26 Haziran 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Yunanistan’ın NATO içerisinde kıymeti yok

Yunanistan’ın NATO içerisinde kıymeti yok

Haberton - Haberton
2 Eylül 2022 - Güncellenme Tarihi 13 Mart 2026
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Yunanistan'ın NATO içerisinde kıymeti yok
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye’siz bir NATO düşünülemez. Yunanistan’ın NATO içerisinde kıymeti yok. Türkiye varsa NATO güçlü. Türkiye yoksa NATO güçlü değil” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğle saatlerinde Üsküdar Kısıklı’da bulunan konutundan çıkarak, cuma namazı için Kerem Aydınlar Camii’ne geldi. Cuma namazını burada kılan Erdoğan’a, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan namaz sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“2023 SEÇİMLERİNE YÖNELİK YALANLARDAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun KHK’lıların görevlerinde iade edileceği söylemiyle ilgili soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bay Kemal, kendini buğday ambarında zannediyor herhangi kazanılmış, elde edilmiş milletin kendine verdiği bir yetki yok. Durmadan yalanlarına devam ediyor. Türkiye bir hukuk devletidir. Bu hukuk devletinin içerisinde siz ne zaman yargı oldunuz da yargının yetkilerini, haklarını kendine kullanıyorsun. Bu ifadeler neyi getirir. Ben şu anda yargıyım, hem hakimim, savcıyım, gelince hepsini serbest bırakacağım’ anlamına gelmiyor mu?

Yunanistan’ın NATO içerisinde kıymeti yok

Böyle bir yetkin olmadığına göre bu milleti kusura bakmayın tamamen ahmak yerine koyup aldatmaktan başka bir şey değildir. Şu anda KHK ile ilgili olarak bir şeyler bekleyen vatandaşı aldatmak, kandırmak ve ben bunu yaparım… Sen önce elindeki büyükşehir belediyelerinde vatandaşa verdiğin sözleri yerine getir. Su paralarının nasıl söz verilmişti, şimdi su paraları nerelere indi öyle mi? Yoksa çıkarıldı mı? Vatandaş su parası konusunda içerisinde sıkıntı içinde mi içinde.

Otobüs ücretleri vs. sıkıntı içinde mi? İçinde… Bunların sözünü seçim meydanlarında farklı vermişlerdi. Şimdi geldikleri yer ortada. Bunların hepsi maalesef 2023 seçimlerine yönelik yalanlardan başka bir şey değil. Türkiye bir hukuk devletidir ve bu hukuk devleti içerisinde KHK’nın vermesi gereken kararları siyasiler olarak biz böyle bir yetkiyi kullanamayız. Hukuk devleti içerisinde hakimlerin savcıların yetkisi onlara aittir. Benim milletim bu kadar kusura bakmayın enayi değildir” dedi.

“AHMET ŞIK’IN GÜCÜ AK PARTİ’Yİ KAPATMAYA YETMEZ”

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık’ın, “AK Parti bir siyasi parti değil, bir suç örgütü muamelesi görecek ve bu nedenle kapatılacaktır” sözlerini de değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu zat teröristin tekidir. Teröristin teki olması ötesinde nasıl olduysa bir milletvekili olma şansını yakaladı ve şuanda da bu ifadeleri kullanıyor. O da yine hukuk devleti içerisinde adeta teröristlerin yaklaşım tarzıyla bir yaklaşımın içerisinde. Soyadı şık ama kendisi neye benziyor bilmiyorum.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye’siz bir NATO düşünülemez. Yunanistan’ın NATO içerisinde kıymeti yok. Türkiye varsa NATO güçlü. Türkiye yoksa NATO güçlü değil” dedi.

Onun gücü ne AK Partiyi kapatmaya yeter ne de bizleri bu noktada mahkum etmeye yeter. Önce o kendi paçasını nasıl kurtaracak ona baksın. Bugüne kadar birçok terör örgütlerinin içerisinde yer almış bir kişidir. Bununla ilgili şimdilik tazminat davası açılmıştır. Milletvekilliği olayı üzerinden çıktıktan sonra, dokunulmazlığı kalktıktan sonra da ceza davaları arkasından gelecektir” ifadelerini kullandı.

“DERSİNİ İYİ ÇALIŞMAMIŞ”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Teknofest ziyaretiyle ilgili yöneltilen soruya Erdoğan şu yanıtı verdi: “Cumhuriyet Halk Partisi’nin akşam başka sabah başka tablosu ortada. Bay Kemal partisinin içindeki milletvekillerine hakim değil. O da onlar gibi devamlı yalan üstüne yalanlar uyduruyor. Kendi milletvekili kalkıp SİHA’ları terör örgütleriyle mukayese ettiklerini bilmiyor bile. TB2, TB3 bunlar nedir diye soruyor. Haberi yok.

İnsansız silah araçları hakkında dersini iyi çalışmamış. Nasıl olduysa Samsuna uğrayıverdi. TB2 TB3 Akıncı, bütün bunlarla ilgili çalışmalarımızı devamlı yaptık, yapıyoruz.  Özdemir Bey’in sağlığında kuruluşundan itibaren Bush’un Türkiye’ye vermeleri gereken İHA’ları vermemişlerdi.  Samsun’da meydanda da görüyorsunuz savaş uçaklarına yönelik çalışmaları da var. Artık Türkiye bu ürünleri ithal eden bir ülke değil tam aksine ihraç eden bir ülke durumuna geldi” diye konuştu.

Yunanistan’ın NATO içerisinde kıymeti yok

NATO’nun 30 Ağustos paylaşımını Yunanistan’ın tepkisi üzerine silmesine ilişkin de soruları yanıtlayan Erdoğan, “NATO her zaman olduğu gibi daha sonra manevrasını yaptı. Bu manevrayla birlikte de bunlar silindi. Türkiye’yle beraber ayrı bir güç olduklarını ifade etti. Bu bir vaka zaten. Türkiye’siz bir NATO düşünülemez. Yunanistan’ın NATO içerisinde kıymeti yok. Türkiye varsa NATO güçlü. Türkiye yoksa NATO güçlü değil” dedi. 

Etiketler: CumhurbaşkanıNatoRecep Tayyip ErdoğanYunanistan
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

CSO Ada Ankara, yeni sezona hazır

Sonraki Haber

Erdoğan, Kongo Cumhurbaşkanı’yla görüştü

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Cevdet Yılmaz: Bugün Kerbela Gazze'dir, bugünün Yezidileri Netanyahu ve destekçileridir
Politika

Cevdet Yılmaz: Bugün Kerbela Gazze’dir, bugünün Yezidileri Netanyahu ve destekçileridir

25 Haziran 2026
CHP'den sanal medya düzenlemesine ilişkin AYM'ye iptal başvurusu
Politika

CHP’den sanal medya düzenlemesine ilişkin AYM’ye iptal başvurusu

25 Haziran 2026
Bakan Bolat: Latin Amerika ile ticaret hacmimiz 25 yılda 18 kat arttı
Politika

Latin Amerika ile ticaret hacmimiz 25 yılda 18 kat arttı

25 Haziran 2026
TMO hububat alımlarında ödemelere başladı
Politika

TMO hububat alımlarında ödemelere başladı

25 Haziran 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Alevi canlarımızı asla ihmal etmedik
Politika

Erdoğan’dan Alevi vatandaşlara mesaj: Asla ihmal etmedik

25 Haziran 2026
Bakan Uraloğlu: BTK Akademi ile gençlerimizi geleceğin mesleklerine hazırlıyoruz
Politika

BTK Akademi ile gençlerimizi geleceğin mesleklerine hazırlıyoruz

25 Haziran 2026
Sonraki Haber
Erdoğan, Kongo Cumhurbaşkanı'yla görüştü

Erdoğan, Kongo Cumhurbaşkanı'yla görüştü

En Güncel Haberler

Avcılar'da dron destekli ‘Huzur Uygulaması’ gerçekleştirildi
Yerel Haberler

Avcılar’da dron destekli ‘Huzur Uygulaması’ gerçekleştirildi

26 Haziran 2026
Kesici aletle bekçilere saldıran şüpheli, bacağından vurularak yakalandı
Yerel Haberler

Kesici aletle bekçilere saldıran şüpheli, bacağından vurularak yakalandı

26 Haziran 2026
Kütahya’da iş yerindeki patlamada yaralanan işçi, 8 gün sonra yaşamını yitirdi
Yerel Haberler

Kütahya’da iş yerindeki patlamada yaralanan işçi, 8 gün sonra yaşamını yitirdi

26 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Dışişleri Bakanı Fidan, Kanada’da Darlington Nükleer Tesisi’ni ziyaret etti

26 Haziran 2026
Yaşam

Sazlığa düşen tayı kurtarmak için suya atladı; o anlar kamerada

26 Haziran 2026
Yaşam

Iğdır’da Kerbela şehitleri anıldı

25 Haziran 2026
Yaşam

Meslek lisesi, elektriğini güneşten karşılıyor

25 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Ankara'da 'Türkiye Yüzyılı’nda Kardeşlik Konseri' gerçekleştirildi

Ankara’da ‘Türkiye Yüzyılı’nda Kardeşlik Konseri’ gerçekleştirildi

- Haberton
26 Haziran 2026

Ankara’da Hatay Medeniyetler Korosu tarafından ‘Türkiye Yüzyılı’nda Kardeşlik Konseri’ gerçekleştirildi. Ak Parti Kültür ve Sanat Politikaları Başkanlığı tarafından Cso Ada...

Duş alma sıklığı sağlık açısından önemli mi? Uzmanlar doğru dengeyi açıkladı

Emekli maaşında yeni düzenleme gelir mi? Gözler kritik tarihte

Telefon bataryası neden hızlı tükenir? En yaygın 7 hata

Sıcaklıklar neden mevsim normallerinin üzerine çıktı? Uzmanlar kritik nedenleri açıkladı

Güncel Haber

Dışişleri Bakanı Fidan, Kanada'da Darlington Nükleer Tesisi'ni ziyaret etti

Dışişleri Bakanı Fidan, Kanada’da Darlington Nükleer Tesisi’ni ziyaret etti

26 Haziran 2026
Avcılar'da dron destekli ‘Huzur Uygulaması’ gerçekleştirildi

Avcılar’da dron destekli ‘Huzur Uygulaması’ gerçekleştirildi

26 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton