7 Ağustos 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Dış Haberler - Yunanistan’la ilişkilerimizde olumlu bir döneme girdik

Yunanistan’la ilişkilerimizde olumlu bir döneme girdik

Haberton - Haberton
5 Eylül 2023
- Dış Haberler
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Bakan Fidan: Yunanistan ile ilişkilerimizde yeni döneme girdik

Bakan Fidan: Yunanistan ile ilişkilerimizde yeni döneme girdik

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Gerapetritis ile bir araya geldi. Bakan Fidan, “Yunanistan’la ilişkilerimizde yeni ve olumlu bir döneme girmiş bulunuyoruz. Sorunların çözümüne yeni yaklaşımlar getirme konusunda hemfikir olduk” dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Gerapetritis ile bakanlıkta bir araya geldi. Görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi. Bakan Fidan, “Yunanistan ile olan ilişkilerimizde yeni ve olumlu bir döneme girmiş bulunuyoruz. Geçtiğimiz Temmuz ayında düzenlenen NATO zirvesi esnasında Sayın Cumhurbaşkanımız ile Yunanistan Başbakanı bir araya gelmişlerdi. O dönemde iki lider olumlu bir hava içerisinde iki ülke arasındaki ilişkilerin ele alınmasını, sorunların yeni bir perspektifle çözülmesi konusunda fikir birliğine varmışlardı ve dışişleri bakanlarına da bu konuda görev vermişlerdi. Biz de bugün liderlerimizin o gün ele aldıkları konuların takibini yaptık” dedi.

Yunanistan'la ilişkilerimizde olumlu bir döneme girdik
Yunanistan’la ilişkilerimizde olumlu bir döneme girdik

‘GÜVEN ARTIRICI ÖNLEMLER GÜNDEMİMİZDE’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in 18 Eylül’de New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda bir araya geleceklerini anımsatan Fidan, “Ekim ayında da Yunanistan’da bakan yardımcılarımız düzeyinde siyasi istişareler ve ortak eylem planı toplantıları gerçekleştirilecek. Önümüzdeki dönemde güven arttırıcı önlemler ve istişari görüşmeler toplantılarının da yapılması gündemimizde bulunuyor.

Yılsonunda önce Selanik’te liderlerimizin başkanlıklarında yüksek düzeyli iş birliği konseyi 5’inci toplantısını yapmayı ön görüyoruz. Sorunların iki komşu ve müttefik arasında yapıcı diyalog yoluyla çözüleceğini yineledik. Ege ve Doğu Akdeniz bağlamındaki sorunlarımızı kapsamlı şekilde değerlendirdik. Ege’de görüş ayrılıklarımız var. Bu sorunları geçmiş dönemlerde de ele alıyorduk. Sorunların çözümüne yeni yaklaşımlar getirme konusunda hemfikir olduk” ifadelerini kullandı.

‘KIBRIS MESELESİNDE GÖRÜŞLERİMİZ BELLİ’

Bakan Fidan, Doğu Akdeniz bağlamında Türkiye’nin hakça paylaşım ilkesini savunduğunun altını çizerek, Kıbrıs sorununun da ikili görüşmede ele alındığını söyledi. Fidan, “Kıbrıs meselesinin çözümüne ilişkin görüşlerimiz belli. İki garantör ülke olarak bu konuyu görüşmeye devam edeceğiz. Ticari ve ekonomik ilişkilerimizin gelişmesi için atılabilecek adımları da ele aldık. Bu konudaki ortak eylem planının da iyi işlemesinden ayrıca memnuniyet duymaktayız. Bakan Yardımcılarımız önümüzdeki ay Yunanistan’da ortak eylem planı kapsamında kaydedilen gelişmeleri ele alacaklar. Turizm alanında da iş birliğimizi arttırmak gündemimizde” diye konuştu.

‘YAPICI UYGULAMAYI SOYDAŞLARIMIZ İÇİN İSTİYORUZ’

FETÖ, PKK ve DHKP-C gibi terör örgütleriyle olan mücadelede Türkiye’nin komşu Yunanistan’dan etkin iş birliği görmeyi beklediğini dile getiren Fidan, yaşa dışı göç konusunda ise rekabet değil iş birliği alanı olması gerektiğini ve Ege’de daha fazla can kaybı yaşanmaması gerektiğini söyledi. Fidan, Batı Trakya bölgesinde yaşayan Yunanistan vatandaşı etnik Türk azınlıklar için, “Yunanistan’da yaşayan soydaşlarımızın da sorunlarını önemli bir gündem maddesi olarak ele aldık. Ülkemizdeki azınlıkların sorunları konusundan da pek çok olumlu uygulamayı hayata geçirmiştik. Aynı yapıcı uygulamayı da soydaşlarımız için bekliyoruz. Yunanistan’daki kültürel mirasımızın korunmasına büyük önem veriyoruz. Osmanlı eserlerinin restorasyonunda desteğe hazırız. Bu konuda karşılıklı iş birliği yapabileceğimizi vurguladık” değerlendirmesinde bulundu.

Fidan, görüşmede Ukrayna, Libra ve Suriye’de yaşanan gelişmelerin de değerlendirildiğini ve Avrupa Birliği’nden beklentilerin yinelendiğini ifade etti. Fidan, “Komşumuz Yunanistan ile diyaloğumuzu ön koşulsuz olarak sürdürmeye ve ilişkilerimizi her alanda ortak menfaatler temelinde geliştirmeye hazırız. Sorunlarımızı karşılıklı hak ve çıkarlara saygıyla, uluslararası hukuk temelinde çözebiliriz” dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Gerapetritis ile bir araya geldi. Bakan Fidan, "Yunanistan'la ilişkilerimizde yeni ve olumlu bir döneme girmiş bulunuyoruz. Sorunların çözümüne yeni yaklaşımlar getirme konusunda hemfikir olduk" dedi.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Gerapetritis ile bir araya geldi. Bakan Fidan, “Yunanistan’la ilişkilerimizde yeni ve olumlu bir döneme girmiş bulunuyoruz. Sorunların çözümüne yeni yaklaşımlar getirme konusunda hemfikir olduk” dedi.

GERAPETRİTİS: TÜRKİYE’NİN AB YÖNELİMİNİ DESTEKLİYORUZ

Gerapetritis ise, Birleşmiş Milletler ilkeleri ve iki ülke arasındaki dostane ilişkiler çerçevesinde görüş ayrılıklarının giderilebileceğini belirterek, “İnanıyorum ki biz karşılıklı olarak birlikte yaşamayı başarabiliriz. Eşitlik haklarımıza, toprak bütünlüğümüze, hükümranlık haklarımıza saygı göstererek bunu gerçekleştirebiliriz. Son yılların tecrübesi bize gösterdi ki dış kaynaklı krizler bir istisna olmaktan çıktı. Bizim günümüzün artık alışılmışı haline geldi” diye konuştu.

Görüşmede bölgesel konuların ve Litvanya’nın başkenti Vilnus’ta gerçekleştirilen görüşmede iki ülkenin liderleri arasındaki diyalogların gündeme geldiğini aktaran Bakan Gerapetritis, iki ülkenin liderinin yeni bir hedef ortaya koyduğunu aktararak, “Bu çerçevede biz dışişleri bakanlarına görev verdiler. Öncelikle biz iki bakan olarak iki ülke arasındaki görüş ayrılıklarını bertaraf etme konusunda neler yapabiliriz bunu ele alacağız. Birincisi siyasi görüşmeler düzeyi. İkinci aşamada güven artırıcı önlemler konusu var. Güven artırıcı önlemler görüşmeleri yakın dönemde başlayacak. Üçüncü olarak da pozitif gündemin devam ettirilmesi konusunda mutabık kaldık” diye konuştu.

Gerapetritis, Yunansitan’ın, uzun süredir Türkiye’nin AB yönelimini desteklediğini de söyledi

Etiketler: Hakan FidanYunanistan
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Amacımız 500 milyar dolarlık ihracat hedefine katkı sağlamak

Sonraki Haber

Birmingham’ın Belediye Meclisi iflas ettiğini duyurdu

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bangladeş'te iki yolcu otobüsü çarpıştı: 8 ölü, 25 yaralı
Dış Haberler

Bangladeş’te iki yolcu otobüsü çarpıştı: 8 ölü, 25 yaralı

7 Ağustos 2026
KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman: BM'nin mayın temizleme önerisini Rum tarafı reddetti
Dış Haberler

Tufan Erhürman’dan Kıbrıs açıklaması! BM’nin önerisine Türk tarafından kabul, Rum kesiminden ret

7 Ağustos 2026
İran'dan ABD’ye çağrı: Taahhütlerinizi yerine getirin
Dış Haberler

İran’dan ABD’ye çağrı: Taahhütlerinizi yerine getirin

7 Ağustos 2026
Tayland'da okula silahlı saldırı: 6 ölü, 15 yaralı
Dış Haberler

Tayland’da okula silahlı saldırı: 6 ölü, 15 yaralı

7 Ağustos 2026
Trump'tan doğumla vatandaşlık hakkına kısıtlama
Dış Haberler

Trump’tan doğumla vatandaşlıkta yeni hamle! İki kararnameye birden imza attı

7 Ağustos 2026
Suriye'nin başkenti Şam’da meydana gelen patlamada 2 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi yaralandı
Dış Haberler

Suriye’nin başkenti Şam’da meydana gelen patlamada 2 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi yaralandı

7 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Birmingham'ın Belediye Meclisi iflas ettiğini duyurdu

Birmingham'ın Belediye Meclisi iflas ettiğini duyurdu

En Güncel Haberler

Menderes Belediye Başkanı Çiçek, CHP'den kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi
Politika

Menderes Belediye Başkanı Çiçek, CHP’den kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi

7 Ağustos 2026
Yolcu otobüsünün çarptığı yaya ağır yaralandı
Yerel Haberler

Yolcu otobüsünün çarptığı yaya ağır yaralandı

7 Ağustos 2026
İstanbul merkezli 4 ilde suç örgütlerine operasyon: 32 gözaltı
Yerel Haberler

İstanbul merkezli 4 ilde suç örgütlerine operasyon: 32 gözaltı

7 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Dev vinç gemisi, 1915 Çanakkale Köprüsü altından geçti

7 Ağustos 2026
Yaşam

Böbrek hastası Zehra’nın ‘Ay’ı gözlemleme hayali’ gerçek oldu

7 Ağustos 2026
Yaşam

İtfaiyeci baba, kızını kortlarda şampiyonluğa hazırlıyor

7 Ağustos 2026
Yaşam

3’üncü Selim’in türbesinin örtüsü, Diyarbakır’da ilmek ilmek işleniyor

7 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Mantar tesisindeki ilaçlamadan kaynaklı dumanı görüp, yangın ihbarında bulundular

Mantar tesisindeki ilaçlamadan kaynaklı dumanı görüp, yangın ihbarında bulundular

- Haberton
7 Ağustos 2026

Bolu'da mantar üretim tesisinde ilaçlama çalışması sonrası oluşan duman, yangın paniğine neden oldu. Olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, dumanın...

Aşırı Kıskançlık Neden Olur? Sürekli Kıskanma Hissinin Altında Hangi Nedenler Yatabilir?

Para Biriktirmeye Nereden Başlanmalı? Uzmanlardan Etkili Tasarruf İçin İlk Adımlar

Sabah uyanınca ilk 10 dakikada yapılan bu hata gün boyu yorgun hissettiriyor

Yazın Araç Neden Hararet Yapar? En Yaygın Nedenler ve Alınabilecek Önlemler

Güncel Haber

Menderes Belediye Başkanı Çiçek, CHP'den kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi

Menderes Belediye Başkanı Çiçek, CHP’den kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi

7 Ağustos 2026
Yolcu otobüsünün çarptığı yaya ağır yaralandı

Yolcu otobüsünün çarptığı yaya ağır yaralandı

7 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton