26 Haziran 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - YTÜ Yıldız Teknopark ve Microsoft’tan iş birliği

YTÜ Yıldız Teknopark ve Microsoft’tan iş birliği

Haberton - Haberton
21 Aralık 2022
- İş Dünyası
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
YTÜ Yıldız Teknopark ve Microsoft’tan iş birliği

YTÜ Yıldız Teknopark ve Microsoft’tan iş birliği

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

YTÜ Yıldız Teknopark ve Microsoft for Startups iş birliğiyle düzenlenen Demo Day etkinliğinde 10 girişimci, yatırımcılara projelerini anlattı. Girişimci havuzunu bir araya getirmek amacıyla organize edilen etkinlik aracılığıyla, tüm girişimlerin geniş bir networking platformundan faydalanması sağlanacak.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Yıldız Teknopark ve Microsoft for Startups, girişimcilik ekosisteminde stratejik bir iş birliğine imza atarak bünyelerindeki tüm start-up’ların geniş bir networking platformundan faydalanmasını sağlayacak bir dizi etkinliği hayata geçiriyor. Bir Microsoft for Startups inisiyatifi olan ve girişimleri fikir aşamasından uygulama aşamasına kadar destekleyen Founders Hub ile YTÜ Yıldız Teknopark girişimci havuzunu bir araya getirmek amacıyla organize edilen etkinlikler sayesinde, tüm girişimlerin geniş bir networking platformundan faydalanması sağlanacak.

Etkinlikler kapsamında Founders Hub’a üye girişimler, YTÜ Yıldız Teknopark tarafından organize edilecek Demo Day’ler aracılığıyla düzenli aralıklarla yatırımcılarla bir araya gelme şansını yakalıyor. Microsoft da Teknopark’a dahil girişimcilere yönelik teknik workshop’lar düzenleyecek.  

İş birliği kapsamında, YTÜ Yıldız Teknopark Davutpaşa kampüsünde düzenlenen Demo Day etkinliğinde girişimciler, yatırımcılara sunum yaptı. Girişimcilerin girişimlerini tanıtma fırsatı yakaladığı etkinliğe; YTÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Microsoft Türkiye Pazarlama ve Operasyonlardan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Münir Kundakçı ile birçok yatırımcı katıldı. 

YTÜ Yıldız Teknopark ve Microsoft’tan iş birliği

“ÖĞRENCİLERİ VE AKADEMİSYENLERİ EN ÇOK ŞİRKET KURAN ÜNİVERSİTEYİZ” 

Etkinlikte konuşan YTÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Microsoft’la iş birliği içerisinde oldukları için çok heyecanlı olduklarını belirterek, “YTÜ Startup House bir Yıldız Teknik Üniversitesi markasıdır. Çok iyi bir kuluçka merkezimiz var. Öğrencileri ve akademisyenleri en çok şirket kuran üniversiteyiz. Başarılarımızı buradan elde ediyoruz. Çok fazla patent üretiyoruz. Biz AR-GE Üniversitesiyiz ama bizim tarifimiz biraz farklı. Biz bunu araştırma, inovasyon, teknoloji ve ticarileştirme olarak tarif ediyoruz.

Eğer bir inovasyon yani ürün yoksa ve ürünün sonunda bir ticarileştirme yoksa bir şirket kurmamışsanız ve fonlara ulaşamamışsanız o Ar-Ge’nin tamamlanmadığını söylüyoruz ve bunu da bu şekilde yapmaya çalışıyoruz. Bu yıl içerisinde 14 startup’a, kuluçka şirketlerine yatırım yaptık. 2023’de hem sayıyı hem de miktarı artıracağız. 4 dikeyde çok iyiyiz. Özellikle gaming’te Türkiye’nin bu kadar başarılı olmasında bizim oyun dikeyimizin çok etkili olduğunu düşünüyorum. Aynı şekilde fintech’de çok iyiyiz. Yine orada da ilk 10 şirketimizin değeri 500-600 milyon dolara ulaştı. Sadece gençler için değil, belli bir yaşın üzerindeki arkadaşlar da cesaretlerini kaybetmesinler” dedi. 

“FOUNDERS HUB’ DA ÇOK ÖNEMLİ DESTEKLER VERİYORUZ” 

Etkinlikte konuşan Microsoft Türkiye Pazarlama ve Operasyonlardan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Münir Kundakçı, “Yeni girişimleri iyi anladıkça onları hangi müşterilerimize, nerelerde, nasıl daha iyi tanıtabiliriz ve büyümelerine, gelişimlerine nasıl yardımcı olabiliriz? Bu soruları yanıtlayabilmek için buradayız. Temelde birkaç desteğimiz var. Microsoft For Startup diye bir programımız var. Bu çerçevede Founders Hub diye yine bir programımız var. Bu programda çok önemli destekler veriyoruz” diyerek sağladıkları katkıları şu şekilde aktardı: 

“Öncelikle diyoruz ki, ‘eğer siz bir girişimciyseniz sizin yeni ürünlerinizi geliştirmenize yardımcı oluruz. Burada azure krediler ve visual studio tarafında bazı lisanslar veriyoruz. GetUp gibi yazılımcıların çok kullandıkları bazı hizmetlerin ücretsiz yayın lisanslarını sağlıyoruz. Aynı zamanda diyoruz ki ‘işinizi iyi yönetmeniz için gereken araçları da size veririz’. Burada Microsoft 365 lisansları, dynamics tarafından CRM ve satış tarafındaki süreçlerini destekleyecek lisansları veriyoruz. Bununla da yetinmiyoruz diyoruz ki; ‘Bütün bunları iyi kullanmanız için teknik desteğe ihtiyacınız var.

YTÜ Yıldız Teknopark ve Microsoft for Startups iş birliğiyle düzenlenen Demo Day etkinliğinde 10 girişimci, yatırımcılara projelerini anlattı. Girişimci havuzunu bir araya getirmek amacıyla organize edilen etkinlik aracılığıyla, tüm girişimlerin geniş bir networking platformundan faydalanması sağlanacak.

Gelin, size yazılımınızın mimarisini doğru çıkarmak için ve bunları geliştirirken karşılaşacağınız sorunlar tarafında destek verelim ve aynı zamanda eğer herhangi bir konuda takılırsanız çözmek için çok fazla uğraşmayın, zaman kazanın ve yine bize gelin.’ Sonra da diyoruz ki; ‘Bir şirketi ortaya çıkarmak, geliştirmek çaba gerektiriyor, burada başkasının deneyimleri de çok değerli size mentorluk desteği de verebiliyoruz. Bu Founders Hub’un üç aşağı beş yukarı çerçevesiydi.

Bunun dışında bizim şirketimizin en büyük farkı bütün dünyada çok güçlü bir kurumsal satış ağımızın olması. Ortaya çıkan çözümler eğer müşterimizin ihtiyacını görebilecekse bu, müşteri ile girişimi bir araya getirebilmekte sağladığımız çok önemli ayrıştırıcı hizmetlerden. Yıldız Teknik Üniversitesi’yle yaptığımız iş birliği bizim için çok değerli dolayısıyla burada biraz daha odaklanıyoruz ama bahsettiğim programlar her girişime açık. Bir başvuru süreci var. Bu başvuru sürecinden geçen herkes yararlanabiliyor. Aynı zamanda bahsettiğim hizmetlerin tamamı ücretsiz.” 

“AMACIMIZ, GİRİŞİMCİYİ TEŞVİK ETMEK” 

YTÜ Yıldız Teknopark Genel Müdür Yardımcısı İsa Turgut İnci, “Girişimcilik ekosistemi, ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınması açısından mutlaka desteklenmesi gereken bir alan. Sahip olduğumuz yüksek teknolojiler ve iş birliklerimiz sayesinde her yıl yüzlerce girişimciye destek veriyoruz. Şimdi de bu halkaya Microsoft Türkiye ile bir yenisini ekliyoruz. Amacımız, girişimciyi teşvik etmek ve ekosistem içerisindeki etkileşimini maksimum derecede arttırmak.

Üniversitelerimizde girişimcilik ruhuna sahip yetenekleri bularak desteklemek ve bu devasa pazar içerisinde onlara mentorluk yapabilmek bizim için kritik öneme sahip. Bu amaçla, global ortağımız Microsoft ile YTU Startup House çatısı altında girişimcilerin ihtiyaçlarını karşılıyor, onların pazara ulaşmalarına destek oluyoruz. YTU Startup House’un içinde 15’in üzerinde program yürütülüyor. Şöyle düşünün; multi-disipliner bir ekiple girişimci deneyimi yeniden tasarlanıyor ve global ölçekte çözüm bekleyen problemler için tüm ekosistem bir araya geliyor. Teknopark olarak girişimcilerimizi dünyaya açılmalarını sağlamak ve bu amaca uygun tüm kaynaklarını kullanmak için varız. Doğamız teknoloji ve bilişim olduğu için bu eksendeki tüm yeniliklerin ilki olmaya da özen göstermeye devam edeceğiz” dedi. 

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Tarımsal girdi fiyat endeksi ekimde arttı

Sonraki Haber

Peru, Meksikalı Büyükelçiyi ‘istenmeyen kişi’ ilan etti

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Emlak Konut Anahtar Fikirler Zirvesi başladı
İş Dünyası

Emlak Konut Anahtar Fikirler Zirvesi başladı

25 Haziran 2026
5 metrekarelik iş yerinde tamircilik yapıyor
İş Dünyası

5 metrekarelik iş yerinde tamircilik yapıyor

25 Haziran 2026
Hatay, coğrafi işaretli ürün sayısında Türkiye üçüncüsü oldu
İş Dünyası

Hatay, coğrafi işaretli ürün sayısında Türkiye üçüncüsü oldu

25 Haziran 2026
TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Tarım sektöründen ayrılacak her çiftçi, ülkede gıda krizine sebebiyet verecektir
İş Dünyası

Tarım sektöründen ayrılacak her çiftçi, ülkede gıda krizine sebebiyet verecektir

24 Haziran 2026
Tadelle’den yaza özel yeni ürün: Tadelle Yaz Gofreti
İş Dünyası

Tadelle’den yaza özel yeni ürün: Tadelle Yaz Gofreti

24 Haziran 2026
Haziranda güven endeksi tüm sektörlerde arttı
İş Dünyası

Haziranda güven endeksi tüm sektörlerde arttı

24 Haziran 2026
Sonraki Haber
Peru, Meksikalı Büyükelçiyi 'istenmeyen kişi' ilan etti

Peru, Meksikalı Büyükelçiyi 'istenmeyen kişi' ilan etti

En Güncel Haberler

Salih Özcan’dan turnuva sonrası dikkat çeken sözler: Bu takım daha fazlasını hak etti
Spor Haberleri

Salih Özcan’dan turnuva sonrası dikkat çeken sözler: Bu takım daha fazlasını hak etti

26 Haziran 2026
Orkun Kökçü’den taraftara özür: Bunu hak etmediler
Spor Haberleri

Orkun Kökçü’den taraftara özür: Bunu hak etmediler

26 Haziran 2026
Dünya Kupası’na gelmek 24 yıl sürmeyecek, çok daha kısa sürede geleceğiz
Spor Haberleri

Dünya Kupası’na gelmek 24 yıl sürmeyecek, çok daha kısa sürede geleceğiz

26 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Sazlığa düşen tayı kurtarmak için suya atladı; o anlar kamerada

26 Haziran 2026
Yaşam

Iğdır’da Kerbela şehitleri anıldı

25 Haziran 2026
Yaşam

Meslek lisesi, elektriğini güneşten karşılıyor

25 Haziran 2026
Yaşam

Deprem şehidi babasının izinden giden Şehriban, polis oldu

25 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Vatandaşı ilgilendiren NATO zirvesi değil; pastırma sucuk fiyatı

Vatandaşı ilgilendiren NATO zirvesi değil; pastırma sucuk fiyatı

- Haberton
26 Haziran 2026

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Prof....

Dil öğrenirken yapılan en büyük hatalar

Deepfake tehlikesi büyüyor: Gerçek ile sahtesi nasıl ayırt edilir?

Gece sık sık uyanmak hangi hastalığın habercisi olabilir?

Market fiyatları neden sürekli artıyor? Uzmanlar perde arkasını anlattı

Güncel Haber

Salih Özcan’dan turnuva sonrası dikkat çeken sözler: Bu takım daha fazlasını hak etti

Salih Özcan’dan turnuva sonrası dikkat çeken sözler: Bu takım daha fazlasını hak etti

26 Haziran 2026
Orkun Kökçü’den taraftara özür: Bunu hak etmediler

Orkun Kökçü’den taraftara özür: Bunu hak etmediler

26 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton