31 Ekim 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Yunanistan sırtını sıvazlayanlara prim vermesin

Yunanistan sırtını sıvazlayanlara prim vermesin

Haberton - Haberton
27 Haziran 2022
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Yunanistan sırtını sıvazlayanlara prim vermesin

Yunanistan sırtını sıvazlayanlara prim vermesin

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Ege’deki Yunan adalarının silahlandırılmasına ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Yunanistan sırtını sıvazlayanlara prim vermesin ve meseleleri içinden çıkılmaz, çözülmez bir hale getirmesin” dedi. 

Lapseki Belediyesi’nce düzenlenen 37’nci Kiraz Festivali, düzenlenen ödül töreni ve Zara konseriyle sona erdi. Festivale AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Lapseki Kaymakamı Dr. Fatih Çelikkaya, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ ile protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kiraz Festivali kapsamında düzenlenen Ziraat-900 ve diğer kategorilerinde ilk 5’e giren üreticilere ödülleri verildi. Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, festivale destek veren kişilere teşekkür plaketi takdim etti. Başkan Yılmaz, “Lapseki’mizi tanıtmak, geleneklerimizi yaşatmak bir ve beraber olmak, şehrimizin değerlerini tüm Türkiye ile paylaşmak noktasında festivalimizin öneminin çok büyük olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Yunanistan sırtını sıvazlayanlara prim vermesin

‘BÖLGE BARIŞINA ASLA VE ASLA HİZMET ETMEZ’

Festivalde konuşan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ise Ege’de Yunan adalarının silahlandırılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kurtulmuş, “Burnumuzun dibinde, Adalar Denizi’nde sivil adalar olması gereken hemen Ege’de, şurada karşımızdaki adaların silahlandırılması, bölge barışına asla ve asla yardım etmez, bölge barışına hizmet etmez. Buradan komşumuz olan Yunanistan’a şunu söylemek istiyoruz.

Bizim işimiz barışladır. Bizim işimiz kardeşlikledir. Bizim işimiz dostlukladır. Biz meselelerimizi, Yunanistan ile olan meselelerimizi de görüşerek, konuşarak, müzakereyle çözmek isteriz. Ama Yunanistan başkalarının kuyruğuna takılarak kendilerinin sırtını sıvazlayanlara asla prim vermesin ve meseleleri içinden çıkılmaz, çözülmez bir hale getirmesin. Türkiye ne Doğu Akdeniz’de, ne Mavi Vatan’da, ne Adalar Denizi’nde, ne de bütün bu coğrafyada hiçbir hakkının çiğnenmesine göz yummayacak, müsaade etmeyecektir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın NATO Zirvesi için Madrid’e gideceğini hatırlatan Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz oyun oynamıyoruz. Biz şaka yapmıyoruz. Burnumuzun dibinde terör örgütlerinin kimler tarafından beslendiğini, Türkiye’ye 40 yıldır bela edilen PKK, PYD, YPG ve benzerlerinin Türkiye’nin başına ne çoraplar ördüğünü, ne büyük bir maliyet ödettiğini hepimiz biliyoruz. Bunlara destek ise dost gibi görünen bazı ülkelerden geliyor. Silah veriyorlar. Siyasi destek veriyorlar. İstihbarat desteği veriyorlar ve Türkiye’nin ayaklarına çelme taksınlar diye bu örgütlere destek veriyorlar.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Ege’deki Yunan adalarının silahlandırılmasına ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Yunanistan sırtını sıvazlayanlara prim vermesin ve meseleleri içinden çıkılmaz, çözülmez bir hale getirmesin” dedi. 

Bu millet dost görünen ülkelerin asla ve asla terör gruplarına yardımcı olmalarına, onlara destek vermelerine razı olmaz, müsaade etmez. Onun için bir Müslüman bir delikten iki kere ısırılmaz. Tekrar NATO’ya üye olmak isteyen İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğinden önce teröre destek vermelerini gözden geçirmesi ve bir daha Türkiye’ye zarar veren bu terör örgütleriyle hiçbir şekilde irtibatların olmamasını inşallah sağlayacağız.

Ümit ediyoruz Türkiye karşıtları, Türkiye düşmanları korudukları kolladıkları terör örgütleri sırtlarını sıvazladıkları birtakım devletler, bütün bunlara rağmen Türkiye güçlü büyük Türkiye istikametinde yürüyüşüne devam edecektir. Yeter ki bir olalım, beraber olalım ve hep birlikte daha güçlü Türkiye için canla başla çalışalım. Yaşasın güçlü büyük Türkiye, yaşasın çocuklarımız için daha müreffeh Türkiye.”

‘KİM YANLIŞ YAPARSA, TARİHTEKİ HATASINA BİR KEZ DAHA BAKSIN’

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ise Lapseki ile Yenice ilçesinin de Lapseki ilçesi ile Yunanistan’ın İpsala sınır kapısının da 120 kilometre mesafede olduğunu belirterek, “1915 Çanakkale Köprüsü’nün tamamlanmasıyla beraber Avrupa’ya bir adım daha yaklaştık. Biz bölgemizde kavga istemiyoruz. Biz bölgemizde endişeli bir süreç istemiyoruz. Ekonomimizi büyütmek, demokrasimizi büyütmek, ülkemizi büyütmek istiyoruz. Kirazımızı 120 kilometre ileride Avrupa’ya otoban üzerinden ihraç etmek istiyoruz.

Zaman zaman en yakın komşumuz Yunanistan, diplomatik teamüllere uymayan siyasi ahlaka aykırı, gereksiz, anlamsız çıkışlar yapıyor, açıklamalar yapıyor. Bizim derdimiz ürettiğimiz kirazın, şeftalinin Avrupa’ya Yunanistan üzerinden ihracının önünü açmak. Hiçbir başka talebimiz yok. Ancak şunu söylemek isterim, kim yanlış yaparsa tarihteki hatırasına bir kez daha baksın. Şu karşı topraklarda Seyit Onbaşı’nın, Yahya Çavuş’un, Anafartalar Kahramanı Atatürk’ün hatırası bugün Lapseki’de yaşıyor. Tarihe bakılsın. Ona göre cevap verilsin.” ifadelerini kullandı.

Kiraz Festivali, havai fişek gösterisinin ardından Zara konseri ile sona erdi. 

Etiketler: AK PartiÇanakkaleNuman KurtulmuşYunanistan
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Metrobüs yolunda beyaz yol uygulaması

Sonraki Haber

Uluslararası Kuraş Turnuvası’na yoğun ilgi

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

TDT 13'üncü Liderler Zirvesi Ankara Bildirisi imzalandı
Politika

TDT 13’üncü Liderler Zirvesi Ankara Bildirisi imzalandı

30 Ekim 2026
Uluslarası İslam Birliği Konferansı’nın sonuç bildirgesi açıklandı
Politika

Uluslarası İslam Birliği Konferansı’nın sonuç bildirgesi açıklandı

30 Ekim 2026
Politika

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy Türkiye’ye geliyor!

30 Ekim 2026
Bakan Göktaş: Aile ve Kadın Konseyi TDK’nın vizyonuna güçlü bir katkı sunacak
Politika

Türk Devletleri Teşkilatı’nda Aile ve Kadın Konseyi için ilk adım! Bakan Göktaş hedefleri açıkladı

30 Ekim 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov'u kabul etti
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov’u kabul etti

30 Ekim 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman ile görüştü
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman ile görüştü

30 Ekim 2026
Sonraki Haber
Uluslararası Kuraş Turnuvası'na yoğun ilgi

Uluslararası Kuraş Turnuvası'na yoğun ilgi

En Güncel Haberler

Avcılar'da metrobüs yolundaki elektrik hattında çıkan yangın söndürüldü
Yerel Haberler

Avcılar’da metrobüs yolundaki elektrik hattında çıkan yangın söndürüldü

31 Ekim 2026
Rize'de sağanak taşkına neden oldu
Yerel Haberler

Rize’de sağanak taşkına neden oldu

30 Ekim 2026
Anadolu Efes - Panathinaikos Aktor: 83-68
Spor Haberleri

Anadolu Efes – Panathinaikos Aktor: 83-68

30 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Bakan Fidan Atlanta’da Alman Mevkidaşı Wadephul ile görüştü

31 Ekim 2026
Yaşam

Dışişleri Bakanı Fidan,ABD Dışişleri Bakanı Rubio ile bir araya geldi

31 Ekim 2026
Yaşam

Hamile kızını ve birlikte yaşadığı erkek arkadaşını öldürdü

30 Ekim 2026
Yaşam

Muş’ta kar yağışı nedeniyle yollarda kalan araçların sürücüleri kurtarıldı

30 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Eski sevgilisinin başından vurduğu genç kız yaşama tutunamadı

Eski sevgilisinin başından vurduğu genç kız yaşama tutunamadı

- Haberton
30 Ekim 2026

Aydın’ın Nazilli ilçesinde, eski sevgilisi V.D. (24) tarafından tabancayla başından vurularak ağır yaralanan Kumsal Kayan (21), hastanedeki 3 günlük yaşam...

Türkiye’de kış saati neden uygulanmıyor? Kalıcı yaz saatinin uyku ve sağlığa etkileri

Kapadokya’da peribacaları neden çöküyor? Doğal oluşumlarda aşınma ve yıkılma tehlikesi

2026 KPSS ön lisans sonuçları açıklandı! P93 puanı nasıl hesaplanıyor, sonuçlara nasıl itiraz edilir?

Afet anında hayat kurtaran hazırlık: Kızılay Haftası’nda bilinmesi gerekenler

Güncel Haber

Avcılar'da metrobüs yolundaki elektrik hattında çıkan yangın söndürüldü

Avcılar’da metrobüs yolundaki elektrik hattında çıkan yangın söndürüldü

31 Ekim 2026
Bakan Fidan Atlanta'da Alman Mevkidaşı Wadephul ile görüştü

Bakan Fidan Atlanta’da Alman Mevkidaşı Wadephul ile görüştü

31 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton