27 Ağustos 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - ‘Yüzyılın Konut Projesi’ne başvuru sayısı 5 milyon 440 bine ulaştı

‘Yüzyılın Konut Projesi’ne başvuru sayısı 5 milyon 440 bine ulaştı

Haberton - Haberton
6 Aralık 2025
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
'Yüzyılın Konut Projesi'ne başvuru sayısı 5 milyon 440 bine ulaştı
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “‘Yüzyılın Konut Projesi’ne başvuru sayısı 5 milyon 440 bine ulaştı” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş depremlerinde büyük yıkım yaşanan Hatay’ın merkez Emek Mahallesi’nde inşaatı devam eden Emek-Aksaray 3’üncü Etap Projesi’nin süreciyle ilgili basın açıklaması yaptı. Emek ve Aksaray mahallerinde, depremin etkisini anlatan Bakan Kurum, “Mahallemiz; depremde çok büyük yıkım yaşadı. Öyle ki enkazlar kalktıktan sonra bölgeye gelen vatandaşlarımız eski evlerinin yerlerini bulmakta dahi zorlanıyorlardı. ‘Koca bir tarla olmuş ancak mezarlıktan tanıyoruz mahallemizin yerini’ diyen Hataylı Zekiye Teyze’mizin sözlerini unutmak mümkün değil.

Ben, o günleri burada, milletimizle birlikte yaşamış biri olarak şunu büyük bir gönül huzuruyla ifade etmek isterim ki, o hüzünle baktığımız yerleri, şimdi sağlam, huzurlu ve güvenli yuvalarla doldurduk. Birkaç fotoğraf göstereceğim. Emek Mahallemizin eski ve yeni hali, Emek’imizin fotoğrafı bunlar. Çünkü şu anda burası, adeta yeniden doğan bir kente dönüşmüş, Emek-Aksaray Mahallesi aksında inşa ettiğimiz 6 bin konut ve 655 iş yerimizle, örnek bir mahalle olmuştur. Büyük bir mutlulukla söylüyorum ki bu muhteşem mahalle artık, 75’inci Yıl Bulvarı’na da erişerek, Hatay’ın kalbine uzanan, çok özel bir yaşam alanı olmuştur. Mahallemizi tüm altyapısı ve sosyal donatılarıyla beraber yeniden ayağa kaldırmanın mutluluğunu hep beraber yaşıyoruz. Ben bu vesileyle yeni yuvalarında yaşamaya başlayan tüm kardeşlerime, sağlık, mutluluk ve huzur diliyorum” dedi.

‘GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞIYORUZ’

Hatay’ın tarih boyunca nice fırtınalara göğüs gerdiğini ve her seferinde tekrar daha güçlü şekilde ayağa kalktığını vurgulayan Bakan Kurum, “6 Şubat depremlerinden sonra da devlet-millet el ele vererek yürüttüğümüz yoğun çalışmalar sonucunda, Hatay asrın inşasının adeta kalbi olmuştur. Depremin ilk anından itibaren, şehrimizin yaralarını sarmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Saatte 23, günde 550 konut üreterek dünyada eşi benzeri görülmemiş bir inşa seferberliği yürütüyoruz. Hamdolsun, ortaya koyduğumuz kararlılık sayesinde bugün, 11 ilimizin tamamında artık, neredeyse tüm evlerimizde ışıklar yanmaya başladı. Son anahtarları teslim ediyor, kalan son ailelerimizi de yeni yuvalarıyla, mutlu, huzurlu, güvenli gelecekleriyle buluşturuyoruz. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz ay Adıyaman’da, Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle 350 bininci konutu, hak sahipleriyle buluşturmanın mutluluğunu yaşamıştık.

Hatay özelinde de bugüne kadar 98 bin konutumuzu teslim ettik. Hatay Kumlu’da, Türkiye’nin ilk kırsal uydu kentini kurduk. Kumlu, Reyhanlı ve Antakya’daki 21 mahallede yalayan vatandaşlarımız için Cumhuriyet Mahallesi’nde 777 köy evi inşa ettik. Bununla beraber yine Antakya Dikmece’de 5 milyon metrekarelik alanda kurulu olan, deprem bölgesinin en büyük 3’üncü şantiyesinde, 14 bin 500 konutumuzun yapımında da sona yaklaşıyoruz. Bu ay sonunda Hatay’da, 153 bin konutumuzun tamamını afetzede kardeşlerimize teslim etmiş, buradaki sözlerimizi tamamen yerine getirmiş olacağız. Hemen ardından da 27 Aralık’ta Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle, son anahtar teslim törenimizi büyük bir gurur ve huzurla yapacağız. Deprem bölgesindeki 11 ilimizde yıl sonu hedefimiz olan 453 bin konutumuzun çok daha fazlasını sahiplerine kavuşturacağız.

Bu rakamlar mimarından mühendisine, işçisinden emekçisine kadar uzanan insanüstü bir gayretin sonucudur. Fakat biz bu başarıyı sadece konutlarla sınırlı tutmuyor; sosyal, kültürel ve tarihi alanlarda da aynı hızla ilerliyoruz. 11 ilimizi, meydanları, camileri, okulları, bahçeleri ve parklarıyla bütüncül, stratejik ve tarihe vefalı bir şehircilik vizyonuyla geleceğe taşıyoruz. Biliyorsunuz, İskenderun’da örnek bir çevre düzenleme projesi hayata geçirdik. İskenderun Sahil Yolu’muzu ve çevresini yenileyerek Hataylı hemşerilerimize armağan ettik. Hatay’ın simgesi olan Tarihi Uzun Çarşı’yı, Atatürk Caddesi’ni, Kemalpaşa Caddesi’ni ve ‘Dünyanın ışıklandırılan ilk caddesi’ olarak bilinen Kurtuluş Caddesi’ni yeniden eski ihtişamına kavuşturuyoruz. Yine Tarihi Meclis Binası ve Asi Nehri’nin iki yakasındaki yapıların da ihya çalışmalarına devam ediyoruz. Anadolu’nun ilk camisi olan Habib-i Neccar Camii’mizdeki restorasyon çalışmalarımızda da artık son aşamadayız. İnşallah camimizi, yıl sonunda ibadete açacağız” diye konuştu.

İLK KURA BU AY ÇEKİLECEK

Hataylıların kendilerine güvendiğini, inandığını ve destek olduğunu hatırlatan Bakan Kurum, şunları söyledi:

“Şimdi biz de milletimize olan borcumuzu ödemek için büyük bir heyecan içerisinde gün sayıyoruz. Çünkü biz, bu şehrin yüzyıllar ötesinden gelen zenginliklerinin farkındayız ve bu zenginlikleri muhafaza ederek, Hatay’ımızı çok daha müreffeh bir geleceğe taşıyoruz. Tabii bizler, deprem bölgemizdeki hedeflerimizi gerçekleştirmekle yetinmiyoruz, yetinmeyeceğiz. Çünkü bizim milletimize olan sevdamız da, bu sevdanın gereği olan hizmetlerimiz de bitmez. Bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başlattığımız Yüzyılın Konut Projesi ile 500 Bin Sosyal Konut Projemizi hayata geçirdik. Milletimiz de projemize inandı, devletine, hükümetine, liderine güvendi ve 10 Kasım’da başlayan başvurularda şu anda 5 milyon 440 bin sayısına ulaştık. İlk kuraları 29 Aralık’ta çekeceğiz ve evlerimizin yapımına da hızlıca başlayacağız. Tabii proje kapsamında deprem bölgesindeki illerimizi ayrıcalıklı tutarak, bu illerimize daha fazla kontenjan ayırdık.

Hatay’ımıza da Merkez, Antakya ve Defne’de 6 bin 800, Hassa’da 1500, İskenderun’da 1354, Reyhanlı’da 750, Kırıkhan’da 600 olmak üzere 15 ilçemizde tam 13 bin 289 sosyal konutu sunacağız. İnşallah sosyal konutlarımızla da Hatay’ımızda ev sahibi olmayan vatandaşlarımıza huzurlu yuvalar kazandıracağız. 6 Şubat sabahı gördüğümüz Hatay ve şimdi geldiğimiz Hatay’a baktığımızda, bize bugünleri gösteren Allah’a şükrediyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye Cumhuriyeti, tarih boyunca görmediği bir felaketin yaralarını en kısa sürede sarmış, bunu da milletiyle el ele vererek başarmıştır. Artık tüm dünya, şu gerçeği görmüş ve kabul etmiştir. Deprem bölgesinde, dünyanın en hızlı ve en büyük konut seferberliği tamamlanmıştır. Türkiye, deprem bölgesinde tek kelimeyle destan yazmıştır.

Bunu da güçlü bir liderlik, stratejik bir vizyon ve yüksek bir gayret sayesinde başarmıştır. Ben, kalbi deprem bölgesiyle atan herkesin, bu millete karşı sorumluluk hissi taşıyan tüm kalplerin, bu gurur tablosuna ve mutluluğa ortak olmasını rica ediyorum. Ve 11 ilimiz, Türkiye Yüzyılı’nın şehircilik vizyonunu en güzel şekilde temsil eden, iklim dostu ve dirençli şehirler olarak geleceğe çok daha emin adımlarla yürüyecek. Biz de Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, aşkla, azimle, kararlılıkla her şehrimize, ülkemizin dört bir yanına ve güzel milletimize hizmet etmeye, durmadan, yorulmadan devam edeceğiz.”

Bakan Kurum, açıklamasının ardından yapımı tamamlanan deprem konutlarında incelemelerde bulundu

Etiketler: Murat Kurum
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Kazada ölen 2 gencin cenazeleri ailelerine teslim edildi

Sonraki Haber

Okulda kokudan etkilenen 17 öğrenci hastaneye kaldırıldı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile görüştü
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile görüştü

27 Ağustos 2026
Bakanlar Kacır ve Çiftçi bir araya geldi
Politika

Bakan Kacır ile Bakan Çiftçi bir araya geldi!

27 Ağustos 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da esnafı ziyaret etti
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar’da esnafı ziyaret etti

27 Ağustos 2026
İyi Parti Genel Başkanı Dervişoğlu sert konuştu: "Türk milleti ihanet yasasını not etti"
Politika

İyi Parti Genel Başkanı Dervişoğlu sert konuştu: “Türk milleti ihanet yasasını not etti”

27 Ağustos 2026
CHP’li Saraç: Asgari ücret 45 bin lira olmalıdır
Politika

CHP’den asgari ücret için dikkat çeken çıkış! “Minimum 45 bin lira olmalı”

27 Ağustos 2026
AK Parti'li Ayan: Türkiye, COP31 sorumluluğunu diyalog, uzlaşı ve eylem temelinde yürütecek
Politika

Türkiye’den COP31 için dünyaya mesaj: “Diyalog değil, artık eylem zamanı”

27 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Okulda kokudan etkilenen 17 öğrenci hastaneye kaldırıldı

Okulda kokudan etkilenen 17 öğrenci hastaneye kaldırıldı

En Güncel Haberler

Bosna Savaşı'nda soykırım yapmıştı: Savaş suçlusu Ratko Mladic öldü
Dış Haberler

Bosna Savaşı’nda soykırım yapmıştı: Savaş suçlusu Ratko Mladic öldü

27 Ağustos 2026
Samsunsporlu Ohlenschlaeger: "Kendi hikâyemi yazmak istiyorum"
Spor Haberleri

Samsunsporlu Ohlenschlaeger: “Kendi hikâyemi yazmak istiyorum”

27 Ağustos 2026
Zaferin 104'üncü yılında şehitler mevlit ile anıldı
Gündem

Zaferin 104’üncü yılında şehitler mevlit ile anıldı

27 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Mardin’de yol kenarında oluşan hortum kamerada

27 Ağustos 2026
Yaşam

Maltepe’de hafif ticari araçla motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

27 Ağustos 2026
Yaşam

Döktüğü gibi topladı: Çevre katliamına hem ceza hem temizlik görevi

27 Ağustos 2026
Yaşam

Koruyucu Aile Festivali’nde çocuklar aileleriyle eğlendi

27 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

İzmir'de orman yangını; büyük ölçüde kontrol altında

İzmir’de orman yangını; büyük ölçüde kontrol altında

- Haberton
27 Ağustos 2026

İzmir Ödemiş'te çıkan orman yangını, ekiplerin fedakâr çalışmaları sonucunda kontrol altına alındı. İzmir’in Ödemiş ilçesinde saat 15.00 sıralarında çıkan orman...

Özgürlükten rutine sert iniş: Tatil dönüşü sendromu ve işe uyumun psikolojik haritası

Facebook hesabınıza başkası girmiş olabilir! Hesabınıza giriş yapan cihazları böyle kontrol edebilirsiniz

ATM kartınızı yutarsa ne yapmalısınız? Kartı geri almak için yapılan bu hata risk oluşturabilir

Şifreniz çalınmış olabilir! Hesaplarınız ele geçirilmeden önce bu işaretlere dikkat

Güncel Haber

Bosna Savaşı'nda soykırım yapmıştı: Savaş suçlusu Ratko Mladic öldü

Bosna Savaşı’nda soykırım yapmıştı: Savaş suçlusu Ratko Mladic öldü

27 Ağustos 2026
Samsunsporlu Ohlenschlaeger: "Kendi hikâyemi yazmak istiyorum"

Samsunsporlu Ohlenschlaeger: “Kendi hikâyemi yazmak istiyorum”

27 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton