16 Eylül 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Spor Haberleri - ‘Yılın spor insanı’ eski futbolcu Mesut Özil seçildi

‘Yılın spor insanı’ eski futbolcu Mesut Özil seçildi

Haberton - Haberton
3 Eylül 2025
- Spor Haberleri
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
‘Yılın spor insanı’ eski futbolcu Mesut Özil seçildi
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Sporcular ve antrenörler, bu yıl ilk kez düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. Gecede, eski futbolcu Mesut Özil’e ‘Yılın Spor İnsanı’ ödülü verildi.

Belediye Meydanı’ndaki programa, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İstanbul Valisi Davut Gül, AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, eski futbolcu Mesut Özil, çok sayıda sporcu ve aileleri katıldı.

Gecede ‘Yılın Spor İnsanı’ eski futbolcu Mesut Özil ve ‘Yılın Sporcusu’ Sema Nur Yüksel seçildi. Özil ve Yüksel ödüllerini Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’dan aldı. Dünya genelindeki müsabakalarda derece elde eden sporcular, sahneye çıkarak duygularını dile getirdi. Heyecanlı olduklarını söyleyen gençler, desteklerinden dolayı Bakan Bak’a ve Yıldırım’a teşekkür etti.

BAKAN BAK: SPOR İYİLEŞTİRİR, BİRLEŞTİRİR

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Spor deyince heyecan, coşku, enerji ve sevgi var. Bizi bir araya getirdiği için İsmet Yıldırım’a teşekkür ediyorum. Çocuklarını spora gönderdikleri için ailelere teşekkür ediyorum. Spor iyileştirir, spor birleştirir, spor yaraları sarar, özgüveni artırır. Türkiye spor devrimi yaşamaktadır, spor tesisleri her yerdedir. Bunların arkasında sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük desteği vardır” dedi.

Bakan Bak, “En önemli görevimiz bağımlılıkla mücadeledir. Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için herkesi spor tesislerine bekliyoruz. Ailelere sesleniyorum çocuklarınızı spor salonlarına getirin. 3 binin üzerindeki okulumuzda spor kulüpleri kurduk. Güçlü Türkiye için çalışacağız, bayrağımızı göndere çektirip, İstiklal Marşımızı tüm dünyaya dinleteceğiz. Türk sporunun dünya çapında zirveye çıkmasını istiyoruz” diye konuştu.

‘TÜRK SPORU İÇİN ÖNEMLİ BİR HAFTA’

Programın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Bak, “Avrupa Basketbol Şampiyonası’nı takip ediyoruz. ‘12 Dev Adam’ 4’te 4 yaptı. Teknik direktörümüzün ifadesiyle madalyaya doğru gidiyoruz. Alperen Şengün’ün iyi bir çıkışı var. Cedi Osman’ın ona desteği var. İyi bir ivme yakaladılar. Voleybolcularımızın da yolu açık olsun. Futbolda transferler devam ediyor. Türk sporu için önemli bir hafta bütün takımlarımıza başarılar diliyoruz. Onlara güveniyoruz, inanıyoruz. İyi bir hafta olsun, destekçileriyiz” ifadelerini kullandı.

VALİ GÜL: HEDEF 1 MİLYONUN ÜZERİNDE ÖĞRENCİ

İstanbul Valisi Davut Gül ise “İstanbul’un spor şehri olması için her kategoride çalışmalar yapılıyor. Bizler de okullarımız öğrencilerimize bu hizmeti versin, lisanslı sporcu yetişsin diye gece gündüz çalışıyoruz. Şu anda okullarımızın spor kulüplerinde kayıtlı 820 bin öğrencimiz var. Hedefimiz 1 milyonun üzerine çıkmak. Bütün sporcu kardeşlerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.

YILDIRIM: SPORA VE SPORCUYA YATIRIMIN MEYVESİNİ GÖRÜYORUZ

Spor şölenine ev sahipliği yaptıklarını söyleyen Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım da “Yıllardır spora ve sporcuya yaptığımız yatırımın meyvesini çok şükür görüyoruz. Bu meydanda vizyon, misyon ve istikrar görüyorum. Bu meydanda mutluluk, emek ve alın teri görüyorum. Hepsinden öte gözleri ışıl ışıl parlayan aydınlık yarınlarımızın teminatı olan gençlerimizi görüyorum. Sizlere baktıkça onur, gurur ve heyecan duymamak imkansız. Sizleri çok seviyoruz, gençler iyi ki varsınız” dedi.

Yıldırım, “Vizyonu ve kararlılığıyla tüm bu yatırımlara zemin hazırlayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve bizi hiçbir zaman geri çevirmeyen, bütün yatırımlarımızda yanımızda destek olan Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak ve ekibine şükranlarımı arz ediyorum. Spor Köyü projemizin ilk etabında çalışmalar hızla devam ediyor. Tamamlandığında ilçemizin altyapısı adeta fabrika gibi işleyen sisteme dönüşecek. Futbolun çileği derler bu dev projenin çileği de Mesut Özil’dir. Kendisine de çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Mesut Özil, “Benim için çok gurur verici bir geceydi. Gençlere başarılar diliyorum. Önümüzdeki yıllarda daha başarılı olacaklarına inanıyorum. Cumhurbaşkanımız ve belediye başkanımızın desteğiyle akademiyi kurmaya çalışıyoruz. Ben de heyecanla bekliyorum. Hedefim gençlerin elinden tutup futboldan geldiğim için bu alanı öğretmek. Ekip kurduk başaracağımızı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

ÖZİL: FENERBAHÇE’YE BAŞARILAR DİLİYORUM

Takımların son dönemde gerçekleştirdiği transferlere yönelik Özil, “Fenerbahçeli olarak Fenerbahçe’ye başarılar diliyorum. Süper Lig’de büyük transferler oldu. Büyük oyuncular geldi. Birkaç yıldır futbolu bıraktığım için gençlere özeniyorum, onların elinden tutmak önceliğim. Tabi önemli futbolcular Türkiye’ye geldiğinde marka değeri katıyor ama hedefim gençler” dedi.

ÜMRANİYE’DE ALTIN KUPA GECESİ

Ümraniye Belediyesi’nden sporcuların başarılarına ilişkin şu bilgiler verildi:

Bugüne kadar 23 spor merkezinde, 33 branşta 237 bini aşkın kişiyi sporla buluşturdu. Çocuklar cimnastikten güreşe birçok alanda eğitim aldı.Yetişkinler fitness ve pilatesle sağlıklı yaşama adım attı. Özel gereksinimli bireyler uzman eğitmenler eşliğinde sporla bütünleşti.

Belediye gençler için spor lisesi, BESYO ve POMEM hazırlık kurslarıyla 100 okula ve 17 amatör kulübe 60 bine yakın spor malzemesi desteği sağladı. 55 farklı spor organizasyonuyla 282 binden fazla kişiye ulaşıldı; bu sayı toplamda yarım milyonu aştı. 141 sporcu ve 40 antrenör ise toplamda 2 milyon TL’yi aşkın ödülle teşvik edildi.

Ümraniye Spor Kulübü’nde 19 branşta 1.521 lisanslı sporcu yer alıyor. Branşlar arasında; Atletizm, Hentbol, Güreş, Tekvando, Karate, Judo, Halk Oyunları, Geleneksel Okçuluk, Tenis, Bisiklet, Yüzme, Masa Tenisi, Basketbol, Voleybol, İşitme Engelliler Futbol Takımı, Boks, Wushu-Kung Fu, Badminton ve Kick Boks gibi sporlar yer alıyor.

Ümraniye Spor Kulübü’nde Millî formayı taşıyan 18 sporcu ve 6 antrenör, bugüne kadar toplam 855 madalya kazandı. Dünya ikincisi Judocu Semanur Yüksel ve İşitme Engelliler Futbol Takımı ilçenin gurur kaynağı oldu.

Sporcular çeşitli turnuvalarda toplamda; 314 altın, 271 gümüş ve 270 bronz madalya almayı hak kazandı. 2025 yılı ilk 6 aylık süreçte 51 bin 495 kişi spor kurslarımızdan faydalandı.2019 – 2025 yılları arasında toplamda 531 bin 178 kişiyi spor ile buluştu.

Altın Kupa Gecesi, toplu fotoğraf çekimi ve Mesut Özil’e ödül takdim edilerek sona erdi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Kayyum olarak atanan Gürsel Tekin, CHP’den ihraç edildi

Sonraki Haber

Ağustos ayı enflasyon verileri açıklandı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Söke 1970’ten kupada sürpriz vurgun: Altay evinde havlu attı
Spor Haberleri

Söke 1970’ten kupada sürpriz vurgun: Altay evinde havlu attı

16 Eylül 2026
Fenerbahçe’nin kadın ve erkek basketboldaki yeni isim sponsoru için imza töreni düzenlendi
Spor Haberleri

Fenerbahçe’nin kadın ve erkek basketboldaki yeni isim sponsoru için imza töreni düzenlendi

15 Eylül 2026
Limak’ın yenilediği Camp Nou, 2029 Şampiyonlar Ligi Finali’ne ev sahipliği yapacak
Spor Haberleri

Limak’ın yenilediği Camp Nou, 2029 Şampiyonlar Ligi Finali’ne ev sahipliği yapacak

15 Eylül 2026
Dünya şampiyonası yolculuğunda bir Türk akademisyen: Taekwondo'da takım antrenörü oldu
Spor Haberleri

Dünya şampiyonası yolculuğunda bir Türk akademisyen: Taekwondo’da takım antrenörü oldu

15 Eylül 2026
Altay'da kayyım davasının ilk celsesi görüldü: Dava 22 Eylül'e ertelendi
Spor Haberleri

Altay’da kayyım davasının ilk celsesi görüldü: Dava 22 Eylül’e ertelendi

15 Eylül 2026
Samsunspor, minik taraftarlarını defter kampanyasında buluşturdu: "Bu şehrin çocukları Samsunsporludur"
Spor Haberleri

Samsunspor, minik taraftarlarını defter kampanyasında buluşturdu: “Bu şehrin çocukları Samsunsporludur”

15 Eylül 2026
Sonraki Haber
Ağustos ayı enflasyon verileri açıklandı

Ağustos ayı enflasyon verileri açıklandı

En Güncel Haberler

Araştırma: Gençlerde kanser artışının nedeni 'hızlı biyolojik yaşlanma' olabilir
Dış Haberler

Araştırma: Gençlerde kanser artışının nedeni ‘hızlı biyolojik yaşlanma’ olabilir

16 Eylül 2026
Otomobil, alev alev yandı
Yerel Haberler

Otomobil, alev alev yandı

16 Eylül 2026
Hadsiz Şiirler Piri Şair Alp Arslan ile söyleşi
Yazarlar

Hadsiz Şiirler Piri Şair Alp Arslan ile söyleşi

16 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Kalp rahatsızlığı bulunan 1 günlük bebek, helikopter ambulansla Van’a sevk edildi

16 Eylül 2026
Yaşam

Üzüm üreticileri TMO’ya akın etti: Traktör kuyruğu oluştu

15 Eylül 2026
Yaşam

Ankara merkezli 15 ilde FETÖ operasyonu: 26 şüpheli yakalandı

15 Eylül 2026
Yaşam

TÜGVA’da ‘Akademide Siyonist Baskı Raporu’ açıklandı: “Bilgi siyonizm tarafından esir alınıyor”

15 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Telefon şarj olurken neden ısınır? Normal sıcaklık ile tehlikeli ısınma arasındaki fark

Telefon şarj olurken neden ısınır? Normal sıcaklık ile tehlikeli ısınma arasındaki fark

- Nilay Uğuroğlu
16 Eylül 2026

Akıllı telefonların şarj sırasında ısınması, kullanıcıların en sık karşılaştığı durumlardan biri olmaya devam ediyor. Özellikle hızlı şarj teknolojilerinin yaygınlaşmasıyla birlikte...

İşyerinde görünmez baskı: Emeğiniz değersizleştiriliyor, yok sayılıyorsanız dikkat!

Telefon şarj olurken neden ısınır? Normal sıcaklık ile tehlikeli ısınma arasındaki fark

Araçlarda kış bakımı zamanı: Lastik, silecek ve antifriz ihmali yolda bırakabilir

Okul masrafları kontrolden çıkmasın: Aileler için aylık takip sistemi nasıl kurulmalı?

Güncel Haber

Araştırma: Gençlerde kanser artışının nedeni 'hızlı biyolojik yaşlanma' olabilir

Araştırma: Gençlerde kanser artışının nedeni ‘hızlı biyolojik yaşlanma’ olabilir

16 Eylül 2026
Otomobil, alev alev yandı

Otomobil, alev alev yandı

16 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton