5 Ekim 2026, Pazartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Yörük kız Müslüme Yağal’ın ölümü herkesi yasa boğdu

Yörük kız Müslüme Yağal’ın ölümü herkesi yasa boğdu

Haberton - Haberton
20 Kasım 2021
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Yörük kız Müslüme Yağal'ın ölümü herkesi yasa boğdu

Yörük kız Müslüme Yağal'ın ölümü herkesi yasa boğdu

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Mersin’in Gülnar ilçesinde kaybolan ve 10 gün sonra cesedi bulunan yörük kız Müslüme Yağal’ın ölümü ülkeyi yasa boğdu

Mersin’in Gülnar ilçesinde, ailesinin kışı geçirmek için çadır kurduğu sırada ortadan kaybolan ve 10 gün sonra cesedi bulunan Müslüme Yağal’a (3), Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Birimi’nde dün gece otopsi yapıldı. Binlerce sosyal medya kullanıcısı da ölüm haberinin ardından Müslüme’nin fotoğraflarını paylaşarak, üzüntülerini dile getirdi. Ölümüyle Türkiye’yi yasa boğan Müslüme’nin cenazesi, işlemlerin tamamlanması üzerine tekrar Gülnar Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Müslüme, memleketleri Karaman’da toprağa verilecek. 

Karaman’dan kış mevsimini geçirmek için Gülnar ilçesinin 175 metre rakımlı Yanışlı Mahallesi’ne gelen Sarıkeçili Yörükleri’nden, 7 çocuklu Yağal ailesinin 6’ncı çocuğu olan Müslüme, saat 17.00 sıralarında ortadan kayboldu. En son çadırın önünde oynarken görülen Müslüme’yi bulamayan ailesi, güvenlik güçlerinden yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye jandarma, itfaiye, AFAD, AKUT ve sağlık ekipleri sevk edildi. Gülnar Kaymakamı Yunus Emre Bayraklı’nın koordinesindeki ekipler arama çalışması başlattı. Çalışmalarda dron ve Jandarma İnsanlı Keşif Uçağı (JİKU) da kullanıldı. Müslüme’nin kaybolduğu çadırın çevresindeki 25 kilometrelik alan hem havadan hem de karadan tarandı.

 Baba Mehmet Yağal'ın "Husumetlilerimiz var" açıklaması da değerlendirildi
Baba Mehmet Yağal’ın “Husumetlilerimiz var” açıklaması da değerlendirildi

DİK YAMAÇLARA HALATLA İNİLDİ

AKUT ve AFAD ekipleri, bölgedeki kanyonda sarp ve dik yamaçlara halatlarla indi. Ekipler dağ taş demeden didik didik arama yaptı. Jandarma ayrıca Müslüme’nin aile üyelerinin de aralarında olduğu 100’e yakın kişinin ifadesini aldı. Ekipler, ifadeler arasında çelişki olup olmadığını da inceledi. Baba Mehmet Yağal’ın “Husumetlilerimiz var” açıklaması da değerlendirildi, bölgeye gelen şüpheli araçlar da incelendi.

10 GÜN SONRA ACI HABER

Arama çalışmalarının 10’uncu gününde Müslüme’den acı haber geldi. Ailesinin çadır kurduğu noktaya 7 kilometre mesafedeki Karaağaç mevkisinde, çalılıkların arasında Müslüme’nin cansız bedeni bulundu. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından Müslüme Yağal’ın cansız bedeni, Gülnar Devlet Hastanesi’nde yapılan işlemlerin ardından otopsi için Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Birime götürüldü.

 Aile bireylerinin gece boyunca olayla ilgili bilgi ve görgülerine yönelik ifadeleri alındı. 
Aile bireylerinin gece boyunca olayla ilgili bilgi ve görgülerine yönelik ifadeleri alındı. 

AİLE FERTLERİ İFADE İÇİN KARAKOLA GÖTÜRÜLDÜ

Olayla ilgili soruşturmasını sürdüren jandarma ekipleri de aynı sırada baba Mehmet, anne Selvi, ağabeyleri, anneanne Müslüme Yağal, 2 halası ile bazı yakınları jandarma tarafından ifadelerinin alınması için Gülnar İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürüldü. Anneanne Müslüme Yağal ise gece ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Aile bireylerinin gece boyunca olayla ilgili bilgi ve görgülerine yönelik ifadeleri alındı. 

OTOPSİ YAPILDI

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Birimi’nde gece otopsi yapılan Müslüme Yağal’ın cenazesi, işlemlerinin tamamlanmasının üzerine tekrar Gülnar Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Kesin ölüm nedeni otopsi sonuçlarının ardından belirlenecek Müslüme’nin, memleketleri Karaman’da toprağa verileceği bildirildi.

Öte yandan binlerce sosyal medya kullanıcısı da Müslüme’nin 10 gün sonra cansız bedeninin bulunmasının ardından fotoğraflarını paylaşarak, üzüntülerini dile getirdi. 

ABLASI VE DAYISI, CENAZESİNİ ALDI

Mersin’in Gülnar ilçesinde, ailesinin kışı geçirmek için çadır kurduğu sırada ortadan kaybolan ve 10 gün sonra cesedi bulunan Müslüme Yağal (3), Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Birimi’nde yapılan otopsinin ardından götürüldüğü Gülnar Devlet Hastanesi’nden, dayısı Ercan Yağal ve ablası Nurcan Özcan tarafından teslim alındı. Müslüme’nin cenazesi, toprağa verileceği memleketleri Karaman’a götürülmek üzere yola çıkarıldı. 

MÜSLÜME’NİN ABLASI: BÖYLE BİR SON BEKLEMİYORDUK

Mersin’in Gülnar ilçesinde kaybolduktan 10 gün sonra cesedi bulunan Müslüme Yağal’ın (3) ablası Nurcan Özcan, kardeşinin cenazesini teslim aldıktan sonra açıklamalarda bulundu. Özcan, “Allah kimsenin başına vermesin. Hiç baştan beri böyle bir sonuç beklemiyordum. Hiç kimsenin aklına gelmez. Evden 7 kilometre uzaklıkta 3 yaşında çocuk, kimin aklına gelirdi? Tarif edildiğine göre oraya gidemez. Hiçbir şey bilmiyorum, şüphem yok, kimsenin günahını almak istemiyorum. Ailem Jandarma İlçe Komutanlığı’nda, hiçbir bilgi verilmedi. Biz de çok istedik katılmalarını. Son kez görsünler, diye ben de istedim ama nasip değilmiş olmadı, göremediler. Ailemle görüşemedik. Hiç böyle bir son beklemiyorduk. Hüzün değil de ben sevinci bekliyordum, olmadı. Allah ömrünü bu kadar vermiş. Allah sevdiğini daha çabuk yanına alırmış, onun ömrünü de bu kadar vermiş. Allah herkesten razı olsun” diye konuştu.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

“İstenmeyen sonuca yol açabilecek bir ilaç değil”

Sonraki Haber

Yuvacık Barajı’nda su seviyesi yüzde 35 azaldı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Emekli ve memurun 2027 Ocak zammında ilk tablo ortaya çıktı: 3 aylık oran belli oldu
Öne Çıkan

2027 emekli ve memur maaş zammı ne kadar olacak? Ocak 2027 zam oranında ilk rakam belli oldu

5 Ekim 2026
Kiracı ve ev sahipleri dikkat: Ekim ayı kira zammı belli oldu
Öne Çıkan

Kiracı ve ev sahipleri dikkat: Ekim ayı kira zammı belli oldu

5 Ekim 2026
Eylül ayı enflasyonu açıklandı: TÜİK verilerinde hangi kalemler öne çıktı?
Öne Çıkan

Eylül ayı enflasyonu açıklandı: Vatandaşın cebini en çok hangi kalemler zorladı?

5 Ekim 2026
ENAG Eylül ayı enflasyonunu açıkladı: Yıllık oran yüzde 46,61’e geriledi
Öne Çıkan

ENAG Eylül ayı enflasyonunu açıkladı: Yıllık oran yüzde 46,61’e geriledi

5 Ekim 2026
Ataşehir Belediye Başkan Vekili Murat Güneş dahil 12 kişi adliyeye sevk edildi
Öne Çıkan

Ataşehir Belediye Başkan Vekili Murat Güneş dahil 12 kişi adliyeye sevk edildi

5 Ekim 2026
Mersin’de Belediye Başkanları dâhil 59 şüpheli adliyeye sevk edildi
Öne Çıkan

Vahap Seçer’in de aralarında olduğu 59 kişi adliyeye sevk edildi

5 Ekim 2026
Sonraki Haber
Yuvacık Barajı'nda su seviyesi yüzde 35 azaldı

Yuvacık Barajı'nda su seviyesi yüzde 35 azaldı

En Güncel Haberler

Bakan Göktaş, Riyad’da Uluslararası Sosyal Sorumluluk Forumu’nda konuştu
Dış Haberler

Bakan Göktaş, Riyad’da Uluslararası Sosyal Sorumluluk Forumu’nda konuştu

5 Ekim 2026
Geleceği Kodlayanlar Ideathon Yarışması’na başvurular uzatıldı
Bilim & Teknoloji

Geleceği Kodlayanlar Ideathon Yarışması’na başvurular uzatıldı

5 Ekim 2026
Karşıyaka'da Uysal memnun
Spor Haberleri

Karşıyaka’da Uysal memnun

5 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Voleybol takımı sporcuları, zihinsel antrenmanla yeteneklerini geliştirdi

5 Ekim 2026
Yaşam

Milli Hızlı Tren filosu için ikinci set yolda

5 Ekim 2026
Yaşam

61 ilde siber suç operasyonları: 155 tutuklama

5 Ekim 2026
Yaşam

İnönü ve Ercova yaylaları sonbahar renklerine büründü: Doğaseverleri ağırladı

5 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Zonguldak'ta korku dolu dakikalar: İş hanının asansörü düştü; 1 yaralı

Zonguldak’ta korku dolu dakikalar: İş hanının asansörü düştü; 1 yaralı

- Haberton
5 Ekim 2026

Zonguldak’ta bir iş hanının asansörü bilinmeyen bir nedenle 3 kat aşağı düştü. O sırada asansörde bulunan Kazım K., ağır yaralandı....

Türk Tabipleri Birliği nedir? Türkiye’nin sağlık politikalarındaki rolü, etkisi ve tartışmalar

Arabanız sürekli su eksiltiyorsa dikkat: Motor arızasının habercisi olabilir

Garanti belgesini kaybedenler dikkat: Ürün gerçekten garanti dışı mı kalıyor?

Kiralık ev arayanlar dikkat: Sahte ilanı anlamanın 10 kritik yolu

Güncel Haber

Voleybol takımı sporcuları, zihinsel antrenmanla yeteneklerini geliştirdi

Voleybol takımı sporcuları, zihinsel antrenmanla yeteneklerini geliştirdi

5 Ekim 2026
Bakan Göktaş, Riyad’da Uluslararası Sosyal Sorumluluk Forumu’nda konuştu

Bakan Göktaş, Riyad’da Uluslararası Sosyal Sorumluluk Forumu’nda konuştu

5 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton