23 Ekim 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Yıllardır karanlıktaydı! 6 faili meçhul cinayet daha aydınlatıldı

Yıllardır karanlıktaydı! 6 faili meçhul cinayet daha aydınlatıldı

Haberton - Haberton
11 Eylül 2026
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Bakan Gürlek: Bakanlığımız bünyesinde 24 Nisan 2026 tarihinde kurduğumuz Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığımızın koordinasyonunda, yıllardır karanlıkta kalan 6 cinayet dosyasını daha aydınlattık. Böylece 46 dosyada, 52 maktul ve 7 yaralının bulunduğu faili meçhul olayların üzerindeki sır perdesini kaldırdık.

Adalet Bakanı Akın Gürlek’in aydınlatıldığını açıkladığı Bursa, Diyarbakır, İzmir, Muş, Nevşehir ve Siirt’teki cinayet dosyalarının ayrıntıları ortaya çıktı. Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde 20 Mayıs 2020’de yol kenarındaki sulama kanalında ağır yaralı bulunan 7 yaşındaki Medine Kesmeni, kaldırıldığı hastanede ertesi gün hayatını kaybetti. Olay yerinde, Medine’ye çarptığı değerlendirilen araca ait 6 far parçası bulundu. İncelemede parçaların Tofaş, Şahin-Doğan veya Tempra marka araçlara ait olabileceği değerlendirilirken, PTS kayıtlarında olay saatinde ilçeden 90 benzer aracın çıkış yaptığı belirlendi.

2026’da yapılan yeni araştırmalarda, bilgi sahibi bir kişinin kazayı yapan kişi ve yanında bulunan kişi ile ilgili verdiği bilgiler üzerine şüpheliler mercek altına alındı. Olay tarihinde şüphelilerle bağlantılı 16 SA 642 plakalı aracın PTS kayıtlarında bulunduğu, olay sonrası aracın tamir ve boyama işlemleri araştırılıp, HTS ile daraltılmış baz çalışması yapıldı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden Erkan Edincik, ‘İhmali davranışla kasten öldürme’ suçundan tutuklandı, diğer şüpheliler serbest bırakıldı.

12 yıl sonra kimliği tespit edildi

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde 2014 yılında dere yatağında kafatası, kemik parçaları ve kıyafetler bulundu. Adli Tıp Kurumu incelemesinde kalıntıların 17-23 yaşlarında bir kadına ait olduğu belirlendi; ancak kimliği tespit edilemedi. Dosyanın yeniden açılmasıyla Diyarbakır ve çevre illerde, kayboldukları tarihte 19-23 yaşlarında olan 144 kadın araştırıldı. Yapılan DNA incelemesinde kemiklerin, 2013’te kaybolan Dilek Kalkan’a ait olduğu ve annesiyle yüzde 99,99 oranında uyum bulunduğu tespit edildi.

Soruşturmanın yeniden başlatılmasıyla Kalkan’ın sosyal çevresi ve HTS kayıtları incelendi. Tanık anlatımları ve sağlık kayıtlarında, Kalkan ile Cuma Kaplan arasında duygusal birliktelik bulunduğu ve Kalkan’a 21 Mayıs 2013’te ‘gebe’ tanısı konulduğu belirlendi. Baz kayıtlarında bazı şüphelilere ait telefonların Kalkan’ın kaybolduğu dönem ile cesedinin bulunduğu bölgede sinyal verdiği tespit edildi. Elde edilen bulgular doğrultusunda 7 şüpheli hakkında düzenlenen operasyonda 6 kişi gözaltına alınırken, 1 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

Mehmet Köstekçi cinayetinde 8 şüpheli

İzmir’in Torbalı ilçesinde 8 Mart 2026’da 24 yaşındaki Mehmet Köstekçi, evine girmeye çalışan kişilerin peşinden gittikten sonra zeytinlik alanda silahla vuruldu. Köstekçi kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Dosyanın yeniden incelenmesinde ifadeler, kamera görüntüleri, HTS kayıtları ve Köstekçi’nin olaydan kısa süre önce görüştüğü kişilere ilişkin baz kayıtları değerlendirildi. Çalışmalarda 8 şüpheli tespit edildi. Şüphelilerin tamamı düzenlenen operasyonda yakalanırken, aramalarda 8 cep telefonu, 1 av tüfeği ve 4 adet 9 milimetre fişeğe el konuldu.

1988’e uzanan kan davası

Muş’un Hasköy ilçesinde Felemez Kulaç, 31 Ekim 2011’de silahla öldürüldü. Soruşturmada 2014’te ek kovuşturmaya yer olmadığı kararı verildi, ardından dosya daimi aramaya alındı. Dosyanın yeniden incelenmesiyle bazı şüphelilerin olayla bağlantısının bulunduğu yönünde tespitlere ulaşıldı ve önceki karar 1 Temmuz 2026’da kaldırıldı. Yapılan çalışmalarda Sekin ve Kulaç aileleri arasında 1988 yılına dayanan kan davası bulunduğu, Mehmet Can Sekin ve Gıyasettin Sekin’in Kulaç’ı öldürtmek için plan yaptıkları değerlendirildi.

HTS, baz ve Pts kayıtlarında bazı şüphelilerin olay öncesinde bölgede keşif yaptıkları, Kulaç’ın belediye otobüsüne bindiği bilgisinin şüphelilere iletildiği ve otobüsten indikten sonra Ercan Sekin tarafından silahla vurulduğu yönünde değerlendirmeye yer verildi. Operasyonda 11 şüpheli gözaltına alınırken, 1 şüphelinin cezaevinde olduğu, 1’inin yurt dışında bulunduğu ve 1 şüpheli hakkında yakalama emri çıkarıldığı belirtildi.

18 yıllık Sedat Ünal dosyası yeniden incelendi

Sedat Ünal, 23 Kasım 2008’de Kayseri’de gittiği ruhsatsız kumarhaneden ayrıldıktan sonra Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde öldürülmüş halde bulundu. Otopsi ve kriminal incelemelerde Ünal’ın kafa ve göğüs travmasına bağlı iç kanama sonucu hayatını kaybettiği, kıyafetinde başka bir erkeğe ait kan örneği bulunduğu tespit edildi. Dosyanın yeniden ele alınmasıyla HTS ve baz kayıtları incelendi. Ünal’ın son görüldüğü kumarhane ile cesedinin bulunduğu bölge arasında hareket ettiği belirlenen bir Gsm hattı ile kumarhanedeki kişiler arasındaki görüşme trafiği mercek altına alındı.

Bazı şüphelilerin olay gecesi telefonlarını kapattıkları ve söz konusu hatla irtibat kurdukları belirlendi. Soruşturma kapsamında 7 şüpheli hakkında ‘kasten öldürme’ suçundan işlem başlatılarak Kayseri ve Antalya’da arama ve el koyma kararı verildi.

Mekiye Akyel dosyasında iddianame

Siirt’in Baykan ilçesinde 2024 yılında kaybolan Mekiye Akyel ile ilgili, kardeşinin katıldığı televizyon programının ardından Şubat 2026’da resen soruşturma başlatıldı. HTS kayıtlarında Akyel’in eski eşi İsa Güç ile birlikte Batman’dan Baykan’a geldiği, Akyel ile İsa Güç ve Hüseyin Güç’ün Karakaya yol ayrımında aynı baz istasyonundan sinyal verdiği ve Akyel’in son telefon sinyalinin de bu bölgede olduğu tespit edildi. Akyel’in 18 Ekim 2024’ten sonra herhangi bir telefon, banka, sanal medya, konum veya başka bir dijital hareketinin bulunmadığı belirlendi. Tanık ifadeleri ve şüpheli beyanları incelenirken, İsa Güç’ün ilk anlatımlarının HTS kayıtlarıyla örtüşmediği ve daha sonra Akyel’i evinden alarak korsan taksiyle Karakaya yol ayrımına götürdüğünü kabul ettiği belirtildi.

Akyel’in bulunması amacıyla 6 ayrı noktada yaklaşık 190 bin metrekarelik alanda 778 personelle arama yapıldı. Aramalarda bulunan mont ve kemerin Akyel’e ait olduğu tanık tarafından teşhis edilirken, kriminal incelemede DNA profili elde edilemedi. Bulunan 2 kemik parçasının da hayvan kemiği olduğu belirlendi.

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede; Akyel’in cesedi bulunmamasına rağmen kaybolduktan sonra hiçbir dijital veya resmi kaydının bulunmaması, HTS ve PTS kayıtları, tanıkların ölüm tehditlerine ilişkin anlatımları ve şüphelilerin çelişkili savunmaları birlikte değerlendirilerek öldürüldüğü değerlendirmesine yer verildi. İsa Güç, Hüseyin Güç, Ahmet Şişman, İhsan Güç ve Hasan Güç hakkında ‘Töre saikiyle tasarlayarak kasten öldürme’ ve ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçları kapsamında ceza talep edildi.

Etiketler: AntalyaBursaCinayetDiyarbakırİzmirKadınKayseri
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

‘APP’ plakasını değiştirmek için 150 TL ‘hizmet bedeli’ alan 2 görevliye, 5’er ay hapis cezası

Sonraki Haber

5 katlı hasarlı bina tahliye edilip mühürlendi

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Bolat: Kanada ile Serbest Ticaret Anlaşması müzakerelerine kasım sonunda başlayacağız
Politika

Bakan Bolat: Kanada ile Serbest Ticaret Anlaşması müzakerelerine kasım sonunda başlayacağız

23 Ekim 2026
Bakan Kacır: Organize sanayi bölgelerimizi büyütmeye devam ediyoruz
Politika

Bakan Kacır: Organize sanayi bölgelerimizi büyütmeye devam ediyoruz

23 Ekim 2026
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Macaristan'a gidiyor: Resmi temaslarda bulunacak
Politika

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Macaristan’a gidiyor: Resmi temaslarda bulunacak

22 Ekim 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Türkiye ve Kanada’dan 10 milyar dolarlık ticaret hedefi
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Türkiye ve Kanada’dan 10 milyar dolarlık ticaret hedefi

22 Ekim 2026
Bakan Göktaş, Özbekistan Aile ve Kadın Konseyi Başkan Yardımcısı Nurmatova ile görüştü
Politika

Bakan Göktaş, Özbekistan Aile ve Kadın Konseyi Başkan Yardımcısı Nurmatova ile görüştü

22 Ekim 2026
CHP’den tasfiye sürecine eleştiri: "Bağımsız bir kurum kurulmalıydı"
Politika

CHP’den tasfiye sürecine eleştiri: “Bağımsız bir kurum kurulmalıydı”

22 Ekim 2026
Sonraki Haber
5 katlı hasarlı bina tahliye edilip mühürlendi

5 katlı hasarlı bina tahliye edilip mühürlendi

En Güncel Haberler

Bursa’da polisten kaçarken trafik lambasına çarpan alkollü sürücüye 420 bin lira ceza
Yerel Haberler

Bursa’da polisten kaçarken trafik lambasına çarpan alkollü sürücüye 420 bin lira ceza

23 Ekim 2026
Eyüpsultan’da kolonlarından ses gelen 5 katlı bina tahliye edildi
Yerel Haberler

Eyüpsultan’da kolonlarından ses gelen 5 katlı bina tahliye edildi

23 Ekim 2026
Bakan Bolat: Kanada ile Serbest Ticaret Anlaşması müzakerelerine kasım sonunda başlayacağız
Politika

Bakan Bolat: Kanada ile Serbest Ticaret Anlaşması müzakerelerine kasım sonunda başlayacağız

23 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Çorum’da imam lojmanı ve boş bir ev yandı

23 Ekim 2026
Yaşam

Çorum’da iki otomobil çarpıştı: 4 yaralı

23 Ekim 2026
Yaşam

Ormanya’da yetiştirilen 9 kızılgeyik doğaya salındı

22 Ekim 2026
Yaşam

Nevşehir’de çerezlik kabak çekirdeği hasadı başladı! 47 bin tonluk üretimle Türkiye’nin zirvesinde

22 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Trabzonspor - Hearts maçının ardından

Trabzonspor – Hearts maçının ardından

- Haberton
23 Ekim 2026

Trabzonspor, UEFA Konferans Ligi 2’nci hafta karşılaşmasında sahasında ağırladığı Hearts’ı 2-0 mağlup etti. Trabzonspor Teknik Direktörü Thomas Reis ve Hearts...

Türkiye’de araştırma görevlisi olmak neden zorlaştı? Akademik kariyerde kadro, maaş ve gelecek kaygısı büyüyor

Sonbaharda mantar toplamaya çıkanlar dikkat! Mantar nerede, ne zaman ve nasıl toplanır?

Erken emeklilikte yeni gelişme! Staj ve çıraklık sigortası başlangıç sayılacak mı? Teklif Meclis’te

TOKİ kiralık konut başvuruları sona erdi! Kimler ev kiralayabilecek, gelir sınırı ne kadar? İşte 2026 şartları

Güncel Haber

Bursa’da polisten kaçarken trafik lambasına çarpan alkollü sürücüye 420 bin lira ceza

Bursa’da polisten kaçarken trafik lambasına çarpan alkollü sürücüye 420 bin lira ceza

23 Ekim 2026
Çorum'da imam lojmanı ve boş bir ev yandı

Çorum’da imam lojmanı ve boş bir ev yandı

23 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton