15 Eylül 2026, Salı
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - Yol haritamızın ana çatısı; ‘İyilik için teknoloji’

Yol haritamızın ana çatısı; ‘İyilik için teknoloji’

Haberton - Haberton
4 Kasım 2022
- İş Dünyası
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Yol haritamızın ana çatısı; 'İyilik için teknoloji'

Yol haritamızın ana çatısı; 'İyilik için teknoloji'

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, “Dijitalleşme yol haritamızın ana çatısını ‘iyilik için teknoloji’ yaklaşımı oluşturuyor” dedi.

Fast Company tarafından düzenlenen CEO Council etkinliğinde konuşan Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, “Vodafone’da şirketimizin ekonomi ve toplum içinde üstlendiği role geniş bir perspektiften bakıyoruz” diyerek tüm faaliyetlerinde ‘Amaç Odaklı Vodafone’ yaklaşımını benimsediklerini ifade etti. Aksoy, “Dijitalleşme yol haritamızın ana çatısını “iyilik için teknoloji” yaklaşımı oluşturuyor” diye konuştu.

Engin Aksoy, “Bu doğrultuda kendimize Dijital Toplum, Kapsayıcılık ve Çevre değer alanlarından oluşan bir yol haritası belirledik. Teknolojiyi kullanarak; sosyoekonomik gelişmeyi destekleyen, herkesi kucaklayan ve dünya kaynaklarını gözeten bir dijital toplum yaratılmasını hedefliyoruz. Örneğin; Yarını Kodlayanlar projemizle 81 ilde 280 bini aşkın çocuğumuza kodlama öğrettik.

Köy Okulları projemizle ülkemizin farklı noktalarındaki 30 köy okulunda tam donanımlı teknoloji sınıfları açtık. Bu okullarda verdiğimiz teknoloji eğitimleriyle bir yılda çevre köyler dahil olmak üzere toplam 6 binden fazla çocuğa ve yaklaşık 2 bin 500 veliye ulaştık. E-atıkları dönüştürerek gerçekleştirdiğimiz Bu Atıklar Kod Yazıyor projemizle 8 ilde kodlama sınıfları açarak yaklaşık 8 bin çocuğun dijital araçlara erişimini sağladık.

“Yeşil Gezegen” projemizle 4.200’ü aşkın çocuğumuza iklim değişikliği, elektronik atık dönüşümü, geri dönüşüm, sürdürülebilirlik ve afet konularında online eğitimler verdik. Dijital Benim İşim projemizle, 13 ilde 7 bini aşkın kadına Dijital Okuryazarlık ve Dijital Pazarlama eğitimleri verdik” dedi.

Kurumların dijitalleşmesine vurgu yapan Aksoy, “Dijital Toplum anlayışımızın önemli bir başlığını da kurumların dijitalleşmesi oluşturuyor. Malumunuz bugün Üretim metotlarından dağıtım kanallarına kadar hemen her süreç dijitalleşmeyle yeniden şekilleniyor. Kurumlar da dijitalleşmeye yapılan yatırımı bir maliyet kalemi olarak değil, verimliliği artıran ve büyümeyi hızlandıran bir unsur olarak görüyorlar.

Vodafone olarak küresel uzmanlığımızı yerel deneyimimizle birleştirerek işletmelerin yanında yer alıyoruz. Sunduğumuz çözümlerle 1,2 milyon kurumsal müşterimizin dijital iş ortağı olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Farklı sektörlerde faaliyet gösteren şirketlerin ihtiyaçlarını güvenilir teknoloji danışmanı yaklaşımıyla analiz ederek başta bağlantı, veri merkezi ve siber güvenlik olmak üzere sunduğumuz uçtan uca çözümlerle kendi işlerine odaklanmalarına destek oluyoruz” ifadelerini kullandı.

5G DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜN EN ÖNEMLİ BİLEŞENİ

Aksoy, “5G’ye hazır şebekemiz ile işletmeleri yeni nesil bağlantı altyapısı ile buluşturuyor, IoT çözümlerimiz ile işletmelerin iş süreçlerindeki verimliliklerini artırmasına olanak sağlıyor, bulut çözümlerimiz ile müşterilerimize daha güvenli ve esnek bir dijital altyapı sunuyoruz. Dijital dönüşümün en önemli bileşenlerinden biri hiç şüphesiz 5G. 5G’nin yeni bir mobil iletişim teknolojisinden öte yeni bir sanayi devrimi etkisi yaratacağı öngörülüyor.

Birçok sektörde akıllı sistemlerin kurulmasını sağlaması, otomasyon ve robotik kullanımı ile üretkenliği artırması bekleniyor. Biz de Vodafone olarak Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’nın kurduğu, dünyanın en kapsamlı dijital dönüşüm ve yetkinlik gelişim merkezi olan MEXT’te Türkiye’nin ilk 5G Özelleştirilmiş Mobil Şebeke kurulumunu tamamladık.

5G MPN, garantilenmiş bant genişliği, düşük gecikme ve hızlı veri akışı sunuyor. Bu sayede envanter kontrolünü otomatize edebiliyor, alan ihlalini engelleyip iş güvenliğini sağlıyoruz ve görüntü işlemeyle kalite kontrol yapabiliyoruz. Bu dijital fabrikanın üretimin dijital geleceği adına çok önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

“190 ÜLKEDE 150 MİLYONDAN FAZLA NESNEYİ BİRBİRİNE BAĞLIYORUZ”

Kurumların dijitalleşmesinde rol oynayan bir diğer teknolojinin Nesnelerin İnterneti olduğunu söyleyen Aksoy, “Vodafone Grubu olarak halihazırda 190 ülkede 150 milyondan fazla nesneyi birbirine bağlıyoruz. Türkiye’de de üretimden perakendeye, lojistikten tarıma, pek çok sektörde sunduğumuz çözümlerle müşterilerimizin operasyonel verimliliklerini artırıyoruz.

Örneğin, Red Kontrol ürünümüzle, makine ve üretim takibinden ısı ve nem takibine, pek çok alanda işletmelerin verimliliğini artırıyoruz. Red Kontrol ile kurumlar yüzde 25’e varan oranlarda tasarruf sağlayabiliyor. Bir diğer ürünümüz Red Enerji de enerji tüketiminin takip edilmesini ve yönetilmesini sağlıyor. Bu ürün, enerji tüketimini %30’a kadar azaltabiliyor. IoT ürün grubumuza Yapay Zekâ ve Görüntü İşleme teknolojilerini entegre ederek kurumlar için otonom süreçler tasarlıyoruz.

Küçük bir örnek vermek gerekirse, hızlı tüketim ürünleri (FMCG) sektöründeki bir müşterimiz için sahadaki buzdolaplarının içinde yer alan farklı markaların stoklarını takip etme imkânı sunduk. Sunduğumuz çözümle, dolabın içinde ele alınma sürelerini, geri bırakılma ve geri alınma oranlarını hesaplayabiliyoruz” ifadelerini kullandı.

İHTİYACINA GÖRE KULLANDIĞIN KADAR ÖDE

Dijitalleşmeyle birlikte kullanılan verinin büyüklüğünün de arttığına işaret eden Aksoy, “Bu noktada işletmeler, bilişim altyapısını daha güvenli, performanslı, kesintisiz ve optimum maliyetlerle yönetebileceği bir ortam yaratmaya çalışıyor.

Tüm bu şartların sağlandığı ortam ise Bulut altyapısı olarak karşımıza çıkıyor. Bulut teknolojileri sayesinde işletmeler geleneksel sistem odaları yatırımlarından kurtuluyor, artık artan ya da azalan iş hacimlerine paralel sürekli yatırım yapmak zorunda kalmıyor. Vodafone olarak, Türkiye’de 3 farklı veri merkezinde hizmet veriyoruz.

Vodafone Business bulut altyapısında yönettiğimiz toplam kapasite yedekleme ve depolama olmak üzere 15 PB’a ulaştı. Geçtiğimiz yıla oranla Bulut envanterimiz %83 oranında büyüdü. İşletmelere ihtiyaç duydukları kapasiteyi “kullandıkları kadar ödedikleri” bir modelde sunuyoruz. Sunucuların izlenmesi ve yönetimi, veritabanı yönetimi ve yedeklenmesi gibi alanlarda 7 gün 24 saat hizmet sunuyoruz. 

Özel Bulut, Genel Bulut ve Hibrit Bulut çözümlerimizi esnek, ölçeklenebilir ve kullandığın kadar öde modelinde müşterilerimiz ile buluşturuyoruz. Tüm bunların yanı sıra sahip olduğumuz çok önemli bir varlıkta müşterilerimizin işlenebilir verileri. Bu büyük veriyi kullanarak işletmelere çok farklı sayıda hedefli pazarlama servisi sunabiliyoruz” dedi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

KADES’e 4X4’lük destek

Sonraki Haber

Bingöl’de liselilerin bıçaklı kavgası: 1 ölü

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Yapı Kredi ve TÜBİTAK BİLGEM'den bankacılık ve ödeme altyapılarında yerli teknoloji dönemi
İş Dünyası

Yapı Kredi ve TÜBİTAK BİLGEM’den bankacılık ve ödeme altyapılarında yerli teknoloji dönemi

15 Eylül 2026
Merzigo’nun içerik modeli Uluslararası Emmy Akademisi’nde
İş Dünyası

Merzigo’nun içerik modeli Uluslararası Emmy Akademisi’nde

15 Eylül 2026
İş Dünyası

Savunma sanayisinde yeni istihdam hamlesi: 500 genç yetiştirilecek

15 Eylül 2026
'DTÖ Panel Raporu'ndaki bazı değerlendirmelerin gerçeği yansıtmadığı açıklandı: Tazminat veya mali borç doğurmadı
İş Dünyası

‘DTÖ Panel Raporu’ndaki bazı değerlendirmelerin gerçeği yansıtmadığı açıklandı: Tazminat veya mali borç doğurmadı

15 Eylül 2026
Huzur Koridoru'nun 2'nci etabı için ihale tarihi belli oldu
İş Dünyası

Huzur Koridoru’nun 2’nci etabı için ihale tarihi belli oldu

15 Eylül 2026
Kadın kooperatiflerine 4 milyar liralık kredi imkânı: Yeniden faydalanma süresine 1 yıl avantaj sağlandı
İş Dünyası

Kadın kooperatiflerine 4 milyar liralık kredi imkânı: Yeniden faydalanma süresine 1 yıl avantaj sağlandı

15 Eylül 2026
Sonraki Haber
Bingöl'de liselilerin bıçaklı kavgası: 1 ölü

Bingöl'de liselilerin bıçaklı kavgası: 1 ölü

En Güncel Haberler

Fenerbahçe’nin kadın ve erkek basketboldaki yeni isim sponsoru için imza töreni düzenlendi
Spor Haberleri

Fenerbahçe’nin kadın ve erkek basketboldaki yeni isim sponsoru için imza töreni düzenlendi

15 Eylül 2026
Trabzon'da okul çevrelerinde güvenlik denetimi yapıldı
Yerel Haberler

Okul çevrelerinde kuş uçurtulmuyor: Trabzon’da güvenlik denetimi yapıldı

15 Eylül 2026
Şanlıurfa'da döner bıçaklı kavga korku saçtı: 2 yaralı
Yerel Haberler

Şanlıurfa’da döner bıçaklı kavga korku saçtı: 2 yaralı

15 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Üzüm üreticileri TMO’ya akın etti: Traktör kuyruğu oluştu

15 Eylül 2026
Yaşam

Ankara merkezli 15 ilde FETÖ operasyonu: 26 şüpheli yakalandı

15 Eylül 2026
Yaşam

TÜGVA’da ‘Akademide Siyonist Baskı Raporu’ açıklandı: “Bilgi siyonizm tarafından esir alınıyor”

15 Eylül 2026
Yaşam

Burdur’da Ahilik Haftası programı: ‘Yılın Ahisi’ne cübbesi giydirildi

15 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Kayıp zihinsel engelli, 5 saat sonra kayalıklarda bulundu

Kayıp zihinsel engelli, 5 saat sonra kayalıklarda bulundu

- Haberton
15 Eylül 2026

Siirt’in Pervari ilçesinde, evden çıktıktan sonra kendisinden haber alınamayan 42 yaşındaki zihinsel engelli, ekipler tarafından 5 saat sonra kayalıklarda bulundu....

Sonbahar alerjileri: Küf sporları ve iç mekân hava kalitesi neden daha fazla önem kazanıyor?

Çocuk ders çalışmak istemiyorsa ne yapılmalı? Uzmanların önerdiği etkili yöntemler

EYT’den emekli olup çalışmaya devam edenlerin hakları neler? Maaş, kıdem, izin ve SGDP ayrıntıları

İkinci el otomobil alırken motorun iyi olduğu nasıl anlaşılır? Ustaların baktığı kritik işaretler

Güncel Haber

Fenerbahçe’nin kadın ve erkek basketboldaki yeni isim sponsoru için imza töreni düzenlendi

Fenerbahçe’nin kadın ve erkek basketboldaki yeni isim sponsoru için imza töreni düzenlendi

15 Eylül 2026
Trabzon'da okul çevrelerinde güvenlik denetimi yapıldı

Okul çevrelerinde kuş uçurtulmuyor: Trabzon’da güvenlik denetimi yapıldı

15 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton