26 Haziran 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Yusufeli’nde yaşanan sorunları takip ediyoruz

Yusufeli’nde yaşanan sorunları takip ediyoruz

Haberton - Haberton
3 Eylül 2022
- Politika
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
Yusufeli'nde yaşanan sorunları takip ediyoruz
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Yusufeli’nde yaşanan sorunların giderilmesi için sürecin yakın takipçisi olacaklarını söyledi. 

Fatih Erbakan, Artvin’in Yusufeli ilçesinde yaşayan vatandaşlarla ilgili yazılı açıklamada bulundu. Erbakan yapımına 2013 yılında başlanan Çoruh Nehri üzerindeki baraj sebebiyle evleri ve arazileri kamulaştırılan Yusufeli ilçesi sakinlerine verilen sözlerin tutulmadığını ve bu nedenle mağduriyet oluştuğunu belirtti.

YAPILAN KONUT VE DÜKKAN SAYISI YETERSİZ

Yapımına devam edilen baraj nedeniyle ilçenin taşınmasına karar verildiğini anımsatan Erbakan, “Gerekli kamulaştırmalar ve TOKİ eliyle konut ihaleleri yapılmıştı. 2018 yılında bitmesi planlanan ve kamulaştırma yapılırken vatandaşımıza; ‘2018’de yeni ev ve iş yerleriniz teslim edilecek’ denilerek, vatandaşların evleri ve arsaları kamulaştırılmıştı.

Yusufeli ilçesinde barajdan kaynaklanan sorunların temelinde yatan ve ilçe halkının yaşadığı sıkıntılar şunlar: İlçe halkının, herhangi bir doğal afete (deprem, sel ve benzeri) maruz kaldığı için değil, kamu yararı adı altında devlet tarafından baraj yapılacağı gerekçesiyle evi ve arsası kamulaştırılarak yurdunu terk etmeye zorlanmış olmasıdır. 2013- 2018 arasında tapusu olup hak sahipliğine zamanında başvuramayan insanlar bulunmaktadır. Ancak o zaman başvurmadıkları için şimdi hak sahibi olamamaktadırlar. 

Kendi evlerini 209 bin TL ile kamulaştıran devlet, yeni yaptığı evleri vatandaşa 5 yıl geri ödemesiz 15 yıl vade ile 1 milyon TL- 1 milyon 200 bin TL ile satmayı istemektedir. Birden fazla daire veya iş yeri olana sadece bir hak sahipliği verilmiştir. Bu vatandaşların o zaman bekar olan çocukları bugün evlenmiş ve barınma ihtiyaçları doğmuştur. Devletin kamulaştırma ile ilgili bütün planlamaları barajın bitiş tarihi 2018 yılı olacak şekilde yapıldığından, ileriye dönük nüfus artışı göz ardı edilmiştir. Yapılan konut ve dükkan sayısı yetersiz kalmaktadır” ifadelerini kullandı.

‘Yusufeli’nde yaşanan sorunları takip ediyoruz’

Erbakan parti olarak, Yusufeli’nde yaşanan sorunları yakından takip ettiklerini belirterek oluşan mağduriyetlerin giderilmesi için şu önerilerde bulundu:

“Herhangi bir doğal afet neticesinde ilçenin taşınma durumu söz konusu olmadığından dolayı, devletin baraj yapıp kamu yararı adına ilçeyi tasfiye etmesi sebebiyle vatandaş kendisine yapılan ev ve iş yerlerinin ücretsiz olarak verilmesini talep etmektedir. Samsat ve Halfeti’yi örnek gösterecek olursak, devletimiz o yıllarda aynı sebeple su altında kalan ve boşaltılan bu yerleşim yerlerindeki hak sahiplerine evleri ücretsiz yapmıştır. 

Bu mümkün değilse bile ev ve iş yeri satış bedellerinde yüzde 50 oranında indirim yapılması bu zor ekonomik şartlarda vatandaşımızı bir nebze de olsa rahatlatacaktır. Yeni yerleşim yerinde 3 okul kısmen tamamlanmış olup eğitim öğretime hazır hale getirilmeye çalışılmaktadır. Ancak okulların yapımı halen bitmemesine rağmen milli eğitim tarafından eğitimin yeni yerleşim yerinde yapılacağı baskısı vatandaşı rahatsız etmektedir. Vatandaşlarımız, okulların yapımının tam anlamı ile bitmesinden sonra evini taşımak istemektedir. Hak sahipliği sorunlarının bir an evvel çözülmesi gerekmektedir.

Yetersiz olan konut sayısı acilen artırılmalıdır. İnsanların bağ, bahçe, meyvelik ve tarım arazileri su altında kalacaktır. Yeni yerleşim yerinde insanların böyle bir arazisi bulunmamaktadır. Ancak Devlet Su İşleri (DSİ)’ne ait yaklaşık 300.000 dönüm arazi bulunmakta bu arazinin vatandaşlara en azından geçimlerini ağlayabilecek ölçüde bedelsiz dağıtılması isabetli olacaktır. Kamu yararını gözetirken vatandaşlarımızı mağdur etmemek de mümkündür. Bu vesileyle hiçbir vatandaşımızın mağdur edilmesine rıza göstermeyeceğiz. Yusufeli’nde yaşanan sorunları takip ediyoruz. Belirttiğimiz çözümler iktidar tarafından acilen eyleme konulmalıdır. İktidar sosyal devlet olma sorumluluğunu yerine getirmelidir.”

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Gurbetçilerin bagajı memleket lezzetleriyle dolu

Sonraki Haber

‘Pakistan için yardım kampanyası başlattık’

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Cevdet Yılmaz: Bugün Kerbela Gazze'dir, bugünün Yezidileri Netanyahu ve destekçileridir
Politika

Cevdet Yılmaz: Bugün Kerbela Gazze’dir, bugünün Yezidileri Netanyahu ve destekçileridir

25 Haziran 2026
CHP'den sanal medya düzenlemesine ilişkin AYM'ye iptal başvurusu
Politika

CHP’den sanal medya düzenlemesine ilişkin AYM’ye iptal başvurusu

25 Haziran 2026
Bakan Bolat: Latin Amerika ile ticaret hacmimiz 25 yılda 18 kat arttı
Politika

Latin Amerika ile ticaret hacmimiz 25 yılda 18 kat arttı

25 Haziran 2026
TMO hububat alımlarında ödemelere başladı
Politika

TMO hububat alımlarında ödemelere başladı

25 Haziran 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Alevi canlarımızı asla ihmal etmedik
Politika

Erdoğan’dan Alevi vatandaşlara mesaj: Asla ihmal etmedik

25 Haziran 2026
Bakan Uraloğlu: BTK Akademi ile gençlerimizi geleceğin mesleklerine hazırlıyoruz
Politika

BTK Akademi ile gençlerimizi geleceğin mesleklerine hazırlıyoruz

25 Haziran 2026
Sonraki Haber
Pakistan için yardım kampanyası başlattık

'Pakistan için yardım kampanyası başlattık'

En Güncel Haberler

Avcılar'da dron destekli ‘Huzur Uygulaması’ gerçekleştirildi
Yerel Haberler

Avcılar’da dron destekli ‘Huzur Uygulaması’ gerçekleştirildi

26 Haziran 2026
Kesici aletle bekçilere saldıran şüpheli, bacağından vurularak yakalandı
Yerel Haberler

Kesici aletle bekçilere saldıran şüpheli, bacağından vurularak yakalandı

26 Haziran 2026
Kütahya’da iş yerindeki patlamada yaralanan işçi, 8 gün sonra yaşamını yitirdi
Yerel Haberler

Kütahya’da iş yerindeki patlamada yaralanan işçi, 8 gün sonra yaşamını yitirdi

26 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Dışişleri Bakanı Fidan, Kanada’da Darlington Nükleer Tesisi’ni ziyaret etti

26 Haziran 2026
Yaşam

Sazlığa düşen tayı kurtarmak için suya atladı; o anlar kamerada

26 Haziran 2026
Yaşam

Iğdır’da Kerbela şehitleri anıldı

25 Haziran 2026
Yaşam

Meslek lisesi, elektriğini güneşten karşılıyor

25 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Ankara'da 'Türkiye Yüzyılı’nda Kardeşlik Konseri' gerçekleştirildi

Ankara’da ‘Türkiye Yüzyılı’nda Kardeşlik Konseri’ gerçekleştirildi

- Haberton
26 Haziran 2026

Ankara’da Hatay Medeniyetler Korosu tarafından ‘Türkiye Yüzyılı’nda Kardeşlik Konseri’ gerçekleştirildi. Ak Parti Kültür ve Sanat Politikaları Başkanlığı tarafından Cso Ada...

Duş alma sıklığı sağlık açısından önemli mi? Uzmanlar doğru dengeyi açıkladı

Emekli maaşında yeni düzenleme gelir mi? Gözler kritik tarihte

Telefon bataryası neden hızlı tükenir? En yaygın 7 hata

Sıcaklıklar neden mevsim normallerinin üzerine çıktı? Uzmanlar kritik nedenleri açıkladı

Güncel Haber

Dışişleri Bakanı Fidan, Kanada'da Darlington Nükleer Tesisi'ni ziyaret etti

Dışişleri Bakanı Fidan, Kanada’da Darlington Nükleer Tesisi’ni ziyaret etti

26 Haziran 2026
Avcılar'da dron destekli ‘Huzur Uygulaması’ gerçekleştirildi

Avcılar’da dron destekli ‘Huzur Uygulaması’ gerçekleştirildi

26 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton