5 Haziran 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Yepyeni bir 100 yıl inşa etmeyi arzu ediyoruz

Yepyeni bir 100 yıl inşa etmeyi arzu ediyoruz

Haberton - Haberton
26 Aralık 2023 - Güncellenme Tarihi 16 Nisan 2024
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Yepyeni bir 100 yıl inşa etmeyi arzu ediyoruz

Yepyeni bir 100 yıl inşa etmeyi arzu ediyoruz

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Önümüzdeki 100 yılı milli bir terbiye programı, kendi kültürümüzden, kendi geleneklerimizden, kendi geçmişimizden hareketle yepyeni bir 100 yıl inşa etmeyi arzu ediyoruz” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Öğretmenlerin Gözüyle Cumhuriyet’in 100’üncü Yılında Eğitim Sempozyumu’na katıldı. Sempozyumda Bakan Tekin’in yanı sıra; Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Bostancı, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli, bürokratlar ve öğretmenler yer aldı. 27 Aralık tarihine kadar devam edecek olan sempozyumda; kültürel miras  ve değerler eğitimi, teknolojik gelişmelerin eğitime etkisi, eğitimde kapsayıcılık ve rehberlik, yurtdışı Türk okulları gibi konularda sunumlar yapılacak.

‘ÖNÜMÜZDEKİ 100 YILI İNŞA ETMEK İÇİN BENZERİ BİR ADIM ATTIK’

Sempozyumla ve Cumhuriyet’in 100’üncü yılıyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nın neler yapabileceğine dair bir uğraşa girdiklerini belirten Tekin, “Bu uğraşa girerken en başat konularda tuttuğumuz başlıklardan bir tanesi 100 yılın birikimini gelecek 100 yılı inşa edecek öğretmenlerle birlikte değerlendirmek ve ona göre plan yapmanın elzem olduğu konusunda hemfikirdik. Bu anlamda böyle bir sempozyum yapılması fikrini çok değerli bulduk ve üzerinde çalışmaya başladık. Benzeri bir kongre ilk defa 1921 yılı Temmuz ayında icra edilmiş.

Gazi Mustafa Kemal Paşa, Kurtuluş Savaşının ‘silahlı kısmı’ kazanıldıktan sonra ‘beyinle kazanılacak kısmı’nı organize etmek üzere böyle bir kongre tesis etmiş ve öğretmenlerle bu konuda bir değerlendirme yapma gereği hissetmiştir. Biz de 100 yılı tamamladık, önümüzdeki 100 yılı inşa etmek için benzeri bir adım attık. Bizi bu anlamda her daim destekleyen bizimle her daim birlikte olan ve bizim ülkemizi taşıyan öğretmen arkadaşlarımızla birlikte böyle bir sempozyumu organize ettik” dedi.

‘İSTİŞARE ORDUSUNUN FİKİRLERİNDEN FAYDALANMIŞ OLUYORUZ’

1921’de yapılan kongrede Mustafa Kemal Paşa’nın ‘milli bir terbiye programı’na vurgu yaptığını aktaran Tekin, “Şimdi aslında önümüzdeki dönemin işaretleri bu cümlede var. Biz de önümüzdeki 100 yılı tam da burada tanımlanan insan fıtratına uygun milli bir terbiye programı, kendi kültürümüzden, kendi geleneklerimizden, kendi geçmişimizden hareketle yepyeni bir 100 yıl inşa etmeyi arzu ediyoruz. Bu sempozyumun da bu anlamda bize çok katkı vereceğini ümit ediyorum. İlave olarak, temmuz ayından itibaren düzenli olarak ‘öğretmenler odası etkinlikleri’ yaptık.

Gittiğimiz her ilde öğretmen arkadaşlarımızla sohbet ettik, öğretmenler odası toplantıları yaptık. Hatta dün de 3 ayrı okulda öğretmen arkadaşlarımızla sohbet ettik. Şu ana kadar bizim en sağlıklı istişare ortamlarımız, öğretmen odasında arkadaşlarımızla yaptığımız sohbetler oldu. Bu sohbetler esnasında çalışma arkadaşlarımız kişisel problemleriyle ilgili karşı karşıya kaldıkları zorlukları, özel durumları bizimle paylaşma imkanı buluyorlar. Bizler de çözüm üretiyoruz.

Hem yeni 100 yılı inşa edecek eğitim programlarını oluştururken attığımız adımların öğretmen arkadaşlar nezdinde nasıl karşılandığını, nasıl anlaşıldığını, nasıl görüldüğünü yerinde arz etmiş oluyoruz, hem de 1 milyon 100 bin kişilik bir istişare ordusunun fikirlerinden, kanaatlerinden faydalanmış oluyoruz” diye konuştu.

‘100 YILIN PROJEKSİYONUNU ÇİZMEK BİZLERE NASİP OLDU’

Son dönemde şehit haberleri alındığına değinen Tekin, “Gerçekten ulusal birliğin teşekkülünde, milli birliğin, milli beraberliğin teşekkül etmesinde bizlerin eğitim camiasının çok katkısı var. Biz hep beraber bu birliği inşa edeceğiz ve bu türden olaylara karşı hep beraber toplumsal anlamda nasıl tepki vermesini istediğimiz bir kuşak inşa edeceğiz.

Ben şehitlerimiz sebebiyle başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere, tüm milletimize başsağlığı biliyorum. Yakınlarına da Allah’tan sabır temenni ediyorum. Cumhuriyetin 100’üncü yılını yaşamak, 100’üncü yıl dönümünde etkinlik yapmak, önümüzdeki 100 yılın projeksiyonunu çizmek, bizlere nasip oldu. Ben bu vesileyle bu anlamda da çok şanslı olduğumuzu; ama şanslı olduğumuz kadar da üzerimize çok büyük sorumluluklar olduğunu sizlerle paylaşmak istiyorum” ifadelerini kullandı. 

Etiketler: Eğitim
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı göz yaşlarıyla uğurlandı

Sonraki Haber

Piyade Sözleşmeli Er Çağatay Erenoğlu toprağa verildi

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Ersoy: Sıfır Atık hareketi dünya için bugün bir seçenek değil bir zarurettir
Politika

Sıfır Atık hareketi dünya için bugün bir seçenek değil bir zarurettir

5 Haziran 2026
Dervişoğlu: Rekabetin sonuçlandırılacağı yer milletin iradesini içine koyacağı seçim sandığı olmalıdır
Politika

Rekabetin sonuçlandırılacağı yer milletin iradesini içine koyacağı seçim sandığı olmalıdır

5 Haziran 2026
Özgür Özel'den CHP'lilere çağrı; "Öfke yerine iktidar diye bağırın"
Politika

Özgür Özel’den CHP’lilere çağrı; “Öfke yerine iktidar diye bağırın”

5 Haziran 2026
Bakan Uraloğlu: Demiryolu ağımızı 28 bin 500 kilometreye çıkarmayı hedefledik
Politika

Demiryolu ağımızı 28 bin 500 kilometreye çıkarmayı hedefledik

5 Haziran 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Katılım finans, tüm dünya için daha adil ve güvenli bir modeldir / Geniş haber
Politika

Katılım finans, tüm dünya için daha adil ve güvenli bir modeldir

5 Haziran 2026
Bakan Bolat: Türkiye ihracata dayalı büyüme modeline devam edecek
Politika

Türkiye ihracata dayalı büyüme modeline devam edecek

5 Haziran 2026
Sonraki Haber
Piyade Sözleşmeli Er Çağatay Erenoğlu toprağa verildi

Piyade Sözleşmeli Er Çağatay Erenoğlu toprağa verildi

En Güncel Haberler

Virajda devrilen motosikletin sürücüsü yaralandı
Yerel Haberler

Virajda devrilen motosikletin sürücüsü yaralandı

5 Haziran 2026
Devrilen kamyonun şoförü yaralandı
Yerel Haberler

Devrilen kamyonun şoförü yaralandı

5 Haziran 2026
Bodrum’da otomobil ile minibüs çarpıştı: 6 yaralı
Yerel Haberler

Bodrum’da otomobil ile minibüs çarpıştı: 6 yaralı

5 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Mudanya’da denizden 2,5 ton atık çıkarıldı

5 Haziran 2026
Yaşam

Nemrut’u dünya turizmine daha güçlü şekilde kazandırmak istiyoruz

5 Haziran 2026
Yaşam

Kars Çayı’na düşen köpeği itfaiyeciler kurtardı

5 Haziran 2026
Yaşam

Havuzda mahsur kalan porsuk, itfaiye tarafından kurtarıldı

5 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsveç Kralı Gustaf tarafından kabul edildi

Numan Kurtulmuş, İsveç Kralı tarafından kabul edildi

- Haberton
5 Haziran 2026

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, resmi ziyaret için bulunduğu İsveç’in başkenti Stockholm’de, İsveç Kralı Carl 16'ncı Gustaf ile...

Kalp krizinin sessiz belirtileri neler? Uzmanlardan hayat kurtaran uyarılar

Günde kaç litre su içilmeli? Yaşa göre ideal su tüketimi ve uzmanların önerileri

Dolar yıl sonunda kaç TL olur? Piyasalarda son beklentiler ve kritik senaryolar

E-Devlet’te yeni dönem başladı: Vatandaşları ilgilendiren değişiklikler neler?

Güncel Haber

Virajda devrilen motosikletin sürücüsü yaralandı

Virajda devrilen motosikletin sürücüsü yaralandı

5 Haziran 2026
Devrilen kamyonun şoförü yaralandı

Devrilen kamyonun şoförü yaralandı

5 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton