26 Nisan 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - Yıldız Holding fırsat eşitliği raporunu yayımladı

Yıldız Holding fırsat eşitliği raporunu yayımladı

Haberton - Haberton
22 Haziran 2023
- İş Dünyası
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Yıldız Holding fırsat eşitliği raporunu yayımladı

Yıldız Holding fırsat eşitliği raporunu yayımladı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Fırsat eşitliği alanındaki çalışmalarını ve uygulamalarını “Kadın Platformu” çatısı altında sürdüren Yıldız Holding, 2022 Raporu’nu açıkladı. Rapora göre Yıldız Holding’de yeni istihdam edilen erkek ve kadın çalışan oranı 2022 yılında eşit oranda gerçekleşti.

Sürdürülebilir bir gelecek için fırsat eşitliğini destekleme amacıyla iki yıl önce kadın platformunun kuruluşuna imza atan Yıldız Holding, üçüncüsünü yayınladığı ‘Kadın Platformu 2022 Raporu’nu kamuoyuyla paylaştı. Daha kapsayıcı bir iş ortamının sağlanabilmesi ve kadınların ekonomiye daha fazla dahil olması hedefiyle, çalışmalarını Kadın Platformu çatısı altında yürüten Yıldız Holding, bu kapsamda fırsat eşitliği temelli uygulama, proje ve performans verilerini her yıl raporlaştırarak kamuoyunun bilgisine sunuyor.

Bu yıl üçüncüsü yayınlanan raporda paylaşılan bilgilere göre, bir önceki yılda olduğu gibi 2022 yılında da Yıldız Holding ve şirketlerinde kadın çalışan oranı, yeni işe alınan kadın çalışan oranı ve terfi eden kadın çalışan oranı gibi temel parametrelerde artış göze çarpıyor.

“KADINLARA İŞ HAYATINDA EŞİT FIRSATLAR SUNMAYI AMAÇLIYORUZ”

Yıldız Holding Kadın Platformu Elçisi Begüm Mutuş, kadınların iş gücüne katılımını daha fazla artırabilmek adına Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker’in destekleriyle iş dünyasına liderlik etmeyi hedeflediklerini söyleyerek “Yıldız Holding olarak daha kapsayıcı ve adil bir iş ortamı oluşturmayı, kadınların iş hayatında karşılaştığı zorlukların farkında olarak eşit fırsatlar sunmayı amaçlıyoruz. Bunun için işe alım sürecimizi gözden geçiriyor, uluslararası standartları ve metrikleri yakından takip ediyor, geleceğe yönelik işe alım hedefleri belirliyoruz.

Kadınların güçlenmesi alanında attığımız tüm adımları Yıldız Holding ve şirketlerinde kalıcılaştırarak kurum kültürümüzün bir parçası haline getirmek adına 2021 yılında Yıldız Holding Kadın Platformu’nu kurduk. Diğer yandan 2021 yılında Yıldız Holding Kadın Platformu’nun faaliyetlerine yön veren Yıldız Holding Kadın Platformu Fırsat Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Manifestosu’nu katılımcı bir süreçle çalışanlarımızla birlikte oluşturmuştuk.

Geçtiğimiz yıl ise özellikle ekonomik hayata katılımda fırsat eşitliğini sağlamak adına kadın girişimcilerin ve değer zincirinde kadınların desteklenmesi çalışmalarına hız kazandırdık. Manifestomuzu da bu doğrultuda “Söylem, İş Ortamı, Ekosistem ve Değer Zinciri” olmak üzere değer yarattığımız dört alanı temsil edecek şekilde güncelledik” açıklamasını yaptı.

KADIN GİRİŞİMCİLERE 4,3 MİLYON DOLAR YATIRIM YAPILDI

2022 yılında Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi’nin (UN Women) yürütücülüğünü üstlendiği, “Women’s Entrepreneurship Accelerator” (WEA-Kadın Girişimciliğini Hızlandırma Programı) girişimine dahil olduklarını anlatan Mutuş, “Bu iş birliği sayesinde bölgesel ve küresel alanda tedarik zincirinde kadın girişimciliğini desteklemeyi ve kadın girişimcilere 3 yıl içinde 4 milyon doların üzerinde yatırım yapmayı taahhüt etmiştik. Doğrudan veya dolaylı olarak kadın liderliğindeki ve kadın ortaklı girişimlere yapılan toplam yatırım tutarı ise birinci yılında 53 girişimle 4,3 milyon dolara ulaşmış durumda” dedi.

TARIMIN KADIN YILDIZLARI PROJESİYLE KADIN ÇİFÇİLERE DESTEK

Kerevitaş’ın SuperFresh markasıyla kadın çiftçileri desteklemek ve tedarik zincirinde fırsat eşitliğini sağlamak için Tarım ve Orman Bakanlığı’nın öncülüğünde “Tarımın Kadın Yıldızları” projesini başlattıklarını söyleyen Mutuş, “Bu projeyle kadın çiftçilere 2025 yılına kadar 5 bin ton meyve-sebze alım garantisi verildi ve projede şu ana dek bin 760 ton ürün alınarak 8 milyon TL’nin üzerinde değer yaratıldı.

“Lady Godiva Girişimi” her yıl kendi toplumlarında fırsat eşitliği, kapsayıcılık ve kadınların güçlenmesi için çalışan sivil toplum kuruluşlarına hibe desteği vermeye devam ediyor. Fırsat eşitliğine dayalı bir iş gücü oluşturmak ve 2025’in sonuna kadar küresel olarak pladis’in liderlik ekiplerinde kadın temsilini artırmak adına oluşturduğumuz Liderlikte Kadın Ağı (Women in Leadership Network) üzerinden dünya genelinde kadın çalışanlarımız arasındaki bağı destekliyoruz. Seç Market’in de kadın girişimcileri desteklemek amacıyla bu yıl başlattığı “Gücünle Gülümse” projesi ile kendi mağazasının sahibi olan kadın iş ortaklarımızın sayısını hızla artırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

SON ÜÇ YILDA KADIN ÇALIŞAN ORANI YÜZDE 41’E YÜKSELDİ

Raporun ortaya koyduğu sonuçlara göre, 2019 yılında yüzde 37 olan kadın çalışan oranı, Yıldız Holding ve şirketlerinde yürütülen fırsat eşitliği temelli projeler sonrası son 3 yıl içerisinde yüzde 41’e yükseldi. Yıldız Holding şirketlerinde tüm seviyelerde yeni işe alınan çalışanlar arasında kadın oranları incelendiğinde, 2019 yılında bu oran yüzde 46 iken 2022 yılında kadın ve erkek işe alım oranının eşit bir şekilde yüzde 50 olarak gerçekleştiği görülüyor.

Yıldız Holding Yönetim Kurulu’nda bulunan kadın sayısı ise yüzde 12’den yüzde 18’e yükseldi. Holding’in Türkiye genelindeki halka açık şirketlerinde ise bu oran yüzde 22 iken toplamda 23 Yönetim Kurulu üyesinin 5’i kadın üyelerden oluşuyor.

Söz konusu rapor ve bütüncül çalışmalarıyla Yıldız Holding, sürdürülebilirlik stratejisi kapsamında referans aldığı Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’ndan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği (SKA 5), İnsana Yakışır İş ve Büyüme (SKA 8) ve Eşitsizliklerin Azaltılması (SKA 10) amaçlarına ilişkin taahhütlerini de şeffaf ve katılımcı bir şekilde yerine getiriyor.

“ERKEKLERİN EGEMEN OLDUĞU SEKTÖRDE TEK KADIN GİRİŞİMCİYİM”

Dünyadaki kakao üretiminin yüzde 70’ini gerçekleştiren Fildişi Sahili’nde, kakao tedariki yapan tek kadın girişimcinin kendisi olduğunu söyleyen Kante Djeneba, pladis ile 9 yıldır sürdürdükleri iş ortaklığını şu sözlerle özetledi:

“Kakao, Fildişi Sahili’ndeki insanların temel geçim kaynağı olarak ön plana çıkıyor. Ben, Fildişi Sahili’nde tamamen erkeklerin egemen olduğu bu sektördeki tek kadın girişimci olma özelliğine sahibim. Benim de büyüdüğüm yer olan Fildişi’nin kuzeyinde, eğitime erişim imkânları oldukça sınırlı. Fildişi’nde kadınların sadece yüzde 10’u eğitim görme şansına sahip oluyor. Hem bir anne hem de bir girişimci olarak, fırsat eşitliği konusunda tüm paydaşlarına cesaret veren pladis’in sorumlu tedarik zinciri yönetimi sayesinde, işlerimi başarıyla sürdürebiliyorum. Bu coğrafyada kadınların içinde bulunduğu şartların ne denli zor olduğu göz önüne alındığında, kadınların ekonomik yaşama katılımı konusunda pladis’in üstlendiği sorumluluğun değeri çok daha iyi anlaşılacaktır.”

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Merkez Bankası faiz oranını yüzde 15’e çıkardı

Sonraki Haber

Amasra’da bayram tatili rezervasyonları yüzde 90’a ulaştı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

İş Dünyası

Türkiye genelinde dron eğitim merkezleri kuracağız

25 Nisan 2026
İş Dünyası

Yeni teşvikler Türkiye için yeni bir atılım süreci başlatabilir

25 Nisan 2026
'OYAKKENT Silüet, ulaşım ve yaşamın merkezinde konumlanıyor'
İş Dünyası

OYAKKENT Silüet, ulaşım ve yaşamın merkezinde konumlanıyor

24 Nisan 2026
'Yüzyılın Konut Projesi'nde İstanbul'un kurası yarın çekiliyor
İş Dünyası

‘Yüzyılın Konut Projesi’nde İstanbul’un kurası yarın çekiliyor

24 Nisan 2026
Baykar'ın yeni platformları K2 Kamikaze İHA ve dolanan mühimmat Sivrisinek sahaya çıktı
İş Dünyası

Baykar’ın yeni platformları K2 Kamikaze İHA ve dolanan mühimmat Sivrisinek sahaya çıktı

24 Nisan 2026
Astons, 2025 Yunanistan gayrimenkul piyasası raporunu açıkladı
İş Dünyası

Astons, 2025 Yunanistan gayrimenkul piyasası raporunu açıkladı

24 Nisan 2026
Sonraki Haber
Amasra'da bayram tatili rezervasyonları yüzde 90'a ulaştı

Amasra'da bayram tatili rezervasyonları yüzde 90'a ulaştı

En Güncel Haberler

ABD Başkanı Trump, katıldığı yemekte silah sesleri duyulması üzerine salondan çıkarıldı
Dış Haberler

ABD Başkanı Trump, katıldığı yemekte silah sesleri duyulması üzerine salondan çıkarıldı

26 Nisan 2026
Fatih’te takla atan otomobil parka savruldu: 1 yaralı
Yerel Haberler

Fatih’te takla atan otomobil parka savruldu: 1 yaralı

26 Nisan 2026
Bursa'da  polisin 'dur' ihtarına uymayan alkollü aday sürücüye 400 bin TL ceza; takip anı kamerada
Yerel Haberler

Bursa’da polisin ‘dur’ ihtarına uymayan alkollü aday sürücüye 400 bin TL ceza; takip anı kamerada

26 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Emine Erdoğan, Rami Çocuk ve Sanat Bienali’nin açılışına katıldı

25 Nisan 2026
Yaşam

Ankara’da hayvanseverlerden yürüyüş

25 Nisan 2026
Yaşam

Deniz kaplumbağası ölüsü sahile vurdu

25 Nisan 2026
Yaşam

Tarihi kervansarayda Kadın Emeği Yöresel Ürünler Pazarı açıldı

25 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Motosiklet, duraktaki otobüse çarptı; 2 yaralı

Motosiklet, duraktaki otobüse çarptı; 2 yaralı

- Haberton
25 Nisan 2026

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde durakta yolcu almak üzere duran otobüse arkadan çarptıktan sonra devrilen motosikletteki 2 kişi yaralandı. Kaza, saat 19.30...

Kalori açığı nasıl oluşturulur?

Komşu gürültüsünde haklar neler?

İşten çıkarılınca tazminat nasıl alınır?

Duygusal manipülasyon nasıl anlaşılır?

Güncel Haber

ABD Başkanı Trump, katıldığı yemekte silah sesleri duyulması üzerine salondan çıkarıldı

ABD Başkanı Trump, katıldığı yemekte silah sesleri duyulması üzerine salondan çıkarıldı

26 Nisan 2026
Fatih’te takla atan otomobil parka savruldu: 1 yaralı

Fatih’te takla atan otomobil parka savruldu: 1 yaralı

26 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton