Folkart'tan...

Aşırı Kıskançlık Neden Olur? Sürekli Kıskanma Hissinin Altında Hangi Nedenler Yatabilir?

Para Biriktirmeye Nereden Başlanmalı? Uzmanlardan Etkili Tasarruf İçin İlk Adımlar

Sabah uyanınca ilk 10 dakikada yapılan bu hata gün boyu yorgun hissettiriyor

Yazın Araç Neden Hararet Yapar? En Yaygın Nedenler ve Alınabilecek Önlemler

Güncel Haber

'Casperlar' suç örgütüne yönelik 149 şüpheli hakkında yeni dava

‘Casperlar’ suç örgütüne yönelik 149 şüpheli hakkında yeni dava

7 Ağustos 2026
İzmit Belediyesi'nde 'rüşvet' iddialarına ilişkin görüntüyü kayda alan Emre Can Özkar'ın ifadesi ortaya çıktı

İzmit Belediyesi’nde ‘rüşvet’ iddialarına ilişkin görüntüyü kayda alan Emre Can Özkar’ın ifadesi ortaya çıktı

7 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton