16 Temmuz 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Sağlık Haberleri - Zeliha’nın tüp bebek hayali gerçek oluyor

Zeliha’nın tüp bebek hayali gerçek oluyor

Haberton - Haberton
24 Mart 2024 - Güncellenme Tarihi 14 Mart 2026
- Sağlık Haberleri
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Zeliha'nın tüp bebek hayali gerçek oluyor

Zeliha'nın tüp bebek hayali gerçek oluyor

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

DHA’nın gündeme getirdiği tekvandocu doğuştan işitme engelli Zeliha’nın tüp bebek hayali gerçek oluyor.

Kayseri’de Engelliler DEAF Olimpik Türkiye Şampiyonası’na katılıp, çeşitli dereceler elde ettikten sonra dünya şampiyonasına katılmak için milli takım seçmelerine hazırlanan, alacağı derece sonucu devletin vereceği ödülle tüp bebek sahibi olmak isteyen Zeliha Varol’un tedavisini, DHA’nın haberi sonrası Prof. Dr. Gökalp Öner üstlendi. Çalıştığı fabrikada haberi alan işitme engelli sporcu Varol, “Hiç beklemiyordum. Bana sürpriz oldu. Çok mutluyum, çok ağladım” dedi.

Doğuştan işitme engelli Zeliha Varol, 2011’de tekvando sporuna başladı. Bu alanda kendini geliştirmek için çaba sarf eden Varol, bir yandan 2013’te girdiği tekstil fabrikasında tanıştığı Yunus Varol ile evlendi. 2015’te dünyaevine giren, bu süreçte fabrika çıkışları salona gidip, tekvando antrenmanları yapan Zeliha Varol, İşitme Engelliler DEAF Olimpik Türkiye Şampiyonası’nda 2017’de 57 kiloda 2’ncilik, 2021’de 62 kiloda 3’üncülük ve 2024 yılında 57 kiloda 3’üncülük elde etti.

Dünya şampiyonasına katılmak için milli takım seçmelerine hazırlanan, alacağı derece sonucu devletin vereceği ödülle tüp bebek sahibi olmak isteyen Zeliha Varol’un tedavisini Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner üstlendi. DHA’nın gündeme getirdiği haber sonrası Prof. Dr. Öner, sporcu çift ile bir araya geldi. Varol çiftinden gerekli sperm ve yumurta örneklerini alındı.

‘BEBEK HABERİNİ HEP BİRLİKTE VERECEĞİZ’

Prof Dr. Gökalp Öner, “9 yıllık çocuk istemi olan haberinizi gördük. Tekvando hocamızın da çağrısını duyduk. Bir Kayserili olarak bu çağrıya cevap verme durumundaydık. Zeliha’nın tüp bebek tedavisini üstlendik. Çiftimizi buradan mutlu göndereceğiz. Yaptığımız incelemeler sonucunda yumurta sayısı ile ilgili bir sıkıntı olduğunu düşünmüyoruz. Uygulayacağımız tüp bebek teknolojisi bebek haberini hep birlikte vereceğiz. İşitme engeli veya başka bir özel durumu olan kişilerin bu durumları, gebe kalmaya engel değildir. Ama genetiksel bir boyut varsa, embriyoların genetiğine de bakabiliyoruz. Böylelikle genetiksel bir problem varsa, onu ortadan kaldırmış oluyoruz” dedi.

‘9 YILDIR BU HASRETLE İÇİ YANIYOR’

Zeliha’nın tekvando antrenörü Arzu Tan Sayan da “Kızımla yaklaşık 10 yıldır birlikteyim. Biraz ara verdik sonradan devam ettik. Kızımız spor hayatına devam ederken evlendi, yıllar geçti. Birlikte antrenmanlara gittik geldik; ama bir türlü içimize ukde kalan bebeğimizi kucağımıza alamadık. Zeliha, 9 yıldır bu hasretle içi yanıyor. Sizin vesilenizle System Hastanesi’nde bu konuya parmak basıldı. Onlar da ‘Bizler sponsor olalım’ dediler. Prof. Dr. Gökalp Öner hocamız bizleri yanına çağırarak, Zeliha kızımıza dokunuş yaparak, ‘Onun tedavisini yaparız, çocuğumuzu da kucağına verir, göndeririz’ dedi. Bugün bu müjdeyi aldık ve hastaneye geldik. İnşallah bebeği kucağımıza alırız ve bu süreci hep birlikte takip ederiz. Bu herhalde bizim için en büyük şampiyonluk” diye konuştu.

‘ANNE OLACAĞIMI HİSSEDİYORUM’

Fabrikada çalıştığı sırada spor hocasının tüp bebek haberini mesaj olarak bildirdiğini söyleyen Zeliha Varol ise “Fabrikada çalışıyordum. Telefonun çaldığını duymadım, sonradan baktım. Ne olduğunu anlamadım. Heyecanlanmaya başladım. Duygulandım, hala heyecanlıyım. Hiç beklemiyordum. Bana sürpriz oldu. Çok mutluyum, çok ağladım. İçimdeki hisler farklı. Anne olacağımı hissediyorum. Çocukları görünce yuva olmak istiyorum. Doktorumla tanıştım. Destekleri için çok teşekkür ederim. Hala heyecanlıyım. İkiz çocuk isterdim. Erkek çocuğunu da kız çocuğunu da severim. Ama kısmetimde olursa sağlıklı olsun. Allah bana nasip ederse, sadece bir yavrum olsun istiyorum” dedi.

Zeliha’nın eşi işitme engelli hentbol ve futbol oyuncusu Yunus Varol da “9 yıllık evliyim. Çocuğum olmadı. Problemin bende olduğu söylendi. Doktora gittim ama bir sonuç elde edemedim. Hocalarıma ve Prof. Dr. Gökalp Öner’e teşekkür ederim. Bir bebek sahibi olmak isterim. Bir evladımın olması, benim için her şeyden önemli” diye konuştu.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

650 yıllık sarnıçta biriken yağmur suyundan vazgeçemiyor

Sonraki Haber

Adana’da sahte avukat adliyede gezerken yakalandı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bacaklardaki simetrik ağrı ve morarma, lipodemin işareti olabilir
Sağlık Haberleri

Bacaklardaki simetrik ağrı ve morarma, lipodemin işareti olabilir

16 Temmuz 2026
‘Kontrolsüz testosteron kullanımı kısırlığa neden olabilir’
Sağlık Haberleri

Kontrolsüz testosteron kullanımı kısırlığa neden olabilir

16 Temmuz 2026
Yaz aylarında doğru yıkanmayan sebze ve meyvelerde enfeksiyon riski
Sağlık Haberleri

Yaz aylarında doğru yıkanmayan sebze ve meyvelerde enfeksiyon riski

16 Temmuz 2026
‘İnek sütü bebeklerde kansızlık riskini artırabilir’
Sağlık Haberleri

İnek sütü bebeklerde kansızlık riskini artırabilir

16 Temmuz 2026
‘İnmede beynin iyileşmesi için en kritik dönem ilk ay’
Sağlık Haberleri

İnmede beynin iyileşmesi için en kritik dönem ilk ay

16 Temmuz 2026
Beynindeki 8 santimetrelik tümör, hibrit yöntemle çıkarıldı
Sağlık Haberleri

Beynindeki 8 santimetrelik tümör, hibrit yöntemle çıkarıldı

15 Temmuz 2026
Sonraki Haber
Adana'da sahte avukat adliyede gezerken yakalandı

Adana'da sahte avukat adliyede gezerken yakalandı

En Güncel Haberler

Yerel Haberler

Haluk Levent, Çorlu’daki cezaevine konuldu

16 Temmuz 2026
Aydın'da 38 kaçak yakalandı
Yerel Haberler

Aydın’da 38 kaçak yakalandı

16 Temmuz 2026
Motosiklete çarpan otomobilin sürücüsünün kaçtığı kaza kamerada
Yerel Haberler

Motosiklete çarpan otomobilin sürücüsünün kaçtığı kaza kamerada

16 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Tekirdağ açıklarında yunuslar görüntülendi

16 Temmuz 2026
Yaşam

Zeytinburnu’nda taksici cinayetinde ilk duruşma

16 Temmuz 2026
Yaşam

Cilo Sat Dağı’nda kaybolan dağcı için arama çalışmaları 2’nci gününde

16 Temmuz 2026
Yaşam

Gökçeada’da zıpkınla 1 metre 82 santim boyunda orkinos avladılar

16 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin 829'a yükseldi

Venezuela’daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin 829’a yükseldi

- Haberton
16 Temmuz 2026

Venezuela'da meydana gelen depremlerde yaşamını yitirenlerin sayısının 95 artarak 4 bin 829'a yükseldiği bildirildi. Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Jorge Rodriguez,...

Sivrisinekler neden bazı insanları daha çok ısırıyor? Uzmanlar merak edilen soruyu yanıtladı

İcra dosyası kendiliğinden silinir mi? İşte icra dosyalarının düşme süresi ve bilinmesi gerekenler

Denizler alarm veriyor! Deniz suyu sıcaklığındaki artışın anlamı uzmanları endişelendiriyor

Yeni dolandırıcılık yöntemi alarmı! Bu mesajı görür görmez sakın tıklamayın

Güncel Haber

Haluk Levent, Çorlu’daki cezaevine konuldu

16 Temmuz 2026
Aydın'da 38 kaçak yakalandı

Aydın’da 38 kaçak yakalandı

16 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton