17 Temmuz 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Yolcu sayısında dünyada 9’uncuyuz

Yolcu sayısında dünyada 9’uncuyuz

Haberton - Haberton
30 Nisan 2021
- Politika, Ak Parti Haberleri
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Yolcu sayısında dünyada 9'uncuyuz

Yolcu sayısında dünyada 9'uncuyuz

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Zonguldak Havalimanı’nın genişletilen pistinin açılışında yolcu sayısında dünyada 9’uncuyuz dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Toplam yolcu sayısı ortalamasında Türkiye, 2018 ve 2019 yıllarında dünyada 10’uncu, Avrupa’da ise 5’inciyken, pandemiye rağmen 2020 yılında Uluslararası Havalimanları Konseyi tarafından açıklanan ön sonuçlara göre, dünyada 9’unculuğa ve Avrupa’da da 3’üncülüğe yükselmiştir. İstanbul Havalimanı’nın bu süreçte ortaya koyduğu büyük başarı da ne kadar yerinde ve akılcı bir yatırım olduğunu göstermiştir” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Zonguldak Havalimanı’nın genişletilen pistinin açılışına katıldı. Uçakla havalimanına iniş yapan Bakan Karaismailoğlu‘nu Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti’li milletvekilleri Hamdi Uçar, Ahmet Çolakoğlu ile Polat Türkmen, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, kurum ve daire müdürleri karşıladı.

Yolcu sayısında dünyada 9'uncu, Avrupa'da 3'üncüyüz
Yolcu sayısında dünyada 9’uncu, Avrupa’da 3’üncüyüz

Karaismailoğlu, Zonguldak Havalimanı’nın mevcut pistinin yenilenerek, büyütüldüğünü söyledi. Dünyada ulaştırma ve haberleşmenin öneminin giderek, arttığına dikkat çeken Karaismailoğlu, “Dünyada güç dengeleri değişirken, ülkemiz de coğrafi konumu itibarıyla önemli fırsatlarla karşı karşıya geldi. Avrupa, Asya ve Afrika’da artan üretimler ile tedarik zincirinde söz sahibi olurken bu coğrafyanın kalbinde yer alan Türkiye, artan zenginlikten elbette önemli bir pay alacak.

Bizler de stratejik bir bakış açısıyla ülkemizi dünyanın ticari koridorlarına hükmeden bir lojistik süper güç haline getirecek altyapı oluşturmak için hummalı çalışma yürütüyoruz. Hükümetlerimiz döneminde ülkemizin ulaşım ve haberleşme yatırımları için 1 trilyon 86 milyar liranın üzerinde harcama yaptık. Karada, havada, denizde ve demir yollarına ülkemizi kuşatan altyapı oluşturduk” diye konuştu. 

‘TOPLAM YOLCU SAYISINDA 2020’DE AVRUPA 3’ÜNCÜSÜ OLDUK’

Bakan Karaismailoğlu, Türkiye’nin, yapılan yatırımlarla dünya hava yollarının transit merkezlerinden biri haline geldiğini belirterek, şunları söyledi: 

“Öyle ki 2003 yılında 50 ülke ve 60 noktaya uçuş gerçekleştirirken, bugün 127 ülke 329 noktaya ulaşıyoruz. Hava ulaştırma anlaşması yaptığımız ülke sayısı 2003’te 81 iken bugün 173’e çıktı. Toplam yolcu sayısı ortalamasında Türkiye, 2018 ve 2019 yıllarında dünyada 10’uncu, Avrupa’da ise 5’inciyken, pandemiye rağmen 2020 yılında Uluslararası Havalimanları Konseyi tarafından açıklanan ön sonuçlara göre dünyada 9’unculuğa ve Avrupa’da da 3’üncülüğe yükselmiştir.

İstanbul Havalimanı’nın bu süreçte ortaya koyduğu büyük başarı da ne kadar yerinde ve akılcı bir yatırım olduğunu göstermiştir. İstanbul Havalimanı, Euro Kontrol Avrupa Sefer Emniyet Teşkilatı tarafından salgın döneminde Avrupa’nın en yoğun havalimanı olarak ilan edilmiştir. Hava kargo sektöründe iddiamızı artırdığımız bir başka alan haline geldi. Küresel ölçekte yaşanan Covid-19 salgını etkisiyle hava kargo sektöründe yaşanan yüzde 22 pazar daralmasına karşın uyguladığımız dinamik çözümler sayesinde yüzde 1 civarında büyüme gerçekleştirdik.

Bu sonuçlar, hava yollarına yaptığımız yatırımlar işletme tecrübesi ve uluslararası entegrasyon konusundaki gayretlerimizin bir sonucudur. ‘Hava yolu halkın yolu olacak’ diyerek ülke hattında da uçak yolculuğunu bir lüks olmaktan çıkardık. 2003 yılında 2 merkez ile 26 noktaya yapılan iç hat uçuşlarımız bugün 7 merkezden 56 noktaya gerçekleştirilmektedir. Çukurova, Tokat, Rize, Artvin, Bayburt ve Gümüşhane havalimanları tamamlandığında aktif havalimanlarımızın sayımız 60’a çıkacaktır.”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Zonguldak Havalimanı'nın genişletilen pistinin açılışında yolcu sayısında dünyada 9'uncuyuz dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Zonguldak Havalimanı’nın genişletilen pistinin açılışında yolcu sayısında dünyada 9’uncuyuz dedi.

‘ÇAYCUMA HAVALİMANI’NDA PİST BÜYÜTME ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI’

Çaycuma Havalimanı’nın 1948 yılında askeri amaçla inşa edildiğini de kaydeden Bakan Karaismailoğlu, “Havalimanımız Batı Karadeniz’in yurt dışına açılış kapısı olmaktadır. Bu amaçla havalimanımızda geçtiğimiz nisan ayında başlatılan pist büyütme çalışmaları tamamlanmıştır.

Çalışmalarımız kapsamında havalimanı pist uzunluğu 1881 metreden 2131 metreye uzatılmış, 30 metrelik pist genişliği 45 metreye çıkarılmıştır. Ayrıca pistin her iki tarafında 75’er metrelik güvenli alan oluşturulmuştur. Emniyet sahasıyla birlikte 2431 metrelik güvenli uçuş alanı oluşturulmuştur. Pistin genişletilmesi sayesinde büyük tip uçaklar havalimanımızı rahatlıkla kullanabilecektir. Havalimanımızın pist ve yolcu kapasitesinin genişletilmesi bölgenin özellikle yurt dışı uçuşları için büyük kolaylık sağlayacaktır.

Türkiye her anlamda geleceği parlak büyüme yolunca bir ülke olmaya devam ediyor. Artan ekonomik potansiyelimizi gereğine yerine getirmek ulaşımın tüm modlarında insan ve yük taşımacılığında iddiamızı arttırmak üzere hep birlikte çalışıyoruz. Küresel bir marka haline gelen Türk Hava Yolları’yla dünyada ulaşamayacağımız yer bırakmayacak ülkemizi her noktasından dünya ile bağlayacağız” diye konuştu.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Tam kapanmak zorunlu oldu

Sonraki Haber

Çözümden yana bir tavır sergileyeceğim

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Vatandaş neden Kızılay'a değil de Ahbap'a güvendi?
Politika

Vatandaş neden Kızılay’a değil de Ahbap’a güvendi?

17 Temmuz 2026
Bakan Ersoy, TİBU Rektörü Görmez ile bir araya geldi
Politika

Bakan Ersoy, TİBU Rektörü Görmez ile bir araya geldi

17 Temmuz 2026
CHP’li Sarıbal: Sürdürülebilir tarım politikası için yeni anlayışa ihtiyaç var
Politika

Sürdürülebilir tarım politikası için yeni anlayışa ihtiyaç var

17 Temmuz 2026
Arıcıya 140 lira verip 100 lirasını geri almak Deli Dumrul'un bile aklına gelmez
Politika

Arıcıya 140 lira verip 100 lirasını geri almak Deli Dumrul’un bile aklına gelmez

17 Temmuz 2026
AB'nin ülkemize yönelik değerlendirmeleri objektiflikten uzaktır
Politika

AB’nin ülkemize yönelik değerlendirmeleri objektiflikten uzaktır

17 Temmuz 2026
Bakan Memişoğlu: Dünyanın en iyi sağlık hizmetleri Türkiye'de
Politika

Dünyanın en iyi sağlık hizmetleri Türkiye’de

17 Temmuz 2026
Sonraki Haber
Çözümden yana bir tavır sergileyeceğim

Çözümden yana bir tavır sergileyeceğim

En Güncel Haberler

Olcay Baykal son yolculuğuna uğurlandı
Öne Çıkan

Olcay Baykal son yolculuğuna uğurlandı

17 Temmuz 2026
Nasuh Mahruki '15 Temmuz' paylaşımı nedeniyle tutuklandı
Öne Çıkan

Nasuh Mahruki ’15 Temmuz’ paylaşımı nedeniyle tutuklandı

17 Temmuz 2026
Kastamonu'da 6 hektar orman yandı
Gündem

Kastamonu’da 6 hektar orman yandı

17 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Avcılar’da ‘Boyaya geleceğim’ yalanıyla saçını yaptırdı para vermeden gitti; ‘Bir daha dükkanıma gelmesin’

17 Temmuz 2026
Yaşam

Kasaplığa başlayınca veganlığı bıraktı

17 Temmuz 2026
Yaşam

İş Bankası’ndan lise öğrencileri için girişimcilik programı: WorkupOnBoard

17 Temmuz 2026
Yaşam

Norduz koyunları GPS ve uyduyla izleniyor; hedef iklim değişikliğine uyumlu sürü yönetimi

17 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Alkollü sürücünün neden olduğu kazada kızını kaybeden anne: Adalet istiyorum

Alkollü sürücünün neden olduğu kazada kızını kaybeden anne adalet istiyor

- Haberton
17 Temmuz 2026

Adana’da otomobilin arkadan çarptığı elektrikli bisikletin sürücüsü Serhan Kayatürk (58) hayatını kaybetti, annesi Hülya Büyükyolaçan (75) ise yaralandı. Kazanın ardından...

Otomatik şanzıman arızası nasıl anlaşılır? Uzmanlar dikkat edilmesi gereken belirtileri açıkladı

Sürekli susamak neyin belirtisi? Uzmanlar dikkat çeken 7 nedeni açıkladı

Bankalar kredi başvurusunu neden reddeder? İşte En sık karşılaşılan 8 sebep

Enflasyon neden düşmüyor? Uzmanlar fiyat artışlarının önüne geçilememesinin 5 nedenini açıkladı

Güncel Haber

Olcay Baykal son yolculuğuna uğurlandı

Olcay Baykal son yolculuğuna uğurlandı

17 Temmuz 2026
Nasuh Mahruki '15 Temmuz' paylaşımı nedeniyle tutuklandı

Nasuh Mahruki ’15 Temmuz’ paylaşımı nedeniyle tutuklandı

17 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton